Skocz do zawartości

Jedenastka Marzeń

• Please log in to reply
21 odpowiedzi na ten temat

#1 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 20:01

Jak wyglądałaby wasza jedenastka marzeń złożona z piłkarzy grających w różnych okresach na światowych boiskach?

u mnie skład wyglądałby nastepująco (4-4-2):

Kahn - niesamowity refleks i instynkt
Terry - Prawdziwy kapitan i twardziel
Vidic - Niezastąpiony idealny obrońca
R. Carlos - "kanarek z dynamitem"
Maldini - klasa sama w sobie
Zidane - Po prostu najlepszy piłkarz w historii, niesamowity wpływ na drużynę
C.Ronaldo - Geniusz
Ronaldinho - Czarodziej, który zrewolucjonizował futbol
Inesta - Każdego meczu wykonuje niesamowitą pracę na boisku, dzięki szybkości i dryblingowi przewyższa Xaviego
Messi - pan "mogę wszystko"
Ronaldo - Napastnik kompletny

Dodany obrazek

ktoś wyskoczy na taki team? ;)

#2 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 20:21

Ja ;)
Też 4-4-2

Bramkarz:
1.Schmeichel
Obrona:
2. Baresi
3. Beckenbauer
4. Mathheus
5. Moore
Pomoc:
6. Cruyff
7. Zidane
8. Makelele
9. Boniek
Atak:
10. Eusebio
11. Maradona

Rezerwa:
Zoff, Maldini,R. Carlos, Deschamps, Giggs, Del Piero

#3 jachu

jachu

Rikimaru

• Forumowicze
  • 378 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 21:53

Cóż, mam kilka dylematów, ale ogólnie jedenastkę taką stworzyłem już wiele lat temu, teraz naniosę drobne korekty.

Bramka:
1. P. Schmeichel

Obrona od prawej do lewej:
2. G. Neville
6. L. Matthaeus
5. P. Maldini
3. R. Carlos

Pomoc od prawej do lewej:
7. Figo
4. C. Makelele
10. Z. Zidane
8. B. Laudrup

Linia ataku:
19. R. Baggio
11. Romario

Ustawienie z Claude'm jako defensywnym, który czyścił swego czasu wszystko, później gra do Zizou, który uruchamiałby zabójczy duet w ataku. Roberto i ZZ z wzajemną wymianą pozycji. Lub szybkie skrzydła. Brian Laudrup jak widzimy odciążony od zadań defensywnych, od tego są niespożyte płuca Roberto Carlosa. Figo cofający się częściej. Mam nadzieję, że Wam się to nie rozjedzie.

Edit: Rozjeżdża się, więc rozpisałem inaczej.

#4 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 16:10

Bramkarz:
1.Schmeichel
Obrona:
2. Baresi
3. Koeman
4. Puyol
5. Maldini
Pomoc:
6. Rijkaard
7. Zidane
8. Messi
9. Cruyff
Atak:
10. Ronaldo
11. Maradona

Rezerwa
Yashin
Roberto Carlos
Gullit
Romario
Pele

#5 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11302 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 16:46

Valdes - Abidal, Pique, Puyol, Alves - Busquets, Iniesta, Xavi - Villa, Messi, Pedro

:olo:

A tak naprawdę to nie znam się na piłce, więc to zadanie mnie przerasta.

#6 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1604 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 17:06

Bramkarz:

Wojciech Szczęsny

Obrona:

Dixon
Adams
Keown
Ashley Cole

Pomoc:

Overmars
Pires
Makelele
Vieira

Atak:

Henry
Bergkamp

Ekipa nie do przejścia!!! Żelazna angielska obrona, wszystko czyszczący Makelele, Vieira jako typowy box2box, a na skrzydłach magia w wykonaniu Piresa i Overmarsa. Atak to najbardziej wysunięty Henry, a tuż za nim genialny Bergkamp. Genialna technika połączona ze świetną grą w defensywie. Żaden Messi czy Ronaldo nie mieliby czego szukać. :leonidas:

