Skocz do zawartości

Neo Plus #155 (Luty2012) W Sprzedaży 03.02.2012 (Piątek)

neo plus

• Please log in to reply
397 odpowiedzi na ten temat

#61 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 20:38

Zobacz posttorq314, o 03 luty 2012 - 19:45, powiedział:

są momenty w których celowo strzałki nie ma. przykład - gildia złodziei i poszukiwanie Quill of Gemination w jeziorze Honrich. postawienie tam strzałki byłoby bezsensem, bo skąd niby bohater miałby wiedzieć gdzie pójść?

w większości przypadków natomiast strzałka MA sens. ktoś mi powiedział że coś jest tam a tam i mi oznaczył to na mapie. ewidentnie wiem gdzie to jest. Jeśli coś jest przegięte to co najwyżej Clairvoyance ale jak przypomnę sobie chociażby system z Dead Space, to działa to podobnie. z tego nie trzeba korzystać, sas ma rację.

taki system z samodzielnym poszukiwaniem o jakim piszesz, sprawdziłby się gdyby cała gra miała tyle contentu co zadania jednej gildii. wtedy w 50h zmieściłbyś się z historyjką "Skyrim, A story of a Thief". W drugą stronę natomiast - szukanie wszystkiego samemu ale tyle contentu ile jest, to dawałoby jakieś monstrualne ilości godzin gry. A tych i tak jest dużo.

Szkoda że nie załapała się żadna Twoja pochwała, bo jakby zebrać do kupy co kto napisał, to w sumie wychodzi że Ty tylko narzekasz. Jasne że możesz porównywać z Morrowindem, ale dlaczego nie z Dragon Age czy Wieśkiem?

Nie wysłałem pochwały o Skyrim, tylko cały tekst miał się mieścić w iluś tam znakach i był to jeden tekst, który został umieszczony w magazynie. Inni się rozdrabniali to wklejono ich w kilku miejscach. Co do pochwał... nawet nie potrafię pomyśleć co to by miało być. Musiałbym się chyba zmusić... Z resztą na prawdę dziwię się, że ten szrot dostał 4 strony.

Z innej beczki. Przeglądnąłem CAŁY materiał o Vicie w jednym celu - sprawdzenia jak wyglądać będzie dystrybucja gier w pudełkach. I co? Pstro! Wzmianka, że są dwa nowe formaty, memorka jest pokazana i tylko ona. Nie rozumiem tego, przecież to IMO bardzo ważne, w końcu większość z nas będzie kupować gry w sklepie.
A jak wyglądają kardridże?
Dodany obrazek

Niestety bez Internetu bym się tego nigdy nie dowiedział :o

A w środku w pudełku?
Dodany obrazek

Także pod tytułem recenzji gdzie są dane gry nie ma informacji czy jest spolonizowana. Oczywiście taka informacja występuje w recenzji, ale nie zawsze. Kompletnie tego nie rozumiem. Może przestańmy w ogóle pisać na jaką platformę wychodzi dana gra, niech czytelnicy się sami domyślą ;)

#62 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 21:48

Nie zrozum mnie źle - ale czy w grach naprawdę tak istotne są strzałka (którą można wyłączyć) czy to, jak wygląda cart z grą?

#63 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4738 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 22:39

A mi się bardzo spodobał pomysł Czytelnika z końca FAQa4: plebiscyt na reckę AD 2011 ;)

#64 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 03 luty 2012 - 23:38

Zobacz postsasori, o 03 luty 2012 - 21:48, powiedział:

Nie zrozum mnie źle - ale czy w grach naprawdę tak istotne są strzałka (którą można wyłączyć) czy to, jak wygląda cart z grą?

Ten twój sposób na wyłączenie strzałki jest bynajmniej śmieszny. I tak to było to czepianie się prostego mechanizmu, który w sumie podsumowuje trend ułomności współczesnych RPG.
A co do karta, jak robicie test konsolki to warto by go pokazać. W końcu jak wyszło PSP to oczywistym było pokazanie ciekawie zapowiadającego się formatu UMD. Nie każdy na Vicie będzie ssał gry z neta.
Nie rozumiem kompletnie dlaczego tego zabrakło.

