Skocz do zawartości

Neo Plus #146 (Maj 2011) W Sprzedaży 04.05.2011 (Środa)

• Please log in to reply
124 odpowiedzi na ten temat

#1 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 13:47

Majowy numer NEO Plus #146 w kioskach od 04.05.2011 (środa).

Dodany obrazek

Jak minął Wam kwiecień? My sporo podróżowaliśmy. Zaczęło się od wyjazdu do Miami na Captivate. Mielu jako jedyny przedstawiciel mediów z Polski miał okazję zagrać w Street Fighter X Tekken, Resident Evil: Operation Raccoon City, Dragon’s Dogma i inne.

W tym samym czasie Kaxi był w Londynie na EA Showcase. Co tam robił? Rozmawiał z Akirą Yamaoką o Shadows of the Damned, do którego mistrz robi muzykę. Widział Battlefield 3 w akcji, przyglądał się Kingdoms of Amalur: Reconing i walczył z obłędem w Alice: Madness Returns.

Dodany obrazek

EA nie przywiozło do Londynu swojej największej gry sportowej – FIFA 12, dlatego my wybraliśmy się do Vancouver. Polecieliśmy, zobaczyliśmy i przygotowaliśmy pierwszy raport. Jest bardzo dobrze.

Dodany obrazek

Rzezamy w multiplayerowej becie Gears of War 3 i gramy w Dungeon Siege III. Fax z Gulashem kłócą się o to, czy jesteśmy skazani na cyfrową dystrybucję i płatne usługi sieciowe, a Mielu przygląda się plotkom o następcy Wii.

A skoro mowa o plotkach, Gulash zebrał najgorętsze w jednym miejscu. Jesteście ciekawi, gdzie będzie rozgrywała się akcja nowego Assassin’s Creed i kto będzie bohaterem?

Dodany obrazek

Przy okrągłym stole N+ zasiedli redakcyjni maniacy Mass Effect, by porozmawiać o najnowszych informacjach o trzeciej części sagi. Cztery strony dyskusji i pierwsze, piękne screeny!

Dodany obrazek

Pierwsze, piękne screeny? To chyba mowa o Prey 2. Futurystyczny FPS studia Human Head nieoczekiwanie zrywa z założeniami pierwszej części i będzie czymś zupełnie innym. Czyżby autorzy nie czuli się na siłach rywalizować z Portal 2?

Nie ma co się dziwić, bo Portal 2 to jedna z najlepszych gier tej generacji. Zasłużenie otrzymał jedną z najwyższych ocen w numerze. Również wysoko oceniliśmy Mortal Kombat, który zaliczył wspaniały restart.

Dodany obrazek

Zrecenzowaliśmy prawie trzydzieści gier w tym: Patapon 3, The 3rd Birthday, Operation Flashpoint: Red River, Pokemon Black/White, Tomb Raider Trilogy, LEGO Pirates of Caribbean, Ghost Recon: Shadow Wars, WWE All Stars i inne.

O pracy testerów gier rozmawiamy z Michałem Ferlasem z polskiego oddziału Testronic, firmy zajmującą się m.in. kontrolą jakości gier. Sasori pisze o focus testach, zwanych również testami użyteczności. Z kolei DrMax wyjaśnia dlaczego dema gier są zmorą wydawców i producentów.

Dodany obrazek

Jak co miesiąc, solidną dawkę ciekawej lektury zapewnili nasi stali felietoniści: Martinez, Grabarz, Von Zay, Tomek Kreczmar, Quentin oraz Krooger. W Retroplus wspominamy Looking Glass Studios, gry z Simpsonami oraz Street Fighter II. Numer zamyka jak zwykle pakerne FAQ.

Zapraszamy do lektury i widzimy się ponownie na początku czerwca, jeszcze przed E3.

N+ crew

#2 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22432 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 13:48

Słaba okładka jest słaba. :(

#3 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19717 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 13:56

Znowu raport o Fifie. Mam nadzieję, że nie na 6 stron...

#4 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22470 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 14:04

Dobra okładka jest dobra :)

#5 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 14:06

Okładka średnia, niczym się nie wyróżnia. O MK dużo już czytałem, ale może coś ciekawego jeszcze sie dowiem. Dwie ciekawe gry na psp...no i muszę nastawić się na publicystykę...bo reszta gier mnie nie bardzo.

#6 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22432 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 14:52

Zobacz postShinigami, o 04 maj 2011 - 14:04, powiedział:

Dobra okładka jest dobra :)
Spodziewałem się od Ciebie takiej reakcji. :fp:

#7 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 14:55

dobra okładka jest słaba.

#8 Tixin

Tixin

Mega Man

• Forumowicze
  • 150 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 15:21

Gdzie recenzja Brink :(

#9 Godlike

Godlike

Link

• Forumowicze
  • 350 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 15:30

No okładka słaba. Art jest nieco problematyczny pod kątem perspektywy.

#10 armorking

armorking

Pikachu

• Forumowicze
  • 72 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 15:37

okładka dla wielbicieli SF,spodziewałem się okładki MK....

#11 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 15:50

i znowu na okładce XBOX 360 zasłonięty :ninja:

#12 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 15:55

Debbefa list jest :)
Jużm ogę napisać, że kompletnie nie zgadzam się z oceną TR: Trilogy, a właściwie z ocenami konkretnych części. TR:U na 8/10, a najsłabiej Anni (ledwie 6/10) Litości. Anniversary na starcie wygrywa z Underwolrd i Legend razem wziętymi. Jeszcze fragment mówiący o tym, że trzeba się uważnie przyjrzeć, aby zobaczyć, że tekstury TR:L są z poprzedniej goneracji, podczas gdy gra wygląda paskudnie...

#13 philipo

philipo

Rikimaru

• Forumowicze
  • 532 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 16:04

Nuerek zakupiony, po wstępnym zapoznaniu wrażenia pozytywne ;)

#14 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 16:44

Zobacz postoranjefan, o 04 maj 2011 - 15:55, powiedział:

Jużm ogę napisać, że kompletnie nie zgadzam się z oceną TR: Trilogy, a właściwie z ocenami konkretnych części. TR:U na 8/10, a najsłabiej Anni (ledwie 6/10) Litości. Anniversary na starcie wygrywa z Underwolrd i Legend razem wziętymi. Jeszcze fragment mówiący o tym, że trzeba się uważnie przyjrzeć, aby zobaczyć, że tekstury TR:L są z poprzedniej goneracji, podczas gdy gra wygląda paskudnie...
To ja pisałem list??? ;)

#15 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11301 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 16:57

Zobacz postDebeef, o 04 maj 2011 - 16:44, powiedział:

To ja pisałem list??? ;)

Nie Ty, Debbef.

#16 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 17:06

Zobacz postoranjefan, o 04 maj 2011 - 15:55, powiedział:

Dokładnie, Anniversary to jeden z najlepszych remake'ów obok Residenta i słabszego MGS'a.

#17 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1598 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 17:07

Okładka nie jest zła. Będzie łatwo ją znaleźć w kiosku.

#18 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 17:23

Okładka jest ok, odczepcie się ;) Ale gdzie prenumerata. W poniedziałek wysyłana wg Faxa... Za dużo dla mnie recek gier nie ma, liczę na publicystykę.

#19 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 18:13

Zobacz postburnstein, o 04 maj 2011 - 16:57, powiedział:

Nie Ty, Debbef.
a to sorry :cf:

#20 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 18:28

Widzisz, czytaj uważnie ;)

#21 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 19:38

Mam już nowy numer i na razie tylko przekartkowałem.

Co mi się rzuciło w oczy to recka MK, tylko 2 strony? Szkoda. :( No i ocena mimo wszystko po tych "hitach" Bulletstorm, Killzone 3, Crysis 2 za niska. Po Kaxim spodziewałem się, że zabraknie skali dla tej gry. :cf:

#22 oranje

oranje

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 04 maj 2011 - 21:23

Ważne, że miodność odpowiednio oceniona :)

#23 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 00:08

okladka bardzo fajna, niestety zawartosc nie zabija (paradoksalnie, bo wiem, ze sporo podrozwaliscie za materialmi). materialy o fifie i bf3 sa wtorne (o tej pierwszej grze czytam co roku przez pol roku, o drugiej bylo miesiac temu) i sprawiaja wrazenie zapychaczy miejsca. 66 stron stuphu to ciut za duzo na moje oko, poza tym specjał przeplata sie z zapowiedziami (material o prey 2 i fifie vs publicystyka ) co zakloca plynnosc tematyczna. generalnie sugerowalbym troche uporzadkowac zawartosc dzialow przed recenzjami. sa sycace, ale sprawiaja wrazenie chaotycznych.

samych recenzji jest sporo, ale brakuje mi najwazniejszych majowych premier czyli LA i brink. byc moze zle to interpretuje, ale jesli dany tytul pojawia sie jako majowe TOP WANTED w numerze kwietniowym, to odbieram to jako zapowiedz recenzji.

#24 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19717 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 00:13

recka motorstorma jest w kwietniowym

#25 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 00:19

my bad, juz wyedytowalem :wink:

#26 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 08:09

Mielu poleciał na drugi koniec świata na pierwszy pokaz FIFY, po raz pierwszy opisał, co wiadomo o tej grze i materiał jest wtórny? Ja rozumiem, że nie wszyscy kochają piłkę - ja jej nie trawię w ogóle - ale pisanie, że to wtórny materiał? :P

#27 michalmarek77

michalmarek77

Mega Man

• Forumowicze
  • 126 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 10:53

Cóż napisać.....
"Neo+" jest takim "state of the art" magazynem. Highest level. Mniej więcej jak Uncharted 2 w grach wideo :) Jest Neo+, długo, długo nic, a poźniej Retro Gamer :)
Trzymacie poziom, cholera.
Świetne pismo, świetne teksty - choć niekoniecznie zgadzam się z reckami /Boże, dla mnie Crysis 2 to najnudniejsza gra tej generacji, MK zasługuje na więcej..../, acz to nieznaczący szczegół.
Szacun dla Was. Dla Gul'a MEGA, za to , że nie zgubił po drodze tego przeentuzjazmu , który można było wyczytać w pierwszych recenzjach GUS'a a później w KK :)
Dla mnie Neo+ i gry video są tożsame. Jedno bez drugiego sporo by straciło :)

Pozdrawiam

#28 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19717 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 11:37

Mielu poleciał na drugi koniec świata na pierwszy pokaz FIFY, po raz pierwszy opisał, co wiadomo o tej grze i materiał jest wtórny? Ja rozumiem, że nie wszyscy kochają piłkę - ja jej nie trawię w ogóle - ale pisanie, że to wtórny materiał?
Nie chodzi o to. Chodzi o sponsoring EA, dzięki któremu co roku piszecie masakryczną ilość stron o kolejnej Fifie (wstawiając przy tym wielgachne screeny wielkości 40% strony - strata miejsca), a prawda jest taka, że te zmiany jakie co roku zachodzą w kolejnym odsłonach serii można opisać w pigułce na jednej stronie, a nie w 6-stronicowym raporcie.
Raport o Fifie NIKOGO.

#29 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 12:10

To, że kogoś coś nikogo, to ok, rozumiem, bo mnie FIFA nikogo, bo nie znam się, nie gram i nie rozumiem, ale ciężko uwierzyć, że faktycznie wszystkich czytelników nikogo, skoro FIFA to jedna z najczęściej kupowanych serii wszech czasów :) I naprawdę, Mielu mógłby pisać o tym na dziesiątki stron, bo dla uberfanów zmiany są wielkie. Także, personalnie rozumiem nikogo, ale globalnie się nie zgodzę.

#30 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 05 maj 2011 - 12:12

Czychu, w przeciwieństwie do Ciebie lubimy piłkę i jaramy się nią, a FIFA akurat ostatnio jest najlepszą grą o futbolu, więc daruj sobie teksty a) o sponsoringu, b) że raport o Fifie nikogo, bo srogo się mylisz. Poza tym - get a life, piszemy o tym jako pierwsi w Polsce, mieliśmy dać pół strony?

"Masakryczna ilość stron", "wielgachne screeny" oraz "strata miejsca" - to już Twoje wyolbrzymianie.