Skocz do zawartości

Battlefield 3

• Please log in to reply
1193 odpowiedzi na ten temat

#1171 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 10:13

Na PS3 wyszedł mega patch (zajmujący prawie 1GB) który pozmieniał sporo rzeczy:
- nagrzebano w balansie broni i pojazdów
- poprawiono sporo bugów (spawny, spawn protection)
- w końcu zablokowano możliwość używania MAVa jako windy (ludki często kampili w niedostępnych miejscach na dachach)
- można rozkładać max 6min (dobre bo często jeden gość pół mapy zasypywał minami)
- mniejsza moc granatnika przeciwko piechocie i zasięg szotgunów (w końcu!)
- zmieniono też trochę w stawianiu serwerów, podmieniono kolor i wygląd niektórych ikonek w meczu.
- nareszcie można wyjść z rozgrywki po skończonym meczu!
- lekkie poprawki w trybach gry

Pełna lista poprawek:
http://mp1st.com/201...-still-unknown/

Jak dla mnie DICE się wykazało wydając tak duży patch :) Jeszcze w akcji nie sprawdziłem dokładnie jak wszystko sprawdza się w praniu, ale 2 pierwsze mecze grało mi się zdecydowanie lepiej niż przed patchem. Chociaż mój ojciec narzekał już na stabilność gry (tu akurat bez zmian jeśli chodzi o zwiechy niestety).

#1172 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3913 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 10:19

Olo, wreszcie pocisk niekierowany i działo czołgowe niszczy latadła jednym strzałem, szkoda tylko, że teraz wszelki AFV mogą rozwalić czołg niemal jednym strzałem. Teraz to już w ogóle nie trzeba mieć żadnej techniki, żeby sobie radzić pojazdami bojowymi. Szkoda, ze nic nie zrobili z patologią działa głównego, za to rzuciło mi się w oczy, że chyba wzmocnili HMG wieżowe i zmniejszyli rozrzut.

#1173 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 10:51

ps: ktoś z headsetem pomógłby nabić to trophy w co-opie? :)

#1174 Buroberu

Buroberu

Pikachu

• Forumowicze
  • 53 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 14:28

Zobacz postPsycho-Mantis, o 28 marzec 2012 - 10:19, powiedział:

Olo, wreszcie pocisk niekierowany i działo czołgowe niszczy latadła jednym strzałem, szkoda tylko, że teraz wszelki AFV mogą rozwalić czołg niemal jednym strzałem. Teraz to już w ogóle nie trzeba mieć żadnej techniki, żeby sobie radzić pojazdami bojowymi. Szkoda, ze nic nie zrobili z patologią działa głównego, za to rzuciło mi się w oczy, że chyba wzmocnili HMG wieżowe i zmniejszyli rozrzut.

HMG w czołgu będzie ulepszone co mnie cieszy. Niszczenie jednym strzałem lataczy jak najbardziej sensowne. A czemu niby IFV mają niszczyć czołgi tak szybko? Chodzi Ci o zmniejszenie ilości trafień czołg potrzebnych do unieruchomienia?

#1175 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 18:13

Zobacz postZeus-Nelson, o 28 marzec 2012 - 10:51, powiedział:

ps: ktoś z headsetem pomógłby nabić to trophy w co-opie? :)

zrobiłem to parę dni temu bez headseta z jakimś niemcem i mieliśmy lepsze zgranie od tego jak grałem z gościem z hs więc znajomość misji przede wszystkim

aha, jeszcze rozjechałem dzisiaj kogoś spycharką

#1176 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3913 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 22:43

Olo: wyszło nowe DLC, odblokowuje wszystkie upgrade za jedyne 139zł, olo. :clown:

#1177 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4209 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 23:00

Poważnie?
:clown:

#1178 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4252 Postów:

Napisany 28 marzec 2012 - 23:35

Znajdzie się kilkudziesięciu, którzy to kupią, całkiem darmowa kasa dla firmy :>.

