Skocz do zawartości

Ghost Trick: Phantom Detective

• Please log in to reply
23 odpowiedzi na ten temat

#1 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 04 listopad 2009 - 22:26

Szykuje się nowa gierka od twórców Phoenixa Wrighta. Wygląda ciekawie:
http://polygamia.pl/... ... Trick.html

#2 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8519 Postów:

Napisany 24 styczeń 2010 - 00:31

gra będzie pokopana, nienormalna i megakilimatyczna, czekam.

#3 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 21 czerwiec 2010 - 19:16

Na forum nie ma tematu o tej zacnie się zapowiadajacej gieruni, toteż go zakładam.
W Ghost Trick wcielimy się w duszę świeżo upieczonej ofiary morderstwa. Jako zmarły otrzymujemy moc opanowywania przedmiotów i wpływania na nie, a także jedną noc na rozwiązanie zagadki naszej śmierci i uratowanie paru potencjalnych ofiar. Gra opiera się więc na zagadkach logicznych, w których w określonym czasie musimy ostrzec/ochronić kogoś przed śmiercią.

Trailerek: http://www.giantbomb...-trick/17-2807/

Wszystko fajniusio, tylko nie wiem, czy będę mógł sobie pozwolić na taką gierę za ponad 150 złotych (bo tyle pewnie trzeba będzie za nia wybulić)... W takich chwilach irytuje mnie brak Nintendo i beznadziejna sytuacja konsol tej firmy w naszym kraju.

#4 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 23 czerwiec 2010 - 07:49

Trailer gameplay'u: http://www.giantbomb...-trick/17-2816/
Supcio!

#5 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 23 lipiec 2010 - 09:42

Już wiem, jak czuje sie Shinigami w tematach o grach na podstawie komiksów. No nic, popisze sobie sam.
http://www.giantbomb...-trick/17-2940/
kolejny trailerek, tak jak poprzednie - bardzo fajny. Ciekawe, jak długa będzie gra. Dziwi mnie też, czemu wszystkim forumowiczom ona zwisa, skoro odpowiadają za nią ludzie od Phoenixa Wrighta, a ta seria ma na N+ paru fanów.

#6 Tadeg

Tadeg

Link

• Forumowicze
  • 266 Postów:

Napisany 27 lipiec 2010 - 14:50

Przekopałem się przez materiały z tej gry i powiem, że może być całkiem ciekawie, choć sam gameplay wygląda troszku dziwnie jak się na to patrzy. Może jak się samemu będzie grać to będzie lepiej :neutral:

#7 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 27 lipiec 2010 - 16:10

Pierwsze co słyszę o tej grze. Zapowiada się intrygująco, tylko styl graficzny mi nie podszedł. Grami od Capcomu nie gardzę, więc trzeba będzie sprawdzić ten tytuł.

#8 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22465 Postów:

Napisany 18 sierpień 2010 - 22:46

http://nds.gamezone....ntom_detective/

Animacja i założenia tej gry w akcji są świetne. No miodek, czekam na zrozumiałą edycję.

#9 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2010 - 08:46

Grę przesunięto na styczeń: http://www.joystiq.c...o-january-2011/

#10 Tadeg

Tadeg

Link

• Forumowicze
  • 266 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2010 - 23:26

Zobacz postKradziej, o 18 wrzesień 2010 - 08:46, powiedział:

Grę przesunięto na styczeń: http://www.joystiq.c...o-january-2011/

f*ck.

#11 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12784 Postów:

Napisany 10 styczeń 2011 - 21:24

Gra dostaje zacne oceny. Ogólnie sypnęło świetnymi przygodówkami ostatnio. Layton, 999, Last Window, Miles, teraz to. Czuję, że mimo 3DSa na rynku NDS będzie jeszcze długo w użyciu

#12 Tadeg

Tadeg

Link

• Forumowicze
  • 266 Postów:

Napisany 10 styczeń 2011 - 21:49

Świetnie. Tak apropo "gry twórców Ace Attorney", to Ghost Trickowi narazie idzie lepiej niż wszystkim Phoenixom, Apollom i Milesom razem wziętym :)

#13 Greg

Greg

• Moderatorzy
  • 12784 Postów:

Napisany 13 styczeń 2011 - 00:24

Chwilkę pograłem, prezentuje się zacnie. Już od pierwszego kontaktu gra szokuje, mimo zrobienia wszystkiego co trzeba nie możemy uratowac ofiary... Będzie ostro i kontrowersyjnie

#14 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 18 styczeń 2011 - 22:06

Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to chciałem poinformować uprzejmie, że gra jest zayebista. :kratos:

#15 Greg

Greg

• Moderatorzy
  • 12784 Postów:

Napisany 19 styczeń 2011 - 18:48

Chciałem pograć, ale Plants vs Zombies mnie wessały... Chyba gdzieś na bezludną wyspę na pół roku się przejadę z NDS i poprzechodzę te wszystkie gierki

#16 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 22 styczeń 2011 - 01:19

Właśnie skończyłem Ghost Trick i... wow. Nie, naprawdę, WOW! Wprawdzie część zakończenia domyśliłem się trochę wcześniej, ale nie wszystko więc... W! O! W!

Jutro zupdatuje top ten ulubionych gier na NDS.

#17 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 01 marzec 2011 - 21:34

Zaczalem jestem milo zaskoczony. Niech ten wysyp gier sie skonczy, bo zwyczajnie nie wyrabiam.

#18 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6250 Postów:

Napisany 01 marzec 2011 - 22:15

Zobacz postKaxi, o 22 styczeń 2011 - 01:19, powiedział:

Właśnie skończyłem Ghost Trick i... wow. Nie, naprawdę, WOW! Wprawdzie część zakończenia domyśliłem się trochę wcześniej, ale nie wszystko więc... W! O! W!

Jutro zupdatuje top ten ulubionych gier na NDS.

chętnie odkupię

#19 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 02 marzec 2011 - 08:47

Zobacz postKradziej, o 21 czerwiec 2010 - 19:16, powiedział:

Na forum nie ma tematu o tej zacnie się zapowiadajacej gieruni, toteż go zakładam.
...
Jest http://forum.neogo.p...69-ghost-trick/

#20 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 02 marzec 2011 - 09:24

:o !
Ale to mój temat jest popularny, więc ja wygrywam :^^:

#21 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 13 kwiecień 2011 - 12:16

Ode mnie Ghost Trick otrzymuje mocną 8 (ale bez plusika). To co mnie urzekło to kapitalne postacie (ludzie od PW nie powinni byli i nie zawiedli w tym temacie - Missle RULEZ!!!) i bardzo dobra fabuła (acz szalona), oraz grafika (ten styl). Muza też ma parę świetnych momentów. To co do końca się nie zgrało to niestety sama rozgrywka. Bardzo liniowe i nie zawsze logiczne rozwiązania wymuszające trial and error (lub FAQa). Ale w sumie to i w PW się zdarzały takie momenty. W każdym bądź razie napewno warto obczaić.

#22 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 564 Postów:

Napisany 05 listopad 2011 - 22:50

Haha, miałem tak samo. Zakończenie Ghost Trick: :kult:
Dodatkową niespodzianką dla mnie było to, że Keiji Inafune jeszcze był executive producerem GT. Jakoś mnie ta informacja przed zobaczeniem creditsów ominęła. ;p
Szkoda, że
Spoiler
Tak czy siak najgorsze jest to, że gra jest taka krótka. Dwa wieczorki i cześć. Dobrze, że na urodziny dostałem, bo własnych pieniędzy by mi było szkoda (mimo, że gra jest świetna ;p) Teraz mam dylemat moralny, bo bym sprzedał albo wymienił na Aliens, no ale to prezent... więc niech się kurzy na półce.

#23 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 892 Postów:

Napisany 06 listopad 2011 - 15:06

Zobacz postTawotnica, o 05 listopad 2011 - 22:50, powiedział:

Haha, miałem tak samo. Zakończenie Ghost Trick: :kult:
Dodatkową niespodzianką dla mnie było to, że Keiji Inafune jeszcze był executive producerem GT. Jakoś mnie ta informacja przed zobaczeniem creditsów ominęła. ;p
Szkoda, że
Spoiler
Tak czy siak najgorsze jest to, że gra jest taka krótka. Dwa wieczorki i cześć. Dobrze, że na urodziny dostałem, bo własnych pieniędzy by mi było szkoda (mimo, że gra jest świetna ;p) Teraz mam dylemat moralny, bo bym sprzedał albo wymienił na Aliens, no ale to prezent... więc niech się kurzy na półce.

Kilka dni temu skończyłem - naprawdę świetne zakończenie.
Ja jakoś tej krótkości nie odczułem, może dlatego, że grałem w dość sporych odstępach czasowych. Świetna oprawa, modele i animacja postaci.
9,5/10

#24 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6250 Postów:

Napisany 21 maj 2012 - 20:49

ściągnąłem darmowy początek na ajpada, ten tutorial na śmietnisku. wygląda fajnie, zagadki są pomysłowe, choć trąci mi to trochę staroszkolnym "popróbuj wszystkiego na wszystkim" tu w nowocześnie spłyconej wersji "popróbuj wszystkiego, coś w końcu zadziała".

jeszcze nie wiem czy ściągnę resztę, ale chcę tylko napisać rzecz smutnie oczywistą - z takim modelem dystrybucji jaki ma ipad, Nintendo może się pobujać na huśtawce :(