Skocz do zawartości

Resident Evil 2

• Please log in to reply
45 odpowiedzi na ten temat

#31 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 20 maj 2010 - 14:19

Święte słowa Scorpio.

Muszę jeszcze ograć 0 i odświeżoną jedynkę na GC, ale jak na razie najwięcej czasu spędziłem przy trójce. Dwójka bardziej klimatyczna, ale nie wiem czemu jakoś nigdy nie potrafiła mnie zatrzymać na dłużej (tak by przejść grę kilka razy). No i nie wiem do końca czemu, w Code Veronica tak średnio mnie się grało...

#32 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 20 maj 2010 - 14:29

Ja ostatnio popykałem w REmake na NGC i fajnie i w ogóle, ale stresuje mnie ta gra (w takie gry nie gram przed zmrokiem bo to nie ten klimat).Wszystko fajnie dobrze się gra, ale nie nazwałbym tego "czystą przyjemnością" :^^:
Residenty zawsze wywołują u mnie efekt zaszczucia i stresu gdy otacza mnie banda zombiaków, ale po Zeldzie:WW i masterowaniu RE4 zabiorę się chyba od nowa za REmake.

#33 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 20 maj 2010 - 20:25

Zobacz postScorpio, o 20 maj 2010 - 08:32, powiedział:

Czwórka to nie Resident, a jakaś strzelanka, równie dobrze nie musząca trzymać się marki. Nawet zombie nie ma, nie ma Ashfordów/Spencera, nie ma Raccoon City.

Prawdziwe REsy to 0, 1, 2, 3, Code Veronica i w sumie Outbreak. A w nich dwójka króluje :D

Do dziś pamiętam teksty z tej gry z charakterystyczną tragiczną dodajmy grą aktorską "where are you going Ada. Too the chemical plant" weszło już u nas w domu do klasyki, gdy ktoś gdzieś wychodzi, a drugie nie wie gdzie :)

#34 oranje

oranje

Soy un madridista y tengo una alma blanca

• Forumowicze
  • 6859 Postów:

Napisany 20 maj 2010 - 22:22

Mi się podobają różne intra. Raz radiowóz uderza przodem, a raz d*pą. W zależności od scenariusza. Fajnie, że pomyśleli o tym.

#35 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 21 maj 2010 - 19:30

Zobacz postRazel, o 20 maj 2010 - 14:29, powiedział:

Ja ostatnio popykałem w REmake na NGC i fajnie i w ogóle, ale stresuje mnie ta gra (w takie gry nie gram przed zmrokiem bo to nie ten klimat).Wszystko fajnie dobrze się gra, ale nie nazwałbym tego "czystą przyjemnością" :^^:
Residenty zawsze wywołują u mnie efekt zaszczucia i stresu gdy otacza mnie banda zombiaków, ale po Zeldzie:WW i masterowaniu RE4 zabiorę się chyba od nowa za REmake.
Najbardziej w tej grze stresuje to że widzisz, że leży truposzek na ziemi którego nie dobiłeś i widać jego jebitne pazury, wiesz że nie masz ammo, więc starasz się albo przebiec sprintem jak gayfagi w MW2 albo obchodzisz go ostrożnie żeby czasem się nie przebudził - to rządziło. Szkoda, że gry nie skończyłem bo sprzedałem swojego Gamecube'a bo kupiłem go w takim rozklekotanym stanie, że uznałem że pozbędę się tego złoma o ile jeszcze jest coś wart. Jeśli będzie taka możliwość to będę chciał jeszcze zagrać i przejść tą grę.

#36 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 21 maj 2010 - 21:12

Zobacz postoranjefan, o 20 maj 2010 - 22:22, powiedział:

Mi się podobają różne intra. Raz radiowóz uderza przodem, a raz d*pą. W zależności od scenariusza. Fajnie, że pomyśleli o tym.

Scenariusze się bardzo fajnie uzupełniały to fakt, już żadna następna część nie była taka dobra...

#37 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 21 maj 2010 - 21:26

Zobacz postDebeef, o 21 maj 2010 - 21:12, powiedział:

Scenariusze się bardzo fajnie uzupełniały to fakt, już żadna następna część nie była taka dobra...

Bo i przy żadnej innej części twórcy się chyba tak nie narobili jak przy dwójce. Kilka scenariuszy, dwie postacie itd. Code Veronica mogła pójść w podobną stronę, ale pomysłu nie wykorzystano.

#38 Nyu

Nyu

Nanana-nana-na!

• Forumowicze
  • 4258 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 12:14

Zobacz postScorpio, o 20 maj 2010 - 08:32, powiedział:

Czwórka to nie Resident, a jakaś strzelanka, równie dobrze nie musząca trzymać się marki. Nawet zombie nie ma, nie ma Ashfordów/Spencera, nie ma Raccoon City.

Prawdziwe REsy to 0, 1, 2, 3, Code Veronica i w sumie Outbreak. A w nich dwójka króluje :D
A RE5: Lost in Nightmares?

#39 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11900 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 14:25

Zobacz postPomezZ, o 24 marzec 2006 - 20:42, powiedział:

Resident 2 to klasyk. Myślę że nie tylko fani serii powinni sie z nim zapoznać. Choć właściwie to ze świecą szukać ludzi którzy jeszcze go nie ukończyli.

No to znalazłeś, kupilem gre zaraz po premierze i olalem ja po pierwszych 2 zombiakach OLO.

#40 Bruce

Bruce

Dante

• Forumowicze
  • 1656 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 21:19

To znaczy, że nie wyszedłeś poza pierwszy ekran (rzut kamery)?! :neutral: Ekhm, nice one.

#41 Scorpio

Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12249 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 21:57

W sumie ... wydać 200 i nie zagrać nawet do posterunku to moc O_O

#42 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9203 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 22:19

Zobacz postScorpio, o 27 maj 2010 - 21:57, powiedział:

W sumie ... wydać 200 i nie zagrać nawet do posterunku to moc O_O
Tak to jest z bogatymi, rozpieszczanymi przez starszych bachorami :|

#43 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11900 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 22:28

Zobacz postBruce, o 27 maj 2010 - 21:19, powiedział:

To znaczy, że nie wyszedłeś poza pierwszy ekran (rzut kamery)?! :neutral: Ekhm, nice one.

Dokładnie. Wolałem sobie w Crasha pograc :^^:

Kradziej: bring on the hate :^^:

#44 Kradziej

Kradziej

Dzieciak

• Forumowicze
  • 9203 Postów:

Napisany 27 maj 2010 - 22:46

Zobacz postshinian, o 27 maj 2010 - 22:28, powiedział:

Kradziej: bring on the hate :^^:
A w drugiej klasie podstawówki pewnie myślałeś, że jesteś panem świata i mówiłeś "nie bawisz się!" do ostatniego, który dobiegł do do punktu zaklepania na początku przerwy? :|

#45 Gość_Zetsu_*

Gość_Zetsu_*
  • Goście

Napisany 29 maj 2010 - 21:18

Zobacz postshinian, o 27 maj 2010 - 14:25, powiedział:

No to znalazłeś, kupilem gre zaraz po premierze i olalem ja po pierwszych 2 zombiakach OLO.
Rozumiem, że to jakaś kompletnie zdziwaczała i niepojęta dla zwykłego człowieka forma żartu...

...otherwise...

Spoiler

#46 Ari

Ari

Chocobo

• Forumowicze
  • 12 Postów:

Napisany 19 luty 2011 - 11:11

Ahh stare dobre czasy RE 2 ;D pamiętam jak godzinami grało się w każdy scenariusz i słuchało się mrocznych muzyczek oraz "jęku" zombie...stare dobre czasy...mój PSX jest sprawny i leży pod biurkiem więc chyba sobie go wyjmę i przypomnę sobie stary dobry Survival Horror klimat ;D