Skocz do zawartości

Ghost Recon: Shadow Wars

21 odpowiedzi na ten temat

#1 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 00:06

Strategia turowa na planszy w szachownicę od Ubi Sofia.

Mam, gram, podoba mi się póki co. Świetnie wygląda 3D: nie ma (póki co - 4. misja) większego znaczenia taktycznego, ale sprawia, że mocno prostacka grafika nabiera rumieńców. Wszystko jednak przyćmiewa bardzo fajny gejplej. Ktoś jeszcze postanowił postawić na tę grę? :)

#2 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 31 marzec 2011 - 00:10

Nie. Reszta wybrała nintendogsy

#3 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1885 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 00:28

Chciałbym w to pograć, może jutro albo pojutrze uda się choć chwilkę. Gollop, UFO i wszystko jasne. Oczywiście nie spodziewam się, że to będzie nowy X-COM, ale ciekawi mnie jak po latach spisał się twórca jednej z moich top games evah. I tyle (nie)mądrego mam do powiedzenia. Kaxi? :mrgreen:

#4 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 00:48

Nie jestem Kaxi, ale...

Mechanika walki jest solidna. Wszystko, czego można by oczekiwać jest w tej grze: różnorodne bronie, zasięgi, losowe obrażenia, tryby strzału, specjalne zdolności (osób i broni), levelowanie postaci i "zajedwabistości" jednostek w czasie misji, sporo statystyk dla jednostek gracza i przeciwnika, całkiem fajnie przemyślane plansze, powiązane cele zadań i masa innych rzeczy. Grafika ma przyjemne 3D, ale nie można powiedzieć, żeby powalała. Cutscenki są w stylu Trauma Team/Center na Wii (that's statyczne obrazki ze zmianą wyrazu twarzy for you) oraz pod postacią krótkich animacji 2D/3D. Czasem fajne efekty pokazują w przerywnikach. Muzyka zaczyna mnie już irytować, więc na minus. Fabuła słaba jak tralala: Rosjanie w jakiejś śmiesznej odmianie są źli i starają się zniszczyć postępowców otwartych na Zachód. Oddział Duchów spieszy na ratunek. Nie warto sobie zaprzątać głowy taką powalającą historią. ;]

#5 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1885 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 00:50

łojezu znowu ruscy źli? <_<

#6 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 00:53

No ba! A kandydat na prezydenta wygląda jak Putin. Oczywiście ich logo to wkurwiony niedźwiedź a w tle przygrywa pompatyczna muzyka nawiązująca melodią do Kalinki.

#7 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 08:14

A jest jakaś rozgrywka między misjami, jak w X-Comie?

#8 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 11:15

niestety nie.

w sumie grze bliżej do fire emblem niż do ufo czy advance wars, do których była porównywana dotąd.

ale i tak jest zaskakująco fajnie. z wątkiem ekonomciznym byłoby uber fajnie.

#9 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 11:17

Nie stwierdzono. Postacie są ograniczone liczbowo (nie hodujemy ludzików) a upgrade'y broni są automagiczne.

#10 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 11:20

ogólnie praktycznie wszystko do tej pory jest jak w FE, poza linią strzału i wysokością terenu. Więc jeśli ktoś zastanawia się jak coś tu działa, to patrz FE.

#11 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 15:02

FE? Fire Emblem?

#12 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 31 marzec 2011 - 19:19

tak

więcej wrażeń:
http://neogo.pl/news...on-shadow-wars/

#13 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 564 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2011 - 08:21

Zawiesiła się komuś ta gra? Bo mi wyskoczył error przy drugiej planszy w drugim rozdziale. Kijowo, bo pod koniec levelu i wszystko od nowa musiałem robić. Trzeba często sejwować, już początkowe misje potrafią trwać pół godziny. Fajno, tRPG na launch! W ogóle nie miałem tej gry na radarze.

#14 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2011 - 09:59

Raz w menu miałem czarny ekran śmierci.
Podobno, jak pisze GAF, nie zdarza się to, jeśli się wyłączy suwakiem z prawej strony wi fi.

Sejwować trzeba, bo misje długie, a strata choćby jednego Ghosta to game over.

#15 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22428 Postów:

Napisany 05 kwiecień 2011 - 11:17

Same here. Czarny ekran to uniwersalna odpowiedź 3DS na "coś nie tak", więc pewnie się będzie trafiał w miarę regularnie. Nie ma się czym przejmować i należy często (ale z głową) sejwować. :)

#16 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 14 czerwiec 2011 - 16:55

Nooo, po 32 h gra wreszcie pękła, a kilku medali już nie chce mi się masterować. Ogromna gra, w sam raz na misję dziennie czy dwie, ale chyba się z nią niedługo już rozstanę. Ale jeśli wyjdzie sequel, na pewno zainwestuję.

#17 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 22 czerwiec 2011 - 19:56

Na jakim poziomie trudności grałeś Kaxi? Ja zacząłem na rookie, ale szybko się na weterana przerzuciłem i w sumie pasuje mi ten poziom trudności, ale jak później mam przez to powtarzać ponad godzinne misję to się pewnie wkurzę :)
Gierka jest rewelacyjna, ale jakby do tego UBI dodało jakieś fajne zarządzanie oddziałem/ekwipunkiem/wyborem specjalizacji itp między misjami (bo to co jest to tragedia) to byłaby jak dla mnie jedna z najlepszych strategii ever :tak:

#18 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 22 czerwiec 2011 - 21:24

po 2 rozdziale wszystkie misje zaczynalem na najwyzszym, dopiero jak mi nie szlo to schodzilem nizej. gdy odlozylem gre na polke to w kampanii zostaly mi chyba 3 misje ktore nie sa na najwyzszym poziomie, ale nie mam sily z nimi walczyc. Misje z dronami i lodem to jakas masakra, nie mam pojecia jak to przejsc na elite i jeszcze z zaliczonym secondary objective O_O

#19 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 15:51

Jestem już w Syberii, a procentowo gra pokazuje, że mam coś ok 30% - tyle mam jeszcze gry przed sobą czy do ogółu procentowego liczy skirmishe, wyższe poziomy trudności itp?

#20 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 18:25

wszystko się liczy. ja skończyłem kampanię z jakimiś 55%.

#21 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 03 lipiec 2011 - 22:16

No i skończyłem - misja, czasem dwie na wieczór przed snem i w końcu dograłem do creditsów :) Świetna gra i z nadzieją patrzę na bardziej rozbudowany sequel, który mam nadzieję gdzieś tam w Rumuni UBIsoft robi...

#22 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 16 kwiecień 2012 - 01:26

musze przyznać że gra jest świetna ... dziś ją odpaliłem i pograłem troszkę ... teraz na wieczór też i już mam ponad 3h grania.

bardziej mnie wciągnęła niż Super Mario 3D Land (może mam lekki przesyt do Mario) i dlatego wciągnęło mnie coś INNEGO. Teoretycznie jak pamiętam, to chyba nie zagrywałęm się nigdy w gry turowe. Ta mi sie cholernie spodobała. Gram narazie na rookie - ale może dopiero po przejściu będę odpalał sobie misje na wyższym poziomie. I tak jedna misja (przynajmniej te pierwsze) - to okolo 30min grania.

Polecam sprawdzić - a nóż widelec ktoś się zainteresuje.

Jeśli chodzi o muzykę - podoba mi się motyw przewodni ;D

Dodaj odpowiedź