Mam, gram, podoba mi się póki co. Świetnie wygląda 3D: nie ma (póki co - 4. misja) większego znaczenia taktycznego, ale sprawia, że mocno prostacka grafika nabiera rumieńców. Wszystko jednak przyćmiewa bardzo fajny gejplej. Ktoś jeszcze postanowił postawić na tę grę?
Ghost Recon: Shadow Wars
Rozpoczęte przez
Ryan
, mar 31 2011 00:06
21 odpowiedzi na ten temat
Napisany 31 marzec 2011 - 00:06
Strategia turowa na planszy w szachownicę od Ubi Sofia.
Mam, gram, podoba mi się póki co. Świetnie wygląda 3D: nie ma (póki co - 4. misja) większego znaczenia taktycznego, ale sprawia, że mocno prostacka grafika nabiera rumieńców. Wszystko jednak przyćmiewa bardzo fajny gejplej. Ktoś jeszcze postanowił postawić na tę grę?
Napisany 31 marzec 2011 - 00:28
Chciałbym w to pograć, może jutro albo pojutrze uda się choć chwilkę. Gollop, UFO i wszystko jasne. Oczywiście nie spodziewam się, że to będzie nowy X-COM, ale ciekawi mnie jak po latach spisał się twórca jednej z moich top games evah. I tyle (nie)mądrego mam do powiedzenia. Kaxi?
Napisany 31 marzec 2011 - 00:48
Nie jestem Kaxi, ale...
Mechanika walki jest solidna. Wszystko, czego można by oczekiwać jest w tej grze: różnorodne bronie, zasięgi, losowe obrażenia, tryby strzału, specjalne zdolności (osób i broni), levelowanie postaci i "zajedwabistości" jednostek w czasie misji, sporo statystyk dla jednostek gracza i przeciwnika, całkiem fajnie przemyślane plansze, powiązane cele zadań i masa innych rzeczy. Grafika ma przyjemne 3D, ale nie można powiedzieć, żeby powalała. Cutscenki są w stylu Trauma Team/Center na Wii (that's statyczne obrazki ze zmianą wyrazu twarzy for you) oraz pod postacią krótkich animacji 2D/3D. Czasem fajne efekty pokazują w przerywnikach. Muzyka zaczyna mnie już irytować, więc na minus. Fabuła słaba jak tralala: Rosjanie w jakiejś śmiesznej odmianie są źli i starają się zniszczyć postępowców otwartych na Zachód. Oddział Duchów spieszy na ratunek. Nie warto sobie zaprzątać głowy taką powalającą historią. ;]
Mechanika walki jest solidna. Wszystko, czego można by oczekiwać jest w tej grze: różnorodne bronie, zasięgi, losowe obrażenia, tryby strzału, specjalne zdolności (osób i broni), levelowanie postaci i "zajedwabistości" jednostek w czasie misji, sporo statystyk dla jednostek gracza i przeciwnika, całkiem fajnie przemyślane plansze, powiązane cele zadań i masa innych rzeczy. Grafika ma przyjemne 3D, ale nie można powiedzieć, żeby powalała. Cutscenki są w stylu Trauma Team/Center na Wii (that's statyczne obrazki ze zmianą wyrazu twarzy for you) oraz pod postacią krótkich animacji 2D/3D. Czasem fajne efekty pokazują w przerywnikach. Muzyka zaczyna mnie już irytować, więc na minus. Fabuła słaba jak tralala: Rosjanie w jakiejś śmiesznej odmianie są źli i starają się zniszczyć postępowców otwartych na Zachód. Oddział Duchów spieszy na ratunek. Nie warto sobie zaprzątać głowy taką powalającą historią. ;]
Napisany 05 kwiecień 2011 - 08:21
Zawiesiła się komuś ta gra? Bo mi wyskoczył error przy drugiej planszy w drugim rozdziale. Kijowo, bo pod koniec levelu i wszystko od nowa musiałem robić. Trzeba często sejwować, już początkowe misje potrafią trwać pół godziny. Fajno, tRPG na launch! W ogóle nie miałem tej gry na radarze.
Napisany 22 czerwiec 2011 - 19:56
Na jakim poziomie trudności grałeś Kaxi? Ja zacząłem na rookie, ale szybko się na weterana przerzuciłem i w sumie pasuje mi ten poziom trudności, ale jak później mam przez to powtarzać ponad godzinne misję to się pewnie wkurzę
Gierka jest rewelacyjna, ale jakby do tego UBI dodało jakieś fajne zarządzanie oddziałem/ekwipunkiem/wyborem specjalizacji itp między misjami (bo to co jest to tragedia) to byłaby jak dla mnie jedna z najlepszych strategii ever
Gierka jest rewelacyjna, ale jakby do tego UBI dodało jakieś fajne zarządzanie oddziałem/ekwipunkiem/wyborem specjalizacji itp między misjami (bo to co jest to tragedia) to byłaby jak dla mnie jedna z najlepszych strategii ever
Napisany 22 czerwiec 2011 - 21:24
po 2 rozdziale wszystkie misje zaczynalem na najwyzszym, dopiero jak mi nie szlo to schodzilem nizej. gdy odlozylem gre na polke to w kampanii zostaly mi chyba 3 misje ktore nie sa na najwyzszym poziomie, ale nie mam sily z nimi walczyc. Misje z dronami i lodem to jakas masakra, nie mam pojecia jak to przejsc na elite i jeszcze z zaliczonym secondary objective O_O
Napisany 16 kwiecień 2012 - 01:26
musze przyznać że gra jest świetna ... dziś ją odpaliłem i pograłem troszkę ... teraz na wieczór też i już mam ponad 3h grania.
bardziej mnie wciągnęła niż Super Mario 3D Land (może mam lekki przesyt do Mario) i dlatego wciągnęło mnie coś INNEGO. Teoretycznie jak pamiętam, to chyba nie zagrywałęm się nigdy w gry turowe. Ta mi sie cholernie spodobała. Gram narazie na rookie - ale może dopiero po przejściu będę odpalał sobie misje na wyższym poziomie. I tak jedna misja (przynajmniej te pierwsze) - to okolo 30min grania.
Polecam sprawdzić - a nóż widelec ktoś się zainteresuje.
Jeśli chodzi o muzykę - podoba mi się motyw przewodni
bardziej mnie wciągnęła niż Super Mario 3D Land (może mam lekki przesyt do Mario) i dlatego wciągnęło mnie coś INNEGO. Teoretycznie jak pamiętam, to chyba nie zagrywałęm się nigdy w gry turowe. Ta mi sie cholernie spodobała. Gram narazie na rookie - ale może dopiero po przejściu będę odpalał sobie misje na wyższym poziomie. I tak jedna misja (przynajmniej te pierwsze) - to okolo 30min grania.
Polecam sprawdzić - a nóż widelec ktoś się zainteresuje.
Jeśli chodzi o muzykę - podoba mi się motyw przewodni