Skocz do zawartości

The Elder Scrolls V: Skyrim

• Please log in to reply
1889 odpowiedzi na ten temat

#1471 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2959 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 23:52

:olo: texz, po co grać w GTA w końcu tam przyjmujemy milion pocisków na klate?

#1472 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 23:54

W Skyrim jedna strzała w kolano nas eliminuje więc...

#1473 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2959 Postów:

Napisany 02 luty 2012 - 23:58

prawie jak DkS!

#1474 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 00:16

Zobacz postfingus, o 02 luty 2012 - 23:31, powiedział:

To ciekawe, co piszesz o dostosowaniu poziomu - większość graczy chyba raczej negatywnie to oceniało.

oceniano źle tylko system z Obka, który był błędnie zaprojektowany. system z Fallout/Skyrim nie przypominam sobie żeby był krytykowany.

Jestem w szoku że Torq z niskiego poziomu trudności w Skyrim zrobił zaletę. To jedna z głównych przyczyn dlaczego nie gram już w tą grę. Nie ma tego szaleństwa łażenia tam gdzie dwoma ciosami lądujemy w grobie. Co to za sens skoro w RPG skoro na pierwszym lv możemy zobaczyć napisy końcowe?

drobne nieporozumienie.

po pierwsze - w Skyrim jest coś takiego jak obszary o zafiksowanym poziomie trudności, np. między 20 a 30. jeśli wejdziesz tam jako gracz na poziomie 1-20 to obszar zafiksowuje się na 20. jeśli wejdziesz między 20 a 30 to zafiksowuje się na Twoim. jeśli wejdziesz na 30 i wyżej to zafiksowuje się na 30. przy otwartym świecie to jest jakiś kompromis.

po drugie - masz suwak trudności.

Po części to pewnie wina Dark souls, które ograłem przez Skyrim i które ma zdecydowanie lepszy system walki bronią białą.

dokładnie tak jest. walki z dystansu są w Skyrim ekstra, walki w zwarciu - mimo zapowiedzi - niekoniecznie, bo jednak bezwładność jest nadal zbyt mała. i tak jak piszesz oranje, Dark pokazuje jak to należało zrobić. nie wiem jak przy takim systemie wyglądałyby walki w FPP, ale nie widzę problemów żeby w TES6 zaimplementować taki system, w którym walki w zwarciu w FPP nie mają sensu, gra zachęca do przełączania się na widok TPP, ale za to dynamika walk w zwarciu wzorowana jest na DkS.

#1475 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:58

Może i w Obku narzekano. I chyba przed premierą Skyrima, zgodnie ze zwyczajem wylano wiadro trolololo - że levelowanie świata, że jednoelementowe zbroje, że skonsolowienie, etc. :spoko:

#1476 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 13:12

Wciąż wylewa się.

Skyrim to jedno z tych wRPG, o którym jeżeli się czyta posty graczy to w 90% każdy przechodzi tą samą ścieżką rozwoju postaci. W sumie nie dziwne bo szkół magyi w niej tyle co kot napłakał, a i 3 osoby na 4 grają łukiem ... wiadomo dlaczego. Jest w tej grze jakiś random itemów oprócz znajdywanych pasków ze zwierząt czy łyżek które noszą zbóje?
Gdzie tej grze do randomów takiego Diablo 2.

#1477 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 14:48

Random itemy i soooo last gen. :cf: Po ograniu obu Soulsów stwierdzam, że nad przypadkowe sypanie losowymi (i przeważnie nikomu niepotrzebnymi) rzeczami wolę porządny crafting i ulepszenia. Daje więcej radości, niż hazard. :angel:

Ale bardzo chętnie wysłucham wszelkich narzekań, na równi z pochwałami. W wypadku soulsów problem był taki, że jedyne co było widac na forum to brandzlowanie się Raikoha i ostracyzm całej reszty. Może choć tutaj mogę liczyć na jakiś dwugłos. :spoko: Tak, wiem, to forum o giereczkach dla dzieci, mało komu chce się pisać wiecej niż "trolololo, ta gra to crap" albo "it gives me a boner". Jak chcesz opinii, przeczytaj sobie jakąś recenzję, od ludzi którym płacą za elokwencję. ;)

