Skocz do zawartości

Elektroniczna Wersja Neło

• Please log in to reply
46 odpowiedzi na ten temat

#31 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16863 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 16:57

Zobacz postZeratul, o 09 luty 2011 - 15:58, powiedział:

jak ty pieprzysz... to sie w glowie nie miesci. Nie ma w Polsce itunes bo nie bylo kontrakcji. Jak ma nelo sie pojawiac na appstore jak na appstore pojawiaja sie aplikacje a nie czasopisma, wiec jak juz cos to na itunes, a jak ma sie polski content na itunes pojawiac jak nie ma wsparcia dla itunes w Polsce?
Tak:
http://itunes.apple....d370903329?mt=8

#32 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 17:01

PWNED by the expert. :^^:

#33 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19712 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 17:02

Czekam na przeprosiny, Zer. OLO

Newsweek na początku 2009 roku podrożał z 4,50 zł na 5 zł, więc teraz albo nadal stoi po 5 zeta albo jest droższy, więc cena wersji elektronicznej jest dużo niższa.

#34 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8251 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 17:05

Zobacz postdante2003, o 09 luty 2011 - 16:57, powiedział:

Dzieki za sprawdzenie i potwierdzenie, ze na appstore pojawiaja sie aplikacje a nie czasopisma.

#35 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 17:21

Pomysł taki sobie gazeta to gazeta, zawsze ma swój klimat, można wdychać druk, no i zawsze jest taka ekstaza jak sie kupuje nowy numer w kiosku, i żywcem sie nie można doczekać co jest w środku, chodzi sie po mieście z otwartą gazetą i cudem sie omija jeżdżące samochody. Czujecie to? Elektroniczne to nie to samo (choćby nawet przenośne, to jednak tylko ekranik, nie papier). Jednak mnie to nie mierzi szczególnie, jak chcecie to sie w to bawcie.

#36 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16863 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 17:24

Zobacz postZeratul, o 09 luty 2011 - 17:05, powiedział:

Dzieki za sprawdzenie i potwierdzenie, ze na appstore pojawiaja sie aplikacje a nie czasopisma.
Co za różnica jaki jest nośnik treści pisma?

#37 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8251 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 17:30

Wyobraz sobie, ze jest znaczna roznica w dystrybucji pieniadza. Pewnie dlatego nie ma czasopism ani na appstore ani na itunes, pewnie dlatego nie ma polskiej aplikacji do e-wydania newsweeka tylko ewydania sa dostepne przez serwisy takie jak e-kiosk czy egazety.

#38 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21564 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 19:04

Zeratul, Czychu i reszta (a raczej nikt więcej) przestańcie pier**lić. Po pierwsze jest w pełni polskie AppStore na którym Polacy mogą sobie legalnie i bez ograniczeń kupować programy dedykowane pod iPhone, iPoda Touch i iPada. Po drugie sprzedaż egazet w Appstore już dawno istnieje i ma się dobrze. Z branżowych pism korzystają z niego m.in. ... albo nie, sami zobaczcie: http://www.egazety.p...,1,t,12,m,.html
Po trzecie, program do obsługi eGazety.pl w AppStore jest darmowy i dostępny pod adresem: http://itunes.apple....d317439065?mt=8
Po czwarte - są to wydania PDFowe, nie żadne multimedialne nie wiadomo co.
Po piąte - NeoGo musi zrobić na stronie porządną reklamę jeżeli zdecyduje się na umieszczenie swojego magazynu w portalu eGazety.pl
Po szóste - widzę potencjał w tym, że ktoś jadąc rano do pracy nie musi wyciągać gazetki z torby tylko na spokojnie przegląda ją w iPhonie, który sam ściągnął najnowszy numer gdy ten smacznie spał w nocy.
Po siódme... co z ludźmi, którzy nie korzystają z urządzeń Apple? Ano, portal eGazety daje możliwość oglądania swoich zasobów w czytniku dostępnym pod system Windows i MacOSX.
Po ósme, nie, nie jestem pracownikiem i nie mam nic wspólnego z portalem eGazety.pl. Po prostu ten portal daje pewne rozwiązania, które jak można było przeczytać w poprzednich postach, wydały się nie do rozwiązania tradycyjnymi środkami.
Po dziewiąte, to właściwie wszystko.
Po dziesiąte - chciałem dojechać do 10 ;)

