Resident Evil Revelations I Mercenaries
Rozpoczęte przez
Malutki
, cze 15 2010 20:50
304 odpowiedzi na ten temat
Napisany 31 styczeń 2012 - 02:00
Jak skanujesz przeciwników to dostajesz punkty w %-za 100% masz apteczke,thats all.Skanowanie pomieszczeń daje Ci amunicjie itp.Masz jeszcze ukrywajki do zebrania-nie wiem czy coś dają,pare ich zebrałem.Odbicie dłoni ukryte gdzieś w pomieszczeniu.Jeśli jest coś do zebrania to w trybie skanowania świeci lampka
Napisany 01 luty 2012 - 14:21
Dzisiaj nareszcie dotarła do mnie paczuszka z Ultimy. Odpaliłem gierke najpierw na szybko bez słuchawek, wrażenia fajne, jednak przy drugim uruchomieniu dodałem do tego słuchaweczki, które jeszcze wyciszają wszystko do okoła i efekt jest jeszcze raz tak dobry. Ostatni raz taki klimat czułem, jak grałem w RE: Remake na GCN późnym wieczorem
. Nic czekam aż trochę się ściemni i wracam bawić się dalej. Gierke polecam każdemu fanowi Residentów.
Napisany 01 luty 2012 - 21:15
Nie wiem...Chyba najpierw lepiej obczaić demko które moim zdaniem daje trochę z pełnej wersji, a na pewno pokazuje jak wygląda rozgrywka. Jeżeli chodzi o klimacik gry, to w wersji demonstracyjnej jakoś go tak nie odczułem, za to w pełnej grze jest fenomenalny.
Napisany 06 luty 2012 - 22:36
Gra jest BOSKA. Pierwsza gra, dla której w 100% warto kupić 3ds`a ! Na circle padzie gra się wybornie - sterowanie jest takie jakie powinno być tzn. wygodne, miłe, przyjemne i dokładne.
Graficznie RE:R to pierwsza liga na handheldy. Piękne tekstury, płynna animacja. Dźwięk to orgia dla uszu - zresztą większość RE miała bdb ścieżkę dźwiękową.
Podsumowując - nie Zelda, a RE:R to must have dla coreowego gracza na tej konsoli. Kupujcie z circle padem - polecam !
p.s. bez cp ta gra nie ma sensu, traci połowę fun`u
Graficznie RE:R to pierwsza liga na handheldy. Piękne tekstury, płynna animacja. Dźwięk to orgia dla uszu - zresztą większość RE miała bdb ścieżkę dźwiękową.
Podsumowując - nie Zelda, a RE:R to must have dla coreowego gracza na tej konsoli. Kupujcie z circle padem - polecam !
p.s. bez cp ta gra nie ma sensu, traci połowę fun`u
Napisany 06 luty 2012 - 22:59
TEXZ, o 06 luty 2012 - 22:43, powiedział:
Circle Pad?
R U MAD BRO???????????????????????????????????????????????????????????
R U MAD BRO???????????????????????????????????????????????????????????
Grałeś na nim ? Pewnie nie
Napisany 09 luty 2012 - 12:55
Napisany 09 luty 2012 - 12:56
Podejdź cierpliwie. Otwórz drzwi strzałem stojąc za oknem, wysadź pierwszą butlę gdy koło niej przechodzi, a potem głównie biegaj na dole, idąc na piętro tylko po amunicję i żeby go odciągnąć a potem zeskoczyć na dół z powrotem (na górze w pokoju jest też butla jedna). Wykorzystuj okazje, gdy jest stunowany i czardżuj atak z bliska. Ogólnie kilka strzałów i ucieczka, by nie zaczynał na Ciebie szarżować. Jeśli nie możesz wyminąć pozostałych kolesi, to zabij jednego czy dwóch, amunicji jest dużo - w podejściu kiedy go zabiłem, nie zużyłem handguna w ogóle. Tylko rifle i shotgun.
