Skocz do zawartości

Dead Nation

• Please log in to reply
196 odpowiedzi na ten temat

#61 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 03 styczeń 2011 - 01:51

odpalilem gierkę na tym najwyższym mozliwym za pierwszym razem poziomie i wymiekłem :ninja: jutro zacznę chyba grać na normalu

#62 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 03 styczeń 2011 - 09:12

Zobacz postTaikun, o 03 styczeń 2011 - 01:51, powiedział:

odpalilem gierkę na tym najwyższym mozliwym za pierwszym razem poziomie i wymiekłem :ninja: jutro zacznę chyba grać na normalu
Mówiłem to na szałcie, pionku, to nie wiedziałeś o co chodzi. Masz babo placek :>.

#63 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 03 styczeń 2011 - 14:36

Pff. Jak zagram na normalu i dopakuje postac to potem moge przechodzic nia wyzsze poziomy?

#64 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 03 styczeń 2011 - 15:58

Nie. A najwyższy poziom trudności jaki mamy od początku jest tak naprawdę łatwy w porównaniu z ostatnim jaki odkrywamy. Pamiętaj o flarach, które często ratują życie. A najlepiej zagraj w koopie z kimś ;)

#65 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 04 styczeń 2011 - 11:44

Ja najpierw pokonałem grę na normalu, a potem przechodząc na hardzie miałem jedynie swój pancerz lepszy.

Ktoś może ustawkę na jakąś sesję w co-opie?

#66 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 04 styczeń 2011 - 15:08

Ja mógłbym, ale:
- muszę odpocząć trochę od teh gry
- pewnie chciałbyś na wyższych poziomach grać, a ja chcę na martwicy mózgu, bo tylko trofika za zabicie ponad 50tys zombie nie mam :P

#67 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 06 styczeń 2011 - 21:50

Zobacz postRaikoh, o 08 grudzień 2010 - 00:00, powiedział:

No i monotonia może i odnosi się do tego. Grupka zombie nie wiadomo skąd (nie widać ich często), sprint, strzał, flara i tak w kółko.
Czy nie ogarnął flar? Ogarnął, przynajmniej w Qiuck Look dawał radę.

Zobacz postDanteTDH, o 28 grudzień 2010 - 23:55, powiedział:

No moim osobistym zdaniem giera nuży i to po niedługim czasie. Trochę żałuję wydanej na nią gotówki - niby zombie, niby masterowanie wyników, wysoki poziom trudności, ale jednak o wiele bardziej bawi mnie Dead Rising 2. No i konwencja niby podobna do nowej Lary Croft, a jednak w tej drugiej grze o wiele większą satysfakcję daje masterowanie wyników oraz zbieractwo wszelkiego rodzaju.

Zgadzam się. Niby wszystko w porządku, a jednak coś tam nie zagrało.

Osobiście nie podoba mi się motyw, w którym po eksterminacji wszystkiego przede mną, jak i za mną idę, a tu nagle chłopaki radośnie ze wszystkich stron napierają. Choć nie, inaczej. To jeszcze przejdzie (w kapitalnym L4D było podobnie, ot nadchodzą sobie), ale jak cofam się ostrzeliwując sub bossa (to duże coś), a nagle grupka wyskakuje mi za pleców, to nie jest sympatyczne, ani przemyślane. Przecież byłem tam chwile temu i wszytko ubiłem. Można tłumaczyć to tym, że pojawiła się nowa fala, ale niby skąd, w kilka sek. horda zombiaków poprzeciekała się miedzy ścianami budynków....

Może gdyby była krótsza, było by lepiej, a tu ciągle jedno i to samo. Idziemy, strzelamy i tak w kółko. Co jakiś czas dojdzie nowy przeciwnik i tak dalej. Metal Slug który trwałby ponad 4 godz. też by nużył.

Stardust HD
zdecydowanie bardziej mi się podobał. Oczywiście DN złe nie jest, ale też jakoś wybitne także nie. Dodam, że głos damy, która informuje nas o aktualnie dzierżonej broni - pierwsza klasa.