#39 Nexus

Nexus

Tears In Rain

• Forumowicze
  • 3016 Postów:

Napisany 09 luty 2011 - 20:22

Na Kindle'a jeszcze poproszę. :rolleyes:

#40 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10991 Postów:

Napisany 10 luty 2011 - 15:29

Zobacz postHolden, o 09 luty 2011 - 17:21, powiedział:

Pomysł taki sobie gazeta to gazeta, zawsze ma swój klimat, można wdychać druk, no i zawsze jest taka ekstaza jak sie kupuje nowy numer w kiosku, i żywcem sie nie można doczekać co jest w środku, chodzi sie po mieście z otwartą gazetą i cudem sie omija jeżdżące samochody. Czujecie to? Elektroniczne to nie to samo (choćby nawet przenośne, to jednak tylko ekranik, nie papier). Jednak mnie to nie mierzi szczególnie, jak chcecie to sie w to bawcie.
Za 20 lat nikt sobie nie będzie papierem głowy zawracał, a książki papierowe będą odpowiednikiem płyt winylowych dzisiaj. Tak jak papier wyparł wcześniej papirus czy pergamin (pomimo magii tych ostatnich OLO), tak teraz rozmaite technologie wyprą swoją praktycznością papier. Jeszcze jest kwestia cyfryzacji tych wszystkich książek w bibliotekach świata, ale to kwestia czasu.

#41 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 10 luty 2011 - 15:47

Zobacz postxelloss, o 10 luty 2011 - 15:29, powiedział:

Jeszcze jest kwestia cyfryzacji tych wszystkich książek w bibliotekach świata, ale to kwestia czasu.
Litości, co to za słowo. X_x
http://www.nac.gov.pl/SeDAn
Digitalizacja.

#42 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10991 Postów:

Napisany 10 luty 2011 - 15:53

Synonim.

#43 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5000 Postów:

Napisany 10 luty 2011 - 16:06

Zobacz postxelloss, o 10 luty 2011 - 15:53, powiedział:

'cyfryzacja' musi byc mocno archaiczna i choć brzmi bardziej swojsko od digitalizacji, to NIKT takiego słowa nie uzywa w bibliotekach (albo juz nie uzywa). ale i tak najgorsza jest 'dygitalizacja'.

#44 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 10 luty 2011 - 16:15

Zobacz postxelloss, o 10 luty 2011 - 15:53, powiedział:

Marny neologizm.

#45 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10991 Postów:

Napisany 10 luty 2011 - 16:26

Departament Telekomunikacji Ministerstwa Infrastruktury się zgadza.

Nie będę się upierał, może wyraz ten nie jest używany. Ja obecnie poza tym forum prawie nic nie czytam w języku polskim, więc prawdę mówiąc nie wiem jak się tłumaczy wiele współczesnych pojęć, pamiętam jak dekadę temu mówiło się o cyfryzacji wszystkiego (głównie w telekomunikacji).

#46 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1594 Postów:

Napisany 15 luty 2011 - 15:25

Ostatnimi czasy papierowe pisma mi zbrzydły i jak kupuję to rzadko czytam całe. Wersja elektroniczna to byłby świetny pomysł, no i nie zbierałaby głupia kurzu tyle co normalne...

#47 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8251 Postów:

Napisany 15 luty 2011 - 15:45

Zobacz postxelloss, o 10 luty 2011 - 16:26, powiedział:

Departament Telekomunikacji Ministerstwa Infrastruktury się zgadza.

Nie będę się upierał, może wyraz ten nie jest używany. Ja obecnie poza tym forum prawie nic nie czytam w języku polskim, więc prawdę mówiąc nie wiem jak się tłumaczy wiele współczesnych pojęć, pamiętam jak dekadę temu mówiło się o cyfryzacji wszystkiego (głównie w telekomunikacji).
juz sie tak nie lansuj...