Skocz do zawartości

Game Of The Year 2011!

• Please log in to reply
238 odpowiedzi na ten temat

#61 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4224 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 13:06

Również zmieniłem kolejność z deka. :tak:

#62 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6252 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 14:22

Zobacz postfingus, o 31 grudzień 2011 - 13:03, powiedział:

Też edytowałem swój wpis, gry, w które jeszcze nie grałem, przeniosłem na koniec listy, tak będzie uczciwiej. :angel:

:ban:

#63 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 673 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 14:26

A ja głupi ograniczyłem się do 4 gier, które zdążyłem w tym roku przejść...

#64 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 14:32

Zobacz posttorq314, o 31 grudzień 2011 - 14:22, powiedział:

:ban:

Why? :cry: Tak nie wolno?

#65 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6252 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 14:46

Zobacz postfingus, o 31 grudzień 2011 - 14:32, powiedział:

Why? :cry: Tak nie wolno?

wolno, raczej chodzi o to że może gdybyś pograł w Dark Souls, to wrzuciłbyś je na pierwsze miejsce a nie piąte :)

#66 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 14:51

kolejny rok kolejna porażka z tym forumowym podsumowaniem - głosy osób które do top5 wrzucają 5 z 6 gier które po prostu mieli w czytniku w tym roku (bo o skończeniu nawet nie mówię) to nieśmieszny żart. oczywiście nikt nikogo sprawdzić nie moze, każdy wie najlepiej i na koncu batman albo skyrim wygra, a w cyfrowej bastion, handheldy leżą i kwiczą. tyle to bez zakaldania topicu mogłem stwierdzić już we wrzesniu. farsa.

#67 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2965 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 14:54

Tak w sumie Aras to o co Ci chodzi, bo nie ma giereczek, które sie tobie podobały?

#68 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:01

Zobacz posttorq314, o 31 grudzień 2011 - 14:46, powiedział:

wolno, raczej chodzi o to że może gdybyś pograł w Dark Souls, to wrzuciłbyś je na pierwsze miejsce a nie piąte :)
Może i tak, dlatego to trochę słaby pomysł robić ankietę na GOTY tuż pod koniec roku. Za 6 miesięcy, to co innego. Zwłaszcza że (jak zwykle) tak dużo fajnych tytułów wychodzi w ostatnich miesiącach - nie ma fizycznej możliwości ograć wszystkiego, co by się chciało. Ale i tak ta moja lista jest bardzo wyrównana, nie ma tu niczego wrzuconego na siłę, same hity. :angel:

#69 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:19

Ja tam dałem tylko to co ograłem, dlatego też u mnie nie ma Deusa, Skyrima, DSa, Infamousa 2, LA Noire nie grałem, ale czuję że te pozycje mogłyby namieszać na liście

#70 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10993 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:21

Zobacz postDarthStan, o 31 grudzień 2011 - 14:54, powiedział:

Tak w sumie Aras to o co Ci chodzi, bo nie ma giereczek, które sie tobie podobały?
Raczej o to, że głosujący nie wybierą pięciu najlepszych z grupy kilkudziesięciu gier, a z kilku gier,w które grali, z czego z reguły to i tak te najwyżej oceniane w prasie. Ja właśnie grałem w 5 tegorocznych giereczek retailowych (Deus Ex, Dead Space 2, Halo remake, Assassin's Creed Revelations, Forza 4) to nie głosuję, bo to nie ma sensu. Z cyfrowych wyczaiłem trochę więcej, choć i tak bym się nie wyłamał poza schemat (poza wyróżnieniem dla kapitalnego Dishwasher Vampire Smile obok trójki Outland/Clash of Heroes/Bastion).

#71 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22470 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:23

Nie ma co narzekać, przynajmniej w tym roku nie wygra piłka kopana. :clown:

#72 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:28

Ja słabych tegorocznych gier, w które grałem, nie wymieniałem - np. Gears of War 3. :cf:

#73 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2965 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:31

Chyba logiczne, że wybieram spośród gier w które grałem. Przecież, nie będę dawał do topu gry z która nie miałem styczności a dam bazując na ocenie z metacritic czy gamerankings np. Portala 2 bo dobre oceny miał, co z tego że nie grałem.

#74 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10993 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:31

Ja jak wiem, że gra jest słaba (np. GOW3, Uncharted 3 i inne crapiaste cover shootery), to kijem przez szmatę nie tknę. :cf:

#75 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:35

W Batmana i Dark Souls pograłem w każde po 10 minut, więc styczność miałem. :-D
Ale nadal uważam, że pomysł z ankietą jest słaby - to kiedy mam głosować na Batmana? Teraz nie, bo nie zdążę skończyć do północy. W następnym roku też nie, bo będzie to już zeszłoroczny tytuł. W sumie to na żadną nie powinienem móc głosować - Zeldy jeszcze nie skończyłem, a w Dead Space i Portalu nie mam calaka. :/

#76 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:51

Dla mnie większa padaka, jak ktoś głosuje na tytuł w który nie grał, przecież wiadomo, że kupujemy to w co bardziej chcemy zagrać.

#77 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3916 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:54

Konsole stacjonarne:

1. Killzone 3
2. Resistance 3
3. Dead Space 2
4. CoD Modern Warfare 3
5. Driver SF

Dystrybucja cyfrowa:

1. Fallout New Vegas: Lonesome Road
2. Dead Nation: road to devastation.
3.
4.
5.

#78 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 15:55

Ja oba kupiłem, ale jeszcze nie zdążyłem zagrać. :angel:

#79 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 16:01

Zobacz postxell, o 31 grudzień 2011 - 15:21, powiedział:

Raczej o to, że głosujący nie wybierą pięciu najlepszych z grupy kilkudziesięciu gier, a z kilku gier,w które grali, z czego z reguły to i tak te najwyżej oceniane w prasie. Ja właśnie grałem w 5 tegorocznych giereczek retailowych (Deus Ex, Dead Space 2, Halo remake, Assassin's Creed Revelations, Forza 4) to nie głosuję, bo to nie ma sensu. Z cyfrowych wyczaiłem trochę więcej, choć i tak bym się nie wyłamał poza schemat (poza wyróżnieniem dla kapitalnego Dishwasher Vampire Smile obok trójki Outland/Clash of Heroes/Bastion).

dżizzzzz przy całym naszym nie zgadzaniu się z tym Dishwasherem mamy jedna wielką zgodność - niesamowity tytuł, gniecie Bastion z każdej strony (długość, scenariusz, grafika, muzyka, replaybility) .

I tak - chodzi o to, ze top 5 osób które grały w jakieś 10 gier są gofno warte (najlepiej jak dają nawet nie top 5 bo z danej kategorii vide cyfrowa czy handheldy nie ograli nawet tylu pozycji). Po co glosować jak się nie gra? Dla trollingu?

mi się udało masę rzeczy ograć, ale nie będę robił trzech top 5 nad którymi będę myśleć pół dnia, skoro i tak nie wpłynę na nic z tej wypaczonej listy.

#80 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6859 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 16:26

Myślałem, że po ograniu Dark souls i U3 zmienię listę, ale jednak nie. Deus ex przed Dark souls. Podium zamyka Mortal kombat chociaż myślałem o Batmanie, chyba najbardziej dopracowanej gry tej roku, ale jednak MK dało mi więcej radości. Uncharted 3 nie załapało się do rankingu, bo pomimo iz jest to bardzo dobra gra to zawiodła (i jeszcze irytujące są ciągłe wypadki Nate'a zapoczątkowane w U2 - pierwsza część jest najlepsza).

#81 DarthStan

DarthStan

Blade Runner

• Forumowicze
  • 2965 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 16:42

Ja z cyfrowej grałem tylko w Bastiona to i jego dałem, nic więcej.

#82 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 18:52

to proponuję za rok niech każdy wypisze w jakie gry grał - której będzie najwięcej wygra. wyjdzie na to samo co teraz, ale forma będzie uczciwa.