#65 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 00:02

Zobacz postTEXZ, o 03 luty 2012 - 23:38, powiedział:

Ten twój sposób na wyłączenie strzałki jest bynajmniej śmieszny. I tak to było to czepianie się prostego mechanizmu, który w sumie podsumowuje trend ułomności współczesnych RPG.

"Przynajmniej", nie "bynajmniej". I wciąż nie rozumiem - wyłączając questa z listy aktywnych, znika strzałka. Można wtedy iść na czuja do celu wynikającego z opisu zadania. Cytując Graysona - "What the dick?"

#66 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 00:09

Zobacz postsasori, o 04 luty 2012 - 00:02, powiedział:

"Przynajmniej", nie "bynajmniej". I wciąż nie rozumiem - wyłączając questa z listy aktywnych, znika strzałka. Można wtedy iść na czuja do celu wynikającego z opisu zadania. Cytując Graysona - "What the dick?"

Ty tak grałeś?

#67 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 00:13

Nie. Ale dlaczego interesuje Cię, jak ja grałem? Przecież masz wybór i sam możesz grać tak, jak Ci się podoba. W jaki sposób fakt, że gra pozwala grać tak, jak się graczowi podoba, świadczy o niej źle? Tego właśnie nie czaję.

#68 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 00:17

Tylko się zapytałem.

Ale hej, co ja napisałem?

I tak to było to czepianie się prostego mechanizmu, który w sumie podsumowuje trend ułomności współczesnych RPG.
Ta gra wraz z wywaleniem wielu elementów z poprzedników, nic tak na prawdę nie dodając nic poza motywem Dragonborna, to typowy modern RPG szrot. A ty uczepiłeś się tej nieszczęsnej strzałki. To widoczna przenośnia współczesnych wRPG. Rusz trochę głową.

#69 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 00:38

sasori malo tu siedzisz wiec przetlumacze Ci o co chodzi TEXZowi:

"dlaczego tak malo mojego tekstu opublikowaliscie!? mamie mowilem ze dostalem wlasny dzial w n+ a teraz bedzie wstyd w rodzinie"

#70 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 00:45

Erm... Ruszać głową właśnie powoli przestaję, powiem tylko tyle - mam nadzieję, że Skyrim to rzeczywiście "szrot". Nic tylko wypatrywać gier lepszych od niego.

#71 Godlike

Godlike

Link

• Forumowicze
  • 350 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 01:28

Zobacz postFAX, o 01 luty 2012 - 15:36, powiedział:

porządna wyżynka
wyRZynka

#72 sasori

sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 362 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 01:29

Ale żeźnia.

#73 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 01:40

Rze co proszem?

#74 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1339 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 01:40

czasopismo zawsze zaskakuje - rozczarowanie wynikajace z braku oczekiwanych recenzji (w tym przypadku REvelations i UFC3) szybko zostalo zniwelowane przez konkretny material o PS VITA. to nielada sztuka.
wielki plus rowniez za debate o skyrim - zastanawiam sie tylko jaki jest klucz przy wyborze dyskutujacych? cieszy rowniez coraz wyrazniejsza tendencja do wystawiania pelnych ocen, faq 4 (moj pomysl :cf:) i integracja forumowiczow z czasopismem - miodzio.

na minus - "felieton" piotra gnypa. naprawde nie da sie lepiej zagospodarowac calej strony (!) neo+? przeciez ta wyliczanka pasuje do forum polygamii: tresc to mniej wiecej refleksje pierwszego z brzegu 6-to klasisty, warsztat ponownie reprezentuje absolutnie zenujacy poziom jak na czasopismo ogolnopolskie (cytuje: [...] dead island, ktore swoim zwiastunem zawojowalo swiat [...]; pare linijek nizej: dead island, ktory zwiastunem zawojowal swiat [...]. to chyba nie wymaga nawet dalszego komentarza...

#75 twilitekid

twilitekid

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 673 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 01:45

No Gnyp się nie popisał. Myślałem że dam mu szansę po pierwszym felietonie. Teraz jest jeszcze gorzej. Jak w marcu też będzie słabo to dalej go nie będę czytał. A tak poza tym to tylko przejrzałem pisemko, będę czytał konkretniej jutro.

