Skocz do zawartości

Neo Plus #146 (Maj 2011) W Sprzedaży 04.05.2011 (Środa)

• Please log in to reply
124 odpowiedzi na ten temat

#61 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11301 Postów:

Napisany 14 maj 2011 - 00:54

Dźwięk to nie tylko muzyka. Tyle temacie.

#62 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4734 Postów:

Napisany 14 maj 2011 - 08:36

Zobacz postRyan, o 14 maj 2011 - 00:44, powiedział:

Przeczytałem z połowę. Kolejno opinie...

Nowe konsole - S Ramka Koksa ofcoz z biodra. Jak coś minimalnie lepszego od current genów może być "wstępem do następnej generacji"? Mokry sen fanboja i tyle.

Gra wstępna - jak zwykle nie zgadzam się z hajpometrem. NeverDead zapowiada się na grę o przynajmniej klasę niższą, niż Inersion.

Battlefield - fajny tekst, szacun za tekst o epickości. :]

Kingdom of Alamur: Reckoning - nie czaję narzekania na odtwórczą oprawę. Szczególnie biorąc pod uwagę screeny. Przy okazji - cały tekst obraca się wokół idei, że w grze za dużo jest krwi. A na zrzutach jest jej zero. X_x

MK - dobra recka. Tyle powiem. :)

Pokemon - litości, druga ocena więcej powiedziała mi o grze, niż właściwa recka. Rozumiemy Kaxi, staje Ci na widok Pikachu. Ale nic to nam nie mówi o grze.

TCGR:SW - może jestem dziwny, ale recka powinna traktować o tym, czym gra JEST a nie czym NIE JEST lub, o zgrozo, czym autor chciał, żeby była. Narzekanie na brak R&D w grze czysto taktycznej jest mocno na wyrost.

1. To podasz mi specyfikację Cafe na PM? Jestem bardzo ciekawy. A plotki mówiły głównie o "significantly more powerful than Xbox 360/PS3".
2. No nie wiem, pomysł ma NeverDead dużo ciekawszy.
3. Ach, żeś wyłowił pół zdania z tekstu ;) Ciekawe ile nastolatków drapie się po głowie i zastanawia, o co chodzi.
4. Narzekanie (ale znów nie jakieś wielkie, nie?) na odtwórczość jest trochę reakcją na chwalenie się devsów, kto to z nami nie pracuje. A cały txt wcale nie kręci sie wokół krwi, jedynie ramka.
5. Thx.
6. Chyba żartujesz O_o
7. Ta, masz tu trochę racji, ale bardzo chciałem napisać o UFO :] Poza tym przynajmniej raz wspomnienie o braku r&d nie jest narzekaniem, tylko wyjaśnieniem, że tego w grze nie ma, co było konieczne z uwagi, że wspomniałem o Gollopie i jego X-comie.

Pozdro.

#63 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22432 Postów:

Napisany 14 maj 2011 - 10:41

Zobacz postKaxi, o 14 maj 2011 - 08:36, powiedział:

1. To podasz mi specyfikację Cafe na PM? Jestem bardzo ciekawy. A plotki mówiły głównie o "significantly more powerful than Xbox 360/PS3".
Tak, jedna, bardzo stara plota na IGN. Przy czym wszystkie inne jej przeczą. Ale fanbojkom najwygodniej wierzyć w takie mokre sny. :cf:

2. No nie wiem, pomysł ma NeverDead dużo ciekawszy.
Śmiem polimeryzować. Z pewnością bardziej nietypowy, ale grę tworzy Rebellion, który nie zrobił niczego nawet w miarę dobrego od... dziesięciu lat? Część ich crapu robiło Rebellion Derby (Rogue Warrior mógł być ciekawą grą, god damn it!), ale nawet ich korowe studio potrafiło zrobić grę nie do końca AAA (AvP anyone?). Poza tym w 2010 przeszła przez ich studia fala zwolnień (Derby poszło do piachu, Oxford ucięło ~20 ludzi) i najzwyczajniej w świecie nie są IMO w stanie zrobić gry AAA. A zbudowanie nietypowej mechaniki, jaką chce się szczycić NeverDead, wymaga masy pracy i w konsekwencji roboczolat. Których Oxford nie ma. Pomysł nie wystarczy, konieczne jest jeszcze odpowiednie wykonanie tegoż. Z kolei Saber to całkiem zdolne studio, które ma jedną gigantyczną przewagę nad Rebellion - tanią siłę roboczą. I wcale nie znaczy to, że słabszą. Jeśli tylko Matthew Karch albo Namcock nie pchną gry w złym kierunku, będzie solidna, rzemieślnicza gra, jak TimeShift. Zobaczysz. :^^:

4. Narzekanie (ale znów nie jakieś wielkie, nie?) na odtwórczość jest trochę reakcją na chwalenie się devsów, kto to z nami nie pracuje. A cały txt wcale nie kręci sie wokół krwi, jedynie ramka.
I lead-in. :> Todd to nie Moebius, trzeba sobie to jasno powiedzieć. Od zawsze klepał masówkę i oczekiwanie czegoś nietypowiego "bo to McFarlane" wydaje mi się lekko naiwne. Co do nazwisk - największe to Curt Schilling, ale o nim ani słowa. :>

6. Chyba żartujesz O_o
Jestem śmiertelnie poważny.

7. Ta, masz tu trochę racji, ale bardzo chciałem napisać o UFO :]
To napisz do Retro. ;P

Poza tym przynajmniej raz wspomnienie o braku r&d nie jest narzekaniem, tylko wyjaśnieniem, że tego w grze nie ma, co było konieczne z uwagi, że wspomniałem o Gollopie i jego X-comie.
I Ty napisałeś wcześniej "ciekawe ile nastolatków drapie się po głowie i zastanawia, o co chodzi"? :>

#64 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 14 maj 2011 - 18:48

Szwagier przywiózł z Polski majowe N+ (PSX i Playbox też, ale to nikogo), więc w końcu obadam jak to wszystko teraz wygląda :^^:

#65 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22432 Postów:

Napisany 14 maj 2011 - 19:18

TEN szwagier? :^^:

#66 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 14 maj 2011 - 19:30

Yup :cf:

#67 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9402 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 16:57

Zobacz postburnstein, o 14 maj 2011 - 00:54, powiedział:

Dźwięk to nie tylko muzyka. Tyle temacie.
Mondraliński, pomijając fakt, że tam mogło pisać "świetny dźwięk", a ocena nieadekwatna (nie pamiętam dokładnie co to było, ale na pewno się to nie pokrywało), to gdzie według Ciebie wsadzić muzykę w 4 opcje kwadracikowe? Miód? Z uszu chyba :olo:

#68 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11301 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 17:01

Zobacz postDaddyMadCaddy, o 15 maj 2011 - 16:57, powiedział:

Mondraliński, pomijając fakt, że tam mogło pisać "świetny dźwięk", a ocena nieadekwatna (nie pamiętam dokładnie co to było, ale na pewno się to nie pokrywało), to gdzie według Ciebie wsadzić muzykę w 4 opcje kwadracikowe? Miód? Z uszu chyba :olo:

Nie wiem co tam było napisane.

Muzykę się wsadza w recenzję. Muzyka jest częścią składową 'dźwięków'. Wiesz, są jeszcze voice-acting, odgłosy broni i inne takie.

#69 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 17:07

Zobacz postDaddyMadCaddy, o 15 maj 2011 - 16:57, powiedział:

A kto to jest ten Mondraliński? :^^:

#70 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 18:02

No to Cię pojechali DMC

#71 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9201 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 21:46

Dobry list Debeefa!

#72 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 21:57

dzięki :)

#73 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11301 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 22:01

Właśnie, współczuję. Na ten przykład moja kierownik swego czasu napieprzała sporo w Starcrafta i Counter Strike'a :olo:

#74 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9402 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 22:19

Zobacz postburnstein, o 15 maj 2011 - 17:01, powiedział:

Nie wiem co tam było napisane.

Muzykę się wsadza w recenzję. Muzyka jest częścią składową 'dźwięków'. Wiesz, są jeszcze voice-acting, odgłosy broni i inne takie.
Dobra, "pisało" to głupie moje niezrozumiałe niedopatrzenie i już pacnąłem się w głowę, bo sam innym zwracam na to uwagę. Co do reszty, to gdybym miał prawie pewność, że to nie Ty jedną z takich recenzji pisałeś, to bym miał prawie pewność, że to Ty jedną z takich recenzji pisałeś, bo tak próbujesz dyskutować o innych rzeczy odciągając od sedna sprawy. Nawiązałem do tego samego co Ryan, że recenzja sugeruje co innego, niż później ocena. Parę razy było tak samo z grafiką. Grafika super, ocena 7 na przykład.

Zobacz postRazel, o 15 maj 2011 - 17:07, powiedział:

A kto to jest ten Mondraliński? :^^:
Na przykład w tym momencie Ty :cf:

Zobacz postDebeef, o 15 maj 2011 - 18:02, powiedział:

No to Cię pojechali DMC
No bez jaj, takie coś? :^^:

#75 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 22:22

Zobacz postDaddyMadCaddy, o 15 maj 2011 - 22:19, powiedział:

Na przykład w tym momencie Ty :cf:
Gdyby był taki wyraz, to może i tak :cf:

#76 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6149 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 22:23

Zobacz postKradziej, o 15 maj 2011 - 21:46, powiedział:

Dobry list Debeefa!

No własnie nie dobry, jest przykry :pociesza:

#77 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19717 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 22:24

DMC poprawia wszystkich na forum, a jest jedną z osób, które najwięcej walą byków. Wstyd, panie nauczycielu. :rolleyes:
Mądraliński, a nie Mondraliński, analfabeto. :leonidas:

#78 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 15 maj 2011 - 22:37

Zobacz postLady Luck, o 15 maj 2011 - 22:23, powiedział:

No własnie nie dobry, jest przykry :pociesza:
patrząc w ten sposób...prawda

#79 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9402 Postów:

Napisany 16 maj 2011 - 00:29

Zobacz postCzychu3, o 15 maj 2011 - 22:24, powiedział:

DMC poprawia wszystkich na forum, a jest jedną z osób, które najwięcej walą byków. Wstyd, panie nauczycielu. :rolleyes:
Mądraliński, a nie Mondraliński, analfabeto. :leonidas:
a) nie walę najwięcej byków, a do tych, które już się pojawiają, zazwyczaj przypadkowo, się przyznaję i staram się poprawić - wzór trzeba dawać, nawet jak wychodzić z "trudnej" sytuacji
b) kolejny Mondrala :olo:
c) wiem, jak to się pisze; miałem dać "coolface'a" na koniec, byście się zorientowali? Takie to trudne do skumania?
d) EOT

#80 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 16 maj 2011 - 11:08

Zobacz postburnstein, o 15 maj 2011 - 22:01, powiedział:

Właśnie, współczuję. Na ten przykład moja kierownik swego czasu napieprzała sporo w Starcrafta i Counter Strike'a :olo:

widze, ze praca w urzedzie wre! miodzio :pf:

#81 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 16 maj 2011 - 15:53

Zobacz postRyan, o 14 maj 2011 - 00:44, powiedział:

Prey - świetnie napisany tekst, który jako pierwszy zainteresował mnie grą. :)
A złożyłeś już preorder? Bo taki target postawiła mi Bethesda. "Ryan bierze preordera, albo w ryj." Inaczej skończę jako betonowy spławik w kolejnym czapterze L.A. Noire. Swoją drogą, do premiery jeszcze cztery dni. Zagryzam łokcie z niecierpliwości.

Tak czy siak, dzięki za miłe słowo :)

#82 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6855 Postów:

Napisany 18 maj 2011 - 19:25

Zobacz postGodlike, o 05 maj 2011 - 16:23, powiedział:

1. Piłka nożna to nie jest męski sport. Kiedy raport o nowym NFL, NBA, NHL czy MLB?

Koszykówka męskim sportem? Ta koszykówka, w której byle kontakt kończy się odgwizdaniem faulu?

#83 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 18 maj 2011 - 19:55

Zobacz postsasori, o 16 maj 2011 - 15:53, powiedział:

A złożyłeś już preorder? Bo taki target postawiła mi Bethesda. "Ryan bierze preordera, albo w ryj." Inaczej skończę jako betonowy spławik w kolejnym czapterze L.A. Noire. Swoją drogą, do premiery jeszcze cztery dni. Zagryzam łokcie z niecierpliwości.

Tak czy siak, dzięki za miłe słowo :)

Na jaką kąsole wziąłeś wersje?

#84 Tadeg

Tadeg

Link

• Forumowicze
  • 266 Postów:

Napisany 22 maj 2011 - 15:21

Zobacz postChewbacca, o 18 maj 2011 - 19:55, powiedział:

Na jaką kąsole wziąłeś wersje?

Dodany obrazek

Tak się tylko czepiam:P

#85 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22432 Postów:

Napisany 22 maj 2011 - 19:03

I słusznie. :tak:

#86 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 897 Postów:

Napisany 22 maj 2011 - 22:06

Zobacz postTadeg, o 22 maj 2011 - 15:21, powiedział:

Dodany obrazek

Tak się tylko czepiam:P

OLO, widzę, że wziąłeś to na serio :szepart:

#87 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 23 maj 2011 - 13:56

@Chewie - nie miałem wyboru, więc informacja, że gram na X360 pewnie wiele ci nie pomoże :) Oprócz jednego tragicznego megachrupnięcia nie zauważyłem większych kaszanek. Jestem jednak dopiero gdzieś na 25% fabuły.

#88 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 23 maj 2011 - 14:06

Zobacz postoranjefan, o 18 maj 2011 - 19:25, powiedział:

Koszykówka męskim sportem? Ta koszykówka, w której byle kontakt kończy się odgwizdaniem faulu?
:zomg: :lol: :fp:

musiałem.

#89 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10991 Postów:

Napisany 23 maj 2011 - 14:13

Bo sport, w którym panowie się wzajemnie macają jak w szmaciance jest prawdziwie męski... Jeśli jest się cioteczką.

#90 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 23 maj 2011 - 15:05

Zobacz postxelloss, o 23 maj 2011 - 14:13, powiedział:

Bo sport, w którym panowie się wzajemnie macają jak w szmaciance jest prawdziwie męski... Jeśli jest się cioteczką.
chodziło Ci o mma?