Rest of World - pozostałe ligi i "okolicznościowe"
Napisany 15 czerwiec 2005 - 11:54
I tak dziś rusza Puchar Konfederacji.Biorą w nim udział reprezentacje Niemiec,Grecji,Argentyny,Brazylii,Tunezji,Japonii,Meksyku i Australii.Na dziś zaplanowane są mecze grupy A pomiędzy Argentyną i Tunezją (o godzinie 18:00) i i Niemcami a Australią (21:00).Jutro grają Japonia z Meksykiem i Brazylia z Grecją.W pierwszej kolejce według mnie jedyną niewiadomą jest mecz Japonii z Meksykiem.W pozostałych faworyt jest jeden.
18 czerwca rusza puchar Intertoto.Polskę reprezentuje Lech i Pogoń.Rywalem drużyny ze Szczecina jest FC Tiligul Tiraspol , natomiast z Lechem zagra FK Karvan Evlakh(Azejberdżan).
I na koniec informacja ,że na kolejkę przed końcem rozgrywek Mistrzem Ukrainy został Szachtar Donieck ,który ma cztery punkty przewagi nad stołecznym Dynamem.
Pozdrawiam i liczę ,że ten temat jest dobry i nie pójdzie do zamknięcia... :roll:
DODANO 17.VI.
:arrow: mecze pucharu konfederacji można oglądać na niemieckim ZDF.Oglądajcie i dyskutujcie :wink:
edit:
Stworzyłem temat o Pucharze UEFA, więc lekka modyfikacja nazwy topicu ;]
edit2:
No, kolejna modyfikacja, mam nadzieję, że końcowa ;]
Napisany 20 czerwiec 2005 - 10:20
Pogoń Szczecin wygrała u siebie 3:0 a Lech Poznań wygrał na wyjeździe 1:2 w pierwszych meczach pucharu Intertoto.Możliwe ,że nie będzie w tym sezonie blamażu jaki sprawiła np.:Odra w tym pucharze. :roll:
Do półfinału pucharu Konfederacji awansowały Niemcy i Argentyna po zwycięstwach kolejno z Tunezją i Australią.Teraz czeka nas bardzo ciekawy mecz o prowadzenie w grupie A.
#3 Gość__*
Napisany 20 czerwiec 2005 - 14:38
Napisany 23 czerwiec 2005 - 10:47
:arrow: Niemcy z Brazylią
:arrow: Meksyk z Argentyną
Widzieliście mecz Niemcy-Argentyna? Tevez i Riquelme robili z Niemcami co chcieli :wink:
Widać było różnice w stylu gry.Argentyńczycy technicznie,dużo podań,szybkich rozegrań z klepki ,a gospodarze wyjścia z kontry i twarda gra.Huth jest filarem obrony :wink:
Z meczy grupowych to widział ktoś gol z rzutu wolnego z meczu Tunezja-Australia?
Grecja-"Mistrzowie Europy" :lol: :lol:
Napisany 23 czerwiec 2005 - 11:40
Napisany 23 czerwiec 2005 - 17:50
Trzymam kciuki za Argenytynę i Meksyk , więc przed półfinałem jestem w kropce :(
Niech zwycięży lepszy :wink:
Napisany 26 czerwiec 2005 - 14:59
Lech Poznań po zwycięstwie 2-0 i Pogoń Szczecin po zwycięstwie 6-2 awansowały do drugiej rundy pucharu Intertoto.No pięknie, dobry początek :roll:
Oglądał ktoś mecz pucharu Konfederacji pomiędzy Niemcami a Brazylią?Wiem tylko ,że było 3-2 dla Canarinhos ,ale meczu obejrzeć nie mogłem :( Musiało być piękne widowisko :roll:
Napisany 26 czerwiec 2005 - 20:58
Napisany 29 czerwiec 2005 - 23:26
Drugie miejsce Argentyna,trzecie Niemcy a czwarte Meksyk.
Mecz o 3 miejsce był wspaniałym widowiskiem pełnym bramek,emocji,sztuczek,złości,nieoczekiwanych zwrotów akcji-słowem esencja futbolu.Wspaniała bramka Ballacka w dogrywce na 4:3 ,świetna Podolskiego po genialnej asyście Schweinsteigera,niezwykle efektywna gra Borgettiego.Dobrze grał też Deisler choć trochę był przy nerwowy :wink: Czerwona kartka dla Hanke( :?: ) -zasłużona.
Finał był nieco gorszy bo jednostronny.Brazylia robiła na boisku co chciała,bawiła się z Argentyńczykami.Chyba za późno wszedł Tevez i Aimar :roll: Cicinho-nowy Cafu :roll:
Adriano rozwiał moje wątpliwości co do swoich umiejętności :wink:
#10 Gość__*
Napisany 30 czerwiec 2005 - 02:29
Canarinhos to armia a ich bramki to maestria , dziękuje za uwagę i oddaję głos do studia .
Napisany 30 czerwiec 2005 - 10:58
-Nooo, taaak, to był dobry mecz. Po raz kolejny klasę pokazał Edryjeno i Rołnaldinyjo, a na nową gwiazdę Karani... Karina... Kanarinjos wyrasta Sisińo. Tango Argentyńczyków nie wystarczyło na brazylijską sambę. Mieliśmy w tym meczu wszystko: piękne bramki, zwłaszcza strzał wewnętrzną częścią prawej stopy, czyli jej lewą stroną, czyli lewą stroną prawej...
-Do rzeczy Jacku, nie mamy za dużo czasu.
-...w prawe okienko bramki Dżermana Lusza, czyli dla niego w lewe okienko. Dla niego czyli dla golkipera graczy w biało-niebieskich trykotach. Również fantastyczny strzał tak zwanym przez anglików "dajwin-hederem" Ajmara był godny uwagi. Muszę jeszcze wspomnieć o meczu o trzecie miejsce...
-Jacku, czas nam się kończy...
-...w którym Niemcy pod wodzą Roberta Hóta wykazali się walecznością jak w pamiętnym roku 1974, i mimo, że przez prawie 60 minut grali z w niepełnym składzie, zdołali przeciwstawić się Meksykańczykom, którzy biegali jak te... no... małe, na kółkach, z kierownicą...
-Samochodziki?
-Tak, tak! Samochodziki! Ale o czym to ja mówiłem... a, o meczu! Haha, starość nie radość! No więc tutaj też niczego nie brakowało, była nawet czerwona kartka dla Hankego, który zdenerwował się na przeciwnika i zakończył kilkunastometrowy rajd bez piłki właśnie na swym rywalu, chociaż ten oddał futbolówkę timmejtowi 2 sekundy wcześniej. Widać, że młody i niedoświadczony jest chłopak, chociaż ładniutki, hehehe...
-Jacku, koniec.
-A bramka Balaka w dogrywce, to był dopiero fantastycznie zakręcony rogal w lewe okienko, czyli...
-Jacku, wystarczy!
-...prawe okienko bramki strzeżonej przez Osłaldo Sanczeza, którego ojciec jak wszyscy dobrze wiemy...
-Zamknij mordę!!!
-...jest sprzedawcą w sklepie spożywczym, w którym...
(Szaranowicz wyjmuje karabin i oddaje półminutową serię w kierunku Jacka G., który jednak przeżywa i w ciężkim stanie zostaje odwieziony do szpitala, z którego wychodzi po dwóch dniach. Włodek zaś zostaje odwieziony do domu bez klamek)
Przepraszam za tę formę, ale nie mogłem się powstrzymać. Osobiście nic nie mam do pana Gmocha, ale za każdym razem, gdy słyszę jego wypowiedzi, wydaje mi się, że reszta osób w studio jest na skraju cierpliwości)
#12 Gość__*
Napisany 30 czerwiec 2005 - 20:12
Meczu nie widziałam, ale byłam za Argentyną.
Ps. Heheh... Uuk, świetnie to opisałeś. Chcę więcej takich tekstów! :wink:
Napisany 01 lipiec 2005 - 20:36
Ogólnie Puchar Konfederacji był bardzo ciekawy i pokazał ,że Brazylia załużenie lideruje w rankingu Fifa( pokazał też ,że "niemiecka dokładność" zawodzi wide mecz o 3 miejsce i przeciekający stadion :wink: ) .
