Skocz do zawartości

Boks

• Please log in to reply
684 odpowiedzi na ten temat

#661 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2606 Postów:

Napisany 25 marzec 2012 - 12:26

Zobacz postDarthStan, o 25 marzec 2012 - 12:03, powiedział:

Zastanawiam się czy Adamek wygra w końcu kiedyś przez nokaut. No bo jednak ciężki bez wygranej przez nokaut to nie ciężki.(prawdziwy nokaut, nie techniczny)

Nie wygra, chyba, że z jakimś emerytem. Jego ciosy na tą wagę to zwykłe głaskanie.

#662 Pjoter

Pjoter

Cameltoe

• Forumowicze
  • 1982 Postów:

Napisany 25 marzec 2012 - 20:03

Boksem interesuje się od lat, zwłaszcza wagą ciężką, ale wczorajszej walki adamka po prostu nie obejrzalem mimo iz w porze jej rozgrywania jeszcze nie spalem. Nie interesuje mnie obijanie kelnerow w sali gimnastycznej. Organizowanie takich gal to śmierć zawodowego boksu. Wcześniejsza z udziałem Wacha i Szpilki jeszcze gorsza. Szpilke obejrzałem bo to prospekt, ma prawo obijac kelnerów szatniarzy i byłych bokserów, ale w jakim celu Wach obił wyboksowanego emeryta o wątpliwej szczęce? W dodatku dostał za to 10 tys dolarów. Śmiech na sali jak na pieściarza o jego aspiracjach i możliwościach.

Boks zawodowy w formie, w jakiej sie na nim wychowałem zdechł. Don King u szczytu promotorskiej sławy organizował gale w MGS w NY z 4 walkami o mistrzostwo świata, jednym eliminatorem i pierwszym poważnym starciem dwóch prospektów z bilansem 20-0-0. Teraz, gdy europejskie grupy promotorskie doszły do głosu, mistrzostwo świata można wygrać w słoweńskim hangarze, a nie w hali na 30 tysiecy miejsc, na antenie HBO. W dodatku każdy średnio popularny bokserzyk organizuje własne gale z FATALNĄ kartą (patrz adamek i jego niby-gale w NJ) i jedną średnią walką jako main event o zerowym wymiarze sportowej rywalizacji, a u nas to lata w telewizji jako wielkie sportowe wydarzenie

#663 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 25 marzec 2012 - 23:17

Trzeba Ci raję przyznać...gość od Szpilki od poczatku patrzył kiedy ma się przewrócić, ten od Wikinga zadawał takie śmieszne ciosy, że jak już mu Wach oddawał to myslalem, ze oni inny sport uprawiają. Adamek powinien go skończyć w trzeciej, kiedy się zachwiał, jednak tego nie zrobił co po raz kolejny dowodzi, że ma słaby cios...czyli walczy na pelnym dystansie z dryblasami...średnio widzę jego szanse w tej kategorii...

#664 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 26 marzec 2012 - 01:04

z choinki sie urwales pjoter? mistrzowie wagi ciezkiej to europejczycy, ktorzy preferuja organizowanie walk na swoim terenie. chcesz grubsze cardy, to musisz zejsc wagowo np. do pac-mana. a to, ze generalnie boks przezywa kryzys to oczywiscie prawda, ale na szczescie mma rekompensuje ta niedole

#665 Pjoter

Pjoter

Cameltoe

• Forumowicze
  • 1982 Postów:

Napisany 26 marzec 2012 - 02:21

no tak, aktualnie popularniejsze jest wypuszczanie na siebie zwierząt w klatkach niż oglądanie sportowców w ringu.

Serio europejczycy rządzą w wadze ciężkiej? Może jeszcze mi powiesz, że głównie Europa wschodnia?
Przecież ja to rozumiem i nie wprost, ale to właśnie napisałem. Różnicę między dzisiejszym stanem rzeczy, a tym sprzed kilku, kilkunastu lat też jasno nakreśliłem.
Po prostu boli nie fakt, że europejska szkoła organizacji gal zakłada dla każdej, choćby umiarkowanie interesującej walki dobudowanie reszty karty, choćby z samych kelnerów i szatniarzy. Ja wiem, że tak się może zarabia więcej pieniędzy, ale sportowa jakość tych imprez poleciała na łeb. Kto to widział, żeby jakiś Adamek, czy (o zgrozo) Wach organizowali własne, bezwartościowe gale, na których nawet nie biją się o jakiś śmieszny pasek, tylko obijają pajaców w main evencie. Kiedyś takie walki odbywały się do kotleta w jadalni przy kasynie, a żeby gala została pokazana w tv, trzeba było mieć na karcie 4-6 gwiazd pierwszego sortu, walczących między sobą.

#666 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 26 marzec 2012 - 02:58

Zobacz postPjoter, o 26 marzec 2012 - 02:21, powiedział:

no tak, aktualnie popularniejsze jest wypuszczanie na siebie zwierząt w klatkach niż oglądanie sportowców w ringu.

Nie kompromituj się :fp:

#667 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2606 Postów:

Napisany 26 marzec 2012 - 15:30

Zobacz postDebeef, o 25 marzec 2012 - 23:17, powiedział:

średnio widzę jego szanse w tej kategorii...

Dlatego czekam, aż drugi Kliczko się zlituje, da mu tą walkę i spuści większy wpierdol niż brat.

#668 Pjoter

Pjoter

Cameltoe

• Forumowicze
  • 1982 Postów:

Napisany 26 marzec 2012 - 16:29

Zobacz postRazel, o 26 marzec 2012 - 02:58, powiedział:

Nie kompromituj się :fp:

Dobrze, napiszę Ci jaśniej, bo widzę, że moja niewyszukana ironia okazała się być zbyt trudna do zrozumienia.
Nie mam nic do mma. Jest to sport walki jak każdy inny, tyle, że mnie on nie interesuje, bo wolę walkę na pięści w stójce, niż kopanie się i tarzanie po glebie, a ta odbywa się w boksie na znacznie wyższym poziomie technicznym niż w mma.
Aktualnie największą popularnością i oglądalnością w naszym kraju cieszą się organizowane w ramach tej formuły walki o niskim wymiarze sportowym - np. Pudzianowski vs Masłofasola, gdzie brakowało tylko karła, baby z brodą i człowieka-drzewa. Stąd aluzja do wypuszczania na siebie zwierząt, zamiast szukania emocji w sportowej rywalizacji.

#669 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 26 marzec 2012 - 16:46

Bardzo mało wyszukana ironia.
Walki Pudziana jakie słabe by nie były zwróciły uwagę na ten sport wielu ludzi i otworzyło spore perspektywy dla MMA w Polsce. Napędziło koniunkturę i bardzo dobrze to wszystko wyszło na mieszanych sztuk walki.
Sam jestem fanem boksu i MMA i obecnie w sportowym wymiarze MMA wyprzedziło zdecydowanie boks.

#670 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2012 - 10:37

http://www.eurosport...390/story.shtml

trudna walka przed Adamkiem

#671 Pjoter

Pjoter

Cameltoe

• Forumowicze
  • 1982 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2012 - 15:12

Nawet bardzo trudna. Świetne zestawienie zawodników, nie odważyłbym się postawić wiekszej sumy na któregoś z nich.

#672 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2012 - 16:33

Dokładnie, do tego obaj kojarzeni są z szybkością

#673 Pjoter

Pjoter

Cameltoe

• Forumowicze
  • 1982 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2012 - 18:16

Tak tak, Adamek szybki na nogach, a Edek ma szybkie rączki. Obaj nie dysponują nokautującym ciosem, więc szykuje się 12 rund emocjonującej walki. Nie pamiętam by Edek mierzył się z kimś walczącym jak Adamek (doskok-seria-odskok), ani by Adamek w HW próbował w ten sposób walczyć z kimś o tak szybkich łapskach. No może z Estradą, ale to jednak nie ta klasa co Edek. Dodatkowo dla jednego i drugiego jest to szansa na powrót na szczyt. Daję 60:40 na Adamka, i 80:20, że walka skończy się na punkty, ale żadne rozstrzygnięcie mnie tu nie zaskoczy.

#674 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2012 - 23:00

Ja już boksu nie oglądam od dawna. Nie ma już fajnym zawodników i po przesadce na mma ciężko się to ogląda.

#675 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 21 kwiecień 2012 - 00:43

7 lipca Proksa Hope 2

#676 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2012 - 09:47

http://www.eurosport...593/story.shtml

mimo wieku obrona Szpili może być wystawiona na dużą próbę

#677 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2846 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2012 - 20:41

z całym szacunkiem ale wpierd.... by mu nie zaszkodził. a nóż, widelec by mu się garb nastawił :cf:

#678 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2012 - 20:44

daja mu na razie w miarę bezpiecznych przeciwników...Jamal też może tylko teraz liczyc na mocny strzał i nic wiecej

#679 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2606 Postów:

Napisany 08 maj 2012 - 17:48

W końcu jakaś mocna walka w wadze ciężkiej. 14 lipca Haye - Chisora.

http://sport.wp.pl/k...1e699&_ticrsn=3

#680 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 08 maj 2012 - 18:06

coraz bardziej mi sie wydaje, że ktoś chciał zrobić wielkie szoł z pojedynku w którym nie uczestnicza twardo negocjonujący Kliczkowie :hmmm:

#681 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 08 maj 2012 - 23:54

obyło się bez bijatyki

#682 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 11 maj 2012 - 20:54

http://www.eurosport...274/story.shtml

następny rywal Szpili łatwy nie będzie

#683 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2846 Postów:

Napisany 11 maj 2012 - 21:11

no i dobrze, niech się trochę pomęczy w ringu tym razem ;)

#684 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 11 maj 2012 - 21:18

oczywiście już zapowida knockout :^^:
przeważającą większość swoich walk stoczył z noname'ami z Argentyny...chyba tylko raz walczył poza Argentyną z Dimitrienką...przegrał w pierwszej rundzie przez KO

#685 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 12 maj 2012 - 14:01

walka rywala Szpilki...tatuaży ma sporo...