Skocz do zawartości

Nowy Numer Tym Ostatnim

• Please log in to reply
92 odpowiedzi na ten temat

#1 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 19:34

No i po 12 latach dojenia mojego portfela przestaje nabijac kabze panu goreckiemu. Paradoksalnie obecnie trwajaca impreza E3 uswiadomila mi, ze absolutnie nic nie trzyma mnie przy neo.

Na fejsbukowym profilu neogo.pl mozna przeczytac - "W ciągu tych ponad już dziesięciu lat NEO Plus zgromadziło liczną grupę wiernych czytelników i uznawane jest za pismo opiniotwórcze. Nasi autorzy nie tylko sprawnie operują językiem polskim, ale mają wieloletnie doświadczenie w tworzeniu różnych periodyków i doskonale znają się na grach."

wlasciwie bardziej nie mozna oszukac naiwnego czytelnika. i bynajmniej to zadna niechetna, nieobiektywna, wrecz hejterska ocena. zawartosc pisma w sensie merytorycznym sama narzuca takie reakcje.

1)trzon neo plus - redaktorzy faktycznie wiedzacy o czym pisza i jak pisza - dawno odeszli z redakcji (chyba nie trzeba wymieniac ksywek)

2)nowa, zastepcza ekipa to banda chlopcow zgarnietych z podrzednych serwisow www, na sile probujacych wykazac sie wiedza o grach i operujacych koslawym jezykiem polskim. para-poetyka maksa chcacego za wszelka cene wskoczyc na piedestal oryginalnosci budzi nielichy usmiech politowania. ale to jeszcze nic - guess what??? nie da sie tego czytac!!!

3)wszystko, absolutnie WSZYSTKO o czym pisze neo+ dostepne jest w sieci. NATYCHMIAST, ZA DARMO i NA FILMACH - tymczasem alternatywa objemuje: po miesiacu, za 10pln i na screenshotach. a skoro w dobie internetu gazeta piszaca o grach video nie jest w stanie utrzymac KLIMATU pisma, to ja pasuje. tak wiem, gulash jest dumny z poziomu publicystyki, ale kazdy w pelni sil umyslowych kto czytal belkot o cover-systemie chyba jest innego zdania.

4)kierujac sie ocenami w neo plus skonczysz z crapami w kolecji, ominiesz rarytasy i niewiele sie dowiesz z recenzji. naturalnie nie dotyczy to wszystkich tytulow (trudno kiepsko ocenic RDR), ale spojrzmy na fuel, outrun, blur lub najslynniejsza-gra-oceniona-na-znak-zapytania-wtf.

5)'redaktor' mielony przemyca w swoich smutnych, powierzchownych recenzjach ordynarne spoilery (vide alan wake)

6)last, but not least - 'redaktor' kaxi w swych opiniotwrczych tekstach podkreslil, ze ma wyklady po angielsku w wyzszej szkole robienia halasu i mu tego zazdroszcze. do tego zespoilowal fragment konfy nintendo dotyczacy goldeneye, podsylajac gownianej jakosci filmik na forum. 'can u handle the truth?'

coroczne apele gulasha w duchu 'zostancie z nami' zanotowaly faila. w tak smutnych okolicznosciach migruje do obozu pe. tak wiem, redakcje n+ nic to nie obchodzi;]

#2 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 19:59

...yyy...eee...hmmm.mhmhmm...

nikogo ? :clown:

#3 lasu

lasu

Captain Midnight

• Forumowicze
  • 594 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:43

Urzekła mnie Twoja historia :huh:

#4 Gość_Hellmans_*

Gość_Hellmans_*
  • Goście

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:48

Zobacz postGrzesiekMB, o 17 czerwiec 2010 - 19:34, powiedział:

tak wiem, redakcje n+ nic to nie obchodzi;]

Nas też, nara :^^:

#5 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6148 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:58

Chcesz, żeby ktoś z redakcji w ogóle przeczytał chociaż tytuł wypocin, to wyślij to do nich. Liczyłeś, że zbierzesz armię na forum pisma, które (nie pierwszy raz z tego, co kojarzę) opluwasz? Nie kumię :unsure:

#6 Gość_Zero_*

Gość_Zero_*
  • Goście

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:26

Mam Ewe Drzyzgę na telefonie, chce żebyś wystąpił w Rozmowach w toku, odcinek "Nikogo nie obchodzę, nikt mnie nie kocha"

Piszesz się na to ?

#7 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:41

eh taikun. ja dla ciebie natomiast mam film (bo podejrzewam, ze ksiazek nie czytasz) 12 gniewnych ludzi. nie ma tam wybuchow i zabijania, ale byc moze wyjasni ci on po 1: na czym polega prawo do wlasnej, nieskrepowanej opinii, a po 2: czym jest argument.

#8 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22465 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:43

Nasze forum to jedna, wielka grupa wsparcia :^^:

#9 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:49

Zobacz postLady Luck, o 17 czerwiec 2010 - 20:58, powiedział:

Chcesz, żeby ktoś z redakcji w ogóle przeczytał chociaż tytuł wypocin, to wyślij to do nich. Liczyłeś, że zbierzesz armię na forum pisma, które (nie pierwszy raz z tego, co kojarzę) opluwasz? Nie kumię :unsure:

nie rozumiem tego zarzutu - czy odwiedzanie forum konkretnego czasopisma zobowiazuje mnie do samych superlatyw i bezkrytycznego podejscia?
przedstawilem 4 argumenty (5ty jest naturalnie pol serio) uzasadniajace, ze jakosc warsztatowa neo plus drastycznie spadla przez ostatnie miesiace. ty natomiast nie przedtsawilas zadnego kontrargumentu, kwalifikujac mojego posta jako opluwanie.
zreszta, chyba jako czytelnik od 12 lat (nie liczac pierwotnego neo) moge spojrzec z perspektywy, ktora uprawnia mnie do oceny mgazynu.

#10 kubicz

kubicz

cham, prostak i odważnik z internetu

• Forumowicze
  • 2695 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:52

Nie przejmuj sie nimi. Oni po prostu Ci zazdroszcza :^^:

#11 Gość_Zero_*

Gość_Zero_*
  • Goście

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:53

Zobacz postGrzesiekMB, o 17 czerwiec 2010 - 21:41, powiedział:

eh taikun. ja dla ciebie natomiast mam film (bo podejrzewam, ze ksiazek nie czytasz) 12 gniewnych ludzi. nie ma tam wybuchow i zabijania, ale byc moze wyjasni ci on po 1: na czym polega prawo do wlasnej, nieskrepowanej opinii, a po 2: czym jest argument.

Są gołe baby? Są cycki? Bo jak nie to olewam.

#12 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22422 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:04

Zobacz postkubicz, o 17 czerwiec 2010 - 21:52, powiedział:

Nie przejmuj sie nimi. Oni po prostu Ci zazdroszcza :^^:
Sylwan Ci się włamał na konto, kub! :^^:

#13 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6148 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:12

Zobacz postGrzesiekMB, o 17 czerwiec 2010 - 21:49, powiedział:

nie rozumiem tego zarzutu - czy odwiedzanie forum konkretnego czasopisma zobowiazuje mnie do samych superlatyw i bezkrytycznego podejscia?

Ależ skąd. Ja też mam kilka "ale" co do N+. Różnica polega na tym, że wiem, że od zawsze w regulaminie był zapis, że sprawy do redakcji należy kierować na maile redakcji, a nie na forum, bo tutaj mało który zagląda. Nie rozumiem więc czemu ma służyć temat z przydługaśnym postem o tym, jak pismo się stoczyło. Że my- olewani forumowicze- mamy coś z tym zrobić? Zwolnić Koxa, bo ma wykłady po angielsku? Wstydzić się za Gulasha? Czy że mamy wszyscy przestać kupować Neo+? Wynieść się z forum, bo pismo jest do d*py? Czego oczekujesz?

#14 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4250 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:12

Neo Plus > internet. I tyle.

#15 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:20

Zobacz postLady Luck, o 17 czerwiec 2010 - 22:12, powiedział:

Ależ skąd. Ja też mam kilka "ale" co do N+. Różnica polega na tym, że wiem, że od zawsze w regulaminie był zapis, że sprawy do redakcji należy kierować na maile redakcji, a nie na forum, bo tutaj mało który zagląda. Nie rozumiem więc czemu ma służyć temat z przydługaśnym postem o tym, jak pismo się stoczyło. Że my- olewani forumowicze- mamy coś z tym zrobić? Zwolnić Koxa, bo ma wykłady po angielsku? Wstydzić się za Gulasha? Czy że mamy wszyscy przestać kupować Neo+? Wynieść się z forum, bo pismo jest do d*py? Czego oczekujesz?

absolutnie niczego z powyzszych. bylem raczej ciekawy czy moje odczucia w sprawach, ktore opisalem sa odosbnione, czy wrecz przeciwnie - podzielane. chyba do tego sluzy forum - wymiana pogladow i polemika powinny stanowic meritum.

#16 kubicz

kubicz

cham, prostak i odważnik z internetu

• Forumowicze
  • 2695 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:22

Zobacz postRyan, o 17 czerwiec 2010 - 22:04, powiedział:

Sylwan Ci się włamał na konto, kub! :^^:
Nie musial. To ja jestem Sylvanem! :^^:

#17 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12784 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:25

Ja już dawno przestałem Neo kupowac. Okazjonalnie jedynie, jak na przykład ostatni numer (SMG2, numer z recenzją Metroida też kupię i tutaj liczę, że Kox bardziej się podjara niż Marianem ;] ). PE u mnie wygrywa tym, że autorów recek traktuję niemal jak znajomych (w tym sensie, że wiem czego szukają w grach)

#18 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 22:55

@wnerwionybyłyjużczytelnikN+:

1) i 2). tu się zgadzam, N+ cierpi na to samo co PE, które też kupuję, ale tak to już jest w tej branży, że rotacja pismaków co jakiś czas jest przeprowadzana. Takie życie, niektóry się przeprowadzają albo znajdują ciekawsze zajęcie niż pisanie o gierkach.

3). Neon to kwestia czysto subiektywna. Komuś się podoba, innemu nie. Trudno. Natomiast w sprawie Internetu to powiem szczerze, że może jestem starej daty, ale jednak wolę sobie poczytać o gierce ze sprawdzonego źródła i na spokojnie w formie spisanej na kartce papieru w magazynie, niż na jakimś portalu. Z resztą jeszcze nikt nie wymyślił czegoś lepszego do czytania na kiblu niż gazetka, którą można wrzucić na półeczkę i która to po miesiącu leżenia GRUBNIE od wilgoci :lol: ( z Laptopem jest za dużo zachodu, zanim się uruchomi zazwyczaj jest już "po sprawie" :lol: )

4). to się zdarza, ocena Blura jest niezrozumiała nie tylko przeze mnie, kompletnie różni się z tym co można wyczytać w tekście. Argumentacja z d*py, jedna z najgorszych recenzji jakie ostatnio się pojawiła. Dzięki Fax, dzieki tobie mnóstwo osób ominie ten świetny tytuł z daleka. Ale szanując zdanie danego redaktora można dojść do wniosku, że tak to już jest. Fax po prostu nie ma gustu, koniec, kropka.

5 i 6 - … tak na prawdę nie rozumiem czemu po jednej szali stawiasz ostatni numer, który Cię wnerwił, masz do tego prawo, a po drugiej 12 lat współdzielenia pasji z N+?

#19 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 23:16

Przypominam też, że Fax dał śmiesznie niską notę gierce Valkyria Chronicles. :rolleyes:
A Blurowi ile dał?

#20 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2010 - 23:46

Zobacz postTEXZ, o 17 czerwiec 2010 - 22:55, powiedział:

tak na prawdę nie rozumiem czemu po jednej szali stawiasz ostatni numer, który Cię wnerwił, masz do tego prawo, a po drugiej 12 lat współdzielenia pasji z N+?

ostatni numer przelal czare goryczy, ktora nawarstawiala sie czytajac neo przez przez ostatnie miesiace. twoj argument odnosnie wyzszosci prasy drukowanej nad publikacjami w sieci naturalnie podzielam - sam regularnie czytam kilka wydawnictw, ktore zwiazane sa z innymi tematmi. ale tak jak wspominalem wczesniej - specyfika gier video niejako kladzie obraz (szczegolnie ruchomy) nad forma pisana (chyba wiekszosc najpierw ogarnia screeny, a potem zaczyna czytac). kiedy teksty staja sie powierzchowne, nierzeczowe etc., a w samym czasopismie ulatnia sie wyjatkowa atmosfera, ktora tworza redaktorzy, to ciezko doszukac sie sensu kupowania danego wydawnictwa.

pewnie, zmiany w redacji sa nieuknione z miliona powodow. wszystko sie jednak rozbija o to, aby dobrac odpowiednich nowych wspolpracownikow. wg mnie ta sztuka gulashowi sie nie udala.

#21 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 00:06

GrześkuMB idź wylewać swe żale gdzie indziej. Nie podoba Ci się już Neo? - twoja sprawa, mnie to bynajmniej nie interesuje i nie widzę sensu dalszej dyskusji, bo każdy Twój argument przeciw N+ ja postrzegam w zupełnie innym świetle. Nowi pismacy w N + są ok. Lektura N+ w zupełności mi wystarcza dzięki czemu nie szukam w sieci informacji na temat gier itp., bo w gazetce mam zebrane wszystko w jednym miejscu. Nie lubię oglądać masy filmików w necie na temat nadchodzących tytułów, bo psuje to najzwyczajniej późniejsza zabawę z grą, wolę zapowiedz na papierze i kilka screenów, wtedy sam już w głowie mogę sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda w ruchu. Później grając mam większą frajdę i więcej elementów zaskoczenia. Oceny w reckach nigdy wszystkim nie dogodzą, więc czepiasz się tu na siłę. Opinia Miela na temat Alan Wake jest porządku, sam spodziewałem się lepszej gry, ale i tak Remedy dostarczyło bardzo porządną produkcje. Natomiast najnowszy numer N+ jest moim skromnym zdaniem jednym z lepszych w ostatnim czasie, no i okładki są wypaśne, ale to już tak na marginesieDodany obrazek.

#22 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 00:30

Zobacz postGiewny, o 18 czerwiec 2010 - 00:06, powiedział:

Lektura N+ w zupełności mi wystarcza dzięki czemu nie szukam w sieci informacji na temat gier itp., bo w gazetce mam zebrane wszystko w jednym miejscu. Nie lubię oglądać masy filmików w necie na temat nadchodzących tytułów, bo psuje to najzwyczajniej późniejsza zabawę z grą, wolę zapowiedz na papierze i kilka screenów, wtedy sam już w głowie mogę sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda w ruchu. Później grając mam większą frajdę i więcej elementów zaskoczenia.

fair enough:)

odnosnie miela - nie mowilem o opinii jako takiej, tylko zawartym spoilerze
natomiast kwestia ocen, tak jak mowisz, jest wlasciwie nie do pogodzenia. zreszta np. 7,5 - 7,9 to tylko abstrakcyjna roznica. bardziej chodzilo mi o miarodajne argumenty w stosunku do konkretnego tytulu, ktore prowadza do oceny w danym przedziale np. 7-8 lub 8-9. idealny przyklad z tego numeru to oczywiscie blur i split\second.

#23 cybercotlet

cybercotlet

Dreamcast!

• Forumowicze
  • 2899 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 00:58

Cóż kolega napisał prawdę ... ale z drugiej strony wszyscy o tym już dawno wiedzą :lol:

Hate Forza 3 love GT 5 XD

#24 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 02:49

Ja też tęsknię za Bananem, OG, Grabarzem (w reckach), Wicikiem czy Josephem, a nowi pokroju Faxa czy Gozno mi nie pod pasowali. Jednak N+ to dalej świetny magazyn.
Chociaż długi okres z powodu wyjazdu z PL magazynu nie miałem w rękach, więc nie wiem jak z ostatnimi numerami.

#25 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 11:18

Ale to wsyzstko co pisze OG to z grubsza prawda. Poziom recenzji znacząco się obsunął. Niektóre recenzje (głównie rpg-ów) albo ramki (np. ta z ostatniego numeru o UFC czy MMA nie pamiętam (nie bijcie mało mnie interesuje ten temat) - come on - co to za druga opinia?) są po prostu słabe. I nie chodzi wcale o ocenę (bo generalnie są podobne do innych magów/serwisów) ale o argumentacje. Po prostu do mnie nie przemawiają (szczególnie że jakoś w innych recenzjach są takie same oceny ale uzasadnienie znacznie bardziej zrozumiałe). Zresztą ostatni numer ze spoilero kontr recenzją Alan Wake's (że nie jest SH 2) i elo spoko ziom porównaniami do greckiego kryzysu (FAIL) naprawdę osłabiał. Za to recenzja gry na ? była bardzo fajna. Na szczęście jest po pierwsze Doctor Max a po drugie trafiają się też dobre i ciekawie napisane recenzje (zresztą tu cięzko kogoś wyszeczególnić - bo te same osoby piszę i ciekawe recenzje i potworkowe) oraz zapowiedzi. za to top 10 mogłby się zmienić bo autor zdecydowanie ma za małe doświadczenie w graniu bo często wrzuca do nich słabsze gry (ot chociażby ostatnie top 10 bez Super Star Warsów? - seriously?). Zapewne wynika to z faktu że je ograł (nikt przecież nie grał we wszystko) ale zawsze mnie wkurzają jakieś topy gdzie 10-30% miejsca zajmują jakieś lesserskie gry bo akurat twórca grał w to. Ake Neo kupuje z sentymentu. A tak na marginesie to serwis neo go to już zupelna padaka. Nie dość że nagłówki i newsy są godne gazet pokroju fakt i super express to jeszcze są w 50% zrzynane z kotaku.

#26 Gość_afcio_*

Gość_afcio_*
  • Goście

Napisany 18 czerwiec 2010 - 11:36

Zobacz postLalalilo, o 18 czerwiec 2010 - 11:18, powiedział:

Ale to wsyzstko co pisze OG to z grubsza prawda. Poziom recenzji znacząco się obsunął. Niektóre recenzje (głównie rpg-ów) albo ramki (np. ta z ostatniego numeru o UFC czy MMA nie pamiętam (nie bijcie mało mnie interesuje ten temat) - come on - co to za druga opinia?) są po prostu słabe. I nie chodzi wcale o ocenę (bo generalnie są podobne do innych magów/serwisów) ale o argumentacje. Po prostu do mnie nie przemawiają (szczególnie że jakoś w innych recenzjach są takie same oceny ale uzasadnienie znacznie bardziej zrozumiałe). Zresztą ostatni numer ze spoilero kontr recenzją Alan Wake's (że nie jest SH 2) i elo spoko ziom porównaniami do greckiego kryzysu (FAIL) naprawdę osłabiał. Za to recenzja gry na ? była bardzo fajna. Na szczęście jest po pierwsze Doctor Max a po drugie trafiają się też dobre i ciekawie napisane recenzje (zresztą tu cięzko kogoś wyszeczególnić - bo te same osoby piszę i ciekawe recenzje i potworkowe) oraz zapowiedzi. za to top 10 mogłby się zmienić bo autor zdecydowanie ma za małe doświadczenie w graniu bo często wrzuca do nich słabsze gry (ot chociażby ostatnie top 10 bez Super Star Warsów? - seriously?). Zapewne wynika to z faktu że je ograł (nikt przecież nie grał we wszystko) ale zawsze mnie wkurzają jakieś topy gdzie 10-30% miejsca zajmują jakieś lesserskie gry bo akurat twórca grał w to. Ake Neo kupuje z sentymentu. A tak na marginesie to serwis neo go to już zupelna padaka. Nie dość że nagłówki i newsy są godne gazet pokroju fakt i super express to jeszcze są w 50% zrzynane z kotaku.

A jesteś w stanie te oskarżenia poprzeć konkretnymi danymi, linkami, uzasadnieniami? Chodzi mi oczywiście o to, że dokładnie 50% jest zrzynane z Kotaku, bo co do reszty, to są gusta i guściki.

#27 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16859 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 11:54

Newsy te same co na Kotaku są na większości serwisów - trudno żeby autorzy sami wymyślali informacje, przecież skądś muszą się brać. Za to nagłówki rodem z Faktu mnie też denerwują, co drugi ma wykrzyknik albo znak zapytania

#28 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 11:58

Zobacz postLalalilo, o 18 czerwiec 2010 - 11:18, powiedział:

A tak na marginesie to serwis neo go to już zupelna padaka. Nie dość że nagłówki i newsy są godne gazet pokroju fakt i super express to jeszcze są w 50% zrzynane z kotaku.

Chyba nie widziałeś Polygamii :lol: Choć ostatnio goście walczą ostro o eksluzywne materiały i relacje z imprez. Tak samo N+ jako magazyn - jeżeli chodzi o ekskluzywne materiały nie można nic zarzucić.

#29 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1333 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 14:01

Zobacz postTEXZ, o 18 czerwiec 2010 - 11:58, powiedział:

Chyba nie widziałeś Polygamii :lol: Choć ostatnio goście walczą ostro o eksluzywne materiały i relacje z imprez. Tak samo N+ jako magazyn - jeżeli chodzi o ekskluzywne materiały nie można nic zarzucić.

polygamia ostatnio wystawila 4+ alpha protocol i to wlasciwie podsumowuje jakosc tego serwisu

#30 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16859 Postów:

Napisany 18 czerwiec 2010 - 14:09

Zobacz postGrzesiekMB, o 18 czerwiec 2010 - 14:01, powiedział:

polygamia ostatnio wystawila 4+ alpha protocol i to wlasciwie podsumowuje jakosc tego serwisu

Nie rozumiem, serwis jest słaby bo oceniają gry wedle własnego uznania?