No i faksiu... kask a nie hełm!

#76 Druciak

Druciak

Adam J

• Forumowicze
  • 4226 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:01

Zamiast Gnypa dajcie tekst Rayana i bedzie gites. :sir:

#77 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:10

Zmuście Martineza, żeby więcej pisał. Nie czytałem jeszcze, ale zawsze jest dobry. Co do Toreada - kurde, hejterzę Poly strasznie, ale Was nie przebijam chłopaki. :cf:

#78 Gulash

Gulash

N+ Crew

• Redakcja
  • 122 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:14

Zobacz postTEXZ, o 03 luty 2012 - 20:38, powiedział:

Z innej beczki. Przeglądnąłem CAŁY materiał o Vicie w jednym celu - sprawdzenia jak wyglądać będzie dystrybucja gier w pudełkach. I co? Pstro! Wzmianka, że są dwa nowe formaty, memorka jest pokazana i tylko ona. Nie rozumiem tego, przecież to IMO bardzo ważne, w końcu większość z nas będzie kupować gry w sklepie.

Poważnie? Tylko o to chodziło? Mniejsza o to - celna uwaga. Z tym, że nie mieliśmy jeszcze retailowego - bądź debugowego - carta w rękach. Gry udostępniono nam cyfrowo, może dlatego, że premiera konsoli i tych gier za 3 tygodnie.

http://img.zryte.pl/...lease_73954.jpg

#79 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:15

W nastepnym numerze ja organizuję okrągły stół.

#80 GrzesiekMB

GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1339 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:18

gulash? o kierwasz mielone, grzegorz z tej strony. co sie stalo z marcelem??!!1one?

#81 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:18

@ACZ: A nie wolałbyś w następnym numerze stan wojenny zorganizować? Bardziej do Ciebie pasuje...
@GBM: Odszedł, a co się mogło stać? Talibowie go nie zabili przecież.

#82 Gulash

Gulash

N+ Crew

• Redakcja
  • 122 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:24

Zobacz postGrzesiekMB, o 04 luty 2012 - 02:18, powiedział:

gulash? o kierwasz mielone, grzegorz z tej strony. co sie stalo z marcelem??!!1one?

A co sie dziwisz; zawsze czytam forum ;) Marcel obecnie działa w gadżeciarskim magazynie Stuff.

#83 Gulash

Gulash

N+ Crew

• Redakcja
  • 122 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:26

Acha, pewnie zdziwicie sie co robi teraz = od lutego = Banan, ale poczekam, bo wypada, aż Krzysiek sam to zakomunikuje światu ;)

#84 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:29

Pewnie został game designerem i lepi swoją pierwszą grę.

#85 Gulash

Gulash

N+ Crew

• Redakcja
  • 122 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:31

Zobacz postACZ, o 04 luty 2012 - 02:29, powiedział:

Pewnie został game designerem i lepi swoją pierwszą grę.

a co sądzisz o nowym numerze N+?

#86 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:36

Rodzice nie dali Czychowi na magazyn. ;] Ja póki co powiem, że ładnie pachnie, ale okładka mało mainstreamowa.

#87 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:38

numer jutro kupię

#88 Taikun

Taikun

Engineer

• Forumowicze
  • 2111 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:40

dwa posty gulasha pod rzad :o

#89 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:41

Warna mu!

#90 Gulash

Gulash

N+ Crew

• Redakcja
  • 122 Postów:

Napisany 04 luty 2012 - 02:46

Zobacz postRyan, o 04 luty 2012 - 02:36, powiedział:

Rodzice nie dali Czychowi na magazyn. ;] Ja póki co powiem, że ładnie pachnie, ale okładka mało mainstreamowa.

Imo wydrukowane zajebiscie; kudosy dla drukarni, czarne nie przebite a od farby tłusto. Aha i farba nie zostaje na palcach haha hahahahah hahahaha.

Dobra; przejdźmy do meritum - co jest fajne, a co niespecjalnie w nowym enplusie. Czego brakuje, czego za dużo. Ognia.

Also tagged with neo plus