Skocz do zawartości

Neo Plus #134 (Maj 2010) Już W Sprzedaży

• Please log in to reply
90 odpowiedzi na ten temat

#1 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1884 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 10:44

Dodany obrazek

Majowy numer NEO PLUS #134 jest już dostępny w kioskach

Więcej informacji na NEOgo.pl

:)

#2 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9376 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 11:06

Szybko, rzekłbym, ale to dobrze. Dziś zapewne zakupię :klaszcze:

#3 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 11:35

Czyli rozumiem można się spodziewać w skrzynkach też dzisiaj? W Kolpolterach numer jest. Hmmm mnie się już kończy prenumerata. Jeszcze 2 numery bodaj.
Okładka taka jakaś... skomplikowana.
O recka World Cupa :) Szkoda, że Mielu nie przekleiłeś na forum zawartości numeru. Ale przynajmniej ruch na Neogo się zwiększy, co? :P
Ech, pewnie, ktoś z redakcji zajrzy tu gdzieś za miesiąc, przy okazji kolejnego numeru.

#4 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16859 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 11:37

Prenumerata wczoraj wysłana ;)

#5 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11284 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 12:12

Majowy numer NEO Plus #134 już w kioskach!

Wiosna w pełni, także na planecie E.D.N. III, na którą udaliśmy się postrzelać do Akridów w najlepszym kooperacyjnym wygrzewie roku, czyli Lost Planet 2. Capcom odzyskał formę po kilku słabszych strzelankach, o szczegółach przeczytacie w pierwszej recenzji.

Tytuł najładniejszej gry pecetowej należy do Crysis, kontynuacja nazwana po prostu Crysis 2 zapowiada się na najpiękniejszą grę konsolową, a przy tym pierwszoligowego FPSa mającego realne szanse na zdobycie tytułu najlepszej strzelanki 2010 roku. Mielu oglądał dzieło Crytek w Nowym Jorku i rozmawiał z producentem.

Dodany obrazek

Zapowiedziany na E3 2005, wyczekiwany przez tysiące graczy wierzących, że oto nadchodzi mesjasz… Nie, to nie Gran Turismo 5, tylko Alan Wake, survival-horror od twórców Max Payne. Fax grał w niemal ukończoną wersję. Przy zapalonym (na wszelki wypadek) świetle.

Dodany obrazek

Umarł w pierwszej części, ale Moc wciąż jest w nim silna. Mowa o Starkillerze, który w październiku powstanie z grobu. Nie tylko dla fanów Gwiezdnych Wojen mamy ekskluzywne screeny i pierwsze informacje o Star Wars: The Force Unleashed II.

Dodany obrazek

Fani UFO różne rzeczy w życiu widzieli, ale nawet im ciężko będzie uwierzyć w to, jak zmieniła się ich ukochana seria. Najnowsza część nazywa się XCOM, akcja przeniesie się w lata pięćdziesiąte XX wieku, bohaterem będzie agent FBI zbierający materiały dla naukowców i walczący z ożywioną czarną mazią. Zaintrygowani? Zapraszamy do raportu.

Dodany obrazek

GTA na Dzikim Zachodzie – może Wam się wydawać, że tym właśnie będzie Red Dead Redemption, ale to nieprawda. Kaxi przygotował obszerną zapowiedź, z której dowiecie się, dlaczego jest to najambitniejszy projekt Rockstar i prawdopodobnie najlepsza gra tego developera.

Dodany obrazek

Sezon w pełni (w środku wiosny! Wciąż w to nie możemy uwierzyć) zrecenzowaliśmy blisko dwadzieścia tytułów, w większości bardzo dobrych i świetnych: Lost Planet 2, Splinter Cell: Conviction, Monster Hunter 3, Super Street Fighter IV, 2010 FIFA World Cup, Skate 3 i wiele innych.

Dodany obrazek

Numer tradycyjnie zamyka felieton Grabarza (o niejakim Alanie W.), Krooger zachwala uroki grania na konsolach… minionej generacji, Sasori przygląda się trudom tworzenia trybu multiplayer w grach, DrMax opisuje zjawisko tak zwanego hype’u, a Fax łapie się za głowę analizując marketingowy sukces m.in. crapów na licencjach.

Dodany obrazek

W maju w Retroplus cofamy się do początków istnienia konsol, na tapecie ląduje Magnavox Odyssey. Przypominamy karierę Crasha Bandicoota oraz nasze ukochane NBA JAM, które nawet dziś czasem odpalamy w redakcji, a DrMax przygląda się urządzeniu The Glove.

Zapraszamy do lektury i widzimy się na początku czerwca!

