Skocz do zawartości

Neo Plus #151 (Październik 2011) W Sprzedaży 04.10.2011 (Wtorek)

neo plus neoplus

• Please log in to reply
244 odpowiedzi na ten temat

#61 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2861 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 12:24

haha piecze jeszcze karczycho? :cf:

#62 ksztyr

ksztyr

I'm too high for this shit.

• Forumowicze
  • 2639 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 13:21

Kto siedział i naklejał naklejki na kontener Neo +? :cf:

#63 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 09 październik 2011 - 13:34

Podobnego rodzyna zaliczyło kiedyś PE... no, ale to było jakieś 15 lat temu, kiedy pismo dopiero startowało.

#64 ksztyr

ksztyr

I'm too high for this shit.

• Forumowicze
  • 2639 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 15:10

Przy pierwszym numerze chyba.

Słowem - EPIC FAIL :olo:

#65 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 09 październik 2011 - 15:26

No chyba, tylko problem dotyczył kodu kreskowego. "Detal" - chciałoby się powiedzieć :lol:

#66 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 15:30

Zobacz postKazuo, o 09 październik 2011 - 13:34, powiedział:

Podobnego rodzyna zaliczyło kiedyś PE... no, ale to było jakieś 15 lat temu, kiedy pismo dopiero startowało.

W 2008 roku, okładka z Mafii 2, było to samo.

#67 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1339 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 19:03

nie zesrajcie sie z wrazenia, who gives a shit czy jest naklejka czy jej nie ma?
mnie nadal bardziej interesuje dlaczego marcel po ponad 10 latach (!!!) pisania nawet nie pozegnal sie z czytelnikami, pokazujac im w ten sposob kompletny brak szacunku.

#68 Zwyrol

Zwyrol

wiseguy

• Forumowicze
  • 2607 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 19:06

Już było. Dał 10 Heavy Rain i ze wstydu odszedł sam.

#69 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 09 październik 2011 - 19:08

HR dostało w N+ dychę? Olo, dobrze że nie kupuję tego magazynu dla ocen.

#70 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22469 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 21:54

Od Marcela, więc nikogo. :cf:

A tak w ogóle to miałem na forum urządzić awanturę, że Fax użył w recce BloodRayne słowa "wagina". Ale przeczytałem ponownie i już wiem, że to moja wina. :olo:

#71 Pawlik

Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3923 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 22:00

A Gulash napisał "k***a" !

#72 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6252 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 22:17

Zobacz postPawlik, o 09 październik 2011 - 22:00, powiedział:

A Gulash napisał "k***a" !

usprawiedliwione. recenzja Dark Souls jest naprawdę z klasą tonowana.

#73 FAX

FAX

N+ Crew

• Redakcja
  • 360 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 22:35

Zobacz postRyan, o 09 październik 2011 - 21:54, powiedział:

Od Marcela, więc nikogo. :cf:

A tak w ogóle to miałem na forum urządzić awanturę, że Fax użył w recce BloodRayne słowa "wagina". Ale przeczytałem ponownie i już wiem, że to moja wina. :olo:

Kiedyś pisałem o dziwkach, ale z waginami nie próbowałem. A kto grając w DS nie użyje k..., to gra na kodach, ooo

#74 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 09 październik 2011 - 22:39

Od czasu do czasu drobne przekleństwo może się zdarzyć, nie przesadzajmy. Byle tylko nie stosować brzydkich wyrażeń na siłę, jak to czasem robią w PE (ich recenzja Bulletstorm - żenada).

#75 Otacon

Otacon

Master Chief

• Forumowicze
  • 2861 Postów:

Napisany 09 październik 2011 - 22:42

a myślałem, że Gulash nie lubi długich gier :hmmm:

#76 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 10 październik 2011 - 01:30

Dark Souls to GOTY 2011, Dark Souls kocha każdy prawdziwy gracz. Przy tej grze oddziela się mężczyzn od chłopczyków i cebulaków od hardcoreowcow :^^: :cf:

#77 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 10 październik 2011 - 03:51

Zbyt mocna konkurencja, żeby DS mogło zostać GOTY 2011.

