Wojny konsolowe - temat niemoderowany!
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:34
No tak, MGS2, Silenty są, ale to tylko gry z PS2 przeniesione :roll:
A Suffering horrorem :D
Forbidden Siren - jak lubisz skradanki ala SC i MGS to zagrać musisz (sic!!!!!). Ponadto jest to pierwszy horror w stylu jaki lubię. Mała mieścina, lasy, architektura daleka od nowoczesnej. Miodzik :D
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:37
a kto traktuje DoA2 i Soula2 jak jedno?
z horrorow wychodzi ze PS2 ma tylko syrenki wiecej niz xbox, tak wiec nie jest to jakas miazdzaca przewaga :twisted:
co do przewag xboxa :
wyscigi!
rpgi!
fppy!
przygodowki!
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:41
DMC jest lepsze od Ninja Gaide(co w tej grze jets odkrywczego?kolejny ninja latajacy z mieczykiem :lol: )
FFX tutaj sam przyznałeś ze pzreszedłeś i spedizłes z ta gra wiele godzin,wiele godzin przy ps2 8) a musiala wciagnac Cie na tyle, zebys spedzil tyle czas,wiec nierozumiem :wink:
Gt4 vs Forza no tutaj raczej z tego co wiem GT4 jest lepsze :twisted: ale jak do wiekszosci opisanych pzrez Ciebie gier wychodza tutaj juz prywatne gusta i zapotrzebowania jednostki(gracza) :D
tutaj jezeli chodzi o bijatyki zauwazylem jednego Zonka piszesz ze wolisz soula od VF4Evo, a dalej argument Tekkena 5 podwazasz Virtua Fighterem,wiec widze tu delikatna sprzecznośc :lol:
dobra reszty niechce mi sie rozpisywać, ponieważ o wiekszosci anstepny tytułów piszesz ze niegrałeś, ALE wolisz costam an x'a, skad mozesz wiedziec ze wolisz gry an x'a a nei akurat te tytuły na ps2 :wink: oj Greg Greg wyłazi w tym topicu Twoje Fanbojostwo Chłopie 8)
Skwituje to jeszcze tylko stwierdzeniem ze PS2 Rządzi i tyle :!: takze wszyscy którzy znają Prawde jednoczcie sie aby Ci zaslepieni fanboje X'a niezmieszali z błotem naszej ukochanej konsoli :twisted:
ps:Greg i niezastraszysz mnie tym ze zedytujesz mi posty :mrgreen: pamietaj ze to topic NIEMODEROWANY :lol: jestes Twardy niewypre sie swojej Konsolki 8)
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:49
DMC : grales w Ninja Gaiden? tak myslalem :twisted: DMC nie przypadl mi do gustu nawet jak mialem tylko PS2 wiec nie ma o czym mowic :twisted: natomiast NG... miodzik :twisted: najbardziej techniczna gra tej generacji
FFX : no pewnie ze mnie wciagnela, pewnie ze jest doskonala ale tyle juz sie w nia nagralem ze dla mnie nie istnieje :twisted:
GT4 : juz nie mowiac o prywatnej opinii ludzi grajacych w obie te gry ( :twisted: ) ale recenzenci calego swiata mowia ze Forza jest lepsza, zreszta idealnie to widac na gamerankings (FM 95%, GT4 89% - pisze z pamieci, ale cos kolo tego)
Tekken5 i VF4Evo - czego tu nie rozumiec? przy VF4 napisalem ze wole Soula, przy Tekkenie 5 ze jest tak jak z VF4 czyt. fajna gra ale wole Soula, masz problemy ze zrozumieniem tekstu? :twisted:
a skad wiem ze wole? a bo we wszystkie wymienione tytuly GRALEM (poza Mark of Kri, co zaznaczylem w wypowiedzi) a wiec opieram sie o DOSWIADCZENIE a nie o wynaturzenia slepego fanboja (hi Scorpio, Zeus, Dante i inni :twisted: )
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:50
Scorpio powiedział:
Xbox to konsola kilku gier i jednego hitu.
