Skocz do zawartości

Alan Wake

• Please log in to reply
729 odpowiedzi na ten temat

#721 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8092 Postów:

Napisany 15 grudzień 2011 - 00:55

2 letnia gra wyjdzie na PC, jest o co trollowac :) bardziej bym sie martwil zr nie wyjdzie na PS3 bo zatwardziali posiadacze tylko tej konsoli omijaja jedna z najlepszych gier tej generacji :tak:

#722 Dutch

Dutch

Mega Man

• Forumowicze
  • 132 Postów:

Napisany 15 grudzień 2011 - 01:01

Windows to w sumie też ich platforma do gier tylko dla "innego" typu graczy, imo dobre posunięcie, zarobią na tym samym jeszcze raz ;).

#723 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16859 Postów:

Napisany 15 grudzień 2011 - 10:55

Fajnie, pogram sobie w HD :)

#724 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 12:20

wczoraj skończyłem grę i oba dlc. Przedstawiona historyjka mnie wciągnęła i to głównie ona kazała mi skończyć grę. Mam jednak pare ale - jako, że jestem raczej wybuchowym człowiekiem to gameplay po pewnym czasie zaczął mnie doporowadzać do kurwicy i padaczki z powodu chamsko spawnujących się wrogów czasem TUŻ za naszymi plecami, dosłownie 1 metr - nie uważam tego za głupotę bo pasuje do opowiadanej historii ale mogli chociaż zachować trochę przyzwoitości i nie spawnować nagle 10 wrogów wokół gracza, któremu została 1 cholerna flara i pare naboi, grałem bez huda, żeby się bardziej wczuć i czasem błądziłem po małych lokacjach w lesie i ginąłem po kilka razy. Nie wyobrażam sobie grania tego na hardzie... Do tego wolałbym, żeby opętani nie zachowywali się jak f1_zombie w L4D. Denerwował mnie również burak Barry, który rozwalał cały klimat, gdyby go nie było, gra tylko by zyskała, mogliby jeszcze przemycić trochę paranoi z dlc do podstawowej historii też wcale by to nie zaszkodziło moim zdaniem, trochę więcej grozy by się przydało. Tyle narzekania, bo bądź co bądź strzelanie było fajne. Podobały mi się liczne nawiązania i podobieństwa z Twin Peaks. Po przyciemnieniu gry, bardzo podobała mi się grafika, łażenie po lasach i efekt latarki, mistrzowskie były efekty pogodowe, wzmaganie się wiatru, ciężkie czarne chmury na niebie, szarpanie drzewami i krzakami - pierwszy raz widziałem coś takiego.
Fabuła i forma serialowa sprawia, że rzeczywiście ogląda się to jak dobry film/serial i choć po zakończeniu gry i dlc można mieć żal do remedy, że zostawili sporo niedopowiedzeń, pozostawia to miejsce na własne pomysły i interpretacje. Żałuję, że wątek z agentem fbi został zakończony tak szybko mogli to ciekawie rozbudować. Na takie gry czekam, chciałbym żeby więcej było poważnych fabuł w grach. Remedy zdecydowanie w formie, wiedziałem że można na nich liczyć, szkoda że American Nightmare chyba na pc nie wychodzi jak na razie.
Czytałem parę postów z wcześniejszych stron i naprawdę dziwię się, że są ludzie którzy zbierali np. termosy ale co kto lubi, ja wolałem skupić się na historii :olo:

#725 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4201 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 12:25

Ja skończyłem też chyba 2 dni temu razem z DLC. Historia jak i klimat pierwsza klasa, zgadzam się. Co do tych spawnów to mi to kompletnie nie przeszkadzało, zawsze jak spawnował się za mną to szybki odwrót, latarką po ryju i szybko za niego, wtedy ma się wszystkich przed sobą. :olo:
Co do zbieractwa to IMO jedne z lepszych w grach, maszynopis, programy telewizyjne czy stacje radiowe nadają niesamowitego klimatu tej grze.
Ja miałem takie staty na sam koniec:
Spoiler
Jak dla mnie gra jest 10/10. :tak:

#726 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 12:33

Spoiler

#727 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4201 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 12:42

Spoiler

#728 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8092 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 16:58

Barry wk***ial? IMO najfajniejsza postać w całej grze.
Wczoraj skonczylem 2gi raz i mimo ze ma juz 2 lata nadal uwzam ze jest to jedna z najladniejszych gier na konsole. Uwielbiam klimat tej gry, fabule, oprawe audio-video, imo jest to arcydzielo i mam nadzieje ze keidys doczekamy sie sequela. Jasne, kilka rzeczy mozna by zmienic bo ostatnie 2 chaptery nieco sie dluza i nie ma tego wow co na poczatku ale mimo to jest to dla mnie top 5 tej genery :)
Teraz biere sie za DLC i AN :)

#729 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 19:21

No może nie był wkurzający cały czas ale momentami był. Najpier sra po gaciach a potem robi z siebie Rambo i rzuca okrzykami bojowymi, na dodatek obwiązał się lampkami i hoy... i to flaming eye of mordor no ja cie proszę. Zabawne ale nie pasuje w ogóle do klimatu. Ale to i tak nie zmienia faktu, że fabuła po prostu rządzi i zjada większość fabułek w grach, podoba mi się walka Alana o żonę, choć wątek ratowania świata przed mrokiem też się tam gdzieś przewija ale potem chyba umknęło to autorom i zarzucili kontynuowanie tego w dlc, które to skupia się na samym Alanie.
Jaką historię opowiada AN? Kontynuuje w linii prostej poprzednie dlc czy jak?
Dla mnie obok Mirrors Edge jedna z najlepszych i zarazem mocno niedocenionych produkcji a Remedy ciągle pozostaje w czołówce moich ulubionych developerów, nie zrobili jeszcze słabej gry (Death Rally się nie liczy ^_^), uwielbiam ich styl, dbałość o szczegóły, nawiązania. Konkluzja? Dobry gust Jedyn :olo:

#730 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8092 Postów:

Napisany 04 marzec 2012 - 21:26

skonczylem DLC - Synnał do bani, Writer bardzo fajny...wiele nie wyjasniają, typowe DLC, skok na kasę, ale przynajmniej mam to za sobą :)

Zanim zasiąde do AN jednak odczekam kilka tygodni bo mam dosyć strzelania z latarka póki co :]