Wiadomość co do pucharu Intertoto:
W drugiej rundzie :
:arrow: Lech Poznań-RC Lens
:arrow: Pogoń Szczecin-Sigma Ołomuniec
No to zostanie nam chyba tylko Pogoń :(
Napisany 01 lipiec 2005 - 21:51
Napisany 03 lipiec 2005 - 17:34
No to chyba jednak nie obejdzie się bez blamażu...dziś gra Lech.... :roll:
Dodano dzień później :wink:
RC Lens-Lech Poznań 2:1.Nawet dobry rezultat osiągnięty na wyjeździe.Gola dla "Kolejorza"strzelił Gajtkowski
Napisany 02 sierpień 2005 - 13:27
Nie było mnie trochę więc uaktualnię temat teraz :wink:
Puchar INTERTOTO
Wyniki dwumeczu:
Lech-Lens - 1:3
Pogoń-Sigma- 0:1
No i Lech nam wstydu nie przyniósł co innego "Portowcy",który ewidentnie dali ciała odpadając z drużyną z Ołomuńca :?
Napisany 02 sierpień 2005 - 17:10
W szpitalu w Montevideo zmarł piłkarz reprezentacji Urugwaju do lat 17, Daniel Acosta. Przyczyną zgonu był wylew krwi do mózgu, którego doznał podczas meczu urugwajskiej drugiej ligi.
Acosta prosił trenera o zmianę w trakcie niedzielnego spotkania swej drużyny Paysandu Bella Vista z Progreso. Skarżył się na ból głowy. Po meczu karetka pogotowia przewiozła go z Paysandu do odległej o 380 km stolicy kraju - Montevideo. Piłkarz zmarł następnego dnia.
Ja pi****le :shock: Ja myśle, że to przez prochy, niektórzy żeby osiągnąć sukces są gotowi zrobic wszystko :|
Napisany 02 sierpień 2005 - 20:01
Albo wcześniej takie sprawy były "przyciszane" albo ostatnio coraz gorzej ze zdrowiem piłkarzy :| Najbardziej martwi ,że to młodzi ludzie umierają.Pewnie organizm nie wytrzymuje chęci pokazania jak najwięcej,ciągłego zmęczenia i stresu :|
W drugiej rundzie kwalifikacji do pucharu UEFA polskie ekipy zagrają:
Groclin-Dukla Bańska Bystrzyca
Legia-FC Zurich
Grashoppers Zurich-Wisła Płock
Co o tym myślicie? Według mnie najłatwiej ma Groclin a trochę niepewny jest wynik spotkania Wisły Płock."Nafciarze" mają nie najprostszego rywala.
Napisany 07 sierpień 2005 - 17:13
Zinedine Zidane, który kilka dni temu zapowiedział powrót do piłkarskiej reprezentacji Francji, będzie występować w niej ponownie z opaską kapitana - poinformował w niedzielę trener drużyny narodowej Francji Raymond Domenech.
"Zidane jest kapitanem" - powiedział Domenech w wywiadzie dla stacji telewizyjnej TF1. Najlepszy piłkarz świata w plebiscycie FIFA w latach 1998, 2000 i 2003 znów założy trójkolorową opaskę w towarzyskim spotkaniu przeciwko Wybrzeżu Kości Słoniowej (Montpellier, 17 sierpnia).
33-letni Zidane kilka dni temu zapowiedział powrót do reprezentacji Francji, w której po raz ostatni zagrał w przegranym ćwierćfinałowym meczu mistrzostw Europy 2004 z Grecją 0:1. Do reprezentacji ma zamiar wrócić także Claude Makelele.
"Dla mnie najistotniejsze jest to, że tacy piłkarze chcą ponownie grać. W ubiegłym roku czuli się wypaleni i mieli po prostu dość" - mówił zachwycony Domenech.
A jednak powrócił.
#20 Gość__*
Napisany 07 sierpień 2005 - 22:21
Napisany 12 sierpień 2005 - 11:35
:arrow: Groclin-Dukla Bańska Bystrzyca 4:1
Groclin nie zawiódł ,pokazał się z dobrej strony i pięknie zwyciężył nad stosunkowo łatwym rywalem.Choć w pierwszej połowie utrzymywał się bezbramkowy remis to w drugiej otworzył sie worek z bramkami.Pewne zwycięstwo i duża ,bezpieczna zaliczka przed rewanżem.
:arrow: Grashoppers Zurich-Wisła Płock 1:0
Wisła trafiła na trudnego rywala,najlepszą drużynę z wszystkich z którymi walczą polskie drużyny."Nafciarze" skazywani na porażkę i blamaż pokazali się jednak z dobrej strony i mają jeszcze szanse w rewanżu.Wisła grała defensywnie by stracić jak najmniej bramek.Plan został wykonany w 80 procentach.Wynik mógłby być o wiele lepszy gdyby Jeleń wykorzystał karnego w 66 minucie.
:arrow: Legia Warszawa-FC Zurich 0:1
Bardzo słaba gra,brak koncepcji,pomysłów,zaangażowania przyniosły porażkę gospodarzy na Łazienkowskiej.Można doszukiwać się winy tak słabego wyniku w czerwonej kartce Łukasza Surmy,kapitana Legii ( :| ) w 18 minucie spotkania ( :evil: ) bądź też w braku szczęścia w końcówce i utracie bramki w doliczonym czasie gry.Jednak to jest zbędnę i wykrętne tłumaczenie.Legia grała beznadziejnie a od ogormnej porażki uchronił ją tylko i wyłącznie Fabiański.Po czerwonej kartce Surmy Legia musiała porzucić plan taktyczny Zielińskiego i zacząć się bronić.Fatalny występ gospodarzy i przy takiej grze nadzieję na rewanżowe zwycięstwo są małe.
Napisany 17 sierpień 2005 - 10:47
Mam nadzieje, że przynajmiej pierwsza kadra sie zakwalifikuje do MŚ 2006 :roll:
#23 Gość__*
Napisany 19 sierpień 2005 - 01:10
EDIT: biała gwiazda jazda jazda jazda :? żegnaj Ligo Mistrzów :cry:
Napisany 26 sierpień 2005 - 10:21
Co do Legii to po prostu szkoda gadać.Dopóki nie odejdzie trener,nie będzie transferów, dopóki w klubie będą tacy ludzie jak Jacek B. to nie ma szans ani na mistrzostwo Polski ani na puchar Polski ani na żadne inne trofeum.Dopóki nic się nie zmieni to nie będzie Legia,to będzie drużyna L.Warszawa.Oni nie zasługują na to by nazywać siebie "legionistami","Legią","wojskowymi" :evil:
#25 Gość__*
Napisany 26 sierpień 2005 - 15:36
Napisany 26 sierpień 2005 - 16:02
Ada$ko powiedział:
Nie ma łatwo już w pierwszej rundzie.Wisła zagra z Vitorią Guimares (Saganowski, wcześniej Olisadebe :| )a Groclin z Lens. Wisła ma spore szanse ,Groclin 50 procentowe.Ja osobiście widzę oba kluby w kolejnej rundzie :roll:
#27 Gość__*
Napisany 27 sierpień 2005 - 01:12
Napisany 27 sierpień 2005 - 09:45
Napisany 27 sierpień 2005 - 13:57
Napisany 13 wrzesień 2005 - 11:19
Mecz Groclin-Lens nie interesuje nikogo z zarządu TVP,Polsat i TVN też się nie kwapią do wykupienia praw ,których cena oscyluje w granicach 80-100 tysięcy.TVP stara się wynegocjować prawa do meczu Wisły ,ale proponowana cena 30 tysięcy Euro nie satysfakcjonuje Portugalczyków,którzy liczą na 50 tysięcy Euro.
Dla przypomnienia oba mecze odbędą się w czwartek i będą to spotkania wyjazdowe.Szkoda :?