Luck, na PS2 jest tyle hitów, że nawet czasu nie mam by w 1/2 ich zagrać. A jak X daje Ci tyle czasu że grasz w pozycje z NES i PSX. Ba, jak X daje Ci tyle szczęścia że cieszysz się z gier na PSX to ... dzięki. W życiu Xa nie wezmę. Nawet za darmo :D Ale sam się podłożyłeś :D :D
Rash, ... tu nawet słów brakuje. Podglądacz, zboczeniec, crab battle :P
Nie napisalem ze gram, napisalem , ze mozna grac - istnieje taka mozliwosc . Jak narazie mam 42 gry kltore sa tylko na X i sie dobrze bawie :D
Na PS2 to na ta chwile MGS3 ( ktory na 80 % trafi na X ) Sly , Ace Combat ,Tekken GOW,DMC3 - Chociaz te dwa ostatnie zastepuje mi Ninja Gaiden , ktorego przechodze po raz enty i sie nie znudzil :mrgreen:
A co do ilosci gier na X , w spisie gier jakie posiada Ultima nie ma nawet 1/5 tego co maja amerykanie , ale polowa z tego jet na PS2 -ale chodzi o fakt ilosc gier, bo duzo osob mowi , ze na X jest malo gier. Kiedys na jakiejs stronie widzialm spis gier ktore wyszly , to mnostwo gier jest na PS2 i na X.
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:52
Greg powiedział:
GREG, TWOJEMU FANBOJSTWU MÓWIMY NIE :roll:
A do mojej listy luck sam dorzucił kolejne tytuły :D
#67 Gość__*
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:53
NA PS2:
Final Fantasy X, X-2
Star Ocean 3
MGS 3
Devil May Cry 1,2,3
Ring of Red;
Kessen 1,2,3
Jak & Daxter, Jak 2,3
Ratchet & Clank 1,2,3
Grun Turismo 3, 4
Ace Combat 4, 5
Zone of the Enders 1, 2
ICO
Onimusha 1, 2, 3
The Mark of Kri
Wild Arms 3
Dynasty Tactics
Sly Cooper (Raccon), Sly 2
Tekken 4, 5, TTT
Virtua Fighter 4, Evolution
Dynasty Warriors 2, 3, 4
Hot Shots Golf 3, Fore!
Killzone
God of War
Forbidden Siren
Romance of the Three Kingdoms
Front Mission 4
W tym wszystkim znajdzie się coś dla najbardziej wybrednego. X-box jest dobrą konsolą ale przy PS2 w ilości gier przegrywa na całej linii...
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:54
ale i tak przy Eternal Darkness wszystkie te pseudohorrorki wysiadaja (mimo ze ED to "tylko" thriller)
Arkady : a ja wymienialem jakies gry? co, bedziemy sie w wyliczanki bawic? :lol:
no i ilosc to nie jakosc :twisted:
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:58
Greg powiedział:
Co jest w NG technicznego poza określeniem? W DMC naprawdę trzeba ładnie mieszać zdolności, ciosy i umiejętności. A co to za ninja jak Dante przewyższa go mobilnością. Bo Dante może: skok, bieg na górę po ścianie, odbicie od powietrza (2 skok), kolejne odbicie w powietrzu na ukos (3 skok) a na koniec teleport (też powietrze). W między czasie strzelasz i mieczykiem wywijasz. 15 sekund (sic!!!) to srednie osiągnięcie dla Danteusza. I tu jest andrenalina. A Equilbrium strzelanie na ukos to skąd wzięło??