#1478 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:23

Zobacz postTEXZ, o 04 luty 2012 - 13:12, powiedział:

Skyrim to jedno z tych wRPG, o którym jeżeli się czyta posty graczy to w 90% każdy przechodzi tą samą ścieżką rozwoju postaci.

zmyślasz. sensownych ścieżek rozwoju jest co najmniej kilka i - oczywiście - nie wychodzą poza standard rpg, ale też pisanie że jest to jedna i ta sama ścieżka to ignoracja albo troling. chyba że podejmiesz rękawicę i spróbujesz udowodnić tezę którą tak beztrosko stawiasz.

mało komu chce się pisać wiecej niż "trolololo, ta gra to crap" albo "it gives me a boner...

od kiludziesięciu stron rozmawia się wymieniając plusy i minusy, fabuła taka, owaka, mechanika, klimat, oprawa.

najwyraźniej więc masz jakieś wybujałe wymagania, oczekujesz opracowań na miarę encyklopedii lub wynurzeń intelektualnych na miarę Umberto Eco?
jeśli tak, to grubo pomyliłeś fora, spróbuj na http://forum.pwn.pl.

w przeciwnym razie trudno wyczuć czego tak właściwie chcesz.

Ale bardzo chętnie wysłucham wszelkich narzekań,

po co, skoro to jest forum "o giereczkach" i "mało komu chce się pisać [...]"? :hmmm:

#1479 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16863 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:24

Texz szuka taniej sensacji, jak zawsze

#1480 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:27

Zobacz postDanteusz, o 04 luty 2012 - 15:24, powiedział:

Texz szuka taniej sensacji, jak zawsze

taki kryzys typu "been there done that, zieeew".

najlepiej działa na to przerwa w graniu, czym dłuższa tym terapia jest skuteczniejsza. kilka tygodni powinno wystarczyć.

#1481 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:38

Ja tam niczego nie oczekuję, po prostu sobie wchodzę i czytam. I przyjemniej czyta mi się opinie, niż "to kiedy będzie ten nowy patch", "znów straciłem 6 godzin przez głupiego buga", "mój save ma już pierdyliard mega, ale jeszcze daje się grać". :gwizdek:

#1482 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6781 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:41

Zobacz postTEXZ, o 04 luty 2012 - 13:12, powiedział:

Skyrim to jedno z tych wRPG, o którym jeżeli się czyta posty graczy to w 90% każdy przechodzi tą samą ścieżką rozwoju postaci. W sumie nie dziwne bo szkół magyi w niej tyle co kot napłakał, a i 3 osoby na 4 grają łukiem ... wiadomo dlaczego.

Akurat gram magiem i nie narzekam. Jest milion razy lepiej niż w Oblivionie. Do łuku nie mam zamiaru się dotykać.

#1483 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:43

Zobacz postfingus, o 04 luty 2012 - 15:38, powiedział:

Ja tam niczego nie oczekuję, po prostu sobie wchodzę i czytam. I przyjemniej czyta mi się opinie, niż "to kiedy będzie ten nowy patch", "znów straciłem 6 godzin przez głupiego buga", "mój save ma już pierdyliard mega, ale jeszcze daje się grać". :gwizdek:

nie chce mi się wierzyć że nic innego nie znalazłeś.

#1484 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6346 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:47

A czy ja mówię, że nie znalazłem? Napisałem przecież "przyjemniej mi się czyta" - jak mogłoby mi się czytać, gdybym ich nie znalazł?

#1485 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:54

Zobacz posttorq314, o 04 luty 2012 - 15:23, powiedział:

zmyślasz. sensownych ścieżek rozwoju jest co najmniej kilka i - oczywiście - nie wychodzą poza standard rpg, ale też pisanie że jest to jedna i ta sama ścieżka to ignoracja albo troling. chyba że podejmiesz rękawicę i spróbujesz udowodnić tezę którą tak beztrosko stawiasz.

WSZYSTKIE opisy rozwoju postaci kończą się na rozwijaniu Smith i robieniu najmocniejszej zbroi z łusek smoka.

Jakie to oryginalne.

End of story.

#1486 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 15:59

Zobacz postTEXZ, o 04 luty 2012 - 15:54, powiedział:

WSZYSTKIE opisy rozwoju postaci kończą się na rozwijaniu Smith i robieniu najmocniejszej zbroi z łusek smoka.

Jakie to oryginalne.

End of story.

twierdzenie nieprawdziwe. kontrprzykład:

gram magiem, Robes of Archmage, okazjonalnie macham mieczem, a głównie używam magii ofensywnej.
aktualnie z kolei rozwijam się jako złodziej, lekki pancerz i skradanie.

żadnych Smithing i żadnych zbroi z łusek smoka. nawet wklejałem zdjęcia ze dwie strony temu.

#1487 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2959 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 16:01

Zobacz postTEXZ, o 04 luty 2012 - 15:54, powiedział:

Jakie to oryginalne.

End of story.

:olo: widać jak w grę grałeś, zbroja ze smoczych łusek wcale nie jest najmocniejsza.

#1488 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 16:11

No to jakaś inna, Jezus. Z kota.

#1489 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4208 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 16:12

Ze smoczych łusek nie dość, że jest słaba to i ch*jowo wygląda.
Deadryczna tylko i wyłącznie :!:

#1490 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 20:00

Zobacz postTEXZ, o 04 luty 2012 - 16:11, powiedział:

No to jakaś inna, Jezus. Z kota.

czepiasz się już Skyrima jak ja Zeldy, czyli za nic.

#1491 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 20:01

Wydrukowali takiego w pisemku i już mózg się ugotował, a w dupie poprzewracało.

#1492 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 20:59

widocznie mamusia pochwalila nawet za jeden wpis, mimo ze wszyscy mieli wiecej :^^:

#1493 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 22:30

Jaka prywata, OLO.

#1494 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 07 luty 2012 - 13:43

z tweeta bgs_dev (http://twitter.com/BGS_Devs), 19 godzin temu

1.4 update was delivered to Sony and Microsoft last week. Once we know when they're going live, we'll let you know.

#1495 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 00:01

Przełamałem się i kupiłem dzisiaj Skyrima. Z godzinkę pograłem i podoba mi się. Początek gry epicki, widoczki też super. Klimat jak z Gry o Tron. Nie czytałem praktycznie nic o tej grze i chcę do niej podejść na świeżo. Ale mam pytanie: da się jakoś zepsuć postać i zabawę? Są jakieś umiejętności kompletnie nieprzydatne?

#1496 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 00:16

niektóre umiejętności do rozważenia (w sensie czy w ogóle opłaca się w nie inwestować perki):
- block (bo i tak jak walczę to dwuręcznymi)
- one handed (jw)
- alteration i illusion - rzadko korzystam z tych szkół magii
- alchemy - wystarczy mi to co samo się rozwija, a lubię powarzyć
- lockpicking - nawet leszczu może otwierać zamki master, wystarczy tylko cierpliwość
- pickpocket - z definicji nie okradam nikogo

z pozostałych mniej lub bardziej korzystam.

postaci sobie nie popsujesz, gra jest raczej łatwa na domyślnym poziomie trudności i w sumie bez znaczenia czy ładujesz w siłacza czy spryciarza, raczej nie będzie problemów. nie ma ryzyka jak w Oblivion że coś zrobisz źle i skończy się problemami za 20 leveli.

#1497 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4208 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 00:27

Greg radziłbym Ci na razie nie inwestować żadnych punktów w umiejętności, pograsz dłużej i po prostu sam zdecydujesz co dla Ciebie w danej chwili jest najpotrzebniejsze. Ja polecam broń dwuręczną, łuk oraz kowalstwo. :)

#1498 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 00:46

Ja walczę jednoręczną bronią i z łuku dużo korzystam. dlatego ładuję w archery i sneaking.

#1499 Jedah

Jedah

Blanka

• Forumowicze
  • 246 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 14:14

Łatka 1.4 wychodzi ponoć dzisiaj na XBL

a tutaj filmik, jakie rzeczy nie załapały się do gry

motywy z Thiefa są MEGA

#1500 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16213 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 14:56

Najbardziej mi sie podobało dosiadanie Smoka - to powinn być bezwzględnie w grze w któej smoki grają pierwsze skrzypce :tak:

Natomiast rez**bał mnie GIANT ENEMY CRAB!!!!!!!!1111 :cooo: :lol: :klaszcze: :kult: