Pogadajmy sobie o naszych PS2, bo jakoś tu nudno jest.
Napisany 30 styczeń 2006 - 22:23
Tutaj będziemy pisali o naszej najlepszej konsoli na rynku, czyli PS2.
Możecie tutaj pisać o świetnych rzeczach, które spotkaliście w grach itp.
Ogólnie sobie tutaj piszemy o czym dusza zapragnie. Przecież nie będziemy gorsi od Xboxowców ;]
Moim najlepszym typem gier na PS2 to gry capcomowskie. W każdy tytuł ze stajni Capcomu gra mi się ekstra.
W wyścigach preferuję styl arcade, a w mordobiciach 3d to u mnie rządzi na PS2 wyłącznie VF4 i Soul Calibury oraz dobre mordoklepki 2d.
To co powyżej napisałem to taka zapchajdziura. Wy możecie tutaj pisać co chcece, ale ma to być związane wyłącznie z najlepszą konsolą na rynku, z PS2 ;]
Napisany 30 styczeń 2006 - 22:40
Napisany 31 styczeń 2006 - 17:10
to moze ja napisze teraz cos od siebie:
swoja pierwsza ps2 kupiłem zaraz po tym, jak pojawiła sie ona na polskim rynku :oops: ahh co to były za wspaniałe chwile spedzone z TTT,Bauncerem czy innymi tytułami które pojawiły sie jako jedne z pierwszych :cry: musze przyznac ze do tej pory niezawiodłem sie jeszcze ani razu na swojej konsolce i jestem z niej dumny 8) niema nic piekniejszego niz stary model PS2 stojacy obok TV z paroma hiciorskimi tytułami :angel:
najlepsze gry na PS2:bez watpienia takie kultowe serie jak SH,MGS,PES,RE,Singstar,Eve Toy,PoP, GTA 8)
no to zobaczymy jak sie dyskusja rozwinie...jesli bedzie bez zgrzytów to chetnie temat przykleje na stałe :wink:
Napisany 31 styczeń 2006 - 18:40
Cóż, za dużo o niej w kwestii wyglądu mówić nie mogę, bo nie upgradowałem jej graficznie w żaden sposób. Przeżyła ze mną zmianę wystroju pokoju, zmianę TV, podróże pozamiejskie - w tym wypad 3dniowy z kolegami z PŁ nad morze (pozdro w tym miejscu dla Kudłacza który śledzi moje posty :) ) i tam służył jako machina gry oraz odtwarzacz DVD. Miłe combo :P
PS2 na pewno zostanie mi w pamięci, jako pierwszy w domu odtwarzacz stacjonarny DVD. Dzięki temu wędrował po pokojach czytając wszelakie płytki.
A zakup samej konsolki to była mistrzowska, dwutygodniowa indoktrynacja ojca na wakacjach. Głównie w oparciu o fakt zdania matury :P
Jakaś historyjka:
Na początku pamiętam, że miałem DS2 z pudełka + DS z mojego starego plejaka. Oj, pod koniec życia (jakiś rok temu) pada od szaraka (przeżył 6 lat - pod koniec gałki były rozjeżdżone jak ... no sami już wiecie. Bardzo :P) zmieniłem na drugiego DS2. Oczywiście podłączyłem go do pierwszego portu, i grałem na nim miast na powoli wykończonym starym DS2. Pewnego dnia odłączyłem oba pady, wymieszałem w plecaku i ... nie mogłem sie połapać który to który :) Może to głupio brzmi, ale brak poznania nowy-stary pad tak mnie zirytował, że przeprowadziłem kilkugodzinne testy. Od teraz już wiem; Made in Korea nowy, Made in China stary :lol:
Ze swojej strony: napiszcie coś, bo faktycznie pogadać o swych konsolkach jako takich, o wspomnienieach o nich jest miło.
Napisany 31 styczeń 2006 - 19:17
Sprawdźcie demo Black (torrenty, może w jakimś magu jest) , Criterion jest naprawdę dobre we wsadzaniu do gier maxymalnej ilości particle effects. Jeżeli mam powiedzieć w 3 słowach z czym kojarzy mi się Czerń to będą to : szkło...dym...kurz. W kosmicznych ilościach. Demko szybko się kończy ale jest cholernie intensywne , polecam sprawdzić.
Miałem też okazję pograć trochę w Fatal Frame 3. I jest to pierwsza gra w której przestraszyłem się scenki FMV ( płynne przejście ingame-fmv jeśli mnie pamieć nie myli ).
Natomiast Buzz! do mnie w ógóle nie przemawia, Pewnie dlatego że grałem w to z jakimiś dzieciakami na standzie w MediaMarkcie :) Ale wrażenia miałem mocno niefajne,i tak zostało.
Czychu wspominał coś o Capcomie. Cóż , RE4 prawie nie opuszcza konsoli, a jeśli już to DMC3 czeka na swoja kolej. Jest sielankowo, ale nius o DMC3 PC/RE4 PC osłabił mój entuzjazm :trup: . Tak to jest jak jest się zbyt przywiązanym do konkretnej platformy.
Jeżeli chodzi o zakup ukochanej anorektycznej Czarnulki to nie był to tak magiczny moment jak w przypadku PSX (a szkoda), po prostu wpadłem do MM jak miałem kasę, hop siup do koszyka bez zbędnego hypu i ślinienia się. Zbundlowana gra (Killzone) też nie mogła w tym pomóc. Ale co się odwlecze...:-)
Napisany 31 styczeń 2006 - 19:50
przezyla upadek z 1 pietra i nawt dzialala jeszcze przez 3 lata :D
matka w napadzie zlosci spowodowanym moim nie umyciem naczyn postanowila ja wyzucic przez okno jak sie domyslacie tak tez zrobila :(
koniec koncow tylko czytnik dvd czasem odmawial zabootowania ale jak juz ruszyl to nie bylo zadnych problemow :D
nadal ja mam lezy w domu na pamiatke niesamowitej wytrzymalosci produktow Sony :D
[/b]
#7 Gość__*
Napisany 31 styczeń 2006 - 20:21
Napisany 31 styczeń 2006 - 20:55
Staram się grać we wszystkie hity, a także w wielu przypadkach podchodza mi gry na ocenę 7 i w takie też pogrywam.
Tak, jak już pisałem, lubię gry typu siekanki, beatem up, dobre strzelaniniy, szybkie wyścigi itp. Ogólnie wszystkie typy gier, rpgami też nie pogardzę.
I mimo, że takie gry, jak Nanobraker czy Bujingai nie dostały wysokich not (około 7) to i tak je przejde. Nie ma to jak japońskie siekanki. Tylko co do Bujingai to nie wiem czy to wyszło w Palu.
Co do innych gier to tak się składa, że jeszcze nie skończyłem żadnej części Silent Hilla, ale grałem w każdą część. Do premiery PS3 jednak zamierzam skończyć SH 2, 3 i 4.
Napisany 31 styczeń 2006 - 20:59
Tak wogóle to miałem zamiar kupić ps2 tylko po to, aby zagrać w MGS2 i FFX i ją sprzedać, ale wkrótce potem odkryłem te magiczne (wyżej wymienione) tytuły i wiem jedno: nigdy nie sprzedam ps2 !!
ponad 100mln ludzi nie możę się mylić. Sony rządzi :P
P.S Bujingai widziałęm w PALu, nówkę za nie więcej niż 100zł
#10 Gość__*
Napisany 01 luty 2006 - 20:06
Grek powiedział:
Aha przejawy Micro$HITEX... Co tu dużo pisać PS2 wymiatało, wymiata i jeszcze długo powymiata ten BiloGejtsowy szit (no już fanboje X bierzcie mnie!!!) Dużo (dużo? nie DUŻO) wyśmienitych gier... za nic nie zamieniłbym swojej czarnulki. No chyba że za 2 DZIAŁAJĄCE X360 :) (jeden na sell a drugi do oblookania)
#11 Gość__*
Napisany 01 luty 2006 - 21:28
A co do preferowane gatunku...to dla mnie najlpesze sa wszelakiej masci RPGi z dobra fabula i oczywiscie my love - MGS, ktorego gatunkiem nazwac nie mozna, ale jakos wyroznic trza :D
#12 Gość__*
Napisany 02 luty 2006 - 19:44
Siergiej powiedział:
Moja przygoda z konsola Sony nie jest tak rozowa jak Wasze... Od samego kupna mialem z nia problemy. Swoj egzemplarz kupilem w Ultimie razem z gra NfS:U2 (jedna z najwiekszych moich pomylek dot. wyboru gry :P). Z poczatku konsola nie chciala czytac plyt za pierwszym razem. Musialem ja restartowac nawet osiem razy, zeby zaskoczyla... Bardzo irytujaca sprawa zwlaszcza, gdy chcialem popykac przed szkola z kumplami... Albo gdy uradowany, ze konsola zaskoczyla rozwalalem sie na lozku, a tu przywieszka. I znowu restart. Oddanie konsoli do serwisu zajelo mi bardzo duzo czasu, bo lepiej grac niz nie grac :P. Ale wkoncu zirytowany oddalem ja. Zwrocili po tygodniu, ale nic nie naprawili... Odwiozlem spowrotem tym razem na miesiac (konsola byla az w Belgii...). PO odebraniu padla po tygodniu :? :lol: . W chwili obecnej jest w serwisie :P. Dalem jej jeszcze jedna szanse. Jesli padnie , to sprzedaja ja wpizdu i przerzucam sie na Xboxa :P :x .
Napisany 03 luty 2006 - 12:46
terpil powiedział:
czyli niedawno kupowałeś PS2. Musiała to być wersja SCPH-5004, która działa przynajmniej mi bezproblemowo.Chyba, że kupiłeś brzydkie PStwo :P
#14 Gość__*
Napisany 03 luty 2006 - 13:38
Z tego co wiem to 'grubych' PS2 nigdzie dostac juz nie idzie w sklepach od roku, przynajmniej w moim rejonie tak bylo obejdzilem kilka sklepow i wszedzie ta sama odpowiedz : "Starych Ps2 juz nie bedzie, teraz tylko Slim'y".
#15 Gość__*
Napisany 03 luty 2006 - 16:45
Grek powiedział:
Kupilem dokladnie rok temu, zaraz po tym jak wyszly Slimki, a moj model to 70004 :P.
Grek powiedział:
StinG powiedział:
Pewnie, ze wole, bo jest mniej awaryjny. wyglad dla mnie nie jest najwazniejszy :P. Najwyzej przykryje jakas szmatka :D :P
#16 Gość__*
Napisany 03 luty 2006 - 17:54
Napisany 04 luty 2006 - 01:24
A ogólnie to jestem pewna na 99%, że nigdy mojej konsoli nie sprzedam (za bardzo ją kocham :*), bo jakbym ją sprzedała tobym zlamiła na całej linii -_- A już napewno nie sprzedam memorki, to by była największa głupota :/
#18 Gość__*
Napisany 04 luty 2006 - 02:07
Historia PS2 i Ken Kutaragi Marzec 2000r.
http://video.google.... ... laystation
Napisany 04 luty 2006 - 12:03
Konsolki nigdy się nie pozbęde, uwielbiam te gry- cały "dobytek kulturowy PSXa" :P przeniesiony na następną mocniejszą konsolkę- czyli nie mogło być lepiej...
PS3 będzie miało więc jeszcze więcej sequeli i jeszcze więcej nowych kopiących gier- czy jestem fanboyem sony? nie ja jestem fanboyem świetnych gier!
Napisany 05 luty 2006 - 20:42
Napisany 05 luty 2006 - 21:41
Grek powiedział:
#22 Gość__*
Napisany 05 luty 2006 - 23:56
#23 Gość__*
Napisany 06 luty 2006 - 18:38
Napisany 28 luty 2006 - 18:04
Może ktoś zna jakis sklep w szczecinie bądź necie gdzie napewno jest nowe FFX [cena 75-90zł].
Ale i tak czarnula prezentuje się zajebiście. A i filmy DVD się super ogląda.
Napisany 03 marzec 2006 - 19:43
Jestem zadowolony z konsoli bo to jak na razie fenomen na skalę światową. Choć muszę przyznać, że z serwisu Sony nie bardzo:( Gdy kupiłem właśnie wymarzone GT4 to konsola padła przy właśnie tej grze - tzn. nie umiała właśnie tego odczytać (i pożyczonego God of War;() Tak więc zostałęm pozbawiony przyjemności delektowania się tymi grami na 2 tygodnie. Po 14 dniach miałem sprzęt z powrotem, ale teraz to już kompletnie nic nie chodziło!!! To tylko potrafi Sony;) Tym razem czekałem ok.3 tygodni, ale warto było!:) A od GT4 odciągnął mnie niesamowity Kratos! :P
Fanboyem Sony nie jestem, ale PS2 i gier na niego jak najbardziej!
Nie potrzebuje nowej generacji, bo na Czarnulkę jeszcze rzeka gier mnie czeka!:)
Aha... odnośnie gier Capcomowskich... to ja nie potrafię się przekonać do DMC - grałem w 1 i nie czuję tego:/ To już Onimusha3 mi bardziej podeszła, a oczywiście GoW bije wszystko na głowę :!:
#26 Gość__*
Napisany 10 marzec 2006 - 12:31
marbel007 powiedział:
Napisany 10 marzec 2006 - 18:54
gandalf_smutny powiedział:
Hehe...no chyba jestem;) Ale cóż, to była jedna z pierwszych gier w jaką grałem na mojej konsoli więc jakoś nie umiałem się za daleko przebić i mi nie podeszła. Może jeszcze za mało wprawiony byłem;) Teraz jak przeszedłem GoW to może by i lepiej było, ale już mam mały niesmak... A DMC3 to nie mam skąd wziąć - nikt ze znajomych nie ma, a kupować nie zamierzam bo wiele innych tytułów dla mnie lepszych:)
#28 Gość__*
Napisany 10 marzec 2006 - 19:01
marbel007 powiedział:
Przez Ciebie musiałem zmienić avatarka (miałem identycznego gladiatorka>
Napisany 10 marzec 2006 - 19:18
gandalf_smutny powiedział:
Ups... Sorki, nie zauważyłęm że ma ktoś coś takiego już na forum:) Dzięki za wyrozumiałość i że ja nie muszę już się męczyć :roll:
Zeus-Nelson:dobra panowie, ale ten temat mogliscie poruszyc chociazby w topicu o avatarkach :wink: takze konczcie juz ta pogawedke 8)
#30 Gość__*
Napisany 30 kwiecień 2006 - 14:00
A więc co do historii mojej Czarnuly? Jakaś bardzo fascynująca nie jest, ale i tak ją opowiem :P
Lato AD 2004. Młody konsolowiec, posiadacz GBA i kupionego rok temu NGC, zafascynowany MGS:TTS na NGC, zapragnął kupić PS2. Głównie dla MGS2, oraz nadchodzącego MGS3, ale również dla masy innych ciekawych pozycji. A jak ja się wezmę, to potrafię skądś (teraz sam nie wiem skąd) wytrzasnąć 1000 zł (tak, wtedy miej więcej tyle musiałem wydać na zestaw z EyeToy'iem i memorkę). A więc pod koniec wakacji udałem się do powrzechnie znanego Warszawskiego sklepu na U, aby dokonać zakupu wymarzonego sprzętu. Eh, to niesamowite uczucie odpakowywać nową konsolę :skacze: Ten zapach :mrgreen: :ninjadance: Oczywiście byłem zauroczony nową konsolą i później zakupiłem masę innych gier. Co do ciekawszych momentów, to raz pies (pozdro dla psa :hejka: ) zachaczył nogą o kabel od pada. Mimo mojego rozpaczliwego rzutu w kierunku psa, ów pociągnął pada i zrąbał włączoną konolę na glebę. Cóż- przestała czytać płyty (to było w lecie AD 2005). Ale naszczęście sklep na U był na tyle miły, że udało mu się to wcisnąć na gwarancję :klaszcze: No a przez resztę wakacji grałem na NGC w RE4 (a więc nie narzekałem na brak zajęć :D).
Jak będę miał pomysł na coś ciekawszego, to wrócę i napiszę. See you!