DMC ROX, NG rox :D
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:58
-bijatyki: tutaj dominacja PS2
-wyścigi: remis. Obie platwormy mają zbliżoną ich liczbę ze zbliżoną jakością
-platformówki:znowu dominacja PS2
-RPG: X ma kilka hitów (Kotory, Fable, Jade Empire) ale PS2 ma również hity (seria FF, gry od Nippon Ichi, Atlusa) i olbrzymią ilość dobrych lub średnich jRPG. Tutaj również przewaga PS2
-gry "inne": Eyetoy, Singstar- i znowu dominacja PS2
-horrory: podobna ilość, na PS2 jest za to kilka exclusivów (SH2, Forbidden Siren) które przeważają szalę na korzyść konsoli Sony
-FPP: tutaj oczywiście dominacja Xa
-slashery: X ma praktycznie tylko NG (świetne) i Otogi (IMO słabe) a PS2 hity: DMC1,2,3, GoW, i gry średnie: Chaos Legion, Nanobraker i inne. Przewaga PS2.
To chyba wszystko. Poprawcie mnie jak o czymś zapomniałem.
#71 Gość__*
Napisany 24 lipiec 2005 - 10:59
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:01
więc Greg bez urazy ale wedłgu mnie( i mojego zdania niezmienisz 8) ) ze X-Sux :mrgreen: a Ps2 rules 8) i nic z tym niezrobisz :wink:
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:02
Zeus-Nelson powiedział:
DMC-Normal, moge czytac gazete i wciskac na slepo guziki i tak gre ukoncze . A teraz to samo z NG :> Zanim przejdziesz 1 chapter musisz sie duzoooooo nauczyc, bo ta gra jest czysto techniczna, a nie denna sieczka .Kolejna gra z ninja ? Na PS2 troche wyszlo crapow , juz nawet ostatnie odlosny Tenchu to porazka...........
Scorpio powiedział:
A do mojej listy luck sam dorzucił kolejne tytuły :D
Nie lap mnie za slowa, bo to sa gry w ktore nie mialem okazji zagrac :d I nie jest powiedziane , ze musza mi sie podobac .
I nigdzie nie napisalem , ze PS2 ma syfne gry , gry sa dobre , ale wygladaja syfnie :D I sama konsola , tandeta - X rules :twisted:
Arkady powiedział:
NA PS2:
Final Fantasy X, X-2
Star Ocean 3
MGS 3
Devil May Cry 1,2,3
Ring of Red;
Kessen 1,2,3
Jak & Daxter, Jak 2,3
Ratchet & Clank 1,2,3
Grun Turismo 3, 4
Ace Combat 4, 5
Zone of the Enders 1, 2
ICO
Onimusha 1, 2, 3
The Mark of Kri
Wild Arms 3
Dynasty Tactics
Sly Cooper (Raccon), Sly 2
Tekken 4, 5, TTT
Virtua Fighter 4, Evolution
Dynasty Warriors 2, 3, 4
Hot Shots Golf 3, Fore!
Killzone
God of War
Forbidden Siren
Romance of the Three Kingdoms
Front Mission 4
W tym wszystkim znajdzie się coś dla najbardziej wybrednego. X-box jest dobrą konsolą ale przy PS2 w ilości gier przegrywa na całej linii...
GoW chcialbym zobaczyc, MGS3 obowiazkowo zalicze , najwyrzej na PC .DMC3 , jak ukonczylem pozostale 2 czesci , to ta tez . Sly2 - chcialbym zobaczyc ta grafike . I to wszytko :D
Wymieniac te Finale, jakby 80% to finale :mrgreen:
A na powaznie , ta gra mi sie nie podoba i nie bedzie podobac bo jest kiczowata :P
O wiele lepsze jest Dark Cloud 8) W ktore z checia bym pogral :D
I nie piszcie , ze X jest slaby ,bo nie mam w co grac
I nie piszcie bzdur , bo prawda jest taka zebyscie z checia pograli w gierki na X :D
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:07
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:08
luck1985 powiedział:
DMC - DMD!; Ja Pi#$%, trochę k#$% przegieli ci p$%*& idioci z tego ch$%go CAPCOM. Co to za poziom? Ktoś to przeszedł? Kukiełka ma więcej życia niz pi%^ Phantom na NORMAL!! Zaraz, ona weszła w Devil Trigger! Mam to k#$% gdzieś. Pie@#$% tą je$%ną grę!!!
Powyżej: rozkład poziomów trudności w DMC :D :D
Powiem tak: na Hard załatwiłem Vergila nr 2 łatwiej i szybciej, niż pierwsze 2 kukiełki w poziomie DMD!. Kukiełki te zabiły mnie 3 razy pod rząd. Skok poziomu nieorbitalny, bo nawet nieziemski on nie jest :D
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:12
w Ninja Gaiden masz kilka broni, kazda ma inne kombinacje, kazda ma inne upgrady, kazda mozna doprowadzic do perfekcji i wymiatac, manualnie moze i DMC jest bardziej wymagajace ale taktyczni i psychicznie? W ZYCIU!! opisana przez ciebie akcja to LOL, efekciarstwo i nic wiecej, w NG mam bloki, reversale, wszystko to co w rasowej bijatyce 1 na 1... oczywiscie gralem w DMC 1 i 3, chociaz to nie sa zle gry przy NG wymiekaja strasznie :twisted:
Dante : bez komentarza
bijatyki : tu Tekken i Virtua Fighter, tu Doa3 i onlinowe DoA:U, przewaga nieznaczna PS2
wyscigi : dominacja xboxa jest nie do podwazenia - FM, PGRy, RSC2, Outrun2, TRD2 (wiele lepsza niz na PS2), PS2 ma tu tylko serie WRC
platformowki : hm, tu jest ciezka sprawa, bo z takich naprawde klasycznych platformerow i x i ps2 maja tak naprawde po jednym : Psychonauts i J&D, na ps2 sa strzelankowe Ratchety, na Xa Conker, ciezko stwierdzic, ale raczej wygrywa PS2, z tym ze ta przewaga nie jest jakas bardzo znaczna
RPG : tutaj wygrywa xbox miazdzaco, w zasadzie PS2 nie ma zadnego RPGa
jRPG : analogiczna sytuacja jak wyzej ale odwrotnie (RPG i jRPG to zupelnie odmienne gatunki)
horrory : PS2 ma tylko syrenki z gier ktorych nie ma na xa, SH2 jest multiplatforma
fppy : nie ma co komentowac
slashery : remis - GoW i DMC maja nad NG jedynie przewaga liczebna, Otogi to super giera ale o lige nizsza, Chaos Legion to kapa a nie sredniak
Zeus : ano masz racje :twisted: mialem/mam wszystkie konsole tej generacji wiec mam szersze widzenie na problem, ale co tam, jak mialem kiedy Cinquecento 700 to tez mowilem ze ROX ale odkad kupilem Corse nawet do CC nie wsiadam :twisted:
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:18
Greg powiedział:
Ja nazwiesz 1,5 godzinny pojedynek z Vergilem na DMD! gdzie 1 (słownie JEDEN) cios kładzie Cię na dechy? Nie możesz sobie pozwolic na zerowy błąd przez ponad godzinę, a czas reakcji i tempo tamtej bitwy do dziś mi sie przypomina. To było wymagające psychicznie.
W DMC jest styl z blokiem i reversalem, ale że nikt go nie używa oznacza chyba, że ludzie lubia akcję a nie tego typu rozgrywki. I co? :mrgreen: Pisałes że grałeś, a nie wiesz o upgradach, bloku i reversalu :twisted:
A NG no ninja z mieczykiem FANBOJu :twisted:
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:20
Platformówki: X ma tylko Blinka i Conkera z exclusivów, PS2 ma Jaki, Ratchety, Sly i inne mniej znaczące. CAŁKOWITA DOMINACJA PS2
Wyścigi: tutaj ewentualnie mogę się zgodzić
RPG i jRPG: ja to wrzuciłem do jednego worka, ale jest tak jak piszesz. Ilościowo wygrywa PS2.
horrory: miało być SH3, pomyliło mi się. Do tego trzeba doliczyć RE4 które wkrótce będzie na PS2. Przewaga konsoli Sony
slashery: remis?? sprawdź gamerankings, NG ma taką samą średnią co DMC1, więc PS2 ma przewagę dzięki DMC3 i GOW. Chaos Legion wolę od Otogi.
