Skocz do zawartości

Shadows Of The Damned

• Please log in to reply
340 odpowiedzi na ten temat

#331 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 11 sierpień 2011 - 20:16

Jeszcze więcej brakuje, żeby nazwać ją crapem.

Przeciwnicy (nie licząc bossów, bo tych byłoby drugie tyle):

Spoiler

Rzeczywiście - wszyscy identyko!

#332 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 11 sierpień 2011 - 20:27

Tak tylko szkoda, że są to mini bossowie oprócz 2 pierwszych obrazków. Zwykłe mięso wygląda identycznie.

#333 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 11 sierpień 2011 - 20:35

jak tak piszecie, to troche szkoda ze japonskie gry sie staja prostsze :(

#334 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 11 sierpień 2011 - 20:53

Holden, żeby tylko japońskie....

Tak tylko szkoda, że są to mini bossowie oprócz 2 pierwszych obrazków. Zwykłe mięso wygląda identycznie.
No właśnie - zwykłe mięso armatnie, a to zawsze w strzelankach (no, powiedzmy w 90% przypadków) występuje w największej ilości i nigdy specjalnie się nie różni. Czyli nic nowego, a już na pewno nie coś za co można grę karcić. Ciekawe, że nigdy nie spotkałem się z narzekaniem, że zwykli żołnierze Helghastów zawsze wyglądają tak samo, hmmm. Poza tym walka z tym podstawowym typem przeciwników jest w SotD bardzo często przerywana starciami z bossami i - jak sam ich nazwałeś - sub bossami, dodatkowo twórcy co jakiś czas (i niemal do samego końca) starają się nas zaskoczyć jakimś nowym ścierwem do rozwalenia.

#335 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 03 wrzesień 2011 - 15:00

Soundtrack już dostępny w ilości mocno limitowanej.
http://www.ps3site.p...o-nabycia/84807

Shadows of the Damned to jeden z najbardziej pokręconych produktów tego roku. Za ścieżkę dźwiękową w nim odpowiadał znany szerzej z serii Silent Hill - Akira Yamaoka. Myślę, że to wystarczająca rekomendacja, zwłaszcza, że ścieżką dźwiękowa będzie rarytasem dla kolekcjonerów...
Dlaczego? Ukaże się jej tylko 1000 sztuk, z czego pierwsze 300 podpisze sam Yamaoka. Produkt jest już dostępny do zamówienia na stronie Grasshopper Manufacture, dokładnie TUTAJ. Cena? 29,93$ czyli w miarę konkretna. Więc jeśli ktoś chce zamawiać, radziłbym się spieszyć, 1000 sztuk rozejdzie się zapewne bardzo szybko.
http://ghm-store.net...chk=1&Itemid=27

#336 Pawlik

Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3921 Postów:

Napisany 28 styczeń 2012 - 22:15

jestem po prologu i pierwszym akcie. Póki co bawię się bardzo dobrze :) Gra wygląda jak by była z poprzedniej generacji. Bohater biega pokracznie, potrafi utknąć w pomiędzy skrzynkami i w ogóle techniczne jest średnio, nawet bardzo, ale to się nie liczy, bo gra ma KLIMAT. Oświetlenie, filtry i design nadrabiają wszystkie techniczne niedoskonałości. No i strzelanie, syci i bawi jak diabli, a to chyba ważne w grach akcji ? :)

Nie wiem co czeka mnie dalej, ale póki co nie żałuje wydanej kasy. To jedna z tych gier która ma coś w sobie i albo się to uchwyci i doceni, albo nie i uzna za szrota.

Generalnie zapodam małą prywatę. Od ponad miesiąca miałem kryzys growy, na półce leżą AC:R, Batman, a na dysku Dead Space 2, jednak wcale a wcale nie miałem ochoty w nie grać. Potrzebowałem jakiejś odmiany, czegoś innego i świeżego, dlatego sięgnąłem po Shadows. Klimat filmów klasy D bardzo w tym pomógł. Gra może nie tak wypieszczona jak tamte, jednak zrobiona z pasją i to czuć. No i to tyle.

#337 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8519 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 15:14

good job pawlik, SotD wymiata po całości - tylko nie graj na hardzie, bo ostatni boss sprawia, ze się nie chce żyć ;)

i oczywiście że to gra lepsza niż batman, acr i dead space 2...

#338 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 17:46

Od Batmana nie, od pozostałych tak.

#339 Pawlik

Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3921 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 14:20

Skończyłem. Gra zajęła mi troszkę ponad 8 godzin, co uważam za sycący wynik, szczególnie, że to były bardzo przyjemne godziny. O aspektach technicznych już pisałem, wiec teraz skupię się na gameplayu.

Pierwsze trzy akty to dla mnie czysty miód, strzelanie daje masę frajdy, gra co chwilę serwuje nam nowe motywy które bawią. W czwartym akcie jest trochę słabiej, szczególnie nie przypadły mi do gustu poziomy 2d, wyglądają fajnie, jednak są mało miodne. Ostatni akt ma za to fajne puzzle, może nie zbyt trudne ale za to ciekawe.

Dużym plusem są też główni bohaterowie. Garcia ma fajny wygląd i ekstra akcent, dobrze się go słucha, jednak prawdziwą gwiazdą jest Johnsons , co chwila rzuca fajnym tekstem, a małym mistrzostwem są jego interpretacje książek jakie w czasie gry można znaleźć i poczytać, a raczej posłuchać bo tekst czyta na nasza broń.

Grałem na poziomie demon hunter i generalnie było dość prosto, jednak nie uważam tego za wadę, było przyjemnie. Generalnie bardzo grę polecam, jest inna od wysokobudżetowych, wypieszczonych superprodukcji, może właśnie dzięki temu jest tak fajna. Jeżeli ktoś szuka odskoczni od kolejnych części call of duty, to gorąco polecam. Fajna oldschoolowa gra. Mocna 7.

#340 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8094 Postów:

Napisany 19 luty 2012 - 10:19

Tez skonczylem. Zgadzam sie ze wszystkim co napisal Pawlik, co do zdania :king: gra ma fachowy klimat, ktory uderza juz od creditsow na poczatku gry i ekranu startowego. Warto tez napisac slowo o rewelacyjnym imo udzwiekowieniu gry, muzyka to kawal dobrej roboty :)

Tak jak pisal Pawlik, gra jest bardzo grywalna i co najwazniejsze takie wady jak nieco archaiczne sterowanie, animacje czy dziwne rozwiazania w designie gry nie przeszkadzaja tak bardzo jak by sie moglo wydawac.

Imo gra zostala albo wydana za szybko albo niechlujnie zrobiona bo pociete sa niektore filmiki, UE3 dziala tak zle jak na samych poczatkach jego kariery (doczytywanie tekstur), walki z bossami nie maja pierdolniecia i polegaja w zasadze na robieniu kilku unikow i nawalaniu w jeden punkt, nie czuc w nich adrenaliny, wszystko wydaje sie jakies sztywne, brak tutaj dopracowania obecnego w Residentach 4 czy 5, ja dodatkowo mialem lekkie problemy z celowaniem, tez nie jest tak wygodne jak w RE, do tego kamera czesto sie gubi, filmiki kilka razy wczytaly mi sie jakby bez kilku sekund na poczatku...:) i bugow tez mialem kilka, raz musialem bossa restartowac bo po zabiciu go gra nie raczyla mnie popchnac do przodu...

Tez gralem na normalu i gra jest bardzo latwa, amunicji i gorzaly do odnawiania energii jest pelno. A aczikowe dziwki sie wkurza bo nie dostalem trofea za easy, tylko normal :) chyba ze to bug jakis.

Dla mnie mimo to mocne 7, moze nawet 8, ale jest to jednorazowiec nieststy.

Ale bez przasady ze jest lepsza od Dead Space 2 bo to jakies zarty...

#341 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 19 luty 2012 - 15:59

Nie no Dead Space 2 (czy nawet pierwsza częśc) to gra zdecydowanie lepsza. Tak pod względem rozwiązan, klimatu czy samej grafiki. SOTD jest dobrą szpilą, taką z jajem i wygrzewem, ale do przygód Issaca się nie umywa.