Dark Souls kocha każdy prawdziwy gracz. Przy tej grze oddziela się mężczyzn od chłopczyków i cebulaków od hardcoreowcow :^^: :cf:
Pamiętam, że swego czasu podobnie mówiło się o jedynce. Efekt taki, że nawet mój brat-lamer dał radę bez większych problemów skończyć tą grę.

:gwizdek:

#78 Raikoh

Raikoh

Dark Athena Corp.

• Forumowicze
  • 10828 Postów:

Napisany 10 październik 2011 - 16:54

Tylko, że DS trudny nie był. Tutaj jest co innego. I to zdecydowanie.

#79 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4222 Postów:

Napisany 10 październik 2011 - 21:04

Ludzie już mają platyny więc raczej nie jest trudny. :olo:

#80 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6252 Postów:

Napisany 10 październik 2011 - 21:31

Zobacz postDruciak, o 10 październik 2011 - 21:04, powiedział:

Ludzie już mają platyny więc raczej nie jest trudny. :olo:

ludzie zdobywają też Mount Everest, biegają na setkę poniżej 10 sekund i przeżywają 8 promili we krwi.

#81 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9203 Postów:

Napisany 10 październik 2011 - 21:43

Gulash, brawa za poziom napisania recki Dark Souls - bardzo, bardzo odstaje od cienizny prezentowanej przez większość polskich recenzentów growych. Ma pointę, główny motyw, nie spoiluje całej mechaniki, nie opisuje każdego elementu gry, zamiast tego skupiając się na tym, co ważne i na tym, jak gra działa na gracza. Naprawdę, duży plusior.

#82 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4222 Postów:

Napisany 10 październik 2011 - 22:04

Zobacz posttorq314, o 10 październik 2011 - 21:31, powiedział:

ludzie zdobywają też Mount Everest, biegają na setkę poniżej 10 sekund i przeżywają 8 promili we krwi.

O tych dwóch pierwszych słyszałem, ale o 3 to karwa pierwszy raz. O_o

#83 enoce

enoce

Mokujin

• Forumowicze
  • 45 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 11:35

To jestem po przeczytaniu nowego numeru ... w punktach będzie mi łatwiej...

1. Okładka.... ja wiem że, to bardzo chodliwe IP ale czy trzeba reklamować jej jeszcze okładką? Nie lepiej dać tytuł mniej popularny, albo po prostu ciekawszy? Choćby w tym numerze zasługiwały na to Dark Souls, El Shaddai..., a nawet Ico (pomimo odświeżonej tylko formy HD).
2. News o A Am Alive, świetna sprawa i czekam na więcej o tej produkcji... (imo też można było dać na okładkę aby wkleić się w propagowanie nowych IP, wiem przesadziłem teraz ;p )
3. Fajnie o dzwiękowcach, bez nich nie było by klimatu w grach, czyli nie tylko samą grafiką gry stoją...
4. Recenzja Dark Souls którą popełnił Gulash, krótko zwięźle i na temat, widać lata praktyki w pisaniu i wyciąganiu tego co najważniejsze.
5. Również krótko i zwięźle o Ico i Shadow of the Colossus... esencja epickości (drugi tytuł to poprostu synonim tego słowa)... jeśli ktoś był zbyt młody za czasów PS2 to teraz mając PS3 musi, jeśli nie masz PS3 to porzycz... i choć musi to może za duże słowo, to powinien (jest już słowem odpowiednim) zapoznać się z pięknem tych tutułów, krainą baśni i legend, magii i demonów, życia i śmierci, miłości i przyjaźni... trochę podkreślenia tego mi zabrakło w tym tekście... :) (może to tylko moje podejście do tych gier, więc wybaczcie).
6. Ilośc recek ogólnie... niesamowita (choć czytam tylko te które mnie interesują) to widać że, pracy sporo i niema to tamto. Współczuję wam, bo najbliższe dwa miechy mniej napięte premierami i ilością gier do zrecenzowania nie będą. Nie mniej wierzę w Was.
7. Fajny patent z reckami "online, multiplayer" mam nadzieję że, będzie to stały dział.
8. Martinez fatalistycznie ale trzeźwo i jak zwylke na wysokim poziomie.
9. Krooger w chołdzie platformówkom, czyli wspomnień czar, dla młodszych może tytuły nic niemówiące, dla starszych graczy na pewno przypomnienie czym bawili się za młodu...
10. F.A.Q. jak to F.A.Q... daje radę, a w sumie dają radę sami czytelnicy (nic nie ujmując DrMaxowi)... z jednym ale... kij w mrowisko... czy list Pani stopaboga był czymś co rzeczywiście warto było umieszczać i nawiązywał do czegokolwiek lub był interesujący ze względu... no własnie na co? Mam wrażenie że, sam podpis stopaboga i bycie kobietą daje przepustkę do publikacji.
Wyprostujcie mnie jeśli się zgarbiłem.
11. Finisher Grabarza świetnie się wpisał w dyskusję (przynajmniej poniekąd ) toczącą się w temacie na forum "Nie Dla Calaków I Platyn!" (http://forum.neogo.p...lakow-i-platyn/).
Numer na 9 pkt w dziesięciostopniowej skali, (była by 10 ale okładka nie dała rady)
To tak pokrótce...

PS. Świetna historyjka rysunkowa o nowościach w Fifie :)

#84 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 12:02

Temat eksluzywności okładek był już wałkowany nie raz. Jest okładka BF3 to jest eksluzywny materiał w środku. Proste. Nikomu to nie szkodzi, jest tak odkąd pamiętam. Co do pewnego przekleństwa... Na forum jest cenzurowane, w magazynie nie. Hm...
Co mnie bardzo mile zaskoczyło to wywiad z Dyrektorem Generalnym Cenegi. Daje pogląd na obecną sytuację branży w Polsce i na przyszłe ruchy dystrybutora. Podoba mi się takie granie w otwarte karty ze strony Cenegi. Na prawdę mi się to podoba.

#85 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22469 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 12:05

Jeśli zbiorę 10 komentarzy +1, to zrecenzuję numer artykuł po artykule. :olo:

#86 enoce

enoce

Mokujin

• Forumowicze
  • 45 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 12:06

Ekskluzywność okładki... jak dla mnie to akurat to żadna ekskluzywność ot po prostu brak pomysłu... sorry bez punktów za okładkę.

#87 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 13:07

to nie okładka jest exclusivem ale materiał w środku. w zamian za możliwość pogrania i opisania danej gry redakcja wrzuca arta na okładkę.

#88 enoce

enoce

Mokujin

• Forumowicze
  • 45 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 13:21

"Czysty" deal, chciało by się rzec, niestety do mnie nie trafia... ale rozumiem, są pewne warunki które trzeba spełnić aby móc o czymś napisać, ahh ta wolność prasy :)

#89 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 11 październik 2011 - 14:10

Deal niech sobie będzie dealem - okładka jest słaba (można się chociaż było bardziej wysilić z artem), a BF3 nikogo.

#90 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 11 październik 2011 - 14:12

Zobacz postenoce, o 11 październik 2011 - 13:21, powiedział:

"Czysty" deal, chciało by się rzec, niestety do mnie nie trafia... ale rozumiem, są pewne warunki które trzeba spełnić aby móc o czymś napisać, ahh ta wolność prasy :)

Wszędzie tak jest. To prosty deal - chcesz mieć materiał na wyłączność i gierkę jeszcze przed światową premierą? Twoja okładka ma być "REKLAMĄ" naszego produktu i ch*j". Wolność słowa nic tu nie ma, bo i tak mogą później w recenzji wystawić 3/10 i napisać że to szrot, którego nie warto kupić.

Also tagged with neo plus, neoplus