N+ crew

#6 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 12:18

IMO okładka ładniej by wyglądała gdyby logo N+ było w innym kolorze niż reszta grubych zapowiedzi.

Kiedy będzie znów można zamówić prenumeratę z pełną wersją gry :?: Jeśli w ogóle jeszcze będzie taka promocja.

#7 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9376 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 12:39

Zobacz postYoori, o 05 maj 2010 - 12:18, powiedział:

Kiedy będzie znów można zamówić prenumeratę z pełną wersją gry :?: Jeśli w ogóle jeszcze będzie taka promocja.
Właśnie, też bym się w końcu na to pisał :)

#8 Gość_Hellmans_*

Gość_Hellmans_*
  • Goście

Napisany 05 maj 2010 - 12:42

Nie podoba mi się ten żółty o odcieniu moczu.

#9 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 13:36

Zobacz postDaddyMadCaddy, o 05 maj 2010 - 12:39, powiedział:

Właśnie, też bym się w końcu na to pisał :)
Szkoda, że się skończyła a się szykowałem na kolejną prenumeratę. A pamiętam, że ja dałem 159 zł za rok z grą, a od kilku miechów było 99. Tylko, że mnie pozwolono samemu wybrać. Kurczę, powróćcie do dobrych zwyczajów, chociaż dla stałych prenumeratorów, to by była już moja 4 z rzędu prenumerata.

#10 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 13:43

Zostało mi jeszcze kilka stronic starego numeru, a tu już trzeba iść po nowy do kioskuDodany obrazek. Okładeczka morze być, zawartość pisma obadam jutro jeśli tylko będzie w kiosku.

#11 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 14:27

A juz myslałem, że jest recka RDR :D

#12 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11284 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 14:37

Zobacz postGiewny, o 05 maj 2010 - 13:43, powiedział:

Zostało mi jeszcze kilka stronic starego numeru, a tu już trzeba iść po nowy do kioskuDodany obrazek. Okładeczka morze być, zawartość pisma obadam jutro jeśli tylko będzie w kiosku.

Ja tam żadnych motywów marynistycznych na okładce nie zauważyłem :^^:

#13 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 14:48

Numer na poziomie sredniej prezentowanej przez ostatnie miesiace.
Nie wierze, ze to pisze, ale czuje sie zobowiazany do przyprosowania Mielonego za ocene Conviction. Jak dla mnie oprocz AvP rozczarowanie roku.

#14 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9376 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 14:49

Zobacz postburnstein, o 05 maj 2010 - 14:37, powiedział:

Ja tam żadnych motywów marynistycznych na okładce nie zauważyłem :^^:
Racja, racja! Sam tego nie zauważyłem, a jestem wyczulony na takie lingwistyczne niuanse :^^:

#15 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 17:26

Przejrzałem i wygląda na trochę lepiej niż miesiąc wcześniej...

#16 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22463 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 19:29

Dobrze jest, sporo interesujących gier poruszonych. Do tego o większości mnie interesujących pisał Mielu, więc szafa gra.

#17 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9376 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 19:59

Kupiłem, przejrzałem, od jutra zacznę czytać całość :)

#18 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 20:04

Prenumerata przyszła. Numer całkiem fajny, będzie co czytać. Sasori ze zdjęciem w Kto jest kim pojechał ostro po bandzie :blink:

#19 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9376 Postów:

Napisany 05 maj 2010 - 21:21

Zobacz postmarbel007, o 05 maj 2010 - 20:04, powiedział:

Prenumerata przyszła. Numer całkiem fajny, będzie co czytać. Sasori ze zdjęciem w Kto jest kim pojechał ostro po bandzie :blink:
Też chciałem tą myszkę skomentować, ale mnie ubiegłeś :^^:

#20 Little Jacob

Little Jacob

Mokujin

• Forumowicze
  • 36 Postów:

Napisany 06 maj 2010 - 17:57

Okładka straszna, zawartość porządna. Chyba jeden z ciekawszych numerów z ostatnich miesięcy. Podoba mi się zwłaszcza recka nieszczęsnego Conviction. Gierka w sumie dobra jak się na chwilę zapomni o poprzednich częściach. Zbulwersowało mnie troszkę zdanie że poprzednie części były niegrywalne i trudne (czy coś takiego, nie mam pod ręką numeru). W życiu bym nie pomyślał że SC jest trudny. On po prostu wymaga cierpliwości.

W recenzji jest błąd dotyczący silnika, Conviction chodzi na zmodyfikowanym UE2,5. Gdyby był na 3 to raczej nikt by nie narzekał na grafę. W sumie nie jest zła, ale seria przyzwyczaiła fanów do super grafy.

#21 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22417 Postów:

Napisany 06 maj 2010 - 22:39

@Little Jacob: co jak co, ale oświetlenie to Conviction ma jedno z lepszych w tej generacji konsol (jeśli nie najlepsze).

A zawartość mnie akurat nie podpasiła póki co. Mam za sobą 1/4 i jest tylko "ok". Literówek póki co nie ma tak wielu - trzy, może cztery błędy zauważyłem (więc lepiej niż przed miesiącem, ale słabiej niż dwa wstecz). Krooger wyjątkowo tym razem nawet daje radę, ale Grabarz znowu do luftu.

Aha - ucięło Wam newsflash na 22. stronie. Jest szansa na resztę uciętej wiadomości na forum? :)

#22 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19709 Postów:

Napisany 06 maj 2010 - 23:05

(jeśli nie najlepsze)
To niemożliwe z racji istnienia takiego tytułu na rynku jak Killzone 2. :^^:

#23 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 4996 Postów:

Napisany 06 maj 2010 - 23:06

Zobacz postRyan, o 06 maj 2010 - 22:39, powiedział:

Literówek póki co nie ma tak wielu - trzy, może cztery błędy zauważyłem (więc lepiej niż przed miesiącem, ale słabiej niż dwa wstecz).
Zauważyłeś datę premiery (późniejszą niż rzeczywista) Alan Wake w tekście Faxa?

ja póki co tylko tyle wyciągnałem z najnowszego numeru. a nie, bo jeszcze gadające głowy. jutro się wczytam, w pociągu do jakiegoś obcego miasta na zachodzie. a zacznę od xcom. poźniej alan, sam fisher, red dead i skate 3.

#24 pumba132

pumba132

Komendant Melanżu

• Forumowicze
  • 2666 Postów:

Napisany 06 maj 2010 - 23:17

Zobacz postRyan, o 06 maj 2010 - 22:39, powiedział:

A zawartość mnie akurat nie podpasiła póki co. Mam za sobą 1/4 i jest tylko "ok". Literówek póki co nie ma tak wielu - trzy, może cztery błędy zauważyłem (więc lepiej niż przed miesiącem, ale słabiej niż dwa wstecz).:)

Czemu nie zatrudnisz się jako korekta w N+?

#25 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22417 Postów:

Napisany 06 maj 2010 - 23:37

Zobacz postCzychu3, o 06 maj 2010 - 23:05, powiedział:

To niemożliwe z racji istnienia takiego tytułu na rynku jak Killzone 2. :^^:
Nie masz pojęcia o czym mówisz. Jak zwykle...

Zobacz postvagrant3, o 06 maj 2010 - 23:06, powiedział:

Zauważyłeś datę premiery (późniejszą niż rzeczywista) Alan Wake w tekście Faxa?
Jeszcze nie czytałem. :)

Zobacz postpumba132, o 06 maj 2010 - 23:17, powiedział:

Czemu nie zatrudnisz się jako korekta w N+?
Nigdzie nie widziałem ogłoszenia, że oferują taką pracę. ;P

#26 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19709 Postów:

Napisany 07 maj 2010 - 00:40

Nie masz pojęcia o czym mówisz. Jak zwykle...
Ty też nie, bo nie możesz się zdecydować czy ma jedno z lepszych czy najlepsze. :^^:

#27 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22417 Postów:

Napisany 07 maj 2010 - 01:00

Zobacz postCzychu3, o 07 maj 2010 - 00:40, powiedział:

Ty też nie, bo nie możesz się zdecydować czy ma jedno z lepszych czy najlepsze. :^^:
Dużo != najlepiej. Ale czego ja się spodziewam po człowieku, dla którego jakość wyścigów definiuje ilość samochodów na ekranie...

#28 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19709 Postów:

Napisany 07 maj 2010 - 01:12

Splinter Cell: Conviction ma jedynie (i aż) dobre oświetlenie, a Ty oceniasz je jedynie z filmików na sieci i w głowie sobie je boostujesz cały czas wierząc w potencjał X360. :^^:

#29 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22417 Postów:

Napisany 07 maj 2010 - 01:13

Zobacz postCzychu3, o 07 maj 2010 - 01:12, powiedział:

Splinter Cell: Conviction ma jedynie (i aż) dobre oświetlenie, a Ty oceniasz je jedynie z filmików na sieci i w głowie sobie je boostujesz cały czas wierząc w potencjał X360. :^^:
Tak, bo w grze wszystko jest zielone. I w niskiej rozdzielczości. I w ogóle steruje się tramwajem.

#30 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19709 Postów:

Napisany 07 maj 2010 - 01:22

w niskiej rozdzielczości.
To prawda, dokładnie w 540p. :^^: