Tez skonczylem. Zgadzam sie ze wszystkim co napisal Pawlik, co do zdania

gra ma fachowy klimat, ktory uderza juz od creditsow na poczatku gry i ekranu startowego. Warto tez napisac slowo o rewelacyjnym imo udzwiekowieniu gry, muzyka to kawal dobrej roboty
Tak jak pisal Pawlik, gra jest bardzo grywalna i co najwazniejsze takie wady jak nieco archaiczne sterowanie, animacje czy dziwne rozwiazania w designie gry nie przeszkadzaja tak bardzo jak by sie moglo wydawac.
Imo gra zostala albo wydana za szybko albo niechlujnie zrobiona bo pociete sa niektore filmiki, UE3 dziala tak zle jak na samych poczatkach jego kariery (doczytywanie tekstur), walki z bossami nie maja pierdolniecia i polegaja w zasadze na robieniu kilku unikow i nawalaniu w jeden punkt, nie czuc w nich adrenaliny, wszystko wydaje sie jakies sztywne, brak tutaj dopracowania obecnego w Residentach 4 czy 5, ja dodatkowo mialem lekkie problemy z celowaniem, tez nie jest tak wygodne jak w RE, do tego kamera czesto sie gubi, filmiki kilka razy wczytaly mi sie jakby bez kilku sekund na poczatku...

i bugow tez mialem kilka, raz musialem bossa restartowac bo po zabiciu go gra nie raczyla mnie popchnac do przodu...
Tez gralem na normalu i gra jest bardzo latwa, amunicji i gorzaly do odnawiania energii jest pelno. A aczikowe dziwki sie wkurza bo nie dostalem trofea za easy, tylko normal

chyba ze to bug jakis.
Dla mnie mimo to mocne 7, moze nawet 8, ale jest to jednorazowiec nieststy.
Ale bez przasady ze jest lepsza od Dead Space 2 bo to jakies zarty...