Skocz do zawartości

Ekstraklasa (Polska)

• Please log in to reply
1211 odpowiedzi na ten temat

#1 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 14 czerwiec 2005 - 17:35

Choc wlasnie sie skonczyly rozgrywki, to zakladam topic. Mozecie tu gadac o zespolach, transferach, zawodnikach, nienawisciach miedzy klubami etc. No i newsy wklejac.

#2 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 czerwiec 2005 - 17:37

Cudownie! No to teraz będzie śmiesznie... :wink: POLONIA MISTRZ!!! To tak na początek. A do wszystkich zainteresowanych, wolicie żeby została Odra czy wszedł Widzew?

#3 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 czerwiec 2005 - 20:35

Nie sprowokujesz mnie takimi tekstami :wink: Ja wolę, żeby wszedł żydzew, będzie kolejny ciekawy mecz. Acchhhhh, LEGIA w następnym sezonie pierwszy mecz zagra z kur.wą świnią- arką gdynią na wyjeździe. Oj będzie się działo :)

#4 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 14 czerwiec 2005 - 20:41

Sluchaj... Sam nie lubie kilku klubow, ale nie wyzywam ich, nie uzywam wulgaryzmow, bo to jest nie stosowne, przeciwnika trzeba szanowac(oprocz Lazio ;]. Wiec bez przesady Sado(L). :wink:

#5 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 14 czerwiec 2005 - 20:59

Hehe, spoko :wink: Ale będzie się działo.

A co sądzicie o PP? wisła- zagłębie to chyba wiadomo kto wygra. A co do meczlu LEGIA- groclin to chyba też, bo LEGIA jakoś nie ma szczęścia do groclinu w tym sezonie. Ale mam nadzieję, że w tym meczu będzie inaczej :)

#6 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 14 czerwiec 2005 - 21:05

Mam nadzieje, ze Piotrkowi Wlodarczykowi sie celownik naprostuje, a Sagan nabierze skutecznosci :wink: Wtedy bedzie git. Ale i tak wole obejrzec Inter - Roma :wink:

#7 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 02:13

takiego widowiska jak huligani legii zrobili na płockim stadionie (umnie w mieście) to ze 4 lata niebyło :twisted:

brawo :|

#8 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 09:45

Niestety, Ada$ko, tak bywa z "kibicami" Legii. Jak będziesz w Wawie, to zapraszamy na K6. Wybacz Sado(L) ale za takie rasitowskie odzywki możesz mieć kłopoty. Za mniejsze rzeczy ludzie dostawali ostrzeżenia. A od Areczki to się odpie.... no właśnie. I jeszcze jedno. Bluzgaj sobie na legia.net, a nie tutaj.

Bardzo się cieszę, że weszły Areczka i Koronka. Teraz będą 3 nasze zgody w 1 lidze, a co za tym idzie, 6 meczy przyjaźni. Będzie ładnie. :wink:

#9 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 09:50

wolę widzew, bo mają lepsze tradycje.

wczoraj słyszałem, że Idea zrobila konkurs na najlepszych kibiców w Polsce. zwycięzcy: Legia, Lech i Pogoń :P

#10 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 09:52

JJ powiedział:

wczoraj słyszałem, że Idea zrobila konkurs na najlepszych kibiców w Polsce. zwycięzcy: Legia, Lech i Pogoń :P

Legia? No to chyba źle coś przeczytałeś... :wink: :lol: Może to był konkurs na najbardziej niebezpiecznych kibiców w Polsce? :twisted:

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 13:41

nieno kibiców rzeczywiście mają spoko , oprawa na legii zawsze extra a że huliganów mają najbardziej pokurwionych z całej Polski to już inna sprawa

#12 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 15 czerwiec 2005 - 13:43

Luka powiedział:

JJ powiedział:

Legia? No to chyba źle coś przeczytałeś... :wink: :lol: Może to był konkurs na najbardziej niebezpiecznych kibiców w Polsce? :twisted:

To był konkurs Idea Fair Play o ile się nie mylę.Słusznie wybrali bo to był konkurs na najlepszych kibiców a nie tych pseudo :wink: Nie mylcie pojęć :mrgreen:

Ja wolę Widzew ,Odra i jej strategia prowadzenia drużyny nadają się na drugą ligę o ile nie niżej :mrgreen:

#13 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 13:55

No ja też wolę Widzew. Przez Odrę przez chwilę było bardzo źle z nami...

#14 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 15 czerwiec 2005 - 17:02

ja też Widzew bo zamałolata im kibicowałem za czasów Smudy i Citki :D

#15 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 15 czerwiec 2005 - 19:26

Citko to legenda. Pamietacie jaka bramke strzelil Molinie? Jak go przelobowal? :roll: Piekne czasy. Ale dziady go nie puscily do Blackburn, i nabawil sie kontuzji, zle leczonej i po karierze. A zapowiadal sie znakomicie...

#16 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 15 czerwiec 2005 - 19:35

Ale Cracovia to dała ciała, wygrywać 2:0 i w ostatnich minutach dać sobie strzelic 3 bramki :shock: koniec z pucharem UEFA, no ale pomażyc zawsze można :wink:

#17 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 15 czerwiec 2005 - 19:39

A Wisla 3:1 przegrala z Zaglebiem. I zegna sie z Pucharem Polski. :twisted:

#18 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2005 - 11:22

Luka powiedział:

żeczy

rzeczy 8)

Ja bym chciał aby wszedł Widzew bedą bardziej znane i renomowane zespoły

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 czerwiec 2005 - 13:50

może by tak jeszcze Pogoń Lwów przywrócić? to by było renomowane dopiero... :roll:

#20 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2005 - 14:40

Zakarpatia Lwów gra w lidze ukraińskiej.Miejsce 14 z 28 zdobytymi punktami 8)
Dziś pierwszy mecz barażowy.Majewski vs Smuda :mrgreen:

#21 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2005 - 15:26

Same zgody Polonii w lidze beda, to co to za gra, jesli caly czas beda mecze przyjazni. :roll:

#22 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 czerwiec 2005 - 17:03

No właśnie fajnie będzie! Takie mecze są spoko. Sorry za lekkiego offa, ale Legiunia wyleciała z Pucharu Polski. To wspaniałe! I'm so happy!

#23 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 czerwiec 2005 - 17:41

Ojojojoj, luka to była groźba? :lol: :lol: Już się boję :lol: :lol:
6 zgód polonii= kolejne ciekawe spotkanie dla LEGII. Od zawsze wiadome było, że LEGIA ma najlepszych kibiców. A szkoda meczu z Groclinem... To co wyprawiał Przyrowski... :evil: Sokół gdyby nie marnował tylu sytuacji. A ten strzał Kiełbowicza... No, ale nic, 3 miejsce nie jest złe- LEGIO zawsze KOCHAM CIĘ

#24 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 czerwiec 2005 - 17:56

Motyka wylatuje z Polonii. I bardzo dobrze. To prawda, że mieliśmy wyniki na miarę Marka Motyki. W przyszłym sezonie będzie lepiej. Sado(L) mojego nicka się pisze z dużej litery. Nazwy klubów piszemy WIELKĄ literą.

#25 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2005 - 18:46

A jak dla mnie, z Polonia moze byc tylko gorzej, chyba, ze znajda sponsora jakiegos. Ale nie sadze. Dlugow od cholery. Wyprzedaja zawodnikow, nie maja dobrych trenerow. Co do kibicow. Nie ma czymi sie chwalic. Jesli jedni sa bardziej agresywni od drugich, wiecej sie nawalaja, to gratuluje. A pozniej mowicie na Legie, ze burdy sa, a sami je popieracie, "bo uwazaj na kibicow Arki, oni niemili" - wow... co to jest...

#26 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 czerwiec 2005 - 19:21

Ganon, z Areczką żartuję sobie oczywiście.... Gratuluję, jeśli wziąłeś to na poważnie... Co do kibiców Polonii, dla mnie nie mamy się czego wstydzić. ZAWSZE kulturalna część Stolicy była za Polonią. Dla czego nie możemy wyjść w szaliku na miasto? Gdyby Legia miała takich wspaniałych kibiców, to nie byłoby się czego bać. A jest. A Legioniści zasuwają w zielonych koszulkach/szaliczkach i im jakoś nic nie grozi. Wiem co mówię. Codziennie widuję kilku takich w moich okolicach. I jeszcze niszczą cudzą własność smarując wszędzie zielone L. Ale oczywiście, jak to ze wszystkimi kibicami, są lepsi i gorsi. Cała męska część mojej klasy jest za Legią i jakoś potrafię się z nimi dogadać i nigdy nie słyszałam z ich strony żadnych bluzgów na Polonię.

Myślałam, że jesteś za Polonią, ale widać, że sukcesy CWKS'u przyciągają coraz większe grono wielbicieli. Ze swoim klubem jest się niezależnie od jego wyników. Na dobre i na złe. Wkurza mnie też, że większość dziennikarzy, warszawskich oczywiście, uważa, że większą tragedią jest 3 miejsce Legii i to, że odpadła z Pucharu Polski (nad czym płakać??? I bardzo dobrze) niż to, że Polonia ledwie uniknęła baraży.

Co do kultury kibiców, to starajmy się tutaj nie bluzgać na inne kluby. Teksty pt. Widzew-Żydzew, Arka Gdynia k*rwa świnia powinny zostać natychmiast usunięte. Ja tu nie piszę wszystkich przyśpiewek na Legię... No to tyle na razie. Polonie i Chelsea fur immer :wink:

#27 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2005 - 20:28

Nie umiescilas tam zadnej emotki, ani nie zaironizowalas odpowiednio, wiec ja sie nie domyslilem, ze to na zarty. Pewnie inni tez nie skapowali. Co do kibicowania... Ja kibicuje tylko dwom klubom, moze trzem. Nie powiem inaczej. Kocham Rome. A, ze jestem zwichrowany, wielbie Juventus i Fiorentine. A w Polsce od pewnego czasu wisi i "poffieffa" mi to. Legie lubie za przeszlosc. Deyna, wystepy w LM. Polonia tego nie ma. That's all. Symaptyzuje po trosze z Czarnymi Koszulami, jak i z Legionistami.

#28 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 16 czerwiec 2005 - 20:42

Luka, wiesz że Cię lubię, ale uspokój się trochę... Twoje spojrzenie na piłkę przeszło z obiektywizmu w subiektywizm, i niebezpiecznie kieruje się w stronę szowinizmu... Nie obrażaj się, tak mi się to widzi :wink:

Ganon powiedział:

Pewnie inni tez nie zkapowali.

Np. ja :wink:

Luka powiedział:

Dla czego nie możemy wyjść w szaliku na miasto?

A co, zabronione? Dzięki za cynk :wink:

Luka powiedział:

Gdyby Legia miała takich wspaniałych kibiców, to nie byłoby się czego bać. A jest. A Legioniści zasuwają w zielonych koszulkach/szaliczkach i im jakoś nic nie grozi. Wiem co mówię. Codziennie widuję kilku takich w moich okolicach. I jeszcze niszczą cudzą własność smarując wszędzie zielone L.

Pokazujesz ich jakby to były dmony jakieś... Przecież tak jest w kazdym mieście, nawet centrum Myśliborza jest popisane przez kiboli Pogoni :roll:

Luka powiedział:

widać, że sukcesy CWKS'u przyciągają coraz większe grono wielbicieli.

Przykro mi Luka za to, co piszę, ale tak sie ostatnio dzieje nie z Legią, a z Chelsea i Barceloną... Jakoś CWKS nie miało jakichś tak wspaniałych zwycięstw w ostatnich dwóch latach, żeby pociągnąć za sobą pół Polski :wink:

Luka powiedział:

i to, że odpadła z Pucharu Polski

Bo wiesz, to w sumi jest niespodzianka... :wink:

"If everybody in the world loved everybody in the world, what a glorious world it would be" :mrgreen:

#29 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2005 - 21:39

Ja nie kibicuje ani Legii ani Polonii ani żadnej innej polskiej drużynie w rozgrywkach ligowych.Co innego w pucharach tam idę patriotycznie za naszymi.
Szczerze od lat kibicuje tylko AC Milanowi i Dynamu Kijów.
Polska piłka klubowa jest bez sukcesów , zadłużona , skorumpowana i podzielona wojnami pomiędzy klubami.Niestety...

#30 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2924 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2005 - 09:34

Ada$ko powiedział:

nieno kibiców rzeczywiście mają spoko , oprawa na legii zawsze extra a że huliganów mają najbardziej pokurwionych z całej Polski to już inna sprawa

najgłupszych kibiców ma Cracovia