Skocz do zawartości

Metal Gear Solid 3D

106 odpowiedzi na ten temat

#91 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1379 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 07:41

Zobacz postTawotnica, o 17 luty 2012 - 00:39, powiedział:

Jesteś Naked Snake, masz super-kamuflaż i ty zamiast łamać im karki strzelasz do kolesi z pistoletu (na dodatek celując ABXY jak nie masz CPP)? You're doing it wrong ;p
Dostałem rozkaz, żeby przejść niezauważonym :roll:

#92 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 08:59

Zobacz postTawotnica, o 17 luty 2012 - 03:37, powiedział:

musisz odczekać chwilę aż środek usypiający zadziała. Kolejne strzały przyśpieszają proces usypiania. Ah, co za realizm :sir:
sprawdze, bo po strzale wróg chyba wzdycha "Ooh!" myślałem, że zaraz będzie mnie szukał i tak strzelam jak oszołom aż padnie... sprawdze... ja zawsze po tym podbiegam i nożem zadźgam takiego śpiocha. Jak długo działa taki środek? Po czasie wstaje? Lepiej dobić takiego ;)

a można zadźgać żywego, nieśpiącego wroga? Da się podejść powoli i zadźgać gościa?

#93 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 09:40

Demo jakby było ustawione na super easy czy coś takiego. Można biegać, przeciwnicy do nas strzelają, my podbijamy do każdego, kładziemy na ziemi i robimy teabaga.

#94 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 564 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 09:57

Do CQC dostaje się chyba inny nóż, ale Surival Knifem bez problemu powinno się dać zakraść za wroga i go dźgnąć, ale gardła w demku nie poderżniemy.

#95 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 10:15

nie ten temat

#96 nicun

nicun

mason małosolny

• Forumowicze
  • 2913 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 10:46

W ostatnich dniach napaliłem się na MGSa jak trędowaty na Jezusa, ale się zawiodłem. Lepiej zainwestuję te same pieniądze w wersję HD.
Sorry Winnetou.

#97 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 11:28

Jeżeli już mowa o handheldzie to prędzej to przejdzie:

#98 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 17 luty 2012 - 11:29

Dobra, wreszcie sobie przeszedłem to demko bez żadnych zgrzytów. Ale fakt, w dialogu jest o byciu niezauważonym, a ja po prostu zachodziłem większość typów od tyłu, łapałem i zabijałem nożem. Przesłuchiwanie jest fajne za to :D I nie do końca działało mi ogłuszanie,puszczony koleś dalej był przytomny raz, a raz nie.

Nie ma jednak limitu czasowego, po prostu za 1 razem przypadkowo doszedłem do miejsca, gdzie się demko kończy :P

Myślałem, że nic prostszego zrobić ekwipunek na dolnym ekranie, ale nawet to skopali - nie mogę mieć okularów pod ręką, bo jak je wyłącze to znikają ze skrótu na ekranie, i trzeba znowu wchodzić do menu. Ale ta gra jest staaaaaaraaaaa....

Znalazłem za to plus. Dźwięki dżungli są świetne i wraz z efektem 3D sprawiają, że można się wczuć i poczuć jakby się było w grze.

Aha, w końcu przeszedłem demo bez CPP choć leżał obok i się da. W sumie i tak strzeliłem tylko raz do szerszeni więc luzik.

#99 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 02:42

ja dzis zaliczylem gre z CPP i troszkę łatwiej, ale da sie grać też bez... różnicę w sterowaniu dużą przy Residencie odczułem tylko. Gra nie jest zła, ale dobra też nie.

To jest port z PS2? Dlatego nie ma dużej rewelacji... Zelda OoT z N64 jest lepsza ;p

#100 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 09:33

Plusem jest też, że nie ma spadku jakości grafiki po przejściu w 3d. RE:R traci anti-aliasing.

#101 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2298 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 09:47

Ja nie podolalem. Dla mnie to jest po prostu niegrywalne. Crapiszcze straszne.

