Skocz do zawartości

Final Fantasy X HD

• Please log in to reply
159 odpowiedzi na ten temat

#151 Spuczan_

Spuczan_

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1023 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 18:52

Zobacz postszczudel, o 17 styczeń 2012 - 09:49, powiedział:

Mamy tutaj chyba problem z komunikacją ja i LL piszemy o systemie walki a wy jak potłuczeni o całokształcie FFX-2....

Przecież jak oceniam gry to nie wymieniam jej dobrych/złych elementów. Oceniam całokształt i wybieram FFX-2. Inni chyba, też oceniali w ten sposób. Jaki ma sens pisanie, że FFX-2 jest najgorszą grą w jaką grałem z serii skoro system miał fajny? I tak jest najgorsza.

W takim bądź razie który FF jako CAŁOŚĆ jest dla Was najgorszy (dla LL i szczudela)?

Reedycje w HD nie powinny kosztować 199 zł. Sam trochę się wstrzymam z zakupem MGS HD i DMC HD przypominając sobie sytuację z ICO&SotC. I mam nadzieję, że twórcy nie będą uzależniać ceny od spędzonych z grą godzin bo to nie jest fair. Dla mnie wszystkie reedycje powinny kosztować 100 zł a najlepiej tyle i ile zapłaciłem za ICO&SotC (69 zł).

EDIT:
"BTW: odmienia sie szczudła ;)"
Roger!

#152 szczudel

szczudel

Dante

• Forumowicze
  • 1664 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 20:31

Zobacz postSpuczan_, o 19 styczeń 2012 - 18:52, powiedział:

W takim bądź razie który FF jako CAŁOŚĆ jest dla Was najgorszy (dla LL i szczudela)?

Juz pisałem - FF: Mystic Quest :cf:
A tak na powaznie to dla mnie chyba FF9 - jakos mi to nie podeszlo - doceniam gre, styl graficzny, powrót do korzeni i cala reszte [nawet ATE było fajne] ale walka w tej czesci moim zdaniem słabowała [ATB]. Totez moim subiektywnym zdaniem [do którego nie będe nikogo przekonywał] FF9 jest najslabszym nowożytnym finalem. Rzoumiem ze FFX-2 moze byc dla kogos najgorsze ale dla mnie nie jest.
Nie porównuje Finali z ery przed 32 bitowej bo to troche nie ma sensu.

Zobacz postSpuczan_, o 19 styczeń 2012 - 18:52, powiedział:

Reedycje w HD nie powinny kosztować 199 zł. Sam trochę się wstrzymam z zakupem MGS HD i DMC HD przypominając sobie sytuację z ICO&SotC. I mam nadzieję, że twórcy nie będą uzależniać ceny od spędzonych z grą godzin bo to nie jest fair. Dla mnie wszystkie reedycje powinny kosztować 100 zł a najlepiej tyle i ile zapłaciłem za ICO&SotC (69 zł).

Zgadzam sie w 100%- uwazam ze przepłaciłem za Collosusa i juz tego blędu nie popełnie przy wyczekiwanej przezemnie ZOE HD collection. Kolekcje God of War wpadły mi okazyjnie bo 1 kupiłem w trylogii a 2 na spółe z chłopakami na PSN.
Licze ze nie zrobi nas wszystkich SE w bambuko i bedzie to prawdziwy remake.

Swoja droga dzisiaj czytałem ze SE mówi ze nie ma co liczyc na remake FFVII - to w takim razie dlaczego dłubią przy FFX ?- nie widze tu ciaglosci polityki - taka zagrywka zrazi fanów moim zdaniem.

BTW: odmienia sie szczudła ;)

#153 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6156 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 21:07

No właśnie, dlatego coś nie chce mi się wierzyć, że FFX HD to będzie remake. Jasne, VII było dłuższe, świat był większy itp., ale robienie całej gry kalibru FFX od początku wydaje się... no, wręcz nieprawdopodobne, tym bardziej, że SE jest znane z rzucania się na łatwą kasę, więc samo podciągnięcie rozdziałki byłoby dla nich najlepszych rozwiązaniem. Who knows. Co do przypuszczenia, że fani się zrażą- nie powiedziałabym. Raz, że rzucą się na FFX HD tak czy inaczej, a dwa jeśli (jeśli) ma to być remake, to narobi im to smaka na podobny numer z FFVII.

#154 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4274 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 21:02

Wystarczy spojrzeć ile nowa gra na PS3 kosztuje, a ile jej odpowiednik na PC. Ale to jeszcze nic. Przyjrzeć się należy ile za trylogie takiego SP na komputer osobisty się zapłaci, a ile na konsole. To dopiero kolosalna różnica. Pazerność twórców nie zna granic. Ale, przecież każdy z nas robiłby to samo na ich miejscu.

Wg takie odgrzewane kotlety nie są niczym złym. To jak w nieliniowym RPG: chcesz to kupisz, nie chcesz ich mieć, nie wydasz swoich pieniędzy. Zawsze znajdzie się ktoś chętny. Jeden nadzwyczajnie w świecie nie grał w FF X i chce to zrobić, a inny chce sobie przypomnieć znakomitą grę.

Inna sprawa, że już nie raz pokazano jak takie odświeżenie powinno wyglądać (ostatni Oddworld, czy RE z GC). Inni idą na łatwiznę.

Nie mówiąc już o tym, że trzy części Tekken były dodane do T5. Zatem, jako bonus, takie FF X powinno byc dodane do FF XIII (przykładowo).

#155 Spuczan_

Spuczan_

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1023 Postów:

Napisany 29 styczeń 2012 - 22:11

Zobacz postSylvan Wielki, o 29 styczeń 2012 - 21:02, powiedział:

Nie mówiąc już o tym, że trzy części Tekken były dodane do T5. Zatem, jako bonus, takie FF X powinno byc dodane do FF XIII (przykładowo).

Fajny pomysł ale nie do zrealizowania. Zresztą widać ,że są reedycje bogatsze (np. MGS, DMC) i biedniejsze (np. SH) co nie zmienia faktu, że i tak powinny być tańsze od gier z obecnej generacji z serii platinium.

#156 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17571 Postów:

Napisany 30 styczeń 2012 - 02:16

Zobacz postSpuczan_, o 29 styczeń 2012 - 22:11, powiedział:

Fajny pomysł ale nie do zrealizowania. Zresztą widać ,że są reedycje bogatsze (np. MGS, DMC) i biedniejsze (np. SH) co nie zmienia faktu, że i tak powinny być tańsze od gier z obecnej generacji z serii platinium.
skoro dobrze się sprzedają w cenie nieco niższej niż nowość to nikt nie będzie ceny obniżał...na szczęście cena składanek szybko spada :tak:

#157 Spuczan_

Spuczan_

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1023 Postów:

Napisany 31 styczeń 2012 - 21:26

Mam nadzieję, że kilka reedycji w "świetnych cenach" się nie sprzeda i obniżą je na akceptowalne przeze mnie kwoty ( max 100 zł a najlepiej 69 zł).

Zastanawiam się też jak się sprzeda FFX i która gra z reedycji sprzeda się najgorzej. Obstawiam SH.

#158 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19732 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:04

Dla troli, którzy mi nie wierzyli.

http://www.ps3site.p...ie-remake/99587

Square Enix postanowiło wyjaśnić pewną kwestię dotyczącą Final Fantasy X HD. Mianowicie, niemiecka prasa opublikowała wywiad, w którym rzekomo Shinji Hashimoto miał powiedzieć, iż będziemy mieli do czynienia... z pełnoprawnym remake'em. Jak się okazuje, takie słowa nigdy nie padły z jego ust.
Shinji Hashimoto w trakcie promocji Final Fantasy XIII-2 w Tajpej potwierdził, iż był to błąd w tłumaczeniu, a sama gra będzie jedynie remasterem.

#159 burnstein

burnstein

ukryta opcja żydowska

• Forumowicze
  • 11314 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:07

A ktoś normalny wierzył, że to będzie coś więcej niż konwersja z podbitą rozdziałką?

#160 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19732 Postów:

Napisany 06 luty 2012 - 12:11

Pojawiały się w tym temacie opary tego typu insynuacji. :olo: