Skocz do zawartości

Neo Plus #140 (Listopad 2010) W Sprzedaży Od 06.11.2010 (Sobota)

• Please log in to reply
111 odpowiedzi na ten temat

#1 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 04 listopad 2010 - 13:44

Dodany obrazek

Listopadowy numer NEO PLUS #140 w kioskach od soboty (być może uda się Wam zdobyć numerek nawet i w piątek).

Więcej informacji na NEOgo.pl

#2 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 08:17

Już w Kolpolterach.

#3 Daimon

Daimon

Mokujin

• Forumowicze
  • 48 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 09:09

Potwierdzam, numer listopadowy do zdobycia w Kolporterze. Pierwsze wrażenie - na żywo okładka prezentuje się tylko dobrze, ale cieszy powrót do białej ramki :smile:

#4 Krill

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2011 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 12:08

A jednak nowy numer już jest!

Wychodzę do Kolportera. Dobrze, że w Łodzi jest ich jak psów.

#5 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 12:14

I ja potwierdzam, wyskoczyłem na moment z roboty do kiosku i nowy numer już na mnie czekał. 8) A jednak się udało na weekend, brawo!

#6 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 13:05

Wow, pierwszy raz ktoś jest zadowolony z terminu wydania numeru :shock: :razz:

#7 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6149 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 13:15

Zobacz postKaxi, o 05 listopad 2010 - 13:05, powiedział:

Wow, pierwszy raz ktoś jest zadowolony z terminu wydania numeru :shock: :razz:

Ale dupa, a prenumeraty jeszcze nie ma :/

(zawsze do usług :P )

#8 Godlike

Godlike

Link

• Forumowicze
  • 350 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 14:06

1. Ktoś w redakcji odczuwa perwersyjne podniecenie na samą mysl o analnej penetracji języka polskiego. Ciągle nad zapowiedziami widnieje felerne "specjał". Rozumiem, taka moda, że wszystko jest elo, cool, jazzy, trendy czy co tam - ale to jest po prostu fatalny błąd leksykalny. Osoba, która bierze pieniądze za operowanie słowem, powinna robić to lepiej niż uczeń gimnazjum (bo to na tym etapie edukacji zna się już słowo specjał na pewno).
2. Gulash coś wzmiankuje w "kto jest kim" o stolicy liczącej sobie ponad 2 mln mieszkańców. Nie wiem o jaki kraj chodzi, bo warszawskie 1 mln 700 tys. to chyba poniżej dwóch?
3. W tekście o Kinect - "noweli Philipa K. Dicka". Pudło jesli chodzi o znajomość gatunków literackich. "Minority..." to opowiadanie.
4. Patrząc na zdjęcie Chmielarza przypomniałem sobie nurtujące mnie pytanie - co to za moda, żeby golić głowy i zapuszczać brody? Apeluję o włosy NA głowie!
5. Krooger już po raz przedostatni - YES!
6. Boss fight - Psycho Mantis. "przełączenie pada do drugiego gniazda, kiedy na chwilę na ekranie gaśnie światło". Eh, pada można przełączyć w dowolnej chwili.
7. Dominik Dubicki - nie wiem kto to, ale chłop się zna jak mało kto. Czysty profesjonalizm.
7a. Pytanie "skoro z miesiąca na miesiąc przybywa Xboxów, czy ma to wpływ na liczbę sprzedanych gier?" mogłoby być dobre, gdyby nie to, że p. Mirski odpowiedział na nie 5 minut wcześniej. No chyba że słowa "niestety sprzedaż gier nie rozwija się się w takim tempie jak sprzedaż konsol" pojawiły się tylko w moim numerze?
7b. Co z Marcelem?
8. Czy znaczek "wykorzystuje PS move" pojawiajacy się przy niektórych recenzjach, jest już na stałe? Czemu wii motionplus nie doczekało się takiego znaczka? Brzydko pachnie taka wklejka.
8b. Polski rząd rżnie głupa i popisuje się niekompetencją coraz bardziej i choć wszyscy narzekają, to poparcie nie spada. Wiem, że nie na temat, ale co z tego?
9. W "felietonie" przedrecenzyjnym Mielu stwierdził, że gry są coraz krótsze i wyjaśnił, że chodzi tu o kasę. Nawet Kolumb nie był tak dobry w odkrywaniu Ameryki.
10. Oficjalne forum pisma a nie da się wkleić nawet opisu numeru? Tylko link?
Kocham tę robotę.

#9 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 14:13

Zobacz postGodlike, o 05 listopad 2010 - 14:06, powiedział:

...
10. Oficjalne forum pisma a nie da się wkleić nawet opisu numeru? Tylko link?
...

Listopadowy numer NEO Plus #140 w kioskach od 06.11.2010 (sobota).

Coraz częściej słyszymy plotki o nowym handheldzie Sony, tymczasem PSP wciąż dobrze się trzyma i na tę konsolkę również ukazują się rewelacyjne gry. God of War: Duch Sparty to bezsprzecznie najładniejsza gra na PSP i jedna z najlepszych. W polskiej wersji językowej ponownie w Kratosa wcielił się Bogusław Linda i ponownie jest bezbłędny. Szkoda tylko, że przygoda Spartiaty kończy się tak szybko.

Dodany obrazek

Gry są coraz krótsze, co w tym numerze NEO Plus jest widoczne jak chyba jeszcze nigdy wcześniej. God of War: Duch Sparty pęka w sześć godzin, tak samo Vanquish, a Star Wars: The Force Unleashed II nawet w pięć. To za mało, chcemy bawić się dłużej, zwłaszcza gdy za grę trzeba zapłacić dwieście złotych, a na dodatek nie oferuje ona rozgrywki wieloosobowej.

Dodany obrazek

W tym miesiącu głównym daniem są recenzje. Sezon w pełni, wystawiliśmy ponad trzydzieści ocen. Oprócz wspomnianych wyżej tytułów recenzujemy: WRC: Fia World Rally Championship, Castlevania: Lords of Shadow, Sonic Colours, Fallout: Vegas, NBA Jam, Fable III, DJ Hero 2, PES 2011: Pro Evolution Soccer, The Last Window, NBA 2K11, The Shoot, The Fight i wiele innych.

Dodany obrazek

Za miesiąc zrecenzujemy pierwsze gry na Kinecta. Na pięć minut przed premierą urządzenia, udaliśmy się do siedziby polskiego Microsoftu i porozmawialiśmy z szefami działu Xboxa. Pytaliśmy głównie o nowy kontroler, ale także o polski Xbox Live, sprzedaż gier na X360 w Polsce i piractwo. Ponadto testujemy niemal gotowe wersje gier na Kinecta i podsumowujemy wszystkie najważniejsze informacje na temat urządzenia.

Dodany obrazek

Mamy dla Was pierwsze informacje i screeny z Resistance 3, strzelaniny fpp na PS3 od Insomniac.

Dodany obrazek

Gramy w Tron: Evolution, a także sprawdzamy najnowszą multiplayerową betę Killzone 3. Piszemy o DiRT 3, Warhammer 40,000: Space Marine, Afterfall: Insanity i Duke Nukem Forever.

Dodany obrazek

Numer zamyka felieton Grabarza – tym razem nie o Kinect. Krooger opowiada, co uświadomił sobie pod koniec roku. Sasori z kolei zgłębił zagadnienie bossów w grach. W dziale Retroplus wspominamy przenośną konsolę Atari Lynx, wybieramy dziesięć sequeli, które nie powinny zostać skasowane oraz przedstawiamy historię gier, których akcja osadzona jest w postapokaliptycznym świecie.

Zapraszamy do lektury i widzimy się na początku grudnia.

N+ crew

#10 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 14:38

Zobacz postLady Luck, o 05 listopad 2010 - 13:15, powiedział:

(zawsze do usług :P )

Prenumerata została wysłana wczoraj rano, priorytetami. Czyli ci, których poczta nie wyr&%^$&*&#, powinni mieć dziś.

#11 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6149 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 14:44

4. Patrząc na zdjęcie Chmielarza przypomniałem sobie nurtujące mnie pytanie - co to za moda, żeby golić głowy i zapuszczać brody? Apeluję o włosy NA głowie!

Czepianie się czyjegoś wyglądu punktując nowy numer czasopisma... Zawsze myślałam, że stać cię jednak na coś więcej.

@Koxi- luz, mam co robić w weekend, jak przyjdzie w poniedziałek, to się nic nie stanie ;)

#12 Godlike

Godlike

Link

• Forumowicze
  • 350 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 16:07

LL - nie czepiam sie czyjegoś wyglądu punktując nowy numer czasopisma. Wrzucam garść luźnych uwag, jakie mnie nachodzą w czasie czytania. I mnie naszło, że ludzie nie potrafią określić, jak ma wyglądać owłosienie ich ciała a akurat p. Chmielarza jak i wielu ludzi znanych mi osobiście pamiętam z włosami na podwietrznej stronie głowy. Myślałem, że bedzie to dośc jasne, no ale zacznę pisać prościej.
1. The fight - "nareszcie doczekaliśmy się gry zmuszajacej nas do ruszania się przed tv..." - była już niemal identyczna gra, też bijatyka i też z ruchowym kontolerem. Recenzował Grabarz, gdzieś w okolicy grudnia 2005 r.
2. Top 10 - Nie ma Fear Effect 3? Mam żałobę do tej pory.
2. 1. Skąd Max wie, że nowy Kain się prędzej czy póxniej pojawi? Defiance pozamykało wszystkie luźne wątki i nie przychodzi mi do głowy nic, co możnaby tam jeszcze dodać. Jakiś side-story? Może tym razem uczynić człowieka bohaterem?
3. Świetny faq - 2 najlepsze teksty: "Przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę" i "pisze do Was powoli, bo nie wiem czy biegle czytacie". List Czytelnika X genialny w całości. DiegoTan - nie wiem jak z dubbingiem we Włoszech czy we francji (na pewno śmiesznie), ale w DE zatrudniani są etatowi tłumacze robiący za głos pana/pani X z reguły wyposażeni w głos podobny do oryginału. Oczywiście nic nie przebije tych, którzy dubbingują samych siebie. Hitchcock! Hitchcock! Zaś co do praw autorskich - procesy sądowe tocza nie twórcy, ale koncerny i to one odpowiadają za już nadmiernie rozbuchaną ochronę praw autorskich. Ksiązki mozna legalnie wypozyczać za darmo a filmu i gry niet? Autor ma inne prawa czy po prostu lobby silniejsze? Wydawnictwa książkowe też sobie ładnie poczynają. Znajomy profesor (A. Mezglewski, prof. KUL) mówił mi kiedyś, że BECK (wydawnictwo) poinfomorwało go kiedyś, że za dany miesiąc nie sprzedano ani jednego egzemplarza jego książki, podczas gdy on sam kupił wtedy dla siebie i znajomych 5 egzemplarzy. Od tej pory mówi młodzieży akademickiej, by nie miała wyrzutów sumienia kserująć książki, autorów się w ten sposób nie okrada, a wydawca w razie czego odpowiednią ustawę sobie po prostu kupi. Nie chcę tu nikogo do piracenia zachęcać, ale takie choćby środowisko prawnicze, jest przepiracone do cna. Elita narodu! Cóż, Polacy są narodem chłopskim, a PRL wyprał ludziom mózgi a w ogóle to temat na wielogodzinną debatę, która wymaga zainwestowania środków intelektualnych równych mniej więcej 3-krotnej sumie łącznego iq parlamentarzystów, więc konczę, a jak skończe resztę numeru i mi sie coś jeszcze wspomni, to tu odnotuję.
BTW. Czy teraz Kaxi będzie się zajmował grami sportowymi?

#13 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22468 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 16:45

Zobacz postLady Luck, o 05 listopad 2010 - 13:15, powiedział:

A wcale, że już jest :P

#14 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 16:57

Godlike: przecież PESa robił Gulash, więc monopolu nie ma :cool:

#15 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6149 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 17:20

Zobacz postShinigami, o 05 listopad 2010 - 16:45, powiedział:

A wcale, że już jest :P

Haha, dałeś się nabrać, u nas też już jest! :P

#16 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 18:14

Napisaliście, że grając jako Ada w RE4 można spotkać Ganado ubranego w kurtkę Leona. Można też go spotkać grając Leonem zaraz po jej stracie ;)

Przy recenzji PESa napisaliście, że w Fifie nasze zwycięstwa zależą od nas, a nie od konsoli. Nie prawda. Jak inaczej wytłumaczyć, że w jednym sezonie wygrywam wszystko, aby w następnym zostać zwolnionym, bo moi gracze strzelają obok bramki, a bramkarze wpuszczają szmaty? Albo po 3 łatwych zwycięstwach z Barcą, Villarealem i Savillą nie mogę wyjść z własnej połowy grając w Valladolidem? Dla mnie ewidentne oszustwo ze strony konsoli. Tym bardziej, że grając online nie ma takich sytuacji.

#17 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 18:26

Zobacz postoranjefan, o 05 listopad 2010 - 18:14, powiedział:

Napisaliście, że grając jako Ada w RE4 można spotkać Ganado ubranego w kurtkę Leona. Można też go spotkać grając Leonem zaraz po jej stracie ;)

Serio? Nigdy go nie widziałem w scenariuszu Leona. A grę znam na wylot, bo kończyłem więcej razy niż jakąkolwiek inną.

#18 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 18:32

To możliwe, że ja coś pokręciłem... Wiem, że na pewno we wiosce biegał gość w jego kurtce (może jednak grając Adą).

#19 CharlesDexterWard

CharlesDexterWard

Mokujin

• Forumowicze
  • 27 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 19:18

Chcialem kupic, przejrzalem w markecie z dziale z prasa i chyba odpuszcze sobie N+, PE duzo lepsze. Ale az lezka sie kreci jak z szafy wyciagam Neo z Raidenem na okladce, chlip.

#20 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 21:09

Zobacz postCharlesDexterWard, o 05 listopad 2010 - 19:18, powiedział:

Chcialem kupic, przejrzalem w markecie z dziale z prasa i chyba odpuszcze sobie N+, PE duzo lepsze. Ale az lezka sie kreci jak z szafy wyciagam Neo z Raidenem na okladce, chlip.

Du*a. Przeglądałem na spokojnie N+ i o dziwo wydaje mi się zupełnie odwrotnie. Ilość materiału i jego jakość w N+ sukcesywnie w ostatnich kilkunastu miesiącach rosła. W chwili obecnej, a już na pewno w najnowszym numerze naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Magazyn ocieka w masę świetnie przygotowanego tekstu i co najlepsze w dział Retro, któremu konkurencji trudno szukać w PE.
Wiem, że nadaje się to do innego działu ale PE od czasu gdy pismo "przejął" Butcher zmieniło się i to mocno. Ratują go świetne recki Kosa, nieźle prowadzony kącik RPG Zaxa i okazjonalne przebłyski geniuszu. Sinusoida jednak jest bezwzględna i to N+ jest w chwili obecnej na jedynce.

#21 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 05 listopad 2010 - 22:42

Zobacz postTEXZ, o 05 listopad 2010 - 21:09, powiedział:

Du*a. Przeglądałem na spokojnie N+ i o dziwo wydaje mi się zupełnie odwrotnie. Ilość materiału i jego jakość w N+ sukcesywnie w ostatnich kilkunastu miesiącach rosła. W chwili obecnej, a już na pewno w najnowszym numerze naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Magazyn ocieka w masę świetnie przygotowanego tekstu i co najlepsze w dział Retro, któremu konkurencji trudno szukać w PE.
Wiem, że nadaje się to do innego działu ale PE od czasu gdy pismo "przejął" Butcher zmieniło się i to mocno. Ratują go świetne recki Kosa, nieźle prowadzony kącik RPG Zaxa i okazjonalne przebłyski geniuszu. Sinusoida jednak jest bezwzględna i to N+ jest w chwili obecnej na jedynce.
Dokładnie, myślę tak samo. Z całym szacunkiem dla Butchera, pisze OK, ale gdy oglądam czasopismo i widzę jego ksywkę WSZĘDZIE, mam dość. PSX Extreme ma fajną publicystykę, ale kuleją recenzje. W N+ obecnie wszystko jest na wysokiej jakości.

TYLKO LOGO BYM ZMIENIŁ!

#22 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 00:11

Zobacz postNyu, o 05 listopad 2010 - 22:42, powiedział:

Z całym szacunkiem dla Butchera, pisze OK
Pisze OK, dopóki nie są to odezwy do czytelników ;)

#23 CharlesDexterWard

CharlesDexterWard

Mokujin

• Forumowicze
  • 27 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 02:27

Niestey nie, Butcher zjada wszystkich pismakow N+ wylaczywszy Asha i Mac'a. Jezeli mowimy 0 8 stronnych zapowiedziach, z ktorych 50 % to artworki na cala strone jako o swietnych materialach to ok, Neo jest lepsze. Retro? Nie jaraja mnie wspominki, wole to co jest w PE, 2 strony o starym sprzecie i reszta publicystyki.

#24 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9395 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 11:19

Już wiem czemu nie ma trzech literek NFS na okładce. Szkoda. Pre-order zamówiony. Spróbujcie teraz napisać, że słaba gra :cf: Choć skoro jest napisane, że "rządzi", to pozostaje mi Wam wierzyć (i wiarę swoją podeprzeć własnymi doświadczeniami z demem).

#25 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17533 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 11:47

W obu pismach są osoby, które lubię czytać i oczytanie obu pism daje mi pełniejszy obraz interesujących mnie pozycji. Wydaje mi się, że czytanie obu to najlepszy sposób na zapoznanie się z tym co wychodzi i z tym co wyjdzie, poparte netem i własnym gustem ogranicza możliwość kupienia crapa jak dotąd udaje mi się w ten sposób nie kupować crapów

#26 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1334 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 12:58

moje zasadnicze pytanie brzmi: na balroga, gdzie jest marcel?!

-pierwsze wrazenie jest pozytywne: mnostwo recenzji, czyli to co mnie jara.

-marketingowego belkotu ludzi z ms nawet nie bede czytal - oni juz dawno stracili swoja wiarygodnosc 'dbaloscia' o klienta.
edit: zerknalem na pierwsze z brzegu pytanie, odpowiedz mirskiego: 'dla gracza hardcorowego w tym sezonie nasza najwazniejsza oferta jest xbox live'. boki zrywac

-nie rozumiem tylko po jakiego grzyba daliscie raport z kinkieta na 2 dni po premierze. za miesiac pewnie powtorka tylko, ze w formie recek... <_<

#27 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22425 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 14:14

1. Ktoś w redakcji odczuwa perwersyjne podniecenie na samą mysl o analnej penetracji języka polskiego. Ciągle nad zapowiedziami widnieje felerne "specjał".
Plujesz się też jak ktoś nazywa jogurt Jogobella? W końcu to nie słowo a w Twoim świecie nie istnieją etykiety i marki.

A broda nie jest częścią głowy? Zaiste, ciekawy jest Twój świat. :]

8. Czy znaczek "wykorzystuje PS move" pojawiajacy się przy niektórych recenzjach, jest już na stałe? Czemu wii motionplus nie doczekało się takiego znaczka? Brzydko pachnie taka wklejka.
Bycie analnym o coś takiego pachnie jeszcze gorzej.

:cf:

#28 Godlike

Godlike

Link

• Forumowicze
  • 350 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 14:18

Ryan, a masz coś mądrego do przekazania, czy tak tylko napisałeś o jogobelli w ramach subtelnego product placement, posługując się przy tym dialektem kaczyńsko-palikotowym?

#29 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22425 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 14:20

Zobacz postGodlike, o 06 listopad 2010 - 14:18, powiedział:

Ryan, a masz coś mądrego do przekazania, czy tak tylko napisałeś o jogobelli w ramach subtelnego product placement?
Przejrzałeś mnie - płacą mi za taką bezczelną reklamę! :cf:

Czekam na dzień, w którym będziesz się czepiał tak, że do Ciebie się doczepić nie będzie dało. To jeszcze nie ten dzień. Jeszcze nie ten. :cf:

#30 Godlike

Godlike

Link

• Forumowicze
  • 350 Postów:

Napisany 06 listopad 2010 - 14:59

Wiesz Ryan, jesli nie odróżniasz pojęć NA (np. na głowie) i POD (np. pod głową), to ja boję się Ciebie wpuścić do domu, bo gotów jesteś talerz z jedzeniem ustawiać do góry nogami na spód blatu. Dywanu szkoda.
Jak będziesz pisał do rzeczy, to możemy podyskutować do rzeczy. Jak będziesz się bawił w erystykę, to się pobawimy w erystykę, ale póki co w Twoich wypowiedziach tutaj jest tyle treści, że musiałbym napisać coś w stylu blfhwk jdkesif jg8iekd ftghnsrt, żeby na nie prawidłowo odpowiedzieć. Widzisz Ryanku, popełniasz błąd w założeniach, bo ja zwracam uwagę na błędy, a Ty nazywasz to czepialstwem i wklejasz reklamy jogurtów. Wiem, że niektórzy Polacy mają taki sposób dyskusji, że ośmieszyć przeciwnika jest zacnie i nobliwie, ale to słabe jest, zwłaszcza jak bycie zabawnym nie wychodzi. To jest temat o nowym numerze - jeśli masz do napisania coś merytorycznego na ten temat - pisz, bo póki co spamujesz. Szanuj zatem może mój i swój czas i nie sil się na słowne utarczki, jesli za nimi nic się nie kryje.