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:22
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:23
Dante ale zauwaz ze w T4 i VF4 NIKT nie gra... a DoA3 i DoA:U caly czas sa grane... no ale jakby nie patrzec T5 i VF4Evo sa lepsze od serii DoA, miazdzaca przewaga jednak bym tego nie nazwal
co do platformowek po przemysleniu sprawy masz racje, Blinxa nawet nie wymieniaj bo to do jednego wora z Takiem i innymi sredniakocrapami
horrory : RE4 to nie horror, to strzelanka, doskonala i cudowna ale strzelanka
slashery : grales w Otogi? chyba nie bo to napewno gra gorsza od wielkiej trojcy (DMC, GoW, NG) ale o wiele lepsza niz crapowate Chaos Legion...
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:27
Greg powiedział:
A to tylko w DMC3. Ta, fakt, mało broni :mrgreen:
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:30
#83 Gość__*
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:32
dante2003 powiedział:
Nie jestem specjalistą w tym gatunku, ale patrząc na to jako zwykły gracz: Forza, PGR, RSC. Dominacja Xboxa ^_^
dante2003 powiedział:
lol, jak można łączyć rpgi z jrpgami. Przecież to prawie że różne gatunki. OK, ale jeżeli wybrałeś kategorię RPGi to: Dominacja Xboxa
dante2003 powiedział:
Mi się bardzo podobało, ale to może dlatego, że raczej nie gram w tego typu gry.
dante2003 powiedział:
1. Co to za wjazd z PC na forum konsolowym? :wink:
2. Ja chcę grać w FPP i jakoś nie kupuje PC, bo nie opłaca mi się.
3. Najładniej - ale jakim kosztem? Najlepiej - tak, tylko nie licząc faktu, że brakuje najlepszego FPSa, czyli Halo2.
dante2003 powiedział:
Ja znam osobę, które kupiła głównie dla Kotora, hehe.
dante2003 powiedział:
To ciekawe dlaczego mogę wymienić ci kilkadziesiąt hitów i setki dobrych gier. Więc po co pisać takie bzdury? :lol:
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:50
Raxer powiedział:
Raxer powiedział:
Xbox to cRPG (ale niestety bez tych na Infinite Engine), a PS2 to jRPG. Tak jest teraz i tak będzie w next-gen. Tutaj tylko kwestia gustu. Raxer, Xbox nie ma setek gier. Tyle ma PS2 :D
Greg, licząc na sama zręczność w DMC daleko nie zajdziesz. Tak jak i NG.
CRAB BATTTLEEEE MANIA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Napisany 24 lipiec 2005 - 11:55
jedynie GT4 z exclusivow i seria WRC, i o ile WRC daje rade to GT4 jest gorsze niz Forza
a co do DMC i NG - tutaj chyba tylko osobiste preferencje... mi sie DMC nie podobal jak mialem TYLKO PS2 a xboxa widzialem tylko na screenach wiec naprawde nie ma o czym rozmawiac :twisted:
#86 Gość__*
Napisany 24 lipiec 2005 - 12:21
Scorpio powiedział:
Bo taka jest prawda. Ta gra jest wielka i przeważnie nie podoba się tym co w nią nie grali (to ty).
Scorpio powiedział:
Ok obale tę sprawę raz na zawsze.
