Skocz do zawartości

Mario Kart 7

195 odpowiedzi na ten temat

#121 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 21 styczeń 2012 - 22:05

Niedobrze...
Zamówiłem na ultimie MK7 w czwartek wieczorem, a oni jeszcze nie wysłali...
Muszę czekać zapewne do wtorku :ok:

#122 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 00:36

Zobacz postlukaszSA, o 21 styczeń 2012 - 22:05, powiedział:

Niedobrze...
Zamówiłem na ultimie MK7 w czwartek wieczorem, a oni jeszcze nie wysłali...
Muszę czekać zapewne do wtorku :ok:
to jak bedziesz mial gre to wpadaj do zabawy

Dodany obrazek

Mario Weekend w Mario Kart 7

Już w ten weekend 27-29 stycznia 2012r zapraszamy do naszego community RANKING PL 2012 - Mistrz Polski (kod: 10-9779-3784-7414) do wspólnej gry.

Zasady umowne:
postać: Mario
pojazd: Mario Standard Kart
(rama Standard + opony Normal + lotnia Super Glider)
trasy: dowolne

Dodany obrazek

Terminy Ustawek:
Piątek 27.01.2012, godz. 20:50
Sobota 28.01.2012, godz. 21:30
Niedziela 29.01.2012, godz. 21:00

Cel Mario Weekend.
Celem zabawy w Mario Weekend jest poznanie przez graczy postaci głównego bohatera gry, w jego standardowym gokarcie. Wyrównanie szans, poprzez jazdę tym samym zestawieniem postać + pojazd, przez większość graczy. Wspólna zabawa, zabawa i jeszcze raz zabawa.

Pamiętajcie - w ten weekend gramy TYLKO Mario, w Mario Standard Kart.

* w późniejszym terminie będą organizowane inne spotkania, z kolejnymi bohaterami gry.
** Mario Weekend nie dotyczy wyścigów rozgrywanych w ramach turnieju GP: Mushroom Cup.
*** Mario Weekend nie jest obowiązkowy - jest to tylko propozycja wspólnej zabawy.

info: www.mariokart7.pl

kto będzie grał?

#123 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2301 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 09:17

Ja bankowo.

#124 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21565 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 10:39

Ja tylko zazdroszczę osobom, które mogą 3 dni pod rząd sobie usiąść i o pewnej godzinie pograć w MK7 :(

#125 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2301 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 10:54

Ja ostatnio przy moim zatorze groqwym cioram non stop. Wracam z pracy i graM, GRAM I GRAM.

#126 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 13:44

Karwa jego mać.
Wtorek, godzina 13 a Mario Kart wciąż nie wysłany. Zadzwoniłem do ultimy (jakość połączenia tragiczna) i chyba koleś chciał mi powiedzieć, że dopiero dzisiaj dostaną dostawę :/ Na stronie oczywiście wisi "dostępny zwykle w 24h"

#127 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 13:49

słowo klucz - "zwykle".

#128 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 24 styczeń 2012 - 13:56

No wiadomo. Ale 3DS który był "dostępny w 2-3 dni" przyszedł szybciej niż Mario Kart.
Muszę czekać. Ziemniaka mi chyba nie wyślą

#129 gnd

gnd

Mokujin

• Forumowicze
  • 43 Postów:

Napisany 26 styczeń 2012 - 12:36

Wczoraj wreszcie mi się udało kupić, jak tylko dojdzie do mnie to chętnie dołącze do zabawy.

#130 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 26 styczeń 2012 - 15:47

Hihi. Już mam
Mario Kart jak to Mario Kart - super zabawa! Graficznie mamy tu poziom wersji z Wii. Latanie, pływanie i części do kartów wydają się być ciekawą nowością.

Na razie zagrałem jeden wyścig online - oczywiście wygrałem :sir:

#131 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 02:18

coś ściemniasz że mało grałeś - bo dziś ostro wymiatałeś. Nie byłeś najlepszy - ale... ale trzymasz sie ogona

#132 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2301 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 10:10

No właśnie, pierwszy dzień i dawałes radę, a zawsze ludzie ostro dostają jak z nami grają.

