Skocz do zawartości

Neo Plus #148 (Lipiec 2011) W Sprzedaży 04.07.2011 (Poniedziałek)

• Please log in to reply
113 odpowiedzi na ten temat

#1 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 15:24

Lipcowe NEO Plus w kioskach od 4 lipca (poniedziałek).

Dodany obrazek

Skradanie się, przebieranie, duszenie garotą. Hitman: Absolution zapowiada się na powrót serii w glorii i chwale. Mielu widział grę w akcji i jest spokojny o przyszłość Hitmana. Rozmawiamy z reżyserem Absolution, Tore Blystadem.

Na E3 CD Projekt zapowiedział Wiedźmin 2: Zabójcy Królów na Xboxa 360. Udaliśmy się do siedziby CDP RED porozmawiać z producentami o konsolowej adaptacji. Pytamy o różnice w stosunku do wersji PC, datę premiery, darmowe DLC i wiele innych.

W obszernym raporcie z E3 znajdziecie informacje i wrażenia z ogrywania m.in. Rage, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Batman: Arkham City, Battlefield 3, Silent Hill: Downpour, Dead Island i wielu, wielu innych.

Dodany obrazek

Gramy na Wii U i PlayStation Vita, a w redakcyjnym gronie dyskutujemy, czy tegoroczna wystawa była świętem graczy czy zawiodła. Plus wielcy nieobecni E3, czyli jakich gier zabrakło w Los Angeles.

O Wii U, PlayStation Vita, ofensywie Sony i odświeżaniu starych marek rozmawiamy z szefem Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, Shuhei Yoshidą.

Dodany obrazek

Czy Final Fantasy Type-0 ukaże się na PS Vita? Gdzie podziało się FF Versus XIII? Jak gra się w FF XIII-2 i czy będzie to bardziej nieliniowa gra niż jej poprzedniczka? Nowe gry z serii Final Fantasy wzięliśmy pod lupę w tekście Sny o Potędze.

Powstaje nowa polska gra o Powstaniu Warszawskim. O Uprising 44 zmierzającym na Xboxa 360 rozmawiamy z developerami, ekipą DMD Enterprise. Gulash z Faxem dyskutują o tym, czy to dobrze, że nowi developerzy zastępują ojców serii przy tworzeniu sequeli. A Hidetaka Miyazaki opowiada o Dark Souls.

DrMax pisze o zakończeniach gier, Jakub Tepper ma niedobre wieści z Japonii o Game Republic. Jak co miesiąc, felietony napisali także Martinez, Tomek Kreczmar, Grabarz, Krooger i Von Zay.

Dodany obrazek

Recenzji tym razem prawie dwadzieścia, w tym: Alice: Madness Returns, Duke Nukem Forever, Hunted: The Demon’s Forge, Shadows of the Damned, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D i Red Faction Armageddon.

W Retroplus wybieramy 10 najlepszych detektywów w historii gier, wspominamy historię Donkey Konga, przypominamy niedawno skasowany projekt Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned i przyglądamy się upadkowi Infogrames. Numer zamyka jak zwykle pakerne FAQ.

Zapraszamy do lektury i widzimy się ponownie na początku sierpnia.

N+ crew

#2 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5003 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 15:45

fajne logo. ogólnie dobrze wygląda okładeczka.

#3 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22439 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 15:57

Fajna okładeczka. :)

#4 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 16:41

Okładka ciekawa, choć jakoś gry z tym panem mnie omijały, z recek nic mnie nie jara, ale E3 pewnie to nadrobi, jako, że nadrabiam z czytaniem gazetek, może coś zdążę skrobnąć przed wyjściem następnego numeru ;)

#5 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4917 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 18:42

Okładka faktycznie dobra. A numerek już mam :) Fajnie się zapowiada relacja z E3. Fajnie wygląda opracowanie relacji z E3, ogólny zarys konferencji, opis nowych sprzętów i w skrócie o grach. Tak powinny wyglądać zapowiedzi co miesiąc. Krótko i zwięźle a nie 4-6 stron... kto to czyta? ;) Ma być jak handheld - na krótkie posiedzenia. Nie za krótkie, ale aż nie tak by umrzeć nad opisami jak w Chłopach.

#6 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 19:30

Okładka fajna. Przypomniała mi się chyba konkurencji z numeru 82, gdzie też był łysy i do dzisiaj jest uznawana za jedną z najlepszych w ich dorobku. Tutaj akurat trochę te napisy psują świetny art, ale źle nie jest.

#7 MaxVarEmreis

MaxVarEmreis

Cochliomyia hominivorax

• Forumowicze
  • 6789 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 19:36

Okładka świetna. Na poziomie zachodnich pism: EDGE czy EGM.

Alicji nie ma na okładce?? :olo: To już wyobrażam sobie ocenę. Cokolwiek tam jest napisane, to bzdura :cf:

#8 Krill

Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2011 Postów:

Napisany 01 lipiec 2011 - 23:32

No, no... Przefachowa okładka + stosownie upiększone logo :ninja: ... Miałem zawsze słabość do Hitmana, więc... szkoda, że pewnie dopiero w poniedziałek poczytam nowy numerek. Z pewnością najbardziej zajawkowy jak dotąd w tym roku.

#9 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22439 Postów:

Napisany 02 lipiec 2011 - 01:08

Zobacz postMaxVarEmreis, o 01 lipiec 2011 - 19:36, powiedział:

Okładka świetna. Na poziomie zachodnich pism: EDGE czy EGM.
Przecież okładki EGM obsysają. :olo:

#10 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 02 lipiec 2011 - 02:37

Okładka świetna. Zawartość też smakowita.

#11 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 03 lipiec 2011 - 22:53

jutro kupie

#12 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16214 Postów:

Napisany 03 lipiec 2011 - 23:00

ciekawe ile dostał diuke :olo:

#13 Zeus-Nelson

Zeus-Nelson

Blade Runner

• Moderatorzy
  • 4072 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 10:26

Zobacz postpiterekd, o 03 lipiec 2011 - 23:00, powiedział:

ciekawe ile dostał diuke :olo:
Spoiler

#14 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4554 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 11:14

Nie pamietam kiedy ost gra dostala tak niska ocene.
Ale Awans mielowi nie sluzy + podroz, zmiana strefy czasowej.

#15 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21565 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 11:25

Jak kupię numerek to będzie drama, bo na forum mamy aktywnie działającą grupę: Duke Nukem Forever Defence Force :olo:

#16 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1887 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 11:39

Zobacz postiluck85, o 04 lipiec 2011 - 11:14, powiedział:

Nie pamietam kiedy ost gra dostala tak niska ocene.
Ale Awans mielowi nie sluzy + podroz, zmiana strefy czasowej.

W jakim sensie? I jaki awans?

#17 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4554 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 12:24

Zle wygladasz, zostales z-ca naczelnego 8)

A na vitaminie jak zobaczyles uncharted bylo takie samo WOW jak do reki chwyciles PSP pierwszy raz ?

#18 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 14:10

Dobra robota Mielony z tym Diukiem. High Five :cf:

#19 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 04 lipiec 2011 - 22:17

ja klasycznie, czyli krótko i na temat: najlepsza okładka w historii N+.

#20 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2849 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 00:00

nie ma ramki więc nie może być najlepsza.

#21 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 00:14

Ja wolę bez ramki - teraz niczym EDGE. Ryan miał rację :)

#22 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 05 lipiec 2011 - 00:51

okładka za***ista że aż się zastanawiam czy nie kupić tak dla lulzów bo czytać i tak mi się o giereczkach nie chce :olo:

#23 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 00:57

To chyba tylko dla mnie okłada taka sobie. Ten łysy gamoń wygląda słabo designersko, i w ogóle całościowo jest słaby.

#24 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 01:13

słabiutka okładka, plastikowa, ale numer spoko, upstrzony ciekawymi artykułami, autorstwa dobrych redaktorów (wide nawet felieton tapchana, ciekawiło mnie co sie z nim stało, i powrót quentina), max rządzi jak zwykle. Nplus sie ciągle rozwija i to w dobrym kierunku, nowe numery oddalają konkurecje na pare km. Fajnie :)

#25 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 12:05

Numer zakupiony, dopiero przejrzałem i podoba mi się ocena dla Shadows of the Damned, nie podoba niestety od lat podobny układ z E3. Za dużo gier wrzuconych na jedną stronę i napisane tylko po kilka zdań.
W top 10 detektywów dobre jest 1 miejsce. :skacze:

#26 michalmarek77

michalmarek77

Mega Man

• Forumowicze
  • 126 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 21:34

Czytając dziś N+ zdałem sobie sprawę z dwóch ciekawych rzeczy:

- czytam go wg stron - nie wybieram artykułów, od 1 do 100, po kolei. Opróćz Retro Gamer'a to jedyny magazyn ,z którym tak trwonię czas....
- absolutnie łykam w nim wszystko. Przede wszystkim za lekkość pióra, świetnie się czyta.

Niesamowicie przyjemnie spędza mi się czas na czytaniu N+. Może w moim wieku nie wypada, ale co tam :)heh

A co do numeru - czytając "Święto graczy?" po prostu żałuję , że nie wypuszczacie takich podcastów. Generalnie podcasty olewam, oprócz nałogowo słuchanego Majora Nelsona.
W Waszym gronie byłby mega-za***isty. Posłuchać Gul'a poza "Teenagentem" ? Może kiedyś :)

BTW: Z tą oceną Puke'a to przegięliście . Tak wysoko ? Za co ?????

#27 Daimon

Daimon

Mokujin

• Forumowicze
  • 48 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 21:44

Zobacz postmichalmarek77, o 05 lipiec 2011 - 21:37, powiedział:

Nie miałem przyjemności przeczytać jeszcze recenzji Duke Nukem Forever, aczkolwiek nie wiem co jest złego z oceną, jeśli jest dobrze umotywowana przez Kaxiego. Poza tym, najważniejsza jest recenzja, a nie jakieś śmieszne cyferki na zakończenie.

#28 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11302 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 21:50

Zobacz postmichalmarek77, o 05 lipiec 2011 - 21:37, powiedział:

Popłacz się.

#29 michalmarek77

michalmarek77

Mega Man

• Forumowicze
  • 126 Postów:

Napisany 05 lipiec 2011 - 22:18

Zobacz postDaimon, o 05 lipiec 2011 - 21:44, powiedział:

Nie miałem przyjemności przeczytać jeszcze recenzji Duke Nukem Forever, aczkolwiek nie wiem co jest złego z oceną, jeśli jest dobrze umotywowana przez Kaxiego. Poza tym, najważniejsza jest recenzja, a nie jakieś śmieszne cyferki na zakończenie.
Recenzja jest świetna. Bez dwóch zdań. Tyle, że po przeczytaniu tekstu liczyłem na mniej w stopce :) A tu o dziwo aż tyle.....Dlatego pytam :)

Z sentymentu ? :)

#30 Marasek

Marasek

Blanka

• Forumowicze
  • 205 Postów:

Napisany 06 lipiec 2011 - 11:28

Bardzo dobry numer, zaczynając od okładki na FAQ kończąc. Świetnie ułożone relacje z E3, świetny wywiad z twórcami Wiedźmina 2 na konsole. Dobre recenzje. Absolutnie gadzam się z waszymi opiniami dotyczącymi Fear-a 3 i Księcia. Kurde najgorze jest to że w jeden dzień przeczytałem cały miesięcznik, taki ze mnie fan Neo +. Do przeczytania.

Pozdrawiam.