Skocz do zawartości

Czy zostanie wydane jeszcze jakieś kompendium?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
28 odpowiedzi na ten temat

#1 olkosek

Mokujin

• Forumowicze
  • 29 Postów:
  • Gadu-Gadu4995389
  • LokalizacjaP-sz

Napisany 12 marzec 2006 - 20:41

Pytanie raczej do redaktorów, ale jeśli zainteresowanie będzie duże to może przekonamy chłopaków do wydania kolejnego kompendium. Piszcie czy jesteście za i co mogłoby się w nim znależć. Ja osobićie byłbym za wydaniem kompendium w całości poświeconemu grom jrpg. W końcu na PS2 jest ich naprawdę sporo i szykują się jeszcze kolejne perełki. Chętnie bym zobaczył takie wydanie z konkretnymi opisami tych gier. Kto za??
  • +
  • -
  • 0

#2 Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12233 Postów:
  • Gadu-Gadu13313909
  • LokalizacjaChiba City
  • PSN IDScorpic_PL
  • SprzętPSX, PS2, PS3

Napisany 12 marzec 2006 - 22:30

Hmmm, ja także. Mam cztery kompedia SS, K4 i K5 oraz oba konsolowe.
Zawsze jakiś czar idzie jak człek bierze te książeczki i przerzuca, przerzuca, przerzuca ... Jestem za :) Kompendium z solvami największych hitów ostatniego roku na Ps2, GCN i Xa.

Plus jakieś dodatki jeszcze nie związane z solvami :P

#3 Gość__*

• Goście

Napisany 13 marzec 2006 - 16:29

Scorpio powiedział:

Jestem za Kompendium z solvami największych hitów ostatniego roku na Ps2, GCN i Xa.

dokładnie tak, moim zdaniem kompendium nie powinno być w ałości poświęcone grom jrpg bo wtedy było by za bardzo monotematycznie i pewnie nie każdy by się zainteresował
  • 0

#4 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:
  • SprzętPS3,2,P; Xbox1,360; NGC,Wii,3DS,NDS,GBP; iPodT,iPad,MBP

Napisany 13 marzec 2006 - 16:51

Solwa to nie wszystko. Jak w przypadku poprzednich kompediów, należało by dowalić masę tekstów związanych z grami, podsumowywujący dany okres na rynku itp. Wiadomo że nie da się tego dokonać w kilka tygodni, tak więc magazynowanie materiałów musiało by być rozdysponowane na jakiś dłuższy okres czasu. Pół roku? Prawdopodobnie.
Cholercia czego wy oczekujecie?

Jeżeli będzie taka inicjatywa, prawdopodobnie dowiemy się o niej z kilku miesięcznym wyprzedzeniem. (to że od kilku miechów Gulash w tajemnicy przed światem składa teksty na nowe Kompendium, raczej wątpię).
  • +
  • -
  • 0

#5 Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5667 Postów:
  • Gadu-Gadu40321003
  • LokalizacjaeMDe
  • PSN IDYoori_PL
  • SprzętPSX, PS2, PS3, PSP

Napisany 15 marzec 2006 - 10:39

t3xz powiedział:

Pół roku? Prawdopodobnie. Cholercia czego wy oczekujecie?

Mogli by je wydawać raz na kwartał, ja bym chciał zobaczyć coś na wzór tego co robi konkurencja :P
  • +
  • -
  • 0

#6 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:

Napisany 15 marzec 2006 - 14:29

Mogli by je wydawać raz na kwartał, ja bym chciał zobaczyć coś na wzór tego co robi konkurencja

E tam konkurencja. Mnie się marzy coś na wzór Kompendium wiedzy Secret Service. Wydawane raz na rok (a może i więcej), miało w sobie taki zakres wiedzy z dziedziny: gry, anime, fan-film, solucje. To było coś. Nie kilkukartkowy brulion solicji i 3 na krzyż felietionów.
  • +
  • -
  • 0

#7 Gość__*

• Goście

Napisany 15 marzec 2006 - 16:10

t3xz powiedział:

E tam konkurencja. Mnie się marzy coś na wzór Kompendium wiedzy Secret Service. Wydawane raz na rok (a może i więcej), miało w sobie taki zakres wiedzy z dziedziny: gry, anime, fan-film, solucje. To było coś.

ale sam wspominałeś już że na to trzeba czasu, przecież to nie jest tak że ktoś pomyśli "wypuścimy kompendium" i następnego dnia jest. Ja bym chciał żeby kompendium było poświęcone odchodzącej już generacji konsol (no bo chyba nikt nie zaprzeczy że tak się dzieje)
  • 0

#8 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:

Napisany 15 marzec 2006 - 16:25

stealthassasin powiedział:

Ja bym chciał żeby kompendium było poświęcone odchodzącej już generacji konsol (no bo chyba nikt nie zaprzeczy że tak się dzieje)

Potrzeba czasu: fakt. No i twoje zdanie pod którym się podpisuję. Lecz my tu sobie Gadu-Gadu, a poza forum nic nie wyjdzie :evil:
  • +
  • -
  • 0

#9 Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5667 Postów:
  • Gadu-Gadu40321003
  • LokalizacjaeMDe
  • PSN IDYoori_PL

Napisany 16 marzec 2006 - 16:37

...my tu sobie Gadu-Gadu, a poza forum nic nie wyjdzie :evil:

A kto to wie co tam sobie redaktorzy myślą czytając nasze posty :wink:
  • +
  • -
  • 0

#10 Gość__*

• Goście

Napisany 16 marzec 2006 - 17:31

Yoori powiedział:

A kto to wie co tam sobie redaktorzy myślą czytając nasze posty

a czy któryś z redaktorów wypowiedział się w tym poście ? Chyba że zrobimy petycję i przekażemy ją któremuś z redaktorów, może w ten sposób presją zmusimy ich do wypuszczenia nowego kompendium :lol:
  • 0

#11 Gość__*

• Goście

Napisany 16 marzec 2006 - 17:43

Fajny pomysl, opisy, tipsy, secrety i inne do najlepszych gier obecnej generacji (tych nowszych) jestem jak najbardziej za. A i zeby chlopaki dodali jakies inne ciekawe artykuly, np.z zycia redakcji (chociaz to swego czasu w faku bylo) lub jakies felietoniki :)
  • 0

#12 Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5667 Postów:
  • Gadu-Gadu40321003
  • LokalizacjaeMDe
  • PSN IDYoori_PL

Napisany 16 marzec 2006 - 18:21

a czy któryś z redaktorów wypowiedział się w tym poście ? Chyba że zrobimy petycję i przekażemy ją któremuś z redaktorów, może w ten sposób presją zmusimy ich do wypuszczenia nowego kompendium :lol:

A czy muszą sie tu wypowiadać :?: Wystarczy że czytają.
  • +
  • -
  • 0

#13 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:

Napisany 16 marzec 2006 - 19:51

Yoori powiedział:

Wystarczy że czytają.

Dasz mi tą gwarancję? Chyba, że teraz siedzisz nad biurkiem Gulasha i obserwujesz co robi. (a właściwie z jaką determinacją wprowadza czynnik niepewności u zamaskowanego_zabójcy)
  • +
  • -
  • 0

#14 Gość__*

• Goście

Napisany 16 marzec 2006 - 23:34

t3xz powiedział:

a właściwie z jaką determinacją wprowadza czynnik niepewności u zamaskowanego_zabójcy)

a dokładnie to o co ci chodzi ?
  • 0

#15 Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5667 Postów:
  • Gadu-Gadu40321003
  • LokalizacjaeMDe
  • PSN IDYoori_PL

Napisany 17 marzec 2006 - 11:27

t3xz powiedział:

Dasz mi tą gwarancję?

Gwarancji Ci nie dam, ale ja wierze że czytają uwagi na temat swojego pisma :wink:
  • +
  • -
  • 0

#16 Gość__*

• Goście

Napisany 17 marzec 2006 - 17:08

ale z tą petycją to pisałem poważnie. Napiszemy petycję, wyślemy do redaktorów z N+ ,razem więcej zdziałamy :D może przemyślą naszą propozycję i coś z tego będzie, a jak nie to ważne że chociaż próbowaliśmy
  • 0

#17 TEXZ

Sneak Peek

• Forumowicze
  • 20889 Postów:

Napisany 17 marzec 2006 - 17:29

stealthassasin powiedział:

może przemyślą naszą propozycję

Gulash ma własną koncepcję pisma i niech się jej trzyma. Wątpię żeby jakakolwiek petycja zmieniła cokolwiek w jego planie na następne 4 lata. Można cokolwiek zaaplikować czy tez nakreślić, lecz to tylko od jego woli będzie zależało czy też zrobi coś z tego, czy może elegancko właduje całość do kosza.
IMO taki poradnik przedstawia do góry nogami cały plan wydawniczy i wprowadza całkowicie nowy harmonogram pracy w redakcji. Wogóle nie ma o czym gadać. Cholera gdyby to zależało od prostego hasła: "Lets do it", zapewne bez wachania wszedłbym w to.
  • +
  • -
  • 0

#18 Gość__*

• Goście

Napisany 17 marzec 2006 - 18:04

dokładnie to rozumiem, że nie jest to sprawa jednej chwili żeby taki projekt powstał. Ale powoli można by zacząć nad tym myśleć, to być może w ciągu kilku lat było by z tego coś fajnego. A im wcześniej zaczęli by o tym myśleć, zaplanowali by czas to dało by radę zrobić to bez większych "przeciążeń", chociaz może się mylę bo nie pracuję w zawodzie :lol:
  • 0

#19 PG-

Link

• Forumowicze
  • 263 Postów:

Napisany 10 lipiec 2008 - 11:11

Bardzo chcialbym zeby cos nowego wypuscili. Zamierzam nabyc 2 poprzednie i szukam pierwszego. Jak ktos ma i chce je odsprzedac nawet w "nie idealnym stanie" to dajcie mi znac. Chetnie zakupie tez PIERWSZY NUMER NEO+!
  • +
  • -
  • 0

#20 Spuczan_

Nightmare

• Forumowicze
  • 821 Postów:

Napisany 09 czerwiec 2010 - 20:30

Kompendium o najlepszych gierkach z XBOXa, PS2 i GC chętnie bym nabył. Dodatkowo można by poświęcić więcej miejsca handhaldom.
Może potrzeba świeżego-redaktora-nolife'a który to wszytko ogarnie? Jakby co to nie jest propozycja mojej osoby.
  • +
  • -
  • 0

#21 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 10 czerwiec 2010 - 00:31

Zobacz postolkosek, o 12 marzec 2006 - 20:41, powiedział:

Pytanie raczej do redaktorów, ale jeśli zainteresowanie będzie duże to może przekonamy chłopaków do wydania kolejnego kompendium. Piszcie czy jesteście za i co mogłoby się w nim znależć. Ja osobićie byłbym za wydaniem kompendium w całości poświeconemu grom jrpg. W końcu na PS2 jest ich naprawdę sporo i szykują się jeszcze kolejne perełki. Chętnie bym zobaczył takie wydanie z konkretnymi opisami tych gier. Kto za??

nie, nie będzie kompedium.
  • +
  • -
  • 0

#22 sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 328 Postów:
  • LokalizacjaPosen

Napisany 25 czerwiec 2010 - 13:09

Odpowiedź tę olkoskowi dostarczy Marty McFly.
  • +
  • -
  • 0

#23 GrzesiekMB

Mr. Smiley

• Forumowicze
  • 1215 Postów:

Napisany 25 czerwiec 2010 - 13:41

Zobacz postSpuczan_, o 09 czerwiec 2010 - 20:30, powiedział:

Kompendium o najlepszych gierkach z XBOXa, PS2 i GC chętnie bym nabył. Dodatkowo można by poświęcić więcej miejsca handhaldom.
Może potrzeba świeżego-redaktora-nolife'a który to wszytko ogarnie? Jakby co to nie jest propozycja mojej osoby.

gamefaqs.com
za darmo i od reki
  • +
  • -
  • 0

#24 sasori

N+ Crew

• Redakcja
  • 328 Postów:
  • LokalizacjaPosen

Napisany 25 czerwiec 2010 - 15:36

... a i do pociągu łatwo zabrać.
  • +
  • -
  • 0

#25 Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7418 Postów:
  • LokalizacjaKołobrzeg

Napisany 25 czerwiec 2010 - 15:40

Zobacz postGrzesiekMB, o 25 czerwiec 2010 - 13:41, powiedział:

gamefaqs.com
za darmo i od reki

Recenzje też można na necie czytać i książki i w ogóle.
Bądź co bądź jak czytać to książki/recenzje to tylko i wyłącznie w formie książki/pisma, a nie na monitorze bo zwyczajnie jest do d*py.
Co do jakiś poradników itp. jak bardzo jakaś gra interesuje to można kupić i sobie spokojnie przeglądać "w locie" w czasie grania, a nie latać do monitora.
  • +
  • -
  • 0

#26 philipo

Rikimaru

• Forumowicze
  • 491 Postów:

Napisany 25 czerwiec 2010 - 17:02

Bądź co bądź jak czytać to książki/recenzje to tylko i wyłącznie w formie książki/pisma, a nie na monitorze bo zwyczajnie jest do d*py.
Co do jakiś poradników itp. jak bardzo jakaś gra interesuje to można kupić i sobie spokojnie przeglądać "w locie" w czasie grania, a nie latać do monitora.

Mam podobne odczucia.
  • +
  • -
  • 0

#27 Lady Luck

Catonymous

• Forumowicze
  • 5874 Postów:
  • LokalizacjaHalloween Town
  • SprzętPS2, PS3, PSP, NDS

Napisany 25 czerwiec 2010 - 17:07

Zobacz postRazel, o 25 czerwiec 2010 - 15:40, powiedział:

Dokładnie, zawsze mnie strasznie wnerwia, kiedy potrzebuję pomocy w postaci opisu i co chwilę sprawdzam coś w komputerze. A tak- gazetka na kolana, łypnięcie okiem i gram dalej- bez scrollowania, szukania, wklepywania itd.
  • +
  • -
  • 0

#28 Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 15355 Postów:
  • LokalizacjaŚląsk
  • PSN IDDebeef_pl
  • SprzętPS2,PS3,PSP

Napisany 25 czerwiec 2010 - 22:35

Także popieram, nie lubię na kompie sprawdzać...gazeta jest dużo wygodniejsza, jednak prasa odchodzi od poradników :(
  • +
  • -
  • 0

#29 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 26 czerwiec 2010 - 07:27