#83 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 19:01

Aras, przecież jak Cię nie interesuje topic to nie musisz do niego wchodzić, widocznie reszcie pomysł sie spodobał, skoro nikt inny go nie krytykuje

#84 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9203 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 19:04

Podoba mi się, Aras, jak bardzo bierzesz to na serio: "farsa", "wypaczona lista" - że niby to bardzo istotne jest dla świata, co użytkownicy forum Neo wybiorą na grę roku, co nie? Zepsuje cały gejming, jak nic! Fajnie też, że to wina użytkowników forum, że ograli tylko 6 gier. Zrobili to specjalnie, żeby zatruć świat!... Przynajmniej tak to brzmi w twoim poście.

No i to:

dżizzzzz przy całym naszym nie zgadzaniu się z tym Dishwasherem mamy jedna wielką zgodność - niesamowity tytuł, gniecie Bastion z każdej strony (długość, scenariusz, grafika, muzyka, replaybility) .

Kocham Vampire Smile bardzo bardzo, ale zgodzić się nie mogę.
Długością? Mi przejście obydwu gier zajęło tyle samo czasu. Scenariusz w Dishwasherze to - może go zupełnie nie zrozumiałem - pozbawione większego sensu, stylizowane na mroczność pierdzielenie. Z kolei Bastion ma naprawdę głęboką i świetnie zrealizowaną w kontekście gry wideo historię. Grafika to raczej rzecz gustu, dla mnie Bastion jest śliczny, a Dishwasher odpowiednio przerażający. Na bank nie zgodzę się co do muzyki, z replayability już prędzej.

#85 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 20:02

Jakoś nie zauważyłem, aby Greg napisał "aby głosować musisz mieć ukończone co najmniej 20 tegorocznych tytułów". Jak zechcę mogę w nic nie grać a i tak głosować, jak komuś nie pasuje, to wą. :foch: Gram w to co lubię, jak nie kupiłem gry, to znaczy że mnie do niej nie ciągnęło i nawet gdybym zagrał to i tak bym nie głosował (chyba żeby się okazało, że się haniebnie myliłem). Najlepsze gry wysypało w końcówce roku, przesuńcie termin o parę miesięcy, to zdążę ograć Batmana, Dark Souls a może nawet Skyrima.

#86 torq314

torq314

Buddhabrot

• Forumowicze
  • 6252 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 20:10

można też zrobić TOP 2, jak ja. ograłem z 10 gier w tym roku, ale tylko dwie zasługują na awans do listy TOP.

#87 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 31 grudzień 2011 - 20:27

Hm, ja chyba w 6 tegorocznych (nie, Darka i Batmana nie liczę), a reszta to starocie. Ale jak by nie kombinować, ankieta nie będzie rzetelna. Chyba, żeby zrobić głosowanie na grę w którą graleś (no, powiedzmy: po raz peirwszy grałeś) w tym roku. Wtedy można by sobie spokojnie głosować również na te wszystkie rzeczy, które spadły z końcówki 2010, czy może nawet na jakieś wygrzebane nie wiadomo skąd starocie. :angel:

#88 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 01 styczeń 2012 - 03:40

wezcie nie glosujcie na gry w ktore nie graliscie bo mi to pachnie zdechlym kotem na kilometr, zreszta gdy rok temu robilem takie prowo w podobnym temacie (wybór miedzy smg 2, hr a me2) to omal mnie greg i spolka nie ukrzyzowali, czyzby forumek sie zmienial poprzez coraz bardziej napieta linie protrollingu?!

#89 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4224 Postów:

Napisany 01 styczeń 2012 - 12:47

Wszystkie moje gry, które są na liście grałem i to nie 10 minut. Praktycznie wszystkie oprócz chyba 2 z Arcade skończyłem. ;]

#90 pico

pico

The Siberian Siren

• Moderatorzy
  • 5435 Postów:

Napisany 01 styczeń 2012 - 15:36

Ja 3 z 5 gier z listy przeszedłem - STOP - Dwie z nich nie są do faktycznego "przejścia" (vide - PES i MK) - STOP - Aras to malkontent - STOP