#1179 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 29 marzec 2012 - 10:06

Zobacz postChewbacca, o 28 marzec 2012 - 18:13, powiedział:

zrobiłem to parę dni temu bez headseta z jakimś niemcem i mieliśmy lepsze zgranie od tego jak grałem z gościem z hs więc znajomość misji przede wszystkim

Ja trafiam na same dzieci z ADHD jeśli chodzi o random dobieranie, więc już mi szkoda nerwów na czekanie aż trafię na kogoś rozgarniętego.

#1180 Jedah

Jedah

Blanka

• Forumowicze
  • 246 Postów:

Napisany 29 marzec 2012 - 10:13

Też długo się z tym męczyłem. Najgorszy jest plac, kiedy goście wybiegają od strony schodów i wody.

#1181 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 11:49

Wynajmij sobie serwer.
http://www.ps3site.p...efield-3/105717

Od ostatniej łatki możliwe jest wynajęcie własnego serwera w Battlefield 3, dowolne jego skonfigurowanie i odpalenie dowolnej rotacji map. Jednak ta przyjemność kosztuje, co jest raczej wiadome w dobie wszelakich usług sieciowych, które wymagają opłat. Polski oddział Electronic Arts wypuścił wideo pokazujące jak przebiega konfiguracja.
W nagraniu jest jeden znaczący minus - ceny podane w funtach, dlatego też podajemy ceny w złotówkach. I tak za wynajem serwera na jeden dzień zapłacimy 5 złotych, na tydzień 26 zł, na 30 dni - 89 złotych oraz kwartał - 219 złotych. Koszty można oczywiście dzielić na osoby, które będą grały na danym serwerze. Co ważniejsze - publiczne serwery są rankingowe, więc zapisują się wszystkie postępy.

#1182 Jedah

Jedah

Blanka

• Forumowicze
  • 246 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 13:01

Jestem po kilku godzinach gra. Aktualizacja, to moim zdaniem lekka wpadka. Strzela się tragicznie, a siła pocisków to jakiś żart - jakbym naparzał groszkiem. Foregrip nie pomaga - giwery latają jak szalone. Ciężko cokolwiek ubić. Jedyna opcja to strzelanie pojedynczymi pociskami. DICE trochę popsuło grę. Serwery? Ok tu poprawa nawet spora, choć irytują admini, którzy wywalają z meczu, kiedy za bardzo oberwą. Coś zrobili z grafiką, czy tylko mi się zdaje? Kolorki są jakoś tak żywsze, a gra zyskała trochę dynamiki.

#1183 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 04 kwiecień 2012 - 16:24

Zobacz postJedah, o 04 kwiecień 2012 - 13:01, powiedział:

Jestem po kilku godzinach gra. Aktualizacja, to moim zdaniem lekka wpadka. Strzela się tragicznie, a siła pocisków to jakiś żart - jakbym naparzał groszkiem. Foregrip nie pomaga - giwery latają jak szalone. Ciężko cokolwiek ubić. Jedyna opcja to strzelanie pojedynczymi pociskami. DICE trochę popsuło grę. Serwery? Ok tu poprawa nawet spora, choć irytują admini, którzy wywalają z meczu, kiedy za bardzo oberwą. Coś zrobili z grafiką, czy tylko mi się zdaje? Kolorki są jakoś tak żywsze, a gra zyskała trochę dynamiki.

Dlatego właśnie gram na hc. Fajnie, że teraz może być więcej ticketów bo niektóre mecze na moich ulubionych mapach były o wiele za krótkie, po czym włączała się jakaś ujowa mapa pokroju autostrady do teheranu

#1184 Jedah

Jedah

Blanka

• Forumowicze
  • 246 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 12:11

Autostrada ssie po całości. Nawet w trybie Rush to padaka. Obadam HC może wrażenia z gry będą inne.