Wchodzą na Gamerankings (najbardziej obiektywne i miarodajne źródło). Ilość gier:
Xbox: 927
PlayStation 2: 1427
Różnica wynosi 500, to bardzo dużo, ale przecież Xbox ma i tak prawie te 1000 gier, w które nie zagrasz, więc tak czy inaczej Xbox ma setki gier. Finału trzeba szukać w tak zwanych hitach. Jedziemy:
Ilość gier na Xboxa ze średnią ocen powyżej 89,99%: 17
Ilość gier na PS2 ze średnią ocen powyżej 89,99%: 35
Różnica jest duża, przewaga PS2 pod względem ilości gier jest oczywista, ale 17 Hitów Xboxa to nie 1-2 Hit, o których ktoś tu wcześniej pisał. Dodajmy do tego 200-300 gier bardzo dobrych i dobrych na Xboxa, a oczywisty jest fakt, że i tak nie zagrasz i nie przejdziesz tych gier na Xboxa.[/b]
Napisany 24 lipiec 2005 - 12:52
Raxer powiedział:
O MADAFAKA. To ja myślałem że na Sony max jest kilkaset a X ma z 200coś. A tu tyle tego :shock:
RAXER, wyluzuj. temat jest dla jaj. Nie bierz go poważnie bo zmarszczki Ci się zrobią 8)
#88 Gość__*
Napisany 24 lipiec 2005 - 13:08
Na początku zaznaczę ze mam xboxa , ps2 i GC.
Jak dla mnie śmieszni są ci co myślą że xbox to tylko halo, xbox ma najlepszą bibliotekę hitów i gier najlepszych w swoim gatunku , a porównywanie DMC3 i NG jest śmieszne , to po prostu inna liga... już wyjaśniam DMC3 jest około 3x krótsze od NG, ma gorszy system walki , mniej skomplikowany i rozbudowany. Ma o WIELE słabszą grafike i animacje , w NG zobaczysz najlepsze wstawki filmowe w historii gier video (tylko intro z onimushy3 może z nim konturować , ale tam jest tylko intro a tutaj co misje masz jakaś ładną wstawke). Praktycznie NG jest w każdym aspekcie lepszy od DMC i to nie tylko kwesta gustu , ale i kwestia czysto techniczna.
Dalej...
Forza vs GT4 tutaj jeszcze większy lol dla fanbojow SONY – GT tutaj przegrywa na każdym polu od oprawy przez model jazdy po czyste smaczni , którymi mogą się pobawić prawdziwy znawcy motoryzacji , jak ustawienia samochodów , tuning etc. Forza wyznaczyła nową jakość w dziedzinie symulacji , a GT powtarza już od 8lat te same schematy...
Trzeba jeszcze dodać że xbox ma praktycznie wszystkie najlepsze rajdówki + RS:CH 1 i 2 ,
I najlepsze wyścigi arcade jakimi jest pgr2 , jedynym recerem który ix może pozazdrościć PS2 jest WRC... Tylko że PS2 ma więcej do pozazdroszczenia.
RPG w tej dziedzinie xbox praktycznie deklasuje PS2, tak samo jak PS2 deklasuje Xboxa w jRPG wystarczy powiedzieć Fable , Jade Empire, SW:KOTOR 1 i 2 , Morrowind.
O FPP nie ma nawet co gadać , bo ten gatunek po prostu na PS2 nie istnieje , za mało pamięci ma ta konsola po prostu żeby na nią stworzyć porządne FPP , a jak ktoś porównuje Killzone do Halo to nie ma nawet o czym z nim rozmawiać.... Na ixa mamy Halo, Halo2, Riddic, Doom3, Brothers in Arms (na PS2 też jest , ale to taki marny port że nie da sie w niego grać, miałem do czynienia z obiema wersjami i różnica jest ogromna , przeciętny zjadacz chleba nawet nie zauważy że to te same tytuły) , Rainbown six 3 , Ghost Recon2.
W przypadku platformówek i bijatyk PS2 jest lepsze od ixa, ale i tu ma ix nie mało do powiedzenia , bo ma Soula 2 i DOA3 i ultimate , no ale jednak Teeken i Virtuja to KLASA i tutaj PS2 jest lepsze , to samo w przypadku platformówek, ix ma świetnego conkera który mógłby walczyć o prymat wśród platforówek , ale PS2 ma aż 3 serie które mogły bo także walczyć o ten prymat (Sly , Ratchet i Jak&Dexter), choć i w tych gatunkach ix ma do zaoferowania najładniejsze gry (chodzi ofkoz o DOA:Ultimate i Conkera które graficznie biją konkurencje na głowę).
Do tego na ixa dochodzi cały bagaż gier arcade i gier mocno specyficznych jak Panzer Dragoon Orta , Crimson Skies , Outrun2, Jet Set Radio Future (chyba najbardziej niedoceniona gra tej generacji).
Także bagaż gier sportowych ix ma bogatszy i ciekawszy , bo ma praktycznie wszystko to co PS2 + znakomitego Top Spina który jest tym dla tenisa , czym PES dla fottballa.
Dodajmy do tego przepaść w kwestii multiplayera między ixem a PS2 – online i nie tylko , split i gry multiplayerowe to też domena xboxa (KungFu Chaos – zdecydowanie najlepsza party game na tej generacji) i po częsci GC które ma Mario Party , PS2 w tej kwestii nie ewoluowało od czasów PSXa (dużo gier multiplatformowych na PS2 nie posiada splita dla 4 , gdy wersje na ixa i GC go posiadają... przykład?- Coli4 , powód takiego posunięcia producentów to oczywiście brak 4 wejść na pady i za mała pamięć konsoli , nie pociągnie splitu dla 4....) , a dobrze wiemy że kto się nie rozwija ten się cofa...
Wniosek z tego jeden , kto stawia na jakość i chce grać w najlepsze gry tej generacji do tego uwielbia multiplayer i wie że przyszłość gier video to online, przy czym lubi sobie pograć przy piwku z kumplami na splicie lub LANie jeśli ma taką możliwość ( zapomniałem że w przypadku PS2 taka rzecz jak Lan praktycznie nie istnieje , ze względu na brak karty sieciowej....), i nie jest zaślepionym fanbojem powinien zbierać $ na ixa (jeśli jeszcze go nie ma ). Dodam jeszcze że jak dla mnie Xbox jest tym czym było PSX w ostatniej generacji , a sprzedaż PS2 wynika głównie z marki PlayStation kurą wyrobił PSX , niestety PS2 to już zwyczajne żerowanie na kasę fanboyów i niedzielnych graczy którzy myślą że konsole = PlayStation czyli wiadomo co kupują , a pewnie później PS2 leży w szafie i się kurzy ( na co wskazuje sprzedaż gier na PS2 , przy 80mln użytkowników najlepiej sprzedająca się gra na PS2 ledwo przekroczyła próg 10% w stosunku do ilości sprzedanych konsol , gdzie najlepsze gry na iXa i GC osiągają powyżej 30% - 20mln ixów , 8ml sprzedanych halo2 i 6mln sprzedanych halo1) . Jeszcze raz na koniec dodam że to obiektywne zdanie posiadacza wszystkich trzech current genów , doceniam także takie gry na PS2 jak MGS3 czy GoW, ale każdy kto chce się cieszyć nie największą ilością gier , ale najlepszą ich jakością powinien jak najszybciej ściągnąć klapki z oczu i pomyśleć o zakupie ixa ( no chyba że chce żyć w świadomości że ominęło go kilkanaście albo kilkadziesiąt najlepszych tytułów w tej generacji konsol, oczywiście fanboyów iXa też ominęło kilka takich tytułów ale nie tak dobrych jak w przypadku fanbojów PS2 ).
Napisany 24 lipiec 2005 - 13:23
#90 Gość__*
Napisany 24 lipiec 2005 - 13:26
Scorpio powiedział:
Nie biorę poważnie, ale w międzyczasie przeczytałem podobne posty (o ilości gier) na innym forum i ludzie krytykujący Xia mówili to samo, więc napisałem to tutaj, bo do tego służy to miejsce.