Skocz do zawartości

Snooker

• Please log in to reply
25 odpowiedzi na ten temat

#1 SS#15

SS#15

Nightmare

• Forumowicze
  • 765 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2006 - 22:06

Skoro inne sporty mają swoje topici to czemu snooker nie moze??
ta dyscyplina sportu zdobywa coraz większe rzesze fanów.Głownie za sprawą transmisji na Eurosporcie.Z racji tego ze własnie trwają Mistrzostwa Świata proponuje zabawić się w obstawienie mistrza.Osobiscie uważam ze największe szanse ma Ronnie O'Sullivan,Hendry też nie jest bez szans.Higgins nie błyszczy już formą tak jak przed kilkoma miesiacami,Stevens bedzie conajwyzej drugi :wink: a Murphy raczej bez szans na tytuł

#2 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2006 - 23:00

ja bym chcial zeby Dott sprawil niespodzianke tak jak kilka lat temu, gosc jest w niezlej formie

#3 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22480 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2006 - 23:03

Moim zdaniem niespodzianki nie będzie i O'Sullivan zostanie mistrzem.

#4 Strenger

Strenger

Link

• Forumowicze
  • 292 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2006 - 23:46

Też obstawiam O'Sullivan'a. Maży mi się jeszcze tylko aby znów popisał się jakimś ultra-szykbim break'iem w tym turnieju :).

#5 SS#15

SS#15

Nightmare

• Forumowicze
  • 765 Postów:

Napisany 20 kwiecień 2006 - 13:33

I cóż,stało się :D Higgins i Hendry za burtą :lol: Teraz Ronnie powinien pokazać jak się gra w snookera.Obstawiam finał Stevens/Murphy-O'Sullivan.

#6 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2006 - 12:06

Myślę, że mistrzostwa wygra Fu lub Ebdon. O'Sullivan pewnie nie wygra.

#7 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 27 kwiecień 2006 - 12:17

Ja wszystkie nadzieje pokladam w Ronniem. Jesli szczescie bedzie mu sprzyjac, a powinno, bo podobno sprzyja najlepszym, to powinien wygrac turniej. Go Ronnie!

#8 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 01 maj 2006 - 14:08

Dobrze przeczuwałem, że O'Sulllivan odpadnie.
Ebdon wygrał z Marco Fu 17:16 w półfinale. Po paru sesjach Ebdon wygrywał 15:9, a potem Fu się odrodził i było 15:15. Uf, co to były za emocje. Moim zdaniem był to przedwczesny finał, bo jak narazie Ebdon w finale dostaje baty od Dotta i jakoś większych emocji, oglądając finał nie ma. Myślę, że Dott wygra i to wysoko.

#9 SS#15

SS#15

Nightmare

• Forumowicze
  • 765 Postów:

Napisany 01 maj 2006 - 17:35

Wygra,wygra :/ Jednak skład finału mnie rozczarował i to bardzo.Nie spodziewalem się ze wszyscy najlepsi odpadną a Dott zagra w finale :/

EDIT:No i Dott mistrzem świata.Chociaz finał nie był zbyt emocjonujaćym widowiskiem,to jednak Szkot w pelni zasłużyl na mistrzostwo.Myślę jednak ze byla to tylko chwilowa dobra dyspozycja.Nie obroni raczej tytułu za rok.Mistrzem będzie pewnie jakiś kolejny zawodnik bez tytułu.Swoja droga chętnie ziobaczyłbym finał White-Stevens :D

#10 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 02 maj 2006 - 22:23

No też oglądałem finał, skończył się dopiero o 02:10.
Zrobili najdłuższego frejma w historii mistrzostw świata. Rekord długości jednej partii był 69 minut, a oni przebili to o kilka minut i grali chyba 76 minut (ale nie jestem pewien dokładnie). Dott przysypiał w foteliku hehe ;] Jak u nas była 2:00 to u nich 1:00, bo to w anglii się trzaskali, nieźle, w noc tak grać długo ;)
Wynik 18:14 dla Dotta.
No to teraz czekamy na kolejne mistrzostwa za rok ;)

#11 Greg

Greg

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 06 maj 2006 - 22:32

dobrze typowalem :) jeszcze przed mistrzostwami mowilem ze Dott bedzie mistrzem swiata i mu kibicowalem :D moglem zagrac w stsie :)

#12 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 maj 2006 - 21:26

Ja zawsze jestem za azjatami, czyli w tym wypadku byłem za Fuu. Niewiele mu zabrakło do finału, ale niestety odpadł. Roonie jak zwykle w ostatnich czasam bez wiekszego sukcesu. Finał na najwyzszym poziomie nie stał, ale nawet fajnie, ze nie grały w nim jakies wieksze gwiazdy typu Higgins.

#13 SS#15

SS#15

Nightmare

• Forumowicze
  • 765 Postów:

Napisany 11 maj 2006 - 22:01

Co tu szczerze móić.Finał stał na dosyć niskim poziomie.Preferuje ofenswyny styl gry a nie takie taktyczne przepychanie białej bili.Tyle ode mnie :)

#14 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 11 maj 2006 - 22:05

Ja równiez lubie ogladac offensywna gre, szczególnie podziw we mnie budza zagrania przez cały stół. Ale chyba bardziej uwielbiam gdy zawodnicy pieknie odstawiaja biała na snookera. Ehh, teraz za nim jakis turniej bedzie, to trza troche poczekac :(

#15 Devil Fajfus

Devil Fajfus

.

• Forumowicze
  • 3556 Postów:

Napisany 18 luty 2008 - 21:09

Dziś przez przypadek na Eurosporcie trafiłem na finał jakiegoś pucharu w snookera :) No i spodobało mi się . Chyba głębiej zainteresuje sie tym snookerem :ninjadance:

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 luty 2008 - 11:51

Snooker jest świetny, niby nudny bilard ale jak się włączy mecz to zassie z siłą atomowego odkurzacza. Czasami zawodnicy robią niesamowite rzeczy z bilami (bez skojarzeń).

Go go go Ronnie O'Sullivan! :ninjadance:

#17 Greg

Greg

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 19 luty 2008 - 14:43

Ronnie dostal w finale Welsh Cup (bardzo prestizowe zawody) w dupe od Selby`ego, w sumie przez wlasna glupote (wygrywal 8-5 w meczu do 9)... chyba psychika zawodzi tak doswiadczonego gracza jak Ronnie

#18 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 luty 2008 - 16:31

Nie tyle psychika co jego chimeryczność, Ronnie gra jak mu się podoba. Czasami po prostu jak mu się nie chce grać to sobie odpuszcza, na ten przykład w bodajże ćwierćfinale odpuszczał sobie frejmy, w których miał jeszcze szanse na zwycięstwo. Ale i tak wygrał.

Czasami mocno daje ciała, ale jak się zbierze do kupy to potrafi działać cuda - jak powiedzmy maksymalny break w 5 minut i 20 sekund za czasów jego świetności - ;)

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 luty 2008 - 19:47

Akurat wczoraj pierwszy raz w życiu grałem w billard (nie licząc w dzieciństwie, na stole o wymiarach 50x20 cm :P).
Grałem pierwszy mecz ze wszystkich, na świeżo. No i cóż, szło mi świetnie :D Trafiłem chyba 5 bill z rzędu, aż wszyscy się dziwili (ja najbardziej :)). Niestety przegrałem, bo czarna bila ustawiła się zaraz prz łuzie.
Potem grałem dwa inne mecze i niestety również przegrałem. Ale to chyba dlatego, że byłem już po kilku piwach, bo ogólnie gorzej mi szło.
Podsumowując- świetny sport :klaszcze:

#20 kamionek

kamionek

zloty forumowicz; wzór

• Forumowicze
  • 3435 Postów:

Napisany 21 luty 2008 - 20:09

Niestety muszę przyznać, że snooker, to jedyne w czym bialas jest ode mnie lepszy :cry:

#21 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4282 Postów:

Napisany 05 marzec 2008 - 14:58

Snooker, kapitalna sprawa. Pamiętam ,że jak pisałem pracę dyplomową , to w przerwach zawsze. Tv jako takiej nie zwykłem oglądać a już na pewno nie żaden sport (wyjątek - turniej K1) , jednak snooker , to świetna rzecz. Strasznie lubię pojedynki Roony'ego O'Sullivan'a . No i ta smutna wiadomość o śmierci P. Hunter'a....

#22 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1605 Postów:

Napisany 31 maj 2011 - 20:04

Jest temat o snookerze. :cooo: Rozkręcę go jak tylko sezon się zacznie. :D

#23 Holden

Holden

Master Chief

• Forumowicze
  • 3474 Postów:

Napisany 04 sierpień 2011 - 13:50

lubie grac w bilarda, ale nie wiem jakimi prawami sie rzadzi snooker

#24 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1605 Postów:

Napisany 17 grudzień 2011 - 23:45

Ding dzisiaj wbija maksa w pojedynku z Hendrym, który nadal trwa. Masters ofkoz.

#25 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4282 Postów:

Napisany 07 maj 2012 - 21:48

Ronnie O'Sullivan nowym mistrzem świata. Po raz 4ty.

#26 Cudi

Cudi

cud▲k™

• Forumowicze
  • 1605 Postów:

Napisany 07 maj 2012 - 22:00

No i nie kończy ze snookerem!!!!!!! Już myślałem, że po Hendrym ten sport straci kolejnego geniusza.