#68 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 07 styczeń 2011 - 01:13

W weekend możemy pograć, w sumie jeszcze prócz tych paru minut w to nie grałem bo samemu mi sie nie chce :)

#69 DanteTDH

DanteTDH

Link

• Forumowicze
  • 330 Postów:

Napisany 07 styczeń 2011 - 11:27

Byłem u księdza i zdiagnozował mój problem. Jestem "collection bitch" - jara mnie kręcenie się po poziomie, lizanie ścian i zbieranie wszystkiego, co się na nim znajduje. A że zbieractwo w tej grze reprezentowane jest tylko przez okazyjne przetrzebienie bagażnika od samochodu i jest kompletnie przytłoczone eksterminacją, dlatego odbiór jej mam taki a nie inny :rolleyes:

Poza tym zapomniałem jeszcze poprzednio wspomnieć o metodzie zmiany broni w tej grze - nie wiem kto to wymyślał, ale powinien zostać ukarany biczowaniem publicznym. Ileż to razy zginąłem starając się dobrać broń adekwatną do sytuacji <_<

Idę grać w Guardian of Light - tam są diamenty, dużo diamentów........ :twisted:

#70 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 07 styczeń 2011 - 11:41

Ja zmianę broni ustawiłem sobie po kółkiem bodajże - tak o wiele szybciej udaje mi się ją zmieniać. Gorzej że w ferworze walki zdarzają się pomyłki i zamiast np: poczęstować parę zombiaków shotgunem, to wypalam do nich z wyrzutni :/

Ja właśnie z miesiąc odpocząłem sobie od eksterminacji żywych trupów i mam zamiar wrócić na front ;)

#71 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 18 styczeń 2011 - 11:42

Też miałem podobnie. Całość komplikowały nowe narzędzia mordu, bowiem już się zapamiętało, że jedno klikniecie w lewo (bodaj) zamienia nam podstawową broń na wyrzutnie, a tu zonk. A jak naboje się kończyły do danej zabawki, było podobnie.

Dodam, iż niezwykle spodobało mi się zakończenie opowiedzianej historii.

#72 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 13 marzec 2011 - 15:34

Zrobiłem może 2,3 misje i jakoś samemu nie chce mi się grać. Ten coop to jest na 2? 4? osoby? Może byśmy coś pocisnęli?

#73 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 14 marzec 2011 - 10:09

Na 2 osoby.

Ja mogę zagrać, ale dopiero jak skończę kampanię na hardzie w co-opie ;)

#74 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 16 marzec 2011 - 01:46

Zeusa coś na nieumarłych wzięło - DN i DR2. W sumie to miałem podobnie.
Liczyłem przy tym, że oba te tytuły będą znakomitymi pozycjami, a otrzymałem zawód, i to z mnożnikiem.

#75 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 16 marzec 2011 - 11:36

Ja o ile z DN cały czas bawię się świetnie, tak Dr2 kompletnie mnie nie wciągnęło ;)

#76 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2011 - 10:32

Mieliście może problem z trophy "Skilled" za przejście poziomu bez odniesienia obrażeń?

Przeszedłem grę w coopie, potem ze znajomym postanowiliśmy zdobyć to trophy w pierwszym poziomie, przeszliśmy bez obrażeń i ...pupa. Nie ma trophy? Czyżby było nie do zdobycia w coopie? (nie wydaje mi się). Czy trzeba wykończyć zombie co do sztuki? Hmm...

#77 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2011 - 13:06

Zobacz postVoo, o 16 kwiecień 2011 - 10:32, powiedział:

Mieliście może problem z trophy "Skilled" za przejście poziomu bez odniesienia obrażeń?

Przeszedłem grę w coopie, potem ze znajomym postanowiliśmy zdobyć to trophy w pierwszym poziomie, przeszliśmy bez obrażeń i ...pupa. Nie ma trophy? Czyżby było nie do zdobycia w coopie? (nie wydaje mi się). Czy trzeba wykończyć zombie co do sztuki? Hmm...
Mi wskoczyło bez problemu, ale przechodziłem sam 1szy lewel na najniższym poziomie trudności.

#78 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2011 - 13:10

Gra nie podobała mi się na tyle, by bawić się w dzbany w niej. Inna sprawa, że mogą istnieć jakieś zabugowane. Ja miałem podobnie w Enslaved. Przeszedłem poziom bez odniesienia ran i trofeum nie wpadło - przez podobną przypadłość nie mam platyny w Trine.

#79 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 17 kwiecień 2011 - 19:35

Mi wpadło spokojnie w koopie.

#80 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 21 maj 2011 - 00:05

Pojawił się jakiś "skromny" gabarytowo patch - 182 mb. Dodał jakieś zbędne pierdoły a przy okazji totalnie pomieszał mi w statystykach, m.in. wyzerował licznik zabitych zombie. Poszło się je..., paść znaczy, ponad 20 tysięcy umarlaków, zebranych w trakcie dwukrotnego przejścia gry :mellow: No to chyba potencjalna platyna właśnie się oddaliła.

U kumpla to samo.

#81 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 21 maj 2011 - 10:05

Ja na szczęście już nabiłem wcześniej platyne. A mój licznik ubitych zombie od początku kiepsko działał, bo grałem jeszcze przed oficjalną premierą (kod review) podobnie miałem z punktacją itd. Nie wiem co mogli dodawać w tym patchu bo przecież w poprzednim już dodali sporo rzeczy.

Chyba że po prostu przygotowują grę na "masowe" ściąganie po powrocie PS Store.

#82 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 11 czerwiec 2011 - 23:43

Zassałem grę z amerykańskiego Welcome Packu, z konta braciaka, tak aby mieć wszystkie gry z WP za free, ale jak tylko podłączam się do kogoś do gry to mnie od razu wywala. Czy jest to jakieś zabezpieczenie przed tego typu akcjami ?

#83 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 12 czerwiec 2011 - 10:46

Zobacz postGrz3chu, o 11 czerwiec 2011 - 23:43, powiedział:

Zassałem grę z amerykańskiego Welcome Packu, z konta braciaka, tak aby mieć wszystkie gry z WP za free, ale jak tylko podłączam się do kogoś do gry to mnie od razu wywala. Czy jest to jakieś zabezpieczenie przed tego typu akcjami ?
Wątpię. Raczej może to być problem Twojego neta, albo faktu że masz amerykańską wersję a łączy Cię np do Polaków? Nie wiem, ja nie miałem tego typu problemów, a DN mam ściągnięte na dwóch konsolach i na obu działa bez problemu.

#84 olfeusz

olfeusz

Big Boss

• Forumowicze
  • 3550 Postów:

Napisany 12 czerwiec 2011 - 12:15

Mam grę z PL PSS i mam to samo. Nie ważne czy łączę się z kimś z Europy czy np. ze Stanów. Chociaż muszę znów ustawić sobie strefę zdemilitaryzowaną w routerze dla PS3 bo go wymieniłem i jeszcze tego nie zrobiłem. Myślę, że na pewno pomoże. Spróbuj i u siebie.

#85 Lalalilo

Lalalilo

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 637 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2011 - 10:29

Tez mam gre z Welcome back z PL PSN i gra mnie wyrzuca zaraz po loadingu. O co kaman?

Edit - Wujek Google mowi ze jak gra stała się darmowa to za dużo ludzi próbuje łączyć się z serwerami. Tylko co zrobić jak chcę pograć w co-opie?

#86 Patryczek118

Patryczek118

Rikimaru

• Forumowicze
  • 397 Postów:

Napisany 16 czerwiec 2011 - 23:07

Mi działa. Przypomina mi klasyczny gry albo taki Resident Evil w 2D. Chętnie zagramw Co-Op choć nie od razu na wysokim poziomie bo dopiero zacząłem.

#87 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2011 - 14:30

Jakiś czas temu (jakoś na nowy rok) chciałem pograć online i też taki problem miałem.

#88 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2011 - 15:49

Ostatnio grałem z jakimś ziomkiem z Austrii, więc od razu zadzwoniłem do kolegi aby razem przyszpilić i znowu tym razem wywaliło. Dziwne.

#89 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 17 czerwiec 2011 - 21:49

Nim się wszyscy rzucili na darmową wersję ja grywałem sporo i raczej nie miałem problemów ;)

Platyna :kratos:

#90 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8095 Postów:

Napisany 23 czerwiec 2011 - 23:52

Da sie zmienić poziom trudności w połowie kampanii czy tzreba zaczynac od początku? Trudne to, nawet w coopie (w zombiaki tzreba wpakować więcej ołowiu i jest ich jeszcze więcej...) :neutral: Fajnie się gra ale ejśli 5 ostatnich leveli ma wyglądać jak ostatni jaki ukończyłem (wieżowiec) to chyba nie starczy mi cierpliwości :)