Skocz do zawartości

Jak & Daxter Collection

• Please log in to reply
76 odpowiedzi na ten temat

#31 logan

logan

• Forumowicze
  • 1555 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 12:07

mi tez sie bardziej podobala druga czesc. A tak w ogole to cala seria lepsza od unchartedow

#32 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 11 listopad 2011 - 12:29

Zobacz postxell, o 11 listopad 2011 - 12:01, powiedział:

Nieprzyjazna dzięki bugom, braku checkpointów i skopanemu sterowaniu pojazdami (prawie jak gry Crapstara, tylko tam skopane jest strzelanie i walka wręcz,a sterowanie pojazdami jest w porządku),
Nie przesadzajmy, bugi w tej grze trafiają się sporadycznie, a checkpointy występują, tylko że bardzo rzadko - i dobrze, bo w obecnych grach panuje totalne przegięcie w tym temacie (pierwszy przykład z brzegu - Uncharted i zapis co 10 sekund). Sterowanie pojazdami czy nawet deską antygrawitacyjną za to faktycznie ssie.

#33 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6156 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 13:26

Jak2 jest po prostu trudny i nie wybacza błędów- jak pisał Aras oddziela każułali od hardkorów. Sterowanie pojazdami wydawało mi się nieco bardziej sensowne w Jaku3 (nie wiem, może to tylko było moje odczucie, bo na pustyni ciężko wypaść z drogi nie licząc uskoków i skarp :olo: ), szkoda tylko, że kiedy wydali Jak X to nic w tym temacie nie zmienili i fizyka była tam po prostu padaczna :trup: poza tym ścigałka była spoko.
Ale jej w HD nie będzie i się nie dziwię :olo:

Tak czy owak chcę nowego pełnoprawnego Dżaka!! >.<

#34 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10993 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 14:26

Zobacz postKazuo, o 11 listopad 2011 - 12:29, powiedział:

Nie przesadzajmy, bugi w tej grze trafiają się sporadycznie, a checkpointy występują, tylko że bardzo rzadko - i dobrze, bo w obecnych grach panuje totalne przegięcie w tym temacie (pierwszy przykład z brzegu - Uncharted i zapis co 10 sekund). Sterowanie pojazdami czy nawet deską antygrawitacyjną za to faktycznie ssie.
Ja miałem sporo bugów, np. jeżdże pojazdem, i nagle się znajduję 50m nad miastem i jeżdżę w tej płaszczyznie, albo nagle zniknęły wszystkie tekstury. Jeśli chodzi o checkpointy - zaczynanie misji od zera, przebijanie się przez całe miasto, przejście 80% właściwego wyzwania, zginięcie i ponowne przebijanie się przez miasto jest zabawne tylko wg panów z Crapstar i Naughty Dog, reszta branży takich badziewnych rozwiązań nie stosuje.

#35 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 14:37

Pierwsza i trzecia część mnie ominęła, dwójkę ubustwiam po dziś dzień. Na początku podchodziłem do odświerzanych kolekcji sceptycznie, ale po ograniu Ico & Shadow of the Colossus moje nastawienie się zmieniło. Biorę w ciemno, tym bardziej, że dobrych platformerów dziś po prostu się nie robi.

#36 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10993 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 14:55

Za parę dni wychodzi Super Mario 3D Land, nie wspominając wielu dobrych platformówek z ostatnich kilku lat. Nie mówiąc też o tym, że Jak 2 i 3 to nie platformówki.

#37 keogh

keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7072 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 15:57

wypas, jedynke sobie ponownie wymaksuje, no i może przekonam się do dwójki, która mnie odrzuciła mnie swoją sandboxowością, i trójkę w którą prawie nie grałem...

#38 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19732 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 17:08

Nieprzyjazna dzięki bugom, braku checkpointów i skopanemu sterowaniu pojazdami
a tam pjerdolisz, jakie bugi? Ja podobnie jak Kazuo ich wcale nie pamiętam, a jak juz to jakies sporadyczne.
pojazdami steruje sie troszeczke inaczej, gdyz one lewitują nad ziemią, wiec pokonywanie np. zakretow jest inne jak np. futuracerach typu WipEout. smiesznie i sztucznie to by bylo gdyby nimi sie sterowalo jak zwyklymi pojazdami. strasznie nienaturalnie by to wygladalo.
a gra jest oczywiscie trudna itrzeba sie wykazac skillem i manualem, olo.
bym zapomnial, to tak na koniec, skopane sterowanie to ma Warthdog w serii Halo. :^^:

#39 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10993 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 17:24

Sterowanie skopane, bo nie da się jednocześnie jeździć i strzelać, w przeciwieństwie do każdej giereczki z walką pojazdami. Sterowanie Hogiem w Halo jest perfekcyjne.

#40 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 11 listopad 2011 - 17:52

Ale z tym narzekaniem na checkpointy to jednak przesada. Dzisiejsze samo-przechodzące się giereczki co poniektórych chyba za bardzo rozpieściły.

#41 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 11 listopad 2011 - 18:37

Zobacz postxell, o 11 listopad 2011 - 17:24, powiedział:

Sterowanie skopane, bo nie da się jednocześnie jeździć i strzelać, w przeciwieństwie do każdej giereczki z walką pojazdami.

włącz tą grę trollu i przekonaj się, że się da, bo się da - hejt hejtem, ale nie wymyślaj takich rzeczy, bo niektórych w błąd wprowadzisz. :hello: serio, widać że nie grałeś w tą grę więcej niż do pierwszych kilku śmierci.

#42 Voo

Voo

...

• Forumowicze
  • 692 Postów:

Napisany 12 listopad 2011 - 20:29

Dwójka była fajną grą ale dla wielu graczy (w tym dla mnie) zbyt różną jeśli chodzi o klimat i gameplay od części pierwszej. Także trudniejszą, dla mnie to minus i nie wstydzę się do tego przyznać (a pewnie niejeden się wstydzi i hejtuje grę). Była trudniejsza bo była trudniejsza, to wszystko. Nie ma co dorabiać ideologii, że coś było "skopane", bo poza tym nudzącym przelatywaniem przez miasto generalnie nie było.

Jeśli będzie w kawałkach na Store to biorę część pierwszą, żeby przywołać miłe wspomnienia ale za pozostałe... dziękuję.

#43 xell

xell

Tytuł użytkownika

• Forumowicze
  • 10993 Postów:

Napisany 16 listopad 2011 - 18:43

Zobacz postAras, o 11 listopad 2011 - 18:37, powiedział:

włącz tą grę trollu i przekonaj się, że się da, bo się da - hejt hejtem, ale nie wymyślaj takich rzeczy, bo niektórych w błąd wprowadzisz. :hello: serio, widać że nie grałeś w tą grę więcej niż do pierwszych kilku śmierci.
Przeszedłem ponad połowę gry. Niczego nie wymyślam, nawet jeśli coś przekręcam - pamiętam, że coś istotnego do walki pojazdami było ustawione jednocześnie pod prawego analoga i 'X', ergo nie dało się tego robić jednocześnie, po którejś tam misji z walką pojazdami ciepnąłem grę.

#44 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19732 Postów:

Napisany 21 listopad 2011 - 21:08

Premiera w lutym.

#45 Lady Luck

Lady Luck

Hm?

• Forumowicze
  • 6156 Postów:

Napisany 21 listopad 2011 - 21:37

Gdyby nie wrzuty Daxtera trailer byłby mocno słaby

#46 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19732 Postów:

Napisany 21 listopad 2011 - 21:41

slabe sceny wybrali. zamiast z jakichś jasnych poziomów to wzieli same ciemne.

#47 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8113 Postów:

Napisany 21 listopad 2011 - 21:56

Raczej ominę, wkurzaja mnie bohaterowie...

#48 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 21 listopad 2011 - 22:12

Dodany obrazek

#49 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22477 Postów:

Napisany 22 listopad 2011 - 17:34

Boziu, ten mem nie tak powinien brzmieć po polsku.

#50 Giewny

Giewny

true gringo

• Forumowicze
  • 1892 Postów:

Napisany 23 listopad 2011 - 14:06

Zobacz postxell, o 11 listopad 2011 - 14:55, powiedział:

Nie mówiąc też o tym, że Jak 2 i 3 to nie platformówki.
Mało było elementów platformowych w dwójce ? Ja wiem, że te gry nie są strict platformowe, ale gatunek platformerów ewoluował już za czasów PS2.

#51 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 23 listopad 2011 - 15:54

widocznie skakanie z platformy na platformę nie czyni już gry platformerem

#52 Gość_Kazuo_*

Gość_Kazuo_*
  • Goście

Napisany 23 listopad 2011 - 16:52

Niby w Jaku 2 i 3 skakanie jest obecne, ale mimo to do platformówki tym grom dalej niż bliżej.

#53 l1nk

l1nk

Chocobo

• Forumowicze
  • 11 Postów:

Napisany 23 grudzień 2011 - 20:33

Imo Jacki to esencja platformerów. Pod co byś je zaklasyfikował, jeżeli nie pod platformówki?

#54 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 510 Postów:

Napisany 09 styczeń 2012 - 22:09

http://www.yourgamer...s.net/game/1155

Listę trofeów z nowej jedynki wszystkie dzifki już widziały? :D

#55 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19732 Postów:

Napisany 09 styczeń 2012 - 23:22

ja jeszcze nie widzialem ;p

#56 narvany

narvany

Rikimaru

• Forumowicze
  • 527 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 02:23

o mamo. plats +3

#57 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 02:31

nie odpuścisz :olo:

#58 narvany

narvany

Rikimaru

• Forumowicze
  • 527 Postów:

Napisany 15 styczeń 2012 - 23:14

Po kolekcji Sly'a sobie odpuszczę, bo jeszcze mam do ogrania Crack in Time... ale na pewno kiedyś się pokuszę. Ci kreskówkowi bohaterowie jak Sly czy Ratchet to jest to. :^^:

#59 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 510 Postów:

Napisany 10 luty 2012 - 01:15

Nie wytrzymałem i zassałem z US PSN Store pierwszą część Jak & Daxter! Zapomniałem już, że Daxter nie zawsze był surykatką :D

#60 Jedyn

Jedyn

Rural Juror

• Forumowicze
  • 8113 Postów:

Napisany 10 luty 2012 - 10:02

Dzieki za spoiler!!!!!!