#7 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1336 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 18:36

Zobacz postCudi, o 24 sierpień 2011 - 17:06, powiedział:

Bramkarz:

David Seaman

lol, to jakis zart?

co do powyzszych jedenastek to ostro lecicie. zlepek indywidualnosci wyglada tylko tlusto na papierze

#8 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 19:13

Jedenastka Cudiego :lol: najsłabsza ze wszystkich, za dużo graczy the gooners no i jeszcze koszulka zamiast bramkarza

#9 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1604 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 19:18

Zobacz postDarthStan, o 24 sierpień 2011 - 19:13, powiedział:

Jedenastka Cudiego :lol: najsłabsza ze wszystkich, za dużo graczy the gooners no i jeszcze koszulka zamiast bramkarza

Najsłabsza. :lol: Takiej defensywny nikt by nie przeszedł. A Seaman? Sentyment. Ale zaraz go zastąpię.

Twoja to zlepek indywidualności z którego wyszłaby uber słaba drużyna. W mojej każda pozycja jest idealnie obsadzona. Maszyna.

#10 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:07

Jeszcze większa koszulka :lol: W twojej drużynie obrona jest średnia, pomoc jest średnia, jedynie atak prezentuje się, mocno. U mnie w obronie graja twarde su***syny, w pomocy ofensywny trójkąt Cryuff-Zizou-Boniek i cofnięty za nimi Makelele charujący jak wół. W ataku genialny Eusebio i jeszcze lepszy Maradona.

#11 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1604 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:17

Zobacz postDarthStan, o 24 sierpień 2011 - 20:07, powiedział:

Jeszcze większa koszulka :lol: W twojej drużynie obrona jest średnia, pomoc jest średnia, jedynie atak prezentuje się, mocno. U mnie w obronie graja twarde su***syny, w pomocy ofensywny trójkąt Cryuff-Zizou-Boniek i cofnięty za nimi Makelele charujący jak wół. W ataku genialny Eusebio i jeszcze lepszy Maradona.

Koszulka? Karwa, Szczęsny to już top5 bramkarzy na Wyspach. De Gea w top10 się nie łapie. I jeśli mówisz o twardych skurwysynach to sorry, ale nie wiem w takim razie jak nazwać Keowna i Adams. :fp: Też mam Makelele, z nim w środku Vieira, który uczystniczy z powodzeniem w akcjach ofensywnych i wspiera Claude'a w defensywie. Na lewej flance jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy w historii, czyli geniusz - Overmars. Na prawej świetny Pires. Henryk wysunięty na szpicy a za nim Magik Bergkamp. Przy takiej defie Eusebio i Maradona nic by nie zrobili. Obrońcy przeciw, którym oni grali to były drewniane kołki.

#12 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:30

Overmars...on miał jedna genialną cechę szybkość. Pires był bardzo dobry ale nie genialny. To że De gea się na razie nie łapie, wiem, ale daje mu rundę i będzie sie łapać. Keown i Adams to tez były drewniane kołki. jednak nie przekonam do tego ślepego fana the gonners.

#13 Ney

Ney

HALOver

• Forumowicze
  • 3352 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:33

Ja piłkę nożną na serio traktuje dopiero od mistrzostw świata w 94.r więc gwiazd po kroju Pele, Zico itd pchać nie zamierzam do swojej jedenastki bo po prostu ich w akcji na dobre nie widziałem. Ustawienie oldschoolowe 4-4-2, ale było na topie jeszcze kiedyś ;)

Casillas
Cafu Sammer Puyol Roberto Carlos

Messi Deschamps Zidane Giggs

Klinsmann Shearer
(Klinsi - idol czasów dzieciństwa ;) )

Na rezerwe wrzuciłbym: Koepke, Adams, Berkamp, Baggio, Xavi, Cristiano Ronaldo, Weah

#14 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1604 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:36

Zobacz postDarthStan, o 24 sierpień 2011 - 20:30, powiedział:

Keown i Adams to tez były drewniane kołki. jednak nie przekonam do tego ślepego fana the gonners.