#133 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 27 styczeń 2012 - 13:40

Jak gram online z przypadkowymi ludźmi, to jestem głównie w czołówce :sir:
Ale tam system losuje przeciwników, którzy są na podobnym poziomie co ty. Z wami jak gram, to wpadam w każdego banana, bombę, lawę czy przepaść. Czasami nawet po wybuchu bomby wpadam na banana, a później w przepaść :cf:

#134 Michalson

Michalson

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 31 styczeń 2012 - 23:34

pierwsze wrażenia:
- bardzo ładna i estetyczna grafika, kolorystyka podoba mi się bardziej niż w wersji na Wii. Niestety razi pikseloza i niewygładzone krawędzie.
- dobry design tras, momentami ocierający się o geniusz ( plansza "muzyczna" choćby )
- lotnia i jazda pod wodą to świetne patenty, wprowadzające jeszcze więcej zróżnicowania i chaosu w rozgrywce.
- AI nie jest tak najgorsze jak w Mario Kart: Wii - przekleństwa nie wyrywają się z ust co dwie minuty
- modyfikacja kartów jest ok, ale mogłoby jej nie być i też byłoby ok
- generalnie niezły dobór tras do pucharów "retro"
- redesign tras z Wii ogólnie spoko, ale moja ukochana Koopa Cape została pierwszorzędnie spieprzona - z dynamicznej, szybkiej trasy zrobili mdłe, wolne gówno. Nie rozumiem, naprawdę, nie rozumiem.
- efektu 3d praktycznie nie ma. Wiem już, czemu nie nazywa się Mario Kart 3D
Czas chyba dostać po dupie w online ( jeszcze nie próbowałem ). No, to jak się ta społeczność nazywała? i jak się doń przyłączyć?

#135 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2301 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 01:04

Ja tu pikselozy nie widzę w ogóle.Gra jest świetna. AI mnie wkurzało jednego dnia, ale tylko w jednym turnieju. Teraz od 60h gram tylko online. Nawet TT olałem, a zawsze lubiłem.

#136 Michalson

Michalson

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 01:37

Nie mówię, że nie - przeciwnie, jest znakomita :)

#137 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 02:10

Zobacz postMichalson, o 31 styczeń 2012 - 23:34, powiedział:

Czas chyba dostać po dupie w online ( jeszcze nie próbowałem ). No, to jak się ta społeczność nazywała? i jak się doń przyłączyć?
chyba najlepiej www.mariokart7.pl - dzis gramy o 21:00

kod Community
Dodany obrazek
http://ramzes64.nsur...nkingpl2012.htm

wpisujesz go w multi>community>join+ (jakoś tak) ;) ... na stronie na ktorej podalem są terminy ustawek, co jakiś czas inne wydarzenia.

ostatnio Mario Weekend
http://ramzes64.nsur.../2012.01.28.htm

trwa turniej Mushroom Cup (zapisy zamknięte)
http://ramzes64.nsur...ushroom_cup.htm

no ale do tego RANKING PL 2012 możesz dołączyć w każdej chwili - to jest całoroczny free PLAY

no i obserwuj strone, bo mogą być jakieś inne mini turnieje, zabawy

#138 Michalson

Michalson

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 17:27

dzięki, będę wpadał :)

#139 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 564 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 17:51

Zobacz postPious, o 01 luty 2012 - 01:04, powiedział:

Ja tu pikselozy nie widzę w ogóle.Gra jest świetna. AI mnie wkurzało jednego dnia, ale tylko w jednym turnieju. Teraz od 60h gram tylko online. Nawet TT olałem, a zawsze lubiłem.

