NDS LITE CZY PSP-dylemat
#61 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 19:25
Napisany 18 wrzesień 2006 - 19:47
Nights powiedział:
ja w tekken dojo mam juz rozegrane ponad 300 walk i jakos krzyzak mi nie przeszkadza, tobie po prostu znudzily sie gry i tyle! trudno, moze wyrosles, moze poszukaj innych rozrywek ale po co sie czepiac na sile? kup sobie wreszcie tego DSa i sprawdz, glowe daje uciac ze bedziesz zaraz narzekal: a ze grafika nie taka fajna jak w psp, a ze ekranik maly, a ze gry to w sumie kotlety plus nienajlepiej najczesciej wykorzystany touchscreen
mr_secret: WTF? a co ma piernik do wiatraka?
PSP to same kotlety
Napisany 18 wrzesień 2006 - 20:04
Napisany 18 wrzesień 2006 - 20:34
Ja mówiłem sobie, że nie potrzebuję handhelda, ale gdy pojawił się Mario Kart, to stwierdziłem, że choć nadal nie potrzebuję handhelda, to jednak zdecydowanie potrzebuję nowego Mario Karta, bo w Double Dashu zdobyłem już wszystkie złota, jakie się dało. :-D No cóż, jestem uzależniony od Mario Karta, więc mój wybór był prosty. Gdybym był uzależniony od Wipeouta, kupiłbym PSP. :hejka:
Jeśli ktoś ma ściśle wyrobione oczekiwania w stosunku do gier, jego wybór będzie prosty. Jeśli zaś nie... Cóż, jeśli ktoś już ma jakąś konsolę, albo (tym bardziej) jakiegoś handhelda, to powinien brać DSa - bo to jednak zawsze jakaś nowość, coś czego nie posmakuje na innej konsolce. Jeśli natomiast ktoś nie ma żadnej konsoli... Heh, wtedy też polecam DSa, bo zagra sobie na nim w całą masę fajnych gier z GBA - i nie musi przy tym ani czekać na emulator, ani martwić się o sposób ich dystrybucji, bo są do dostania na Allegro. :-D :hejka:
A