Skocz do zawartości

Neo Plus #147 (Czerwiec 2011) W Sprzedaży 02.06.2011 (Czwartek)

• Please log in to reply
106 odpowiedzi na ten temat

#1 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 12:28

Czerwcowy numer NEO Plus #147 w kioskach od 02.06.2011 (czwartek).

Dodany obrazek

Porządnie naładowaliśmy baterie przed tegorocznym E3 grając w nieSławny: inFamous 2. Jako jedni z pierwszych na świecie walczymy z Bestią i oceniamy grę autorstwa Sucker Punch. NEOplus już od czwartku w kioskach.

Pierwsza część inFamous zaskoczyła wszystkich, a my przyznaliśmy jej tytuł najlepszej gry „superbohaterskiej”. Sucker Punch wysoko zawiesili poprzeczkę i musieli mocno postarać się, by ją przeskoczyć. Zapraszamy do pierwszej recenzji nieSławny: inFamous 2.

Dodany obrazek

nieSławny: inFamous 2 to gra wyłącznie singleplayerowa. Czy należy do ginącego gatunku? O tym czy w przyszłości każda gra będzie musiała mieć tryb multiplayer, rozmawiamy z polskimi developerami – również tymi pracującymi w zagranicznych studiach.

O pisaniu do Przekroju, o tym jak media głównego nurtu traktują gry i o „new gaming journalism” Gulash rozmawia z Olafem Szewczykiem, najbardziej mainstreamowym hardcore’owcem pośród polskich dziennikarzy growych.

Dodany obrazek

Mamy pierwsze, prześliczne screeny z Assassin’s Creed: Revelations, a także solidną dawkę informacji o grze. W Konstantynopolu podobno po raz ostatni spotkamy się z Ezio.

Z renesansu przenosimy się w cyber-renesans i gramy w Deus Ex: Human Revolution. Dla maniaków SF – pozycja obowiązkowa. Z melancholijnego nastroju wytrącił nas Duke Nukem Forever, którego demo sprawdził Fax. Piszemy o SSX, Driver: San Francisco oraz Max Payne 3.

Dodany obrazek

W numerze znajdziecie aż dziesięć felietonów. Tomek Kreczmar pisze o patriotyzmie, Martinez czarno widzi przyszłość polskich developerów, a Quentin podpowiada, jak stać się bogatym. Gulash, Von Zay i Mielu komentują bieżące wydarzenia.

Gonzo odkrywa na nowo uroki grania w „kanapowego koopa”. Grabarz przestrzega przed ułatwianiem gier, Krooger odkurza PSP i na nowo zakochuje się w konsolce Sony. Do grona felietonistów dołącza Jakub Tepper, japonista, który będzie pisał dla Was o kolebce gier video.

Dodany obrazek

Ponownie zebraliśmy się przy okrągłym stole N+. Tym razem dyskutujemy o Tomb Raider i zastanawiamy się czy zmiany wyjdą Larze na dobre.

Dziś niemal każda gra musi mieć edycję kolekcjonerską. DrMax przygląda się temu trendowi. W Versusie Kaxi z Mielem odpowiadają na pytanie, czy kontrolery ruchowe są naprawdę potrzebne. W Grze Wstępnej przedstawiamy dwie gry TPP – tym razem prosto z Japonii, czyli Devil’s Third i Binary Domain. A Tom Willits z id Software opowiada o Rage.

Dodany obrazek

nieSławny: inFamous 2 to nie jedyna gra, którą zrecenzowaliśmy jako jedni z pierwszych na świecie. Oceniliśmy również najnowsze dzieło Tetsuyi Mizuguchiego – Child of Eden. Prawdziwa perełka. A ponadto w dziale recenzji: Brink, Call of Duty: Black Ops – Escalation, DiRT 3, Conduit 2, L.A. Noire, Dead or Alive Dimensions, S.O.C.O.M. Polskie Siły Specjalne, No More Heroes: Heroes’ Paradise, Virtua Tennis 4, Sniper: Ghost Warrior na PS3 i inne.

W Retroplus wybieramy 10 niezapomnianych poziomów w historii gier, słuchamy Mortal Kombat: The Album, zapalamy świeczkę Harkerowi i wspominamy gry z „Turtlesami”. Numer zamyka jak zwykle pakerne FAQ.

Zapraszamy do lektury i widzimy się ponownie na początku lipca.

N+ crew

#2 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4254 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 13:08

Duke'a to recenzja być miała :<.

#3 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 13:21

Ciekawy numerek, ciekawy. Trzeba będzie dyszkę wydać ^_^

#4 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11301 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 13:30

Oczywiście kupię. Oczywiście przeczytam z tego może pięć stron.

#5 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 13:40

Numer gruby, znacznie lepiej się zapowiada, niż ostatni konkurencji.

#6 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 14:15

Zobacz postGreg, o 31 maj 2011 - 13:21, powiedział:

Ciekawy numerek, ciekawy. Trzeba będzie dyszkę wydać ^_^
nie dali prenumeraty po ostatnich wyborach?

gdybym kierował się wyglądem okładki, to bym nie kupił. gdybym kierował się zapowiedziami, to podobnie. dobrze, ze jest coraz więcej 'publicystyki'. która tez mnie w sumie mało obchodzi, ale czasem dobrze sie czyta.

#7 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21565 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 14:20

Gdzie zapowiedź GTA V ? <_<

#8 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 14:29

Ciężko trafić w Wasze gusta. A gry jeszcze w ogóle lubicie? ;)

#9 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 14:54

Zobacz postMielu, o 31 maj 2011 - 14:29, powiedział:

ja jeszcze trochę lubie, zerknij na gamercarda. tylko, ze unikam czytania dziesiątek zapowiedzi przed zagraniem. szkoda mi czasu i lepiej się bawię jak nie wiem zbyt wiele. mnie akurat to, ze o czymś piszecie wczesniej niż inni, w zaden sposób nie urządza, bo i tak raczej tego nie przeczytam.

ale obiektywnie robicie dobre pismo, które warto kupować. i błyszczy Wam tam dr max.

#10 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22436 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 14:56

Tylko te, których nie recenzujecie w N+. :^^:

#11 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21565 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 14:59

Jedną
Spoiler

:cf:

#12 DaddyMadCaddy

DaddyMadCaddy

Corazon de olo

• Forumowicze
  • 9402 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 15:04

Dobrze, że niedługo. Interesuje mnie bardzo ocena DiRTa 3. Chciałbym tak 9.1-9.2, ale pewnie jest 8.7 :cf:

#13 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22436 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 15:06

DiRT 3 dostał
Spoiler
.

#14 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 18:41

Zobacz postvagrant3, o 31 maj 2011 - 14:15, powiedział:

nie dali prenumeraty po ostatnich wyborach?

Pytałem o prenumeratę dwa razy. Trzeci raz nie będę. Nie jestem moderatorem dla 10 zeta miesięcznie

Mielu, ja kupuję Neo dla publicystyki, okrągłego stołu. Zapowiedzi rzadko czytam (tylko na kibelku jak już cały numer mam przeczytany ^_^ ). Zwykle zapowiadane są gry, które mnie średnio interesują, ewentualnie opisany jest multiplayer (jak w Gearsach 3 na przykład). Recenzje są spoko, ale rzadko mnie zachęcają do jakiejś gry. A po wpadce z Far Cry 2 już na pewno nie kupię w preorderze takiej gry :lol: Ogólnie wartość informacyjna N+ jest mała, bo inna w dobie internetu być nie może.

#15 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2849 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 19:37

Jak zawsze połowa numeru to hurraoptymistyczne zapowiedzi gier, które wyjdą za rok?

#16 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21565 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 19:46

Zobacz postOtacon, o 31 maj 2011 - 19:37, powiedział:

Jak zawsze ponad połowa numeru to hurraoptymistyczne zapowiedzi gier, które wyjdą za rok?

fixed

#17 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 19:54

Zobacz postOtacon, o 31 maj 2011 - 19:37, powiedział:

Jak zawsze połowa numeru to hurraoptymistyczne zapowiedzi gier, które wyjdą za rok?

A czytałeś ostatnie numery czy tylko tak piszesz, żeby coś głupiego napisać?

#18 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2849 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:00

w sklepie przeglądam, widzę co jest i delikatnie odstawiam na półkę. Recki a nie fap-zapki.

#19 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6149 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:02

Ja tam na numer czekam, wygląda zacnie :^^:

#20 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22436 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:05

To w sklepie Ci chyba strony wyrywają. :cf:

#21 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2849 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:06

no chyba tak bo nie wiem nad czym tu fapować :cf:

#22 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:20

No to jak nie wiesz, bo nie czytasz, to po co się wypowiadasz? Fajnie, że chciałeś być złośliwy, udało Ci się, a teraz już dziękujemy. Geez, naprawdę nie lepiej iść na spacer zamiast tracić cenny czas na pisanie bzdur w internecie?

Odpowiem Ci, żebyś wiedział. Mamy:

Max Payne 3, o którym Fax pisze chłodno.
Dyskusja o Tomb Raider - nie ma fapowania.
Uncharted 3 multi - letni tekst, ale bez podjarki.
Duke Nukem Forever playtest, bez podjarki, raczej spory dystans.
SSX - kolejny letni tekst
Driver - to samo
Deus Ex - tutaj podjarka, ale głównie klimatem i wyraźnie zaznaczone w tekście, czego nie sprawdzaliśmy i czemu. I narzekanie na grafikę, drętwe postacie...
Assassin - tu akurat podjarka jest, ale cóż, cholernie podoba nam się to, co pokazało Ubi. I bardzo lubimy tę serię, choć przypominam, że Brotherhood dostało poniżej 9.

Koniec. 21 stron. Reszta to faq, retro, recenzje, publicystyka i felietony, reklamy, kto jest kim, okładka. Może w przeszłości pisaliśmy duuuże zapowiedzi i każda na zasadzie "o jaaaaaka zajebista gra", ale teraz jest inaczej.

#23 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11900 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:22

Niezbyt. Moglbys obciac jedna recke miesiecznie i na jej miejsce wrzucic kacik HC Roomy :^^:

Zobacz postGreg, o 31 maj 2011 - 18:41, powiedział:

Nie jestem moderatorem dla 10 zeta miesięcznie

Bycie moderatorem to nie zajecie. To stan umyslu. Greg, ah Greg :oops:

#24 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:29

Mielu easy :cf: Robicie najlepszy magazyn o grach w Polsce. Dobra robota. Rai poleca :^^:

#25 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22436 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:39

@Miel: a recek o stronę mniej. :^^:

#26 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5002 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:42

Zobacz postRaikoh, o 31 maj 2011 - 20:29, powiedział:

Rai poleca :^^:
pozytywna opinia raikoha - najgorsza reklama jaką n+ moze miec. w ogóle po co klikałem, zeby zobaczyc tego posta :fp:

a w neo plus najważniejsze są teksty developerów i wasz (własciwie czyj?) komentarz. aha, kopnęlisce w dupe sony za ich wtope? czy nic się nie stało?

#27 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11301 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:51

Zobacz postRaikoh, o 31 maj 2011 - 20:29, powiedział:

Mielu easy :cf: Robicie najlepszy magazyn o grach w Polsce. Dobra robota. Rai poleca :^^:

Chyba przestanę kupować...

#28 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 21:07

vagrant3 o jejku. Żyjesz? Każdy Twój post to marudzenie na wszystko. Nudzisz.

#29 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22436 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 21:11

O fak, nie ma to jak marudzić, że ktoś inny marudzi. :clown:

#30 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów: