Skocz do zawartości

Neo Plus #139 (Październik 2010) W Sprzedaży Od 07.10.2010 (Czwartek))

• Please log in to reply
160 odpowiedzi na ten temat

#1 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1885 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 22:29

Dodany obrazek

Październikowy numer NEO PLUS #139 w kioskach od czwartku.

Więcej informacji na NEOgo.pl

#2 Wredna

Wredna

Suck my left one

• Forumowicze
  • 2372 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 22:41

Zapowiedź na dzień przed puszczeniem gazety w obieg, to słaby żart, Mielu. Moglibyście się też w końcu zdobyć na ustalenie stałej daty pojawiania się pisma.

#3 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 22:49

Whatever Wredna. 5 stron o HP mnie ma!

#4 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:06

O właśnie, to też jest "zajebi.ste". Co roku mega zapowiedź NfS i Fify po 4-6 stron, a potem jeszcze recka po 2-4 strony z info, które już było w zapowiedzi. Zieeeeeeeeeeeeeeeew...

#5 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22422 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:12

To siadaj i twórz epiiiiiiiiiiiiickie gry, które przerwą ten cykl. Albo STFU!

#6 CharlesDexterWard

CharlesDexterWard

Mokujin

• Forumowicze
  • 27 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:13

Daje sie mase materialu/okladki a EA potem sypie roznymi gratyfikatami... Tak mysle.

#7 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:14

Już lubię gościa wyżej. Fan Lovecrafta i nick z tytułu zajebistego opowiadania. Piona Charles :kamina:

#8 CharlesDexterWard

CharlesDexterWard

Mokujin

• Forumowicze
  • 27 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:24

No witam. Niose bluzniercze sekrety, ktorych nie powstydzilby sie Necronomicon :oops:

#9 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:24

To siadaj i twórz epiiiiiiiiiiiiickie gry, które przerwą ten cykl. Albo STFU!
Nie kumasz czaczy. Już dawno temu pisałem, że duże objętościowo zapowiedzi na 4-6 stron są meeeeeeeech, bo potem recka NIKOGO skoro w niej są powielane wiadomości, które już były w dużej zapowiedzi. Zamiast tych giga zapowiedzi można by zaoszczędzić strony na np. więcej recek gier.

#10 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 06 październik 2010 - 23:28

Czych ma rację. Tak bywało, że giga zapowiedź wyczerpywała temat i recka nic nowego nie dodawała.

Necronomicon :oops: Od eonów jej szukam i ... nic :(

#11 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 00:36

W Bez litości widze znów króluje Kratos i bardzo dobrze, ale 10 miejsce dla MK to nieporozumienie. :rower:

#12 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9395 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 00:46

Zobacz postCzychu3, o 06 październik 2010 - 23:06, powiedział:

O właśnie, to też jest "zajebi.ste". Co roku mega zapowiedź NfS i Fify po 4-6 stron, a potem jeszcze recka po 2-4 strony z info, które już było w zapowiedzi. Zieeeeeeeeeeeeeeeew...
Czemu pałasz taką niechęcią (delikatnie rzecz ujmując) do EA?

#13 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1334 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 00:53

Zobacz postCzychu3, o 06 październik 2010 - 23:24, powiedział:

Nie kumasz czaczy. Już dawno temu pisałem, że duże objętościowo zapowiedzi na 4-6 stron są meeeeeeeech, bo potem recka NIKOGO skoro w niej są powielane wiadomości, które już były w dużej zapowiedzi. Zamiast tych giga zapowiedzi można by zaoszczędzić strony na np. więcej recek gier.

Zobacz postRaikoh, o 06 październik 2010 - 23:28, powiedział:

Czych ma rację. Tak bywało, że giga zapowiedź wyczerpywała temat i recka nic nowego nie dodawała.

i ja sie zgadzam. poza tym zdarza sie ze ocena koncowa produktu odbiega od pozytywnego\hajpujacego zabarwienia zapowiedzi. tak bylo np. z mafia i avp. wiadomo, ze wersja preview gdzie serwuja najlepsze i poszatkowane kąski to nie to samo co pelnoprawny produkt, wiec moze warto zrezygnowac z maglowania niektorych tytulow co dwa miechy w dlugich raportach.

#14 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 06:57

Tak, ale w wielu przypadkach recenzja weryfikowała zapowiedź i okazało się, że prawie nic z obiecanych rzeczy przez twórców wspominanych właśnie w zapowiedzi, nie zostawało.

#15 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16863 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 09:09

Zgadzam się z przedmówcami, nie podoba mi się pięć zapowiedzi na 10 stron. Rozumiem że często nie ma dosyć materiałów na recenzje, za to są gry preview, ale wolałbym więcej publicystyki niż czytanie po raz kolejny o tym co i tak prawie wszyscy od dawna wiedzą z netu. W czasach gdy o grach wie się prosto z konferencji na E3, a dema są do pobrania szybciej niż wychodzi nowy numer pisma chciałbym czytać jak najwięcej stuffu którego nigdzie indziej nie ma.

#16 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9395 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 09:35

Zobacz postNyu, o 07 październik 2010 - 06:57, powiedział:

Tak, ale w wielu przypadkach recenzja weryfikowała zapowiedź i okazało się, że prawie nic z obiecanych rzeczy przez twórców wspominanych właśnie w zapowiedzi, nie zostawało.
Masz na myśli np. Mafię 2? :rolleyes:

#17 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22466 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 11:31

Lubię spore zapowiedzi gier, które mnie interesują. Fifa do kosza, ale o takim Brotherhood czy Arkham City mogę czytać z przyjemnością za każdym razem. Nawet mimo faktu, że często te wiadomości znam już z netu.

Dostałem prenumeratę. Dzięki wysłaniu poleconym numer nie jest nigdzie zagięty :D Ale dorzucona gra to już przesada :P Mam nadzieję, że ma trofea, to przynajmniej wyzwolę swoją wewnętrzną dziwkę.

#18 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16863 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 11:37

I tak nie przebijesz mojego Hugo

#19 Genjuro

Genjuro

Pikachu

• Forumowicze
  • 68 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 11:40

Bardzo fajna recenzja Medal of Honor, spodziewalem sie takiej oceny. 15.10. wreszcie sam bede mial okazje pograc :klaszcze:
Zawod nad Quantum Theory - tez to przewidzialem...eeeh czekalem na jakas fajna strzelanke tpp i taki pech. No coz, teraz moje nadzieje sa z kolei przy Spec Ops The Line. Mam nadzieje ze nie zawiedzie...

#20 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22466 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 11:45

Nie podoba mi się to, że obrazek z Naruto i Spider-Manem w ich recenzjach pochodzą, kolejno, z pierwszej serii i gry na podstawie filmowej trylogii.

#21 CharlesDexterWard

CharlesDexterWard

Mokujin

• Forumowicze
  • 27 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 12:05

No wlasnie hurra optymistyczna i duza zapowiedz Mafii 2, a gra w review dostala marna note. Sam czytam juz tylko PE, ale nie omieszkuje sprawdzic co tam w eNce, czasem nawet kupie, i te rozwleczona previewy to komedia.

#22 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 12:58

Zobacz postCharlesDexterWard, o 07 październik 2010 - 12:05, powiedział:

No wlasnie hurra optymistyczna i duza zapowiedz Mafii 2, a gra w review dostala marna note. Sam czytam juz tylko PE, ale nie omieszkuje sprawdzic co tam w eNce, czasem nawet kupie, i te rozwleczona previewy to komedia.

Mafia miała w preview grywalnych tylko kilka misji, które jak się później okazało, były chyba najlepszymi misjami w całej grze, więc się nie dziwię, że najpierw był zachwyt, a potem niekoniecznie. Tak samo Mielu pozytywnie pisał o Enslaved, bo skończył kilka pierwszych i naprawdę pięknych poziomów, a potem wyszło, że kolejne nie są już takie piękne.

Znaczy materiał np. o Deux Ex z informacjami, których nie było w sieci, bo Mielu był na pokazie na końcu świata, to też komedia? ;]

#23 CharlesDexterWard

CharlesDexterWard

Mokujin

• Forumowicze
  • 27 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:04

Materialy sa rozwleczone na za duza ilosc stron, te ogromne artworki w takich ilosciach nie sa potrzebne.

#24 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9395 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:10

Zobacz postFAX, o 07 październik 2010 - 12:58, powiedział:

Tak samo Mielu pozytywnie pisał o Enslaved, bo skończył kilka pierwszych i naprawdę pięknych poziomów, a potem wyszło, że kolejne nie są już takie piękne.
Co to ma znaczyć? :cry: Że zobaczę pod recenzją 6,5-7,5/10? A tak mi się demo (z pierwszego poziomu :^^:) podobało.

