While in Spain, Capcom's Keiji Inafune apparently said Capcom wants Resident Evil 6 on the market as soon as possible and that there would be news about Resident Evil 6 "shortly".
This isn't the first time that Resident Evil 6 has been mentioned. The game is a complete reboot. Resident Evil 5 producer Jun Takeuchi will not be returning for the sixth entry in the series.
http://kotaku.com/56...ent-evil-6-soon
Tłumacząc dla Czyśka: RE6 nadchodzi, Capcom chce go mieć najszybciej, jak się da i powinniśmy niedługo dostać jakieś nowe informacje. Będzie pieedolnięcie na TGS? No ja myślę. Żółto-niebiescy daliby czadu z tym i nowym DMC
Oprócz tego wiemy, że nad grą nie będzie pracował Takeuchi (czyżby Inafking, skoro on o niej mówił?) i ma być w jakiś sposób rebootem. Poprzedni producent powiedział, że na pewno zmieni się mechanika gry, ale czy zresetowana zostanie także fabuła? Szczerze, nie chciałbym. Wystarczy, że w przyszłym roku wychodzi nowy-stary Mortal. Niech dalej brną w to, co już zrobili. Olejmy Parasolkę, zostawmy Weskera w wulkanie, znajdźmy nowe zło.
I teraz najważniejsze pytanie. Czy bez Mikamiego najnowszy Resident będzie takim szokiem, jak czwórka? W końcu, przed jej premierą nikt się spodziewał, że aż tak można ulepszyć TPSy, a tu proszę. Myślę, że wciąż jest szansa na konkretny rozwój i zwrócenie gatunku w innym kierunku, ale nie jestem pewien, czy RE6 będzie trzęsieniem ziemi.