Pinball
Napisany 11 kwiecień 2006 - 19:30
Pinballi sa setki, roznia sie od siebie, lecz na pewno kazdy z was ma wsrod nich swoich faworytow. Moje ulubione pinballe (ktore szukam w salonach) to "Safe Cracker" oraz "Mary Shelley's Frankenstein". Po prostu uwielbiam grac w te 2 tytuly.
A jakie sa wasze ulubione tytuly ? Zapraszam do dyskusji :)
Napisany 11 kwiecień 2006 - 21:32
Granie w we wszelakie Pinball Cośtam na komputerach i konsolach, to jest jedną z największych ściem, które nigdy nie powinny trafić na te urządzenia. Tu trzeba oprzeć się całym ciałem o pudło i niekiedy nim potrząsnąć; trzeba poczuć kulę, która odbija się od "grzybków". Rzekłem.
#3 Gość__*
Napisany 11 kwiecień 2006 - 22:35

Napisany 12 kwiecień 2006 - 07:48
Będę częściej wpadał do kouncika, napory z góry :)
Pinballe nigdy nie wywoływały tej "miłości" we mnie. Owszem, fajne, da się wrzucić parę żetonów, ale perypetrie srebrnej kuli z nieliniowym zakończeniem jednak nie dla mnie.
Choć ów Pinball na Pegasusie grałem ... a teraz patrzę. Maj gat, ale on ubogi po latach jest :lol:
Duuużo czasu wywalałem w Pinball Fantasies na Amisi.
A w realu. Trochę jak z kobietami, popykać 2-3 razy. Znudzony, to odchodzę :lol: Mą dłuższą uwagę przyciągnął jedynie stół z Star Wars ... przyczyny oczywiste :)
Niestety, ale mnie pinballe ni to ziębią, ni to grzeją :D
#5 Gość__*
Napisany 12 kwiecień 2006 - 07:54
Ja tam lubie pinballe w myśl zasady "dobry pinaball nie jest zły". Wersji na PC i konsole nie trawię, zaś w realu grałem w kilka. Ale czy pamięta ktoś Revenge from Mars? połączenie pinballa i dośc niezłej jakości ekranu z kilkoma dośc niezłymi minigrami?
EDIT: pamiętam tego z pegazusa - wtedy to łykałem jak młody pelikan 8)
Napisany 12 kwiecień 2006 - 08:35
gandalf_smutny powiedział:
Ale sporo czastu spędziłem na salonie grając na fliperach, lecz nigdy nie pamiętałem nazw tych gier/machin :D
Napisany 12 kwiecień 2006 - 10:33
co do arcade - ja tam najbardziej lubilem na koloniach jak podchodzili moi kumple do automatu - troche podlubali w automatach i im zeton wypadal O_o
Tak to gralem rzadko, ani tam ratowania swiata, ani zmonopolizowania rynku ani niczego..nawet rekordy czasem sie nie zapisywaly ;p
ale fajnie jest zawsze na poczatku jak sie ciagnie za gale i wali w kule xDDD
#8 Gość_t0m3ek_*
Napisany 12 kwiecień 2006 - 10:38
Napisany 12 kwiecień 2006 - 21:39
kubicz powiedział:
Napisany 14 kwiecień 2006 - 19:22
Pita powiedział:
Dobry jest moment gdy lecacy statek obcych zostaje zestrzelony przez dzialko (dobra animacja). Ogolnie polecam ten tytul, chocby po to zeby zobaczyc jak sie sprawdza ekran.
Zoisaite powiedział:
Jak chcesz ratowac swiat, to polecam wyzej wspomniany "Revenge from Mars".
Napisany 27 grudzień 2006 - 15:28
Mamy tu dobry wybór stołów Williamsa: Strikes and Spares, Sorcerer, Xenon, F-14 Tomcat, Attack from Mars i Medieval Madness. Gra się na nich z przyjemnością nie mniejszą niż na oryginalnych maszynach, których także na PinExpo nie brakowało. Jest tu typowy wystrzeliwacz kulki, jest możliwość gry ciałem i działa Tilt! Słowem very cool!
UltraPin ma kilka ekranów LCD, największy jako pole gry i dwa w tzw. backglass'ie (jeden jako wyświetlacz wyników i drugi do prezentowania backglass'owej grafiki aktualnego modelu). Firma zrobiła dobrą robotę imitując dokładnie nie tylko wyświetlacz matrycowy, ale także alfanumeryki z lat osiemdziesiątych."

źródło: serwis Interplay.pl
Z jednej strony, taki pinball oferuje nam kilka tytulow, z drugiej, wszystko to jest wirtualne. Choc jak mozna przeczytac, mozemy "grac" cialem. Minusem jest ekran ktory "ma problem z kątem widzenia, perspektywą i refleksami światła. Szczególnie jest to uciążliwe w dolnej i górnej jego części". Tworcy przyznaja, ze juz pracuja nad poprawa niedociagniec. Jak widac, automat nie jest jeszcze idealny ale moim zdaniem jest tylko kwestia czasu dopracowanie wszystkich elementow. Niestety jego cena nie przysporzy mu popularnosci (5-6 k $) ale musimy pamietac ze jest to jeden z pierwszych projektow tego typu. Mysle ze w niedlugim czasie (pare lat) automaty tego typu stana sie na tyle tanie ze zasila salony gier (przynajmiej w USA).
Na dzien dzisiejszy trudno jest mi powiedziec czy wideoflipery maja jakies szanse w pojedynku z zwyklymi pinballami. Czas pokaze.
A co wy o tym sadzicie ?
Napisany 27 grudzień 2006 - 16:57
kubicz powiedział:
Plus pinball w realu to w realu. Ilość detali, pełny AA i wszystkie inne sztuczki graficzne są lepsze, ale w dodatku rzeczywistość ma doskonalszy silnik fizyczny. Aż czuje się masę kulki, i nigdy w 100% nie jest się pewien co kiedy się stanie :)
Nie grałem w taką maszynę, ale IMo wygląda na prawie jak pinball :P Co widok i uczucie gry na rzeczywistym stole, to na rzeczywistym.
Napisany 29 grudzień 2006 - 15:41
Napisany 29 grudzień 2006 - 16:55
#16 Gość__*
Napisany 03 marzec 2007 - 03:42
Napisany 24 sierpień 2007 - 21:15
#18 Gość__*
Napisany 30 styczeń 2009 - 15:05
te 3 maszyny powinny znalezc sie w muzeum pinballi..gdyby takowe istniało..
Napisany 26 marzec 2010 - 14:54
Napisany 19 lipiec 2011 - 19:37
Napisany 21 lipiec 2011 - 07:06
Napisany 12 listopad 2011 - 11:48
Za recką w N+ kupiłem ostatnio War Pinball na iPod 4 i jest wypasik. Za dolara 3 porządne stoły! Tak więc pinballe oprócz tych w salonach (pojedyncze moje doświadczenia) ciągle towarzyszą w elektronicznej rozrywce.