#25 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1334 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:25

przeczytalem recke ea mma i o ile ocena mnie specjalnie nie dziwi to argumenty juz bardzo.
autor nie wspomnial ani slowem o systemie dochodzenia do pasa mistrzowskiego i wszystkich (podobno mega rozbudowanych) opcjach online, ktore sa bardzo hajpowane przez ea. zooltar tez zapomina, ze mozna zmienic sterowanie na klasyczne buttony a'la ufc (moze wtedy nie bedzie to "fight night z na sile doczepionym ground game"); pomija bardzo interesujacy system duszen, wg. mnie o wiele lepszy od ukrecania galki w ufc; nie ma rowniez ani slowa o urozmaiceniach rozgrywki typu rozne rodzaje aren i modyfikowalne zasady.

natomiast z tego co jest: porownywanie ea mma do mario kart, a ufc do gt to chyba lekka przesada. ta ostatnia nie jest hipertrudna do opanowania w stojce, za to w parterze dla wielu graczy pozostala niezrozumiala (ale nie jestem przekonany czy przez to lepiej oddawala podstawy sportu).
ponadto, chwytanie w ea mma nie odbiega tak bardzo od ufc! w obu przypadkach zmieniamy pozycje w oparciu o zasade przejde-nie przejde. obie szpile korzystaja z innego sterowania, ale mechanika pozostaje fundamentalnie podobna - niestety dla gier o mma jeszcze nie wymyslono dobrego sytemu grapplingu.

oblizalem demo na wszystie mozliwe strony i ciezko mi sie zgodzic, ze wieksza przystepnosc ea mma to natychmiast casual game. all in all, gdybym mial decydowac o zakupie ea mma na podstawie tego co przeczytalem, to moja mina bylaby taka :blink:

#26 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:27

Zobacz postDaddyMadCaddy, o 07 październik 2010 - 13:10, powiedział:

Co to ma znaczyć? :cry: Że zobaczę pod recenzją 6,5-7,5/10? A tak mi się demo (z pierwszego poziomu :^^:) podobało.

Do połowy gry będziesz zachwycony, potem poziomy lecą w dół i można zapomnieć o pięknych miastach w zielonych odcieniach.

#27 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9395 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:33

Zobacz postFAX, o 07 październik 2010 - 13:27, powiedział:

Do połowy gry będziesz zachwycony, potem poziomy lecą w dół i można zapomnieć o pięknych miastach w zielonych odcieniach.
:? To się zdziwiłem. Po resztę informacji sięgnę do recenzji, tylko jeszcze swojego egzemplarza nie kupiłem.

#28 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1334 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:43

Zobacz postFAX, o 07 październik 2010 - 12:58, powiedział:

Mafia miała w preview grywalnych tylko kilka misji, które jak się później okazało, były chyba najlepszymi misjami w całej grze, więc się nie dziwię, że najpierw był zachwyt, a potem niekoniecznie. Tak samo Mielu pozytywnie pisał o Enslaved, bo skończył kilka pierwszych i naprawdę pięknych poziomów, a potem wyszło, że kolejne nie są już takie piękne.

Znaczy materiał np. o Deux Ex z informacjami, których nie było w sieci, bo Mielu był na pokazie na końcu świata, to też komedia? ;]

jesli chodzi o enslaved to pierwsze dwie sekwencje platformowe w demie i bylo jasne, ze to samograj. walka malpki tez nie urwala glowy. mysle, ze takie elementy rozgrywki mozna latwo wylapac.

w kwestii zapowiedzi - ja np. preferuje dluga na 3-4 strony i bardzo rzeczowa recke skonczonego produktu (vide bioshock), niz grzanie sie na podstawie obietnic autorow, ktorzy mamią dziennikarzy specjalne wycietymi fragmentami gry. nie bez powodu wczesniej podalem przyklad avp, ktory wywolywal u mnie nadmierna potliwosc, a skonczylo sie na tzw. zonku.

material o de:hr byl przepiekny - arty, skriny, dezajn, wszystko miodzio. szkoda tylko, ze wraz z nowymi materialami pokazujacymi ta gre w ruchu narasta we mnie obawa, ze nie dostarczy :( obym sie mylil.

#29 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 13:49

Mamią, jak mamią, bo na pokazie Aferfall http://neogo.pl/news...rfall-insanity/ wszyscy uznali, że producent zwariował, pokazując tak słabe fragmenty, więc teraz ten tytuł nikogo nie interesuje. Nie, żeby wcześniej interesował, ale chodzi o to, że różnie bywa z tymi wcześniejszymi fragmentami, np. preview vanquish i nfs daje radę i nie wierzę, że te gry nie zarządzą.

#30 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 07 październik 2010 - 17:10

Dostał ktoś oprócz Shiniego prenumeratę? On dostał jakoby innym kanałem, bo to pierwszy numer w prenumeracie. Ja nie mam <_<