#102 Maka

Maka

eat & sleep

• Forumowicze
  • 3762 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 12:25

Mnie rozczarowal framerate, mogliby pogorszyc troszke oprawe, ale wrzucic cos stabilnego. Coz, sterowanie do przelkniecia. Dam grze szanse, bo to cos od Konami jakby nie patrzec i na dodatek o serii slyszalem duzo dobrego. Z tym, ze gdybym nie wiedzial o niej nic i zobaczyl to demko z pewnoscia gre bym odpuscil raz na zawsze. Mogliby dac lekko podrasowanego pierwszego MGSa, zamiast zaczynac od 3 (chyba, ze MGS3 jest prequelem do serii).

#103 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21563 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 13:17

Upierdliwe jest trzymanie wychylonego analoga, żeby The Boss przystawał do ścian. Mogliby wprowadzić jakieś uproszczenia...

#104 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 14:46

Pierwszy MGS został już mocno podrasowany w Twin Snakes. Które w sumie mogłoby trafić na 3DSa.

#105 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4547 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 14:48

Zobacz postTEXZ, o 18 luty 2012 - 13:17, powiedział:

Upierdliwe jest trzymanie wychylonego analoga, żeby The Boss przystawał do ścian. Mogliby wprowadzić jakieś uproszczenia...

Tak samo jak sie trzyma przeciwnika- wciskasz raz i go trzymamy i wtedy sobie wybieramy co dalej z nim robimy, a tu trzeba guzik trzymac.
Reszta jest ok, do sterowania mozna sie przyzwyczaic.

#106 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 18 luty 2012 - 15:25

mi sie w sumie gra podoba

przeszedlem znow, teraz juz zaczailem sie na zolnierza od tylu jak przechodzil i go znokautowalem - da rade :)

a tam w ostatnim poziomie, gdzie jest ten budynek na spokojnie wszystko co sie rusza wytuklem, zolnierzy, weze, szczory, ptaki - wszystko!

na mostku w koncu udalo mi sie wyploszyc wartownika przez stracenie na niego tego ula ... pozniej dlugo czekalem i nagle trzech zaczelo isc mostem, ale zaczailem sie z boku i wszystkich uspilem naraz ;)

nie no - gra jest fajna, da sie grac i jest nawet przyjemnie. Demo juz znam na pamiec, wiec jest latwo - nie wiem jak by bylo w calej wersji - ale nie mam wiekszych zastrzezen.

kamera moglabybyc dalej i w sumie jest OK

dajcie grze szanse, a do sterowania trzeba sie po prostu przyzwyczaic... no i na CPP jest lepiej, kamera na AB XY to kicha, a drugim prawym analogiem wygodnie.

jeszcze tylko wiecej gier na Circle Pad Pro i niebede zalowal zakupu CPP!

#107 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 564 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 15:46

W sumie, to nawet bez CPP idzie pograć, ja i tak zbyt dużo nie strzelam. Dziwne, że za każdym razem kiedy podpinam frankensticka to muszę go kalibrować. W RE:R i KI nie trzeba tego robić. Mniejsza z tym. Gra jest w pytę, nie wiem na co tu narzekać. Nie żałuję ani centa wydanego za węża w kieszeni. Idę zaraz do parku porobić zdjęcia do kamuflażu ;p

edit: wczoraj przeszedłem i już chcę przerabiać jeszcze raz! Jestem pod wrażeniem nie mniejszym niż po Twin Snakes. Bossfighty w Snake Eaterze są świetne, szkoda że nie ma trybu boss rush. Końcówka od walki z Volginem wgniata w fotel. W ogóle jest tyle kozackich drobiazgów w grze, że aż nie wiem co zacząć wychwalać. Para-medic i jej opowieści z kinematografii, postać Raikova i plakat MGS2 w szafce, w której go zamykamy czy Yoshi, który nie raz nie dwa mi pomógł zdezorientować strażników. Mimo, że to remake to jest to jedna z najlepszych gier dotychczas wydanych na 3DS'a.

Dodaj odpowiedź