Skocz do zawartości

Mass Effect

• Please log in to reply
1242 odpowiedzi na ten temat

#1231 bandi

bandi

Mokujin

• Forumowicze
  • 40 Postów:

Napisany 10 marzec 2012 - 04:03

ojeju jeju, faktycznie to temat ogólny oME więc przyjmuję bana na klate

#1232 kubicz

kubicz

cham, prostak i odważnik z internetu

• Forumowicze
  • 2697 Postów:

Napisany 10 marzec 2012 - 10:16

Nie ma tak dobrze! Skoro z pokora przyjmujesz bana, to go nie dostaniesz. :olo:

PS ME 3 PC ftw!

#1233 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 21 marzec 2012 - 12:22

Dlaczego w poradniku piszą, że nie można podnieść OSD Fista? Wpływa to jakoś na osiągnięcia za kompanów czy co?

#1234 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11293 Postów:

Napisany 21 marzec 2012 - 14:32

Minuta w google podpowiada, że podniesienie go odpala od razu jakiegoś innego questa. Jeśli akurat nabijasz acza za posiadanie w drużynie przez większość gry Liary, jest to niepożądane gdyż przed robieniem jakichkolwiek sajdkłestów chcesz pierw przyłączyć niebieską do drużyny.

#1235 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 22 marzec 2012 - 00:38

Dzięki burnie. Narazie robię pierwsze przejście na normalu z Liarą i Ashley. Nie jest tak łatwo jak myślałem, technika na rambo się nie sprawdza. Ciekawe co będzie na insanity

#1236 cwany-lis

cwany-lis

zmanierowany mol książkowy

• Forumowicze
  • 9072 Postów:

Napisany 23 marzec 2012 - 22:04

na insanity grając postaciami na poziomie 55-60 nic złego stać ci się nie może

#1237 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 21:03

Zapytałem w złym temacie...

W końcu przeszedłem Mass Effect. Jak na mnie to krótko się męczyłem, w dodatku trochę przebiegłem przez grę, bo nie robiłem za bardzo misji pobocznych. Podobało mi się i zastanawiam się nad:

1. Czy jest możliwa gra po skończeniu głównego wątku by pozaliczać jakieś dodatkowe misje, dowiedzieć się czegoś więcej?
2. Kupnem dodatków - czy warto - ktoś mi pisał, że warto Bring Down the Sky (80 MSP - śmieszna kwota ale rozwali mi okrągłe punkty). Jeszcze było Pinnacle Station czy jakoś tak - 400 MSP? Co to wnosi? Do fabuły przed dwójką? Rozumiem, że dodatki full Eng i napisów PL nie uświadczę?
3. Mass Effect 2 - czy jest możliwe kupienie gry od razu z dodatkami? Czy tylko w formie DLC? Na 99 % kupię z dubbingiem PL (moja druga połówka się wciągnęła w fabułę/uniwersum bardziej niż ja) - DLC nie będą działać? :( Czy są ważne w dwójce?
4. Co to jest za kod do Sieci Cerberus? Był on w każdej sztuce czy tylko w limitce?

Jakieś rady?

#1238 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 669 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 21:42

ad 1. Na X360 chyba tylko NG+ Ci zostaje.
ad 2. Bring Down The Sky jest spoko jak za taką cenę - nawiązanie w ME3 jest z tego co pamiętam. Pinnacle Station zaś ponoć nie warto - zero fabuły.
ad 3. Niestety nie ma wersji GOTY - tylko na PS3 masz 3 dodatki na płycie + 1 na PSN, ale wersja na PS3 zasysa z wielu względów no i jak grałes w jedynkę to już zupełnie odpada.
ad 4. W każdym nowym egzemplarzu gry. Taki online pass na singla. W ME2 już 2 lata temu był, a ludzie obudzili się przy okazji Arkham City i Rage dopiero :).

#1239 kubicz

kubicz

• Forumowicze
  • 2697 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 21:47

1. nie
2. Pierwsze DLC warto, drugie juz mozna sobie darowac.
http://masseffect.wi...innacle_Station

Test the limits of your combat prowess aboard a remote, top-secret Alliance space station. Do you have what it takes to hold the top spot among the best of the best? This module includes a new land-able space station, 13 exciting combat scenarios, and approximately 2-3 hours of game play.
Compete in a series of high-stakes battle simulations to earn amazing weapons and armor that can be used in the main game.
3. Na PS3 masz gre z dlc. Na PC musisz wszystko kupic oddzielnie, sadze, ze na klocu tez tak jest.
4. http://masseffect.wi...erberus_Network

Cerberus Network is an online DLC and news service for Mass Effect 2. It is available for free with every new copy of Mass Effect 2 or for separate purchase at a cost of 1200 Microsoft Points (Xbox 360) or 1200 BioWare Points (PC). It can be accessed from the Mass Effect 2 main menu, and is seen as a terminal display for news and updates.
Reszte informacji (+ lista dodatkow dla posiadaczy cerberusa) znajdziesz w linku.

#1240 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 22:13

No trochę tego jest w tym Cerberusie... ale kupiłem już używaną.
Jeszcze w jedynce kupię Bring Down the Sky.

BTW - czy w ME2 jak będę miał PL to DLC nie zadziała? Konto USA.

#1241 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 22:16

jakieś dwa ponoć bardzo dobre dlc nie będą działać, także masz problem

#1242 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 669 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 23:34

Na PC chyba sobie z tym poradzili i DLC są po polsku tłumaczone przez jakichś kolesi, ale niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.

#1243 kubicz

kubicz

• Forumowicze
  • 2697 Postów:

Napisany 15 maj 2012 - 23:38

Poradzili sobie, zreszta mozna bylo te DLC odpalic tez bez polskiego tlumaczenia. Trzeba bylo tylko poswiecic chwile na zabawe z plikami.