#1185 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 12:17

Zobacz postJedah, o 04 kwiecień 2012 - 13:01, powiedział:

A mi się to podoba. Teraz żeby kogoś ubić na dalszą odległość ze zwykłego karabiny wymaga odrobiny skilla - znajomości broni, korekty odrzutu itd :) Wcześniej byle leszcze mógł praktycznie krótkim karabinem ściągnąć Cię po prostu spamując na full auto.
Co do serwerów to sporo na plus (fajnie w końcu grać na polskich serwerach, które pododawałem do ulubionych), ale z drugiej strony przy szybkim wyszukiwaniu znowu za często jak dla mnie trafią się na serwery gdzie ilość ticketsów jest tak podniesiona że jedna gra trwa godzinę (w niektórych trybach psuje to rozgrywkę kiedy dołączymy do gry gdzie nasz team jest zepchnięty na respa a druga drużyna urządza sobie strzelnicę).
I osobiście też odniosłem wrażenie że gra wygląda lepiej, działa płynniej. Poza tym poprawili też destrukcję otoczenia.

#1186 Blizzard Beast

Blizzard Beast

N+ Crew

• Redakcja
  • 4623 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 15:54

Czy jest jakiś sposób, żeby NIE grać na serwerach wynajętych? Jeśli nie, to padaka na całej linii. Nie sposób np. grać jednego trybu, jak dotychczas. Poza tym banowanie z dupy też jest jakąś pomyłką - przez widzimisie jakichś palantów mam przerwy w grze.

#1187 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 06 kwiecień 2012 - 17:18

Pewnie, że jest.

Na liście serwerów niektóre serwery mają w nazwie [Dice] na początku. Można też to odhaczyć w preferencjach chyba

#1188 Buroberu

Buroberu

Pikachu

• Forumowicze
  • 53 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 11:04

Trailer z Close Quarters - druga z pokazanych już map.

Mamy już komplet nowych broni. W tym trailerze widzimy M417, JNG-90 oraz - mojego ulubieńca - MP5k.

#1189 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4209 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 11:06

Na PC był jakiś patch 50mb, na konsolach też jest? Coś ktoś wie o nim co wprowadza?

#1190 Buroberu

Buroberu

Pikachu

• Forumowicze
  • 53 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 13:34

Jakieś zmiany dla samego klienta i dla adminów z tego co wyczytałem.

#1191 McTomass

McTomass

Nightmare

• Forumowicze
  • 778 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 16:03

Żeby zagrać w Battlefield 3 musiałem już 2 razy pobrać patch +500 mb... Cudownie, właśnie przez to nie gram w Battlefield'a tylko w Call Of Duty. Może jeszcze przez słabego singla

#1192 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 18:07

Zobacz postMcTomass, o 27 kwiecień 2012 - 16:03, powiedział:

Żeby zagrać w Battlefield 3 musiałem już 2 razy pobrać patch +500 mb... Cudownie, właśnie przez to nie gram w Battlefield'a tylko w Call Of Duty. Może jeszcze przez słabego singla

Przynajmniej w BF3 twórcą chce się dbać o poprawianie multi, balansowanie broni, umiejętności itd. A w COD zwykle mają na to olewkę. Pamiętam jak przez pare miesięcy dane giwery w MW2 były notorycznie używane przez noobków bo były sporo przegięte a nikomu nawet się nie chciało poprawiać bugów ;)

#1193 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 18:44

Zobacz postZeus-Nelson, o 27 kwiecień 2012 - 18:07, powiedział:

Przynajmniej w BF3 twórcą chce się dbać o poprawianie multi, balansowanie broni, umiejętności itd. A w COD zwykle mają na to olewkę. Pamiętam jak przez pare miesięcy dane giwery w MW2 były notorycznie używane przez noobków bo były sporo przegięte a nikomu nawet się nie chciało poprawiać bugów ;)

Sorry, ale TAKI byk?

#1194 ksztyr

ksztyr

I'm too high for this shit.

• Forumowicze
  • 2620 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2012 - 22:36

Ba. W CoD bugi stają się ficzerami. Vide dropshoty z WaW dali w BO :lol2: