Skocz do zawartości

Team Ico Collection

• Please log in to reply
389 odpowiedzi na ten temat

#361 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 19 styczeń 2012 - 00:35

na allegro 75 z wysylka gratis :cf:

#362 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 01:22

no dobra, znaj moje dobre serce - 69zł ;) z wysyłką oczywiście :)
a tak pięknie się prezentuje :)
https://picasaweb.go...feat=directlink
https://picasaweb.go...feat=directlink

#363 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 12:15

pawel_k ma na imie Paweł :hmmm: niesamowite :olo:
Jakoś nie mam czasu na poważnie zająć się tą składanką...nawet pożyczyłem ją, bo zazwyczaj jak ktoś mi oddaje grę mam zajawke by w nią pograć...a tu nic...

#364 pawel_k

pawel_k

Dante

• Forumowicze
  • 1400 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 22:37

no to jak nikt nie chce to gra idzie na allegro ;) do kupienia tam jest za 65zł z wysyłką ;)

#365 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8093 Postów:

Napisany 23 styczeń 2012 - 16:23

wlaczylem sobie shadowa z zamiarem przejscia w najblizszym zcasie ale sterowanie mnie tak wkurwilo ze wylecial z czytnika :) Tylko tyle chcialem powiedziec, olo :) Moze jak skoncze batmana dam znow shadowowi szanse, ale majac do wyboru dwie potencjalnie swietne gry biore ta wygodnym sterowaniem...

#366 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 23 styczeń 2012 - 17:21

przestawiles sobie defaultowe sterowanie, czyli zamieniles miejscami trojkąt i X?
dotarles do pierwszego kolosa? dotarcie do niego to taki tutorial sterowania.
po pierwszym kolosie sterowanie bedzie naturalnym przedluzeniem dloni, olo.

#367 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8093 Postów:

Napisany 23 styczeń 2012 - 20:31

Dotarlem do kolosa, spadlem z niego 2 razy i jak pomyslalem ze musze sie 3ci raz wspinac to mi sie odechciało bo wszystko jest takie wolne....

#368 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 23 styczeń 2012 - 20:48

Zobacz postJedyn, o 23 styczeń 2012 - 20:31, powiedział:

Dotarlem do kolosa, spadlem z niego 2 razy i jak pomyslalem ze musze sie 3ci raz wspinac to mi sie odechciało bo wszystko jest takie wolne....

Powinni zrobić wersję, gdzie: "X -> znajdź kolosa, Kwadrat -> doprowadź do kolosa, O - pokonaj kolosa".

No karwa lulz :clown:

#369 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3913 Postów:

Napisany 23 styczeń 2012 - 20:51

jeszcze "trójkąt" - wbij platynę. :olo:

#370 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4554 Postów:

Napisany 23 styczeń 2012 - 23:17

Select-zrob gale :cf:

#371 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8093 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 00:02

I jeszcze wresje dla no-life'a - graj do usranej smierci :cf:

#372 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4250 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 00:20

I jeszcze przycisk na konsoli "wyłącz system". A nie, taki już jest.

#373 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8093 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 22:04

Zobacz postNyu, o 24 styczeń 2012 - 00:20, powiedział:

I jeszcze przycisk na konsoli "wyłącz system". A nie, taki już jest.

Tak, użyłem dzisiaj w trakcie 3ciego kolosa - najpierw 15 minut błąkania sie i szukania padalca, a później po raz kolejny droga przez mękę = wspinaczka na kolosa. Rozumiem, ze komuś gra może sie podobac, sądzilem nawet, ze jest to w 100% mój typ gry ale zwyczajnie po ograniu takich killerów jak Uncharted 3, Zelda, Deus Ex, Portal 2 i kilka innych ta gra niczym mnie nie przyciaga, jest wolna, archaiczna, jazda koniem chyba najgorsza jaką widzialem w grach, fizyka wspinaczki działa na nerwy, sterowanie frustrujące i animacja biegu bohatera niczym u jakiegoś fagaska ;]

W tym momencie mój poziom hajpu na Last Guardiana = 0, Ueda-Sreda, tyle powiem, gry przehajpowane, choć ICO jest zjadliwe przy Shadowie.

#374 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4250 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 22:34

No to piona, ja grałem na PS2 i więcej mi się w grze nie podobało, niż podobało. Był kiepściutki framerate, kiepskie (nie archaiczne, tylko KIEPSKIE) sterowanie i nudny gameplay. Szukanie i "iście" po Kolosa nuda, walka z nim - nuda. Cóż, klimacik spoko, rozumiem zamysł, ale gra według mnie kiepska. To, że "gra jest inna, artystyczna, blablabla" nie usprawiedliwia słabej grywalności, zresztą jest to jeden wielki pic na wodę. Beyond Good & Evil jest i "artystyczny", i za***iście grywalny.

Oszustwo.

#375 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8093 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 22:43

Piona ziomuś :cf:

Temat proponuję zamknąć.

#376 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1663 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 22:58

To sie zaraz wami Czych zajmie :)
Jakby co to jestem z wami [czesciowo ale zawsze ;)]

#377 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 669 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 23:54

No jak ktoś w SOTC biegał od kolosa do kolosa to może nie załapał o co w grze chodzi. Kiedy tylko zejdzie się z obranej ścieżki i zacznie zwiedzać - ten świat zachwyca. Dla mnie kolosów mogłoby nie być. Jakikolwiek powód dla przemierzania tej krainy byłby dobry.

A btw pierwsze kolosy są słabawe. Później zaczynają się mocarze. Mi też gra zupełnie nie spasowała do 4 czy 5 kolosa. Potem zacząłem sobie łazić i w międzyczasie tłuc te kolosy. Miazga. Choć przyznam - sterowanie i ogólnie ślamazarność gry może odrzucić.

#378 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4250 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 00:53

Och, najlepszy argument - "jak ktoś gra X*, to nie rozumie tej gry".

* - tu wstaw: za szybko / na odpier**l / nie Y**

** - tu wstaw: liżąc ścian / skupiając się na historii i świecie gry / blablabla.

Stary, nagrałem się tyle, że wiem w co jak grać. Shadows jest dla mnie nudne bez względu na zalety tej produkcji. I nie mów, że gra za ciężka or samfin', bo nagrałem się w... no. SotC ma dla mnie pustą rozgrywkę. Typowy przerost formy nad treścią i jeszcze ubrany w tak udające szaty, że większość widzi w tym coś więcej.

Beyond to coś więcej.

#379 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 01:35

Nie znacie się na grach...
Sterowanie niedopracowane? Przecież w trakcie wspinaczki używamy całe 2 przyciski i analoga. Nie wiem co tam może być zepsute. :lol:

Beyond to coś więcej.
Beyond ma ckliwą historyjkę ala Disney i zero innowacji w gameplayu z jednoprzyciskowym systemem walki. Jedynie robienie fotek fauny to było coś nowego.
:cf:

Tak to jest jak w poprzedniej generacji grało się tylko na Gacku, a na PS2 omijało się wielkie hity. Rozumiem więc, że nie wszystkie odnawiane kolekcje mogą się teraz podobać. A na TLG nie musicie czekać, bo grę tej generacji i tak kupią tylko growi smakosze, na pewno nie gracze grający jedynie w hajpowane tytuły. :^^:

W tym momencie mój poziom hajpu na Last Guardiana = 0, Ueda-Sreda, tyle powiem, gry przehajpowane, choć ICO jest zjadliwe przy Shadowie.
Jeszcze gry nie ukonczyles, wiec nie oceniaj, pozostalo 13 kolosów. Wierzę, że z biegiem gry zobaczysz jej kunszt, a po skonczeniu docenisz to monumentalne arcydzielo. :^^:
I nie piszę tego jako fanboj, który sobie coś ubzurał, ale np. taki Max również uznaje SotC za najlepszą grę wszechczasów, a jak na forum byla ankieta dotycząca najlepszych gier w historii to SotC uplasował się obok Super Mario Galaxy. ;]

Średnia ocen kolekcji 92%. Pisanie, że gry są słabe zakrwawa o kpinę, nikt waszego zdania o słabości tych gier nie traktuje poważnie. :^^:

#380 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 669 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 02:21

Pff... ja mówię o swoich odczuciach z gry. Że Ty Nyu inaczej to odbierasz to Twoja sprawa. Resztę o "ciężkości gry" sam sobie dopowiedziałeś.
Wiem tyle, że wiele osób grało w SOTC na torpedę biegając od kolosa do kolosa i narzekali.

Btw też BG&E wielbię i stawiam ze dwie klasy wyżej od SOTC, tylko zupełnie nie rozumiem skąd się tutaj to wzięło. To dwie zupełnie różne gry...

#381 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 04:39

BG&E gram dopiero teraz i na razie gra nie ma przyciagania...po pierwezym kolosie wiem ze musze ja skonczyc co do sterowania po czasie staje sie ono intuicyjne...trzeba tylko wczuc sie w to ze nie kierujemy koniem tylko jezdzcem

#382 Nexus

Nexus

Tears In Rain

• Forumowicze
  • 3016 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 11:43

Kiedy tylko zejdzie się z obranej ścieżki i zacznie zwiedzać - ten świat zachwyca. Dla mnie kolosów mogłoby nie być. Jakikolwiek powód dla przemierzania tej krainy byłby dobry.
This...

Dziś wieczorem idę do ostatniego kolosa. Gra jest kapitalna - design kolosów i wygląd, klimat i ogrom całego świata to miodzio. Jedyny minusik jaki widzę to to że w sumie same kolosy są bardzo słabymi bossami - bardzo łatwo wyhaczyć ich słabe punkty i jedyne czego trzeba to czasu i cierpliwości. Jak się załatwia jednego kolosa na tydzień to gra nie pozwala się znudzić. 10-/10 jak nic. :^^:

#383 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 13:25

Zobacz postDebeef, o 28 styczeń 2012 - 04:39, powiedział:

BG&E gram dopiero teraz i na razie gra nie ma przyciagania...po pierwezym kolosie wiem ze musze ja skonczyc co do sterowania po czasie staje sie ono intuicyjne...trzeba tylko wczuc sie w to ze nie kierujemy koniem tylko jezdzcem

A gdzie Ty kolosy znalazłeś w BG&E?

#384 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 669 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 13:31

Nexus, dla mnie największą wadą kolosó i powodem, dla którego nie mogę postawić tej gry na moim ołtarzyku najgenialniejszych gier są właśnie same kolosy - teoretycznie esencja gry. Miały być epickie walki, a wyszła z tego skryptowana platformówka. Kolosy nie mają żadnej AI - po prostu kilka przeprogramowanych reakcji. Jak już wiesz jak na niego wleźć i go załatwić nie ma żadnego wyzwania. Liczyłem na to, że jednak będą bardziej inteligentni.

#385 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8093 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 14:52

Wspinaczka na kolosy dawała frajde w Castlevanii, tutaj jest to ból i wkurw :cf:

#386 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4554 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 15:14

Ale kiedy te gry mialy premiery :P Ludzie.......
W czasach kiedy X zostal juz olany, a Halo nie bylo na pierwszym planie bo ludzie juz sie interesowali X360. Wtedy-koniec zywota PS2 wydali Kolosy. Wtedy to moglo zachwycac, pomyslem itp- wyrozniala sie z tlumu.
ICO to 2001 rok
Kolosy 2005
ICO ma 11 lat, fajne do dzisiaj. Na ekranie pusto, nie ma tam nic. Ile zycia, HP,Staminy i innych. To daje rade do dzisiaj IMO.
A kolosy....... jakby nie bylo RDR z fachowym koniem czy nawet Darksiders gdzie jazda na koniu wygladala lepiej, to moze bysmy nie sapali, a tak.... kon w kolosach ssie.

#387 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 22:26

Zobacz postiluck85, o 28 styczeń 2012 - 15:14, powiedział:

... kon w kolosach ssie.

Bo nie umiesz na nim jeździć. Też mi przez pół gry ssał :cf:

#388 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17531 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 02:54

burn popatrz na temat pomyśl i dojdziesz o co cho

#389 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1663 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 10:06

Zobacz postiluck85, o 28 styczeń 2012 - 15:14, powiedział:

Ale kiedy te gry mialy premiery :P Ludzie.......
W czasach kiedy X zostal juz olany, a Halo nie bylo na pierwszym planie bo ludzie juz sie interesowali X360. Wtedy-koniec zywota PS2 wydali Kolosy. Wtedy to moglo zachwycac, pomyslem itp- wyrozniala sie z tlumu.
ICO to 2001 rok
Kolosy 2005
ICO ma 11 lat, fajne do dzisiaj. Na ekranie pusto, nie ma tam nic. Ile zycia, HP,Staminy i innych. To daje rade do dzisiaj IMO.
A kolosy....... jakby nie bylo RDR z fachowym koniem czy nawet Darksiders gdzie jazda na koniu wygladala lepiej, to moze bysmy nie sapali, a tak.... kon w kolosach ssie.

Tu racja całkowita [bardzo słuszna uwaga o koniu z RDR]. Tym bardziej gra powinna zostac jako PS2 Classic a nie dostawać remaku. God of War(y) wytrzymały próbe czasu [mam nadzieje że zbliżające sie ZOE równiez podoła] - Shadow niestety nie bardzo. Gre uważam za bardzo dobra ale mocno specyficzną.
Gameplay satysfakcjonujący i przyjemny - ale lekko niedopracowany [co wychodzi przy kolejnych przejściach, kiedy wiemy juz co i jak - chcielibyśmy szybko i sprawnie a sie nie da - przy pierwszym podejściu {przynajmniej ja tak miałem} byłem zbyt pochłonięty szukaniem sposobu na kolosy aniżeli wypatrywaniem błędów].
Fabuła [conajwyżej] srednia ale narracja i wkomponowanie jej w gameplay wspaniałe.

Taka to gra jest dziwna. Chyba każdy ma racje -potrafi zauroczyc, potrafi doprowadzic do szału- wiec radzilbym odłożyc pozycję jeśli po 3 [5 - to ten latający?] kolosie nadal beda sie sypac bluzgi - to nie jest gra dla was. No i kategorycznie nie grac 2 raz :P

#390 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 16:34

Zobacz postDebeef, o 29 styczeń 2012 - 02:54, powiedział:

burn popatrz na temat pomyśl i dojdziesz o co cho

Nie wiem o co Ci chodzi...