Skocz do zawartości

Dark Souls

• Please log in to reply
2023 odpowiedzi na ten temat

#1681 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4554 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 00:58

I pierwsze odpalenie gry tez :olo:

Zawsze jak zgine, to wychodze do glownego menu i odpalam ponownie- stoje w miejscu przed smiercia z kompletem dusz i pelnym paskiem energi.
Zanim ta super konsola z 8 rdzeniami to odpali ponownie, dam rade fajeczke spalic :cf:

#1682 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 01:12

Konkluzja - lepiej nie ginąć.

#1683 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 03:54

To tylko jeden taki. W tym czasie można iść na fajkę lub zrobić sobie kawę ^^

#1684 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 04:13

Jutro znajomy będzie nagrywał nasze walki w Dark Anor 2 na 2 i 1 na 1. Także zobaczycie Bestię z New Londo ^^ i mnóstwo epickich walk takich jak dziś toczymy :)

#1685 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 13:33

Nie zdążyłeś się pochwalic :^^: :hihi:

#1686 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 01:03

Ugh. Czy w tej grze jest jakieś zaklęcie dalekiego zasięgu? Ale takiego naprawdę dalekiego. Albo może łuk? Jak tu używać zaklęć, skoro działają tylko na "autocelowniczku"? A ten łapie na tak bliskim dystansie, że niemal jestem w stanie zahaczyć wroga swoją halabardą. Z łuku da się celować swobodnie, ale wrogowie przeważnie mają dalszy zasięg swych strzał lub czarów. :fp: Panie premierze, jak tu grać?!

Dotarłem do Anor Londo, bardzo ładna i miła lokacja, a jeszcze milej jest w Painted World, do którego wskoczyłem. Świetna miejscówka, choć miejscami klatkuje. Poziom trudności w sam raz pode mnie, sporo fajnych znajdziek, mnóstwo dusz do wyłapania, świetnie się tam bawiłem. Potem wróciłem do Anor Londo i dotarlem do miejsca, gdzie muszę przejść wąziutkim mosteczkiem i potem po gzymsie, podczas gdy ostrzeliwuje mnie dwójka srebrnych rycerzy. Niech mnie szlag, oni strzelają z pieprzonych włóczni! Jak oberwę to spadam w przepaść. Odrzuca mnie chyba półtora metra. Raz dopadłem do jednego, ale nim go zabiłem, drugi mnie strącił. Kto to w ogóle wymyślił? Gra słabo się spisuje w tych akrobatycznych sekwencjach, tu nie mają tak fajnego modelu, jak ten od walki wręcz, po co więc tak projektować poziomy? Strzałami do nich nie sięgnę, czarami również. Na razie sobie odpuściłem, mam jeszcze parę miejscówek nie wylizanych do czysta. Poszedłem zabić hydrę w Darkroot Basin, teraz penetruję las, został mi jeszcze smok na moście w Undead Burgu, Katakumby, Great Hollow... Ale w końcu będę musiał tam wrócić. :fp:

#1687 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:20

dostalem na fejsie zebym to wkleil, raikoh pisze:

Fingus LOLex [Dodany obrazek] Nie dość, że magia jest potężna to jeszcze chciałbyś ciskać nią na kilometry? Po pierwsze w Anor i o miejscu którym piszesz - wystarczy pomyśleć i problemu nie będzie jeśli jest Ci tam ciężko. Jeśli nie chcesz podchodzić do nich na gzymsie to wal z łuku. Łuk tam sięgnie, ale oczywiście wypada byś ten łuk miał w miarę zrobiony, bo odległość duża, a dodatkowo są to srebrni rycerze. Przyda się Hawk Ring który wydłuża zasięg danego łuku o 50%. Bez ryzyka to lepiej iść do tego po lewej stronie najpierw. Ja uderzam od razu do tego po prawej i nie stoję w miejscu tylko staram się podejść jak najbliżej, aby zadać mu śmiertelne ciosy. Gdy wali z łuku to tarcza Cię ochroni. Gdy podejdziesz blisko niego to schowa łuk, a rycerz z lewej Cię nie sięgnie, bo zasłaniać mu będzie kolumna. Prosta rzecz ten moment, ale trzeba uważać. Ale oto chodzi Dodany obrazek

#1688 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:45

Hawk Ring mi nie pomoże, bo on leży dopiero wewnątrz zamku, za tymi łucznikami. :fp: Ale zdobyłem Black Bow of Pharis, ten ma większy zasięg niż longbow, tylko będę musiał go rozwinąć. Longbowa mam podpakowanego do +10 i nie jestem zachwycony obrażeniami, jakie umiem nim zadać, może źle wybrałem ścieżkę rozwoju i trzeba było raczej iść w magic lub divine. Z tymi łucznikami nie męczyłem się długo, bo nie mam do tego cierpliwości, dlatego po dwoch zgonach na gzymsie wróciłem przez Sen's Fortress i polazłem walczyć z hydrą i innymi zostawionymi sprawami - może zdołam się podpakować na tyle, by móc przyjąć te ich strzały na klatę. Mam jeszcze plan spróbować pyromancji Iron Flesh. Obym tylko do nich doszedł nim skończy się czas jej działania. :D

#1689 Koksiak

Koksiak

Damian K.

• Forumowicze
  • 1547 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 19:31

kupiłem gierke ,podoba mi się choć jest w ch*j trudna ,więcej nie napisze bo mi się nie chce

#1690 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 20:17

Serio, trudna?

#1691 Koksiak

Koksiak

Damian K.

• Forumowicze
  • 1547 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 22:35

Tzn dla Ciebie może być łatwa,dla mnie trudna

#1692 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 22:44

gdzie ugrzązłeś?

#1693 Koksiak

Koksiak

Damian K.

• Forumowicze
  • 1547 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 23:10

tzn nie ugrzązłem ,ale ogólnie trudna
ED. chce ktoś grać pisać

#1694 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 23:37

Rzekłbym najcięższa na tej generacji.

#1695 Koksiak

Koksiak

Damian K.

• Forumowicze
  • 1547 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:27

Może coś więcej napisze.... jestem w undead parish ,pokonałem gargulce IMO byliw ciul łatwi (pewnie dlatego ,że dostałem sporo fajnych itemków od kolegi) jutro idę na hydre

#1696 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 11:38

Pokonałem wczoraj Chaos Witch Quelaag (z&z) po przerwie, którą sobie zrobiłem, poszedłem w to miejsce, którego broniła, zadzwoniłem dzwonkiem, dostałem acziwmenta, zszedłem po schodach, znalazłem iluzję w postaci fałszywej ściany, znalazłem fire keeper soul, poszedłem tą drogą, którą się idzie na bossa dalej (tego też ognistego z jakimiś mackami, ale ma mnie na strzał, to go nie robię) a teraz idę tam, gdzie po dzwonku dostałem otworzone drzwi. Dobrze idę?

#1697 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:34

Mówisz o Sen's Fortress? Chyba dobrze, ja też tak zrobiłem. Choć pewnie jeszcze kilka innych miejsc dałbyś radę wyczyścić, o ile dotąd tego nie zrobiłeś. A co to za droga do bossa za fałszywą ścianą? U mnie tam jest tylko ognisko i pajęczyca. :hmmm:
(Chaos Witch Quelaag pokonałem za pierwszym podejściem - z&z :ass:)

#1698 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:43

Ajaj, ale namieszałem, zwykłą ścieżką, nie ukrytą :P Droga do Ceaseless Discharge. Jeszcze zapytam, co trzeba zrobic, żeby Quelana of Izalith się pojawiła pod tym filarem?

Zastanawiam się czy do New Londo się nie udac lepiej.

#1699 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:59

Zdecydowałem się zakupić DS i mam kolejne pytanie :P. Kupić zwykłą edycję czy dołożyć te 60 złotych i kupić Limited Edition?

#1700 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 13:01

Soundtrack jest supcio, no ale artbook to bieda, straszna bieda.

#1701 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 13:05

Aha, tam. Ja ten lawowy obszar całkiem zostawiłem na razie - miałem jeszcze wiele innych miejsc do wyczyszczenia. New Londo - byłem, przeczesałem, ale nic nie wskórałem, aby iść dalej muszę jednak skończyć Anor Londo. Ale z wycieczki jestem zadowolony, bo wyczesałem parę fajnych przedmiotów.
A wracałeś do Undead Asylum? Warto i to z dwóch powodów. A Darkroot Garden/Basin? Powinieneś dać radę teraz je wyczesać, są chyba bezpieczniejsze niż New Londo Ruins (choć je zwiedzalem wcześniej, więc może to mylne wrażenie).

#1702 gofer

gofer

master czef

• Forumowicze
  • 663 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 13:12

Do Undead Asylum nie wracałem, z jakich to powodów? Byłem w Darkroot, hydrę odpuściłem bo to nie jest nawet główny boss, zabiłem Butterfly, do wilka teraz bym się musiał dostac, a i w katakumbach Pinwheela zabic. Wtedy chciałem iśc do Sen's Fortress i potem do Anor Londo zabic Iron Golema, taki mam plan, ale nie wiem czy dobry. Pod koniec się wrócę do tych bossów co są w tym lawowym obszarze

#1703 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 13:21

Hydrę zabiłem niedawno, okazała się zaskakująco prosta na krótkim dystansie (tylko niezbyt krótkim, bo można wpaść w toń). Warto ją rozwalić, bo potem można odblokować sklepik z różdżką lepszą od tej podstawowej i paroma zaklęciami (no, przynajmniej mi się opłaciło, bo czasem rzucę sobie czarem).
W Undead Asylum są dwa bardzo przydatne przedmioty - pierścionek, który pozwala uniknąć spowolnienia w wodzie (koniecznie zabrać przed wejściem w Sen's Fortress) i laleczka będąca kluczem do Painted World (do ktorego przejście jest w Anor Londo). Tylko nie zapomnij klucza z dachu świątynki w Firelink. Katakumby robię dopiero teraz, ale Anor Londo mam jeszcze nie skończone.

#1704 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 13:43

Pamiętaj o tym, iż są dwie hydry.

#1705 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 14:43

The Great Hollow jeszcze nie zwiedzałem.

#1706 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 14:45

Zobacz postSylvan Wielki, o 05 luty 2012 - 23:37, powiedział:

Rzekłbym najcięższa na tej generacji.
Nie mogę się zgodzić. Gra jest dosyć wymagająca i trzeba grać ostrożnie, ale nie jest trudna. Wprawdzie przy niektórych bossach trzeba mieć trochę szczęścia, ale większość walk można dobrze taktycznie rozegrać. Już więcej problemów miałem na nieludzkim w Resistance 3 czy Crushing w Uncharted.

#1707 Koksiak

Koksiak

Damian K.

• Forumowicze
  • 1547 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 16:06

Dobra,chce ktoś ze mną grać? Jestem na początku gry ,ale mam pewnie lepszy itemy niż większość z Was :dadders: (z&z kuwa)

#1708 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 17:10

To bardzo ogólne pojęcie - początek gry :) Jak grasz kolejny raz i znasz wszystko na wylot, to przed dzwonami możesz mieć uber przedmioty i podbite do +5, albo i lepiej :P

#1709 Koksiak

Koksiak

Damian K.

• Forumowicze
  • 1547 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 17:23

No wiesz,gram 1 raz i itemki mam od kolegi z grupy dark souls/demon souls (w której tez Ty jesteś ;) ) może tak... rozwaliłem gargulce i teraz nie wiem na jakiego bossa iść ;)

#1710 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 17:50

To idź na Caprę.