Skocz do zawartości

Początki grania

• Please log in to reply
130 odpowiedzi na ten temat

#121 phsx

phsx

\m/

• Forumowicze
  • 5080 Postów:

Napisany 20 marzec 2008 - 11:33

A pamiętam może ktoś taką karciankę na C64, gdzie dało się wpisywać własne imię a potem kompjuter starał się je wymówić? Ile ja przy tym miałem zabawy to nawet sobie nie wyobrażacie :ninjadance:

#122 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 21 marzec 2008 - 06:18

shinian powiedział:

Wilk łapał jaja a zając je rzucał. Jestem pewien, bo mam tego handhelda u siebie w domu, na chodzie. :ninjadance:
Możliwe, nie pamiętam, wiem tylko że któryś się tam z kosza wynurzał :P
btw. szacun że jeszcze działa :^^:

#123 Gość_Zero_*

Gość_Zero_*
  • Goście

Napisany 31 styczeń 2010 - 16:01

ahh gdy sobie przypomne mojego ukochanego NESika :cry: kuzyn go zepsuł tak bym miał do dzisiaj :/

#124 Razel

Razel

I'm God's lonely man

• Forumowicze
  • 7735 Postów:

Napisany 31 styczeń 2010 - 16:06

4-5 lat miałem jak zacząłem pykać na swojej atarynce :D Do tej pory najmilej wspominam Montezuma's Revenge :)

#125 piterekd

piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 16216 Postów:

Napisany 31 styczeń 2010 - 17:03

a ja Mario BB z Neesa :oops:

#126 Mephi

Mephi

Link

• Forumowicze
  • 356 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 13:34

Początki? komputerek kumpla i pykanie w ,,pekka kana'' czy jakoś tak platformówka z kurczakiem i ,,skrzaty 2'' też platformówka ale z elementami rpg jak sklep i sie pety kupowało. Pamiętam też automaty nad morzem...mmmmm Virtua Fighter.

#127 BigBoss1982

BigBoss1982

Rikimaru

• Forumowicze
  • 455 Postów:

Napisany 25 sierpień 2011 - 12:23

Ja napiszę w skrócie :

Ruska gierka imitująca Atari 2600
Potem Atari 800 XL/XE oprócz kaseciaka miałem jeszcze flop drive :D
Potem Amiga 600 ( wspaniale wspominam ten okres )
No i grudzień 1993 mój pierwszy PC - 486 DX2 / 66 MHZ, 4 MB RAM, 340 MB HD, 512kb Trident SVGA :D, Sound Blaster 16 i wypukły jak dupa murzynki monitor 14' Samsung :D i się zaczęło na ostro.
W 98 kupiłem PSXa
Potem odstawiłem granie na ładnych parę lat i w 2004 kupiłem PS2 , rok później jeszcze Gamecuba i jeszcze rok później PSP
Od marca 2008 nawalam już tylko na X360 i jestem cholernie zadowolony z tej konsoli :D

#128 Shin Ryu

Shin Ryu

Kimi Choki

• Forumowicze
  • 615 Postów:

Napisany 25 sierpień 2011 - 13:31

Począteczek... To było Atari 800XL i River Raid, ostro mną wtedy pozamiatało hehe (z 5 czy 6 lat miałem :) )

#129 Psycho-Mantis

Psycho-Mantis

Patterson

• Forumowicze
  • 3917 Postów:

Napisany 25 sierpień 2011 - 14:18

U mnie początkiem była chyba podróbka Atari 2600, pamiętam te setki godzin grane w kreta, ale i inne gry, najfajniejsze były te odgłosy i zielony obraz, kurcze, te czasy nie wrócą... może i dobrze :P

Szybko potem przyszedł Pegasus, to była złota era grania , świetna jakość, grafika, masa gier, po prostu bajka.

Potem była Amiga 500! Maszyna kultowa, :hurra: pamiętam giełdy komputerowe i szukanie nowości. Gry mieszczące się na kilkunastu dyskietkach, albo ciągła ich zmiana jak w Body Blows - między rundami to chyba buło trzeba z 50 razy dyskietki zmienić hehehehhe

No i pierwsze polskie gry jakie grałem, do dziś mi się niektóre crapy śnią po nocach jak „Rajd przez Polskę”, albo „Skaut Kwatermaster” :lol2:

To był sam początek, potem tego było sporo po drodze, ruskie te kieszonkowe konsolki, Game Boy, GBA, GBC, no i masa innych, aż łza się kręci w oku.

#130 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 25 sierpień 2011 - 16:11

Zobacz post' timestamp=, o 07 sierpień 2004 - 16:41, powiedział:

Ja zaczołem na atari i gierce z rolnikiem walącym kreta :D , potem był pegazus, i inne stacje, gameboye też sie przetoczyły, następnie szarak a w końcu Ps2

Zobacz postPsycho-Mantis, o 25 sierpień 2011 - 14:18, powiedział:

U mnie początkiem była chyba podróbka Atari 2600, pamiętam te setki godzin grane w kreta, ale i inne gry, najfajniejsze były te odgłosy i zielony obraz, kurcze, te czasy nie wrócą... może i dobrze :P

Szybko potem przyszedł Pegasus, to była złota era grania , świetna jakość, grafika, masa gier, po prostu bajka.

Potem była Amiga 500! Maszyna kultowa, :hurra: pamiętam giełdy komputerowe i szukanie nowości. Gry mieszczące się na kilkunastu dyskietkach, albo ciągła ich zmiana jak w Body Blows - między rundami to chyba buło trzeba z 50 razy dyskietki zmienić hehehehhe

No i pierwsze polskie gry jakie grałem, do dziś mi się niektóre crapy śnią po nocach jak „Rajd przez Polskę”, albo „Skaut Kwatermaster” :lol2:

To był sam początek, potem tego było sporo po drodze, ruskie te kieszonkowe konsolki, Game Boy, GBA, GBC, no i masa innych, aż łza się kręci w oku.
No i co się powtarzasz :olo:

#131 Gamemen

Gamemen

Mega Man

• Forumowicze
  • 106 Postów:

Napisany 05 luty 2012 - 23:35

Ja zaczynałem do Amigi 600 (którą ciągle mam i do tego SPRAWNĄ!) i grywałem na niej w takie gry jak Baby Joe, RoboCop i wiele innych dziwnych platformówek (i nie tylko), które zapamiętam do końca życia. Ach, to były czasy.