Ja czasami (głównie jak nie mam sieci w pobliżu) jeszcze próbuję wycisnąć 3 gwiazdki we wszystkich turniejach. Brakuje mi jedynie Special Cup 150cc i Leaf Cup Mirror, ale nie mam już powoli siły to tego. Najgorsze jest to, że nawet jak się zdobędzie 40pkt to czasami dostaje się tylko ranking dwugwiazdkowy. Frustrujące, bo skill nie ma tu żadnego znaczenia - dostaniesz w rainbow road niebieską, spadniesz z trasy i ZONK - cały cup od początku można lecieć :-/

Z innej beczki - nie wkurza was w "Worldwide", ile ludzi świadomie wybiera Wuhu Mountain Loop byle by z glitcha skorzystać? Przecież tyle ludzi już wie o istnieniu tej niedoróbki, że spokojnie można byłoby sobie odpuścić tą trasę, ale nie - ostatnio jak grałem to 3 razy pod rząd się trafiła i w efekcie w ostatnim wyścigu cała ósemka wskakiwała do wody...

#140 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 17:59

mała poprawka z mojej strony, ja dziś nie gram - bo ide do kina ;) - chyba, że później (ale inni pewnie będą grali)

Zobacz postTawotnica, o 01 luty 2012 - 17:51, powiedział:

Z innej beczki - nie wkurza was w "Worldwide", ile ludzi świadomie wybiera Wuhu Mountain Loop byle by z glitcha skorzystać? Przecież tyle ludzi już wie o istnieniu tej niedoróbki, że spokojnie można byłoby sobie odpuścić tą trasę, ale nie - ostatnio jak grałem to 3 razy pod rząd się trafiła i w efekcie w ostatnim wyścigu cała ósemka wskakiwała do wody...
tu nie mam najmniejszego problemu. Jak jest ta trasa to OCZYWISTE, że trzeba wskakiwać do wody. Każdy tak robi! ... ewentualnie jak sie gra ze znajomym, to można jechać całą trase, ale tam nic i tak nie ma. Szkoda czasami kogoś, gdy na 8graczy, 7do wody, a jeden jedzie i jedzie - pewnie świeżak nieświadomy dlaczego wszyscy go wyprzedzili, nie wyprzedzając.

#141 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2301 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 18:15

Zobacz postTawotnica, o 01 luty 2012 - 17:51, powiedział:

Ja czasami (głównie jak nie mam sieci w pobliżu) jeszcze próbuję wycisnąć 3 gwiazdki we wszystkich turniejach. Brakuje mi jedynie Special Cup 150cc i Leaf Cup Mirror, ale nie mam już powoli siły to tego. Najgorsze jest to, że nawet jak się zdobędzie 40pkt to czasami dostaje się tylko ranking dwugwiazdkowy. Frustrujące, bo skill nie ma tu żadnego znaczenia - dostaniesz w rainbow road niebieską, spadniesz z trasy i ZONK - cały cup od początku można lecieć :-/

Dokładnie. Nienawidzę tej trasy i jak widzę, że ciągle ją wybierają to mnie szlg trafia.

#142 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 564 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 19:05

ak jest ta trasa to OCZYWISTE, że trzeba wskakiwać do wody. Każdy tak robi!

ja tak nie robię, najwyżej stracę ze 3 pkt.

#143 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 22:36

Ja też tak nie robię.
Ta trasa niestety pokazuje inną sprawę. Czemu do cholery Nintendo nie może wypuścić patcha do gry? Konsola nie ma takiej możliwości? FAIL!!!

W czasach kiedy gry dostają patche jeszcze przed premierą, ci mówią, że nie naprawią "bo buga nie mieliby ci, którzy kupili poprawioną wersję". No dajcie spokój. Po coś tego 3DSa do internetu się podłącza

#144 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6251 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 22:43

Zobacz postlukaszSA, o 01 luty 2012 - 22:36, powiedział:

W czasach kiedy gry dostają patche jeszcze przed premierą, ci mówią, że nie naprawią "bo buga nie mieliby ci, którzy kupili poprawioną wersję". No dajcie spokój. Po coś tego 3DSa do internetu się podłącza

już nawet dyskutowaliśmy o tym, że:

a) skoro chcę grać w sieci to
b) znaczy że MAM dostęp do sieci więc
c) mogę ściągnąć patcha więc
d) można WYMAGAĆ wersji X od wszystkich którzy się łączą!!