Pewnie to robisz ale przed wypuszczeniem gnoja pozbieraj amunicję z dołu, zeskanuj co się da, by mieć dodatkowy item czy dwa.
Pewnie to robisz ale przed wypuszczeniem gnoja pozbieraj amunicję z dołu, zeskanuj co się da, by mieć dodatkowy item czy dwa.
Napisany 09 luty 2012 - 15:23
Resident jest ładny ale tak serio to nie rozumiem zachwytów.
Malutkie lokacje. Jednoliniowa droga. Back tracking. Trupy zombiaki czesto wychodza z szafy. Checkpoint działa jak wielka
lampa ostrzegawcza iz za chwile będzie jatka. Jak na 3DS świetna gra ale tak realnie to ledwo co doskakuje graficznie Resistance na PSP
a ustępuje mu róznorodnościa swiata i przeciwników. Nintendo dało całkwicie ciała brakiem drugiego analoga, od czasu gdy mam CP nie wyobrazam sobie grac inaczej
Malutkie lokacje. Jednoliniowa droga. Back tracking. Trupy zombiaki czesto wychodza z szafy. Checkpoint działa jak wielka
lampa ostrzegawcza iz za chwile będzie jatka. Jak na 3DS świetna gra ale tak realnie to ledwo co doskakuje graficznie Resistance na PSP
a ustępuje mu róznorodnościa swiata i przeciwników. Nintendo dało całkwicie ciała brakiem drugiego analoga, od czasu gdy mam CP nie wyobrazam sobie grac inaczej
Napisany 09 luty 2012 - 16:04
Jedno nie przeczy drugiemu Episod 1.... Idziesz i masz rozwidlenie w lewo zamkniete drzwi idziesz w prawo...... na koncu znajdujesz klucz wiec wracasz do miejsca rozwidlenia i idziesz w druga strone. Czyli ciagle masz tylko jedna droge wyboru jest liniowosc i jest back tracking.
Patent rodem z Dooma
Patent rodem z Dooma
Napisany 09 luty 2012 - 16:42
Dostałem do gry gratis circle pada, ale odrazu go opchnąłem - wygląda obleśnie, dziwnie leży w dłoni i konsolka z miejsca traci swoją "przenośność". Lubie mieć 3DS'a w kieszeni i odpalać kiedy mi się chce więc nie dla mnie coś takiego. W Residencie nie przeszkadza mi brak drugiej gałki - to nie jest szybki shooter i gra mi sie rewelacyjnie.
Etapy na statku są kapitalne, a te bardziej zręcznościowe/strzelaninowe mógł Capcom sobie podarować. Tylko wybijają z rytmu i klimatu Queen Zenobii.
Etapy na statku są kapitalne, a te bardziej zręcznościowe/strzelaninowe mógł Capcom sobie podarować. Tylko wybijają z rytmu i klimatu Queen Zenobii.
Napisany 09 luty 2012 - 17:10
robbo2k, o 09 luty 2012 - 16:04, powiedział:
Jedno nie przeczy drugiemu Episod 1.... Idziesz i masz rozwidlenie w lewo zamkniete drzwi idziesz w prawo...... na koncu znajdujesz klucz wiec wracasz do miejsca rozwidlenia i idziesz w druga strone. Czyli ciagle masz tylko jedna droge wyboru jest liniowosc i jest back tracking.
Patent rodem z Dooma
Patent rodem z Dooma
Przecież to RE. Czego się spodziewałeś ?
Napisany 09 luty 2012 - 17:31
hubson, o 06 luty 2012 - 22:59, powiedział:
Grałeś na nim ? Pewnie nie
Wierzę ale i tak nie przekonuje mnie ta opcja. Szkoda, że nie dali analoga w standardzie. A na dłuższą metę nie męczy? waga konsoli wzrasta jakoś znacznie?