Skocz do zawartości

Golden Sun: Dark Dawn

• Please log in to reply
75 odpowiedzi na ten temat

#61 boromi

boromi

Mokujin

• Forumowicze
  • 36 Postów:

Napisany 21 październik 2010 - 16:48

Zobacz postHellmans, o 21 październik 2010 - 02:02, powiedział:

Famitsu  :nikogo:

Trzeba też pamiętać, że pierwszy GS dostał od nich 34/40 a drugi - 33/40. Swoją drogą - moim zdaniem dwójka była od jedynki znacznie lepsza (dłuższa, ciekawsza, bardziej rozbudowana).

Odnośnie Dark Dawn - wygląda na to, że będzie jeszcze dłuższe od TLA. 72 djinny (w poprzedniej części prawie połowę mieliśmy domyślnie importowaną z jedynki), 8 postaci (w TLA połowa była od razu wyexpiona i dostawaliśmy ich dopiero w końcówce)... kurczę, zapowiada się rewelacyjnie...!

Nowy trailer w ingliszu:

Ulysses miażdży cyce.

#62 kafei

kafei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 402 Postów:

Napisany 21 październik 2010 - 20:13

Zobacz postboromi, o 21 październik 2010 - 16:48, powiedział:

Ulysses miażdży cyce.

Wygląda na to, że będą wszystkie summony z obu części ale mam nadzieję, że dodadzą też jakieś nowe. BTW, większość summonów z jedynki i główny motyw muzyczny z walki:

Isaac i Garet będą przez chwilę w drużynie ale nie będzie można ich kontrolować. Szkoda...

Dodany obrazek

#63 boromi

boromi

Mokujin

• Forumowicze
  • 36 Postów:

Napisany 03 listopad 2010 - 01:03

kafei, nie rozpieprzaj strony... -_-

Jak pewnie wiecie, już od kilku dni dostępny jest rom a na youtube roi się od filmików. Tylko ostrożnie dawkujcie sobie spoilery! :)

#64 kafei

kafei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 402 Postów:

Napisany 03 listopad 2010 - 19:17

Zobacz postboromi, o 03 listopad 2010 - 01:03, powiedział:

kafei, nie rozpieprzaj strony... -_-

Przecież forum automatycznie zmniejsza obrazki.

#65 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 22 listopad 2010 - 22:50

Tylko 7.5 od IGN. Ocena za grafikę 8.0. Tylko. Ogólnie dosyc standardowy jRPG, nic nadzwyczajnego. Szkoda. Piec

#66 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2300 Postów:

Napisany 22 listopad 2010 - 23:43

Dla Ciebie nic, dla fanów serii spełnienie marzeń. No prawie, bo już wiem, że gra nie rozwiązuje tych wątków, na których rozwiązanie liczyłem. Poza tym to 100% Golden Sun z usprawnieniami. Już nie mogę się doczekać. Poza tym recenzja jest tragiczna. Główna wada to za długie dialogi. W grze RPG? Ciekawe. 7,5 bez żadnej konkretnej wady jest dość dziwne. Szczególnie patrząc na opinie ludzi, którzy przeszli japońca i dają jej 9 i więcej.

#67 kafei

kafei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 402 Postów:

Napisany 23 listopad 2010 - 18:27

Wszystkie Golden Suny miały za długie dialogi. Mnie najbardziej zdziwił zarzut, że gra nie wnosi nic nowego. Ktoś się na serio spodziewał jakichś innowacji po tej grze?

#68 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2300 Postów:

Napisany 23 listopad 2010 - 23:07

cała recenzja jest strasznie amatorska. Jakby robiona na szybko. Nic nie mówi o grze niemal, do tego jest bardzo krótka, a to jedna z bardziej wyczekiwanych gier na DS w tym roku. Sądząc po komentarzach ludzi raczej nikomu ta recka nie przypadła do gustu.

#69 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2300 Postów:

Napisany 25 grudzień 2010 - 12:20

Gram juz od około 15h. Każdy kto lubi gsy powinien być zadowolony, bo jest świetnie.

#70 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 25 grudzień 2010 - 14:39

Miałem spędzić święta z DK albo Mikim ale padło na Golden Sun. Nie mogę się oderwać, choć jakimś objawienie gra nie jest. Ale solidnym jrpg bez durnot na pewno.

Z tym ze raz zdarzyło mi się przeniknąć przez obiekt i się zablokować! Byłem nie tyle zły co zaskoczony - w grach Nintendo takie rzeczy się nie zdarzają ;)

#71 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2300 Postów:

Napisany 26 grudzień 2010 - 15:12

Czasem się zdarzają. Mi jak na razie żaden bug nie wyskoczył. Nie mogę się oderwać od tej gry. Czekałem tak długo na kontynuację, że nie jestem w stanie odłożyć gry ze spokojem. Mam już prawie 20h i dalej jest świetnie. W zasadzie gra jest taka sama jak stare dobre gsy, żadnych udziwnień i wielkich zmian. Dla mnie to dobrze, choć wady ma. Szczególnie poziom trudności przeciwników, bo walki są dosłownie żałośnie łatwe.

#72 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 26 grudzień 2010 - 19:57

Tak się zastanawiałem nad zakupem tego Goldena, jednak właśnie te podobno żenująco proste walki oraz średniawa fabuła (sugerując się opiniami recenzentów) finalnie mnie od niego odrzuciły. Maybe next time...

#73 kafei

kafei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 402 Postów:

Napisany 26 grudzień 2010 - 21:10

Walki w tej grze to jakiś żart. Każdy potwór pada po jednej turze. Bossowie podobnie, różnią się tylko ilością HP. Można w ogóle nie używać dżinów czy summonów, wystarczy atakować i ewentualnie leczyć się co kilka tur. Czy ktoś w ogóle testował tę grę przed premierą?

#74 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2300 Postów:

Napisany 27 grudzień 2010 - 12:25

To fakt, walki są aż za łatwe. Rzeczywiście summony są zbędne. Dopiero pod koniec gry po pewnym wydarzeniu przeciwnicy potrafią ostro dać w kość. Jeśli chodzi o resztę to to dla mnie jedyną wadą. Gra fajnie rozwija serię i tylko czekać na 4 część. Szkoda mi tylko tych walk. Już poprzednim było łatwo, ale tutaj jest tragedia. Do tego zauważyłem, że ogromną większość djinnów jest leczącą, a niewiele mamy ofensywnych. Gs to moja ulubioną gra ever, więc dla mnie i tak jest genialna.

#75 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 27 grudzień 2010 - 12:36

Tym dziwniejsze ze mi się zdarzyło zginąć!! Na pierwszym "bossie" (w sumie bossach) na początku gry. Nie wiem jak to się stało, potem to prawie niemożliwe.

Mi się fabuła podoba nawet, nie jest aż tak typowa.

#76 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2300 Postów:

Napisany 27 grudzień 2010 - 12:59

Ja zginąłem jedynie pojedynczymi postaciami z 3 razy. Z 2 razy korzystałem z Inn, gdzie w gs 1 i 2 za każdym wejściem do miasta waliłem prosto do karczmy odzyskać siły. Za łatwo jest niestety. Za to miasteczka teraz są świetne i nie ma samych malutkich jednoekranowych wioch.