I tym zabawnym akcentem skończmy. :clown: Idę oglądać mecz.

#15 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:38

Ograniczmy rezerwę do 5, może co?

Oczywiście ślepy fanie the gooners :lol:

#16 Mauro

Mauro

Full Moon

• Forumowicze
  • 2925 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:45

Fajny temat, również postanowiłem się zabawić. Chciałem umieszczać w niej zawodników, których widziałem w akcji, których oglądałem, jednak postanowiłem w niej umieścić zawodnika, o którym tylko wiele czytałem, ale myślę ,że zasługuje na miano najlepszej 11tki - mianowicie Gaetano Scirea. Reszta prezentuje się tak:

Dodany obrazek

Chyba największy problem miałem z obstawieniem prawej pomocy, ale postawiłem ostatecznie na Messiego.

#17 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 20:59

Kurde, też się zastanawiałem nad Scireą i Batistutą, jednak stanęło na Mathheusie i Eusebio.

#18 jachu

jachu

Rikimaru

• Forumowicze
  • 378 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 21:26

Prócz powyższej,

Zobacz postjachu, o 23 sierpień 2011 - 21:53, powiedział:

Bramka:
1. P. Schmeichel

Obrona od prawej do lewej:
2. G. Neville
6. L. Matthaeus
5. P. Maldini
3. R. Carlos

Pomoc od prawej do lewej:
7. Figo
4. C. Makelele
10. Z. Zidane
8. B. Laudrup

Linia ataku:
19. R. Baggio
11. Romario

postanowiłem złożyć jeszcze jedenastkę dublerów, bo niestety, albo stety, wielkich piłkarzy było wielu, a miejsc na boisku tylko 11. Prezentowałaby się tak:

12. G. Pagliuca - 13. S. Pearce, 14. T. Adams, 15. F. Cannavaro, 22. Cafu - 17. B. Schweinsteiger, 16. Xavi, 20. G. Hagi, 21. J. Cole - 18. J. Klinsmann, 9. Ronaldo

Oczywiście brakuje tu jeszcze wielu, wielu, choćby Maradony, ale moje zainteresowanie piłką przypadło na niechlubny kres jego kariery, dlatego postanowiłem nie brać go pod uwagę w zestawieniu.

#19 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2960 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 21:34

To już są dwie jedenastki. Zróbmy 11 + 5 rezerwowych.

#20 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 24 sierpień 2011 - 23:01

Z powyższych rzeczywiście oceniłbym tą cudiego jako najsłabszą, ale patrząc na nich jako zespół który miałby ze sobą zagrać tak z buta mecz (dając każdego w swym najlepszym okresie) mogliby mieć przewagę...tylko, że to jest 11-tka marzeń i dlatego dałem według mnie najlepszych z najlepszych. Każda powyższa jedenastka jest piekielnie mocna

#21 pico

pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5435 Postów:

Napisany 25 sierpień 2011 - 21:03

A oto moja jedenastka:

Chilavert
Thuram, Maldini, Matthäus, R.Carlos
Bergkamp, Zidane, Ronaldinho
Messi, Ronaldo, Batistuta

Rezerwa: Kahn, W.Samuel, Jarni, Guardiola, Figo, Romario, C.Ronaldo

Prawda jest taka, że było/jest zbyt dużo fenomenalnych piłkarzy, by stworzyć taką jedną, jedyną ekipę. Wystarczy, że przypomni mi się jakiś piłkarz i już mam problem czy powinien być choćby na ławce.

Co o niej sądzicie? :^^:

#22 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17549 Postów:

Napisany 25 sierpień 2011 - 21:06

myślę, że kilka osób nie dało DMF-a a niektórzy do tego dali takich środkowych obrońców, którzy grają tylko przy 16m i to mogłoby być słabą stroną drużyny...