to jest AŻ tak proste!

lokalnie niech sobie ktoś gra jak chce. nawet gdyby submitować na serwer lokalne rekordy, to można powiedzieć, że "okej, przepraszamy, daliśmy dupy i zresetowaliśmy listy lokalnych rekordów z powodu wypuszczenia łatki".

społeczność łyknęłaby to jako uczciwe, w przeciwieństwie do sytuacji, w której łatki nie ma.

moim zdaniem firmware jest nieprzygotowane technicznie na aplikowanie łatek do gier uruchamianych z karta, a oni odwracają kota ogonem sugerując że są inne powody.

#145 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 22:52

Ja jestem pewny co do tego, że problem leży w firmware konsoli. Fail i tyle. Mam nadzieję, że pracują nad rozwiązaniem

#146 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2301 Postów:

Napisany 01 luty 2012 - 23:03

No dokładnie. Inna sprawa, że obie trasy Wuhu to g#%$. Proste, zero ostrych zakrętów i jak masz nieco przewagi i ktoś nie dostaje niebieskiej to 1 miejsce gwarantowane.

#147 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 17:10

jest nowe community, a to dopiero początek

Dodany obrazek
Dodany obrazek

W naszym specjalnym community (F7 Mario Kart - Formuła MK) będziemy grać na innych zasadach, niż te obecnie panujące w serii Mario Kart. Grać będziemy bez itemów (bez broni). Same wyścigi jak w F1, u nas będzie to F7!

Jeśli uważasz, że losowo dobrane itemki przeszkadzają i utrudniają w dążeniu do zwycięstwa - to community F7 Mario Kart jest w sam raz dla Ciebie!

Grać możecie ze swoimi znajomymi w dowolnym momencie, w tym community, lub w proponowanych przez nas terminach, zwanych USTAWKAMI.

Dodatkowo, co jakiś czas będziemy prowadzić tu specjalne wyścigi, o czym będziecie na bieżąco informowani na stronie głównej.

Zaletą tego rozwiązania jest to, że jeśli pominiecie jeden termin USTAWKI, to nadal macie szansę na wygraną. W kolejnym spotkaniu możecie wyjść na prowadzenie grając dłużej i lepiej, lub zdobywając punkty małymi kroczkami. Pamiętajcie, że nawet jak przegrywacie - to i tak zdobywacie punkty, więc wystarczy być systematycznym i nie przejmować się porażką - wystarczy grać w naszym community.

Sposobów na gromadzenie punktów jest wiele. Za małą podpowiedź uznajcie to, że nie musicie koniecznie grać w ustawkach. One pomagają jedynie zgromadzić chętnych do gry w określonym momencie. Możecie grać ze swoimi znajomymi online w naszym community i w ten sposób także gromadzić punkty.

Ranking F7 Mario Kart aktualizowany będzie co kilka dni

* organizator (ramzes64) może brać udział w rankingu.

gramy o prestiż i miejsce w rankingu F7 Mario Kart - TOP 3
źródło: www.mariokart7.pl ---> (bezpośredni link)

P.S. niedługo zostanie dodane Time Trials - udowodnij, że jesteś szybki ... wszystko w swoim czasie na stronie gry

#148 lukaszSA

lukaszSA

Harbinger

• Forumowicze
  • 1381 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 00:48

Nowe community?
Już wiem co będziemy jutro robić :^^:

#149 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 20:44

dodatkowe community - bez itemów. Przyznam, że dobry pojazd i tylko twje błędy (wystarczy lekko najechać na trawę, zrobić większy łuk, spaść i już nie masz jak dogonić - chyba że przeciwnik zrobi błąd.

albo dobrze ci idzie, ale z drugiej strony czujesz presje przeciwnika za tobą i robisz głupi błąd - TWOJA WINA, nie itemków

dziś
Poniedziałek 6.02.2012, godz. 21:35

community
Dodany obrazek

#150 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 09 luty 2012 - 08:49

i jeszcze coś (www.mariokart7.pl)
Dodany obrazek