Mario Kart 7
Rozpoczęte przez
Tawotnica
, lip 28 2011 14:38
195 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 maj 2012 - 18:48
Tawotnica, o 15 maj 2012 - 17:48, powiedział:

Wystarczy zeskanować kod QR, żeby pobrać patch, bajera. Przy okazji mi się przypomniało jak dziwnym rozwiązaniem jest Nintendo Camera na L/R, bo niby dlaczego nie mogę zeskanować kodu via aplikacji do zdjęć/video.
Napisany 15 maj 2012 - 19:30
Przecież nikt nie wymaga używania kodu QR. Dzięki tym kodom wszystkie ewentualne DLC dodawane do nowych gier/online pasy będą wymagały tylko zeskanowania obrazka, a nie wklepywania ciągu znaków.
Patch powinien się ściągać przy uruchamianiu gry, ale to co jest teraz nie jest jakieś beznadziejne.
Patch powinien się ściągać przy uruchamianiu gry, ale to co jest teraz nie jest jakieś beznadziejne.
Napisany 15 maj 2012 - 19:31
Danteusz, o 15 maj 2012 - 18:48, powiedział:
Wystarczy?
Bajera?
Na normalnych systemach patche pobiera się przy starcie gry. Używanie do tego durnych kodów QR, które same w sobie są tragiczną ideą, jest chorym rozwiązaniem
3DS nie jest normalnym systemem. To konsola Nintendo, gry zamiast na megabajty są liczone w blokach.
Mnie się podoba opcja z kodami QR, przynajmniej menusów eShopu nie ma. Poza tym jest jeszcze więcej możliwości ściągnięcia tej łatki! Każdy posiadacz MK7 podłączony do sieci dostał bowiem wiadomość via SpotPass i ściągnięcie łatki to kwestia stuknięcia stylusem w "launch software".