BOSS,y
#61 Gość__*
Napisany 11 październik 2006 - 08:47
A tak powaznie, to ta gra pretenduje do miana "gry z najlepszymi bossami ever". Pretenduje, ale mam tez innego bardzo mocnego pod tym wzgledem kandydata, a jest nim Metal Gear Solid 3 Snake Eater. Do dzisiaj pamietam, jakie dreszcze przeszly mnie, gdy The Sorrow wypowiedzial beznamietnie "Sad... So sad...", nie zapomne nigdy walki z The Boss (najcudowniejsza sceneria, jaka widzialem w grach video), a gdy pomysle, ile krwi napsul mi The End... Ta gra jest po prostu genialna, jesli chodzi o "szefow". Stawia nie tylko na wykonanie tychze, ale na ich chociaz delikatny zarys psychologiczny. Dzieki temu wlasnie The Pain, The Fear, The End, The Fury, The Sorrow i The Joy to najlepszy skald bossow, jaki pojawil sie kiedykolwiek w grze.
Napisze jeszcze raz - Kojima, jestes wielki! :kult:
Napisany 01 maj 2007 - 20:35
Napisany 05 czerwiec 2007 - 00:35
fet powiedział:
Na MN jest sposób na każdego niemal ( nie da się tego tylko z dwoma szefami zrobić ) boss'a taki , by praktycznie nas nie tknął . Ja pamiętam jak byłem kilka lat temu u kumpla i rozpracowywaliśmy grę chłopaków od "Deda", w końcu po krótkim instruktażu brat kumpla mego ( nOOb w temacie gier konsolowych i raczej PC-towiec ) , gdy jeden znajomy twierdził ,że ubicie poprzez perfect last bossa w NG na MN jest niemożliwe, pokazał jak go ubic bezstresowo.
Oczywiści co innego cała gra a co innego wybrani przeciwnicy, ja pamiętam ,że Raam na insane i Dzeus na Titan ( kolejno Gears of War oraz God of War II ) padli u mnie nie zabierając mi więcej jak 4% life bar, co wcale nie oznacza iż np z pomniejszymi pomiotami jest łatwo - tutaj wszak mamy kilku przeciwników najczęściej różnie się zachowujących .
Napisany 06 czerwiec 2007 - 20:36
Napisany 07 czerwiec 2007 - 00:34
oranjefan powiedział:
Z nim to w ogóle nie trzeba walczyć :ninjadance:
Ciekawych szefów ma Dead Rising oraz jak że niedoceniany Dark Kingdom ( coś ala Diablo na PS3 ) . Nie sposób również wspomnieć o ostatnich przeciwnikach w .... Diablo 2 : LoD
Choć dalej osobiście uważam,że najlepszych bosów miał Viewtifull Joe , coś KAPITALNEGO.
A Castlevania : SotN :hurra:
#66 Gość__*
Napisany 03 sierpień 2008 - 08:44
#67 Gość__*
Napisany 04 sierpień 2008 - 00:12
#68 Gość__*
Napisany 04 sierpień 2008 - 09:05
cody66 powiedział:
Dlaczego on mi tak nie zrobil?:D Mial kilka wkurzajacych ciosow ktore kasowaly moje combo i zarzucaly mi stuna.
Napisany 09 wrzesień 2008 - 22:13
SOTC to oczywiście klasa sama dla siebie, walka z ICO z Dark Queen również bardzo przypadła mi do gusty. Natomiast wogóle niepodobała mi się walka z Mundusem w DMC1 - walka w powietrzu, chciałem by posmakował miecza a nie jakis kolorowych kulek.
Napisany 09 wrzesień 2008 - 22:28
Rogafufuken powiedział:
Napisany 10 wrzesień 2008 - 20:15
Napisany 10 wrzesień 2008 - 21:01
Napisany 10 wrzesień 2008 - 21:04
Ofeck powiedział:
Napisany 28 marzec 2012 - 22:48
Napisany 28 marzec 2012 - 23:03
Gamemen, o 28 marzec 2012 - 22:48, powiedział:
Grałem, poległem na przedostatnim albo ostatnim szefie, nie pamiętam już. Straciłem w jakiś głupi sposób wszystkie miniony z jednego rodzaju, a były one potrzebne na jednego z bossów właśnie. Nie chciało mi się potem na nowo zbierać po raz kolejny drużyny sługusów z tej grupy i odpuściłem grę. Muszę kiedyś zagrać w kontynuację.
Napisany 28 marzec 2012 - 23:06
Przedostatni boss jest mocno przegięty jeśli chodzi o poziom trudności. Próbuję go rozwalić od tygodnia i nic
Napisany 29 marzec 2012 - 14:33
Napisany 29 marzec 2012 - 16:37
Okami - Orochi, Ninetails, Lechku&Nechku
Resident Evil Remake i RE4 - wąż Yawn z Remake, Krauser, Del Lago i El Gigante z RE4
Devil May Cry 1 i 3 - Vergil, Phantom, Nelo Angelo
MGS The Twin Snakes i 3 - The Sorrow, Gray Fox, Psycho Mantis, Raven, The End
Silent Hill 2 - dwóch Pyramid Head
God Of War 1 i 2 - Hydra, Ares, Perseusz, kolos z Rodos
Shadow of the Colossus - tutaj można wpisać wszystkie, ale wyróżniam 3 (największy) i kolos nr 5 latający