Skocz do zawartości

Virtual Console, Nintendo Chanel - co nowego na WiiNecie?

• Please log in to reply
104 odpowiedzi na ten temat

#91 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16870 Postów:

Napisany 03 styczeń 2012 - 00:19

Niedawno NyxQuest było za darmo na iOS, teraz jest za 0.79 euro. Nie jestem pewien czy to jest ta sama gra

#92 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 12 styczeń 2012 - 21:26

moja pierwsza gra Toki Tori - ładna, fajna logiczna - ale nie przeszedłem jej jeszcze ;) - Choć mi sie podoba.

Jett Rocket - platformowka, planuej to pobrac kiedys
od tego samego producenta (shin'en multimedia -ciekawe gry robią) Art of Balance - fajna również, polecam, na układanie konsktrukcji

jak skolujesz sobie Bomberman Blast to chetnie z toba pogram online na klasycznej mapce ;) - nie wiem jak ty, ale ostro gralismy w to na Amidze u kolegi z podstawowki ;) - dlatego klasyczna arena jest najlepsza ;p

Mam Tetris Party - ale nie jest to fajne. Moze ze znajomym pograc online by bylo ciekawie, ale jednak jakos nie sprawdza sie ta formula. Gra w co-opie wymaga dwoch dobrych zawodnikow, aby sobie nie przeszkadzali - a pomagali. (w sumie mam juz Wii balance Board - musze zobaczyc jak gra sie w to na "wadze")

#93 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 566 Postów:

Napisany 13 styczeń 2012 - 21:33

shin'en multimedia -ciekawe gry robią)

Mnie jakoś nie przekonują. Ani Jet Rocket, ani FAST (demka). Odkąd się naciąłem na Iridion 3D myśląc, że to shmup od jakiegoś japońskiego producenta to omijam Shin'en szerokim łukiem.

Z innej beczki - zapomniałem całkowicie, że Ace Attorney są na WiiWare. Jak ktoś nie ma DS'a bądź iUrządzenia to powinien brać w ciemno.

#94 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2302 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 11:43

W czwartek poza eShopem Prince of Persia wyląduje też w WiiShopie. Fajnie, kolejna gra za free. W końcu coś dodadzą po tylu miesiącach.

#95 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4738 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 18:52

Wg strony Nintendo jednak za 5 euraczy.

#96 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2302 Postów:

Napisany 16 styczeń 2012 - 20:43

Dla mnie za darmo, bo mam 20 osób w ambasadorze.

#97 Tawotnica

Tawotnica

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 566 Postów:

Napisany 17 styczeń 2012 - 13:49

należy dodać, że PoP na WiiWare to wersja ze SNES'a, PoP na eShopie będzie wersją z GBC

#98 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 18 styczeń 2012 - 23:31

Zobacz postPious, o 16 styczeń 2012 - 20:43, powiedział:

Dla mnie za darmo, bo mam 20 osób w ambasadorze.
mów że masz status Wii Connection Master Platinum i ci to lata za ile ;)

#99 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2302 Postów:

Napisany 19 styczeń 2012 - 18:15

Prince jest już dostępny. Oczywiście pobrałem go za free. !68 gra w kolejce.

#100 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 20 styczeń 2012 - 01:32

dziś pojawiło się Prince of Persia na SNESa ... jako, że mam status Wii Connection Master Platinum i gry za free to pobrałem. No i tu SZOK jak ta gra ślicznie wygląda ;)

pogrywałem za dzieciaka na PC w to
Dodany obrazek

a tu patrze i wygląda to BOSKO... szczegoly, detale... itd
Dodany obrazek

do tego sterowanie na Classic Controller jest łatwe / łatwiejsze niż pamietam, kroki pojedyncze, skoki, bieg.. itd

jestem pozytywnie zaskoczony i zachęcony do gierek z SNESa

#101 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2302 Postów:

Napisany 21 styczeń 2012 - 07:44

Oczywiście wszedł ekspert i się wypowiedział. Nie lubisz petro grania to po co wchodzisz w takie tematy?

#102 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 21 styczeń 2012 - 11:57

ACZ: SPADAJ stąd!! z tymi, nic nie wnoszącymi do dyskusji postami. Nabijaj je gdzie indziej.

Mnie ten Prince of Persia wciągnął ... dziś pograłem w trening, nauczyłem się walczyć (pamiętam, że na PC mnie to wkurzało). Dokładniej jak grać i dziś pograłem troszkę. Jestem w drugim levelu(czy jakos tak). Zrobiłem suspending game i później wrócę do gry dalej.

dostałem tez kod za ukończenie pierwszego poziomu - i zrobię jakiś sensowny użytek z notesu w DSi XL. Zamiast zapisywać kody na karteczkach, będę właśnie w tym notesie je sobie wpisywał. Do czegoś to się przyda w końcu ;)

gra jest świetna i nie wiem czy ją ukończę, czy zdążę uratować księżniczkę - bo ogranicza mnie czas - ale z pewnością pobawię się troszkę tym tytułem.

Pamiętam też, że miecz w pierwszym poziomie na PC znajdował się w innym miejscu. Tu na SNES'a chyba dodali kilka lokacji w podziemiach, aby do tego miecza dojść?

zaczynam lubić SNES'a (w wersji wirtualnej)

#103 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 21 styczeń 2012 - 14:40

panowie, źle zrozumieliscie mojego posta.

wczesniej moj post byl taki:

"no wersja pop na snesa wyglada najlepiej z tych wersji z zamierzlych czasów"

po czym sobie pomyslalem, że moze wersja na np. mega cd byla lepsza, wiec zmienilem tresc postu na "do wywalenia", aby mod go wyrzucil. :lol:

ps. patrząc teraz na inne wersje na jutub to chyba jednak na snesa byla najladniejsza.

#104 ramzes64

ramzes64

Nightmare

• Forumowicze
  • 998 Postów:

Napisany 21 styczeń 2012 - 17:07

chyba że, to przeprszam za wyrzucenie Ciebie stąd ;) - cobyś się nie obraził ;p

#105 Pious

Pious

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2302 Postów:

Napisany 21 styczeń 2012 - 19:46

Ja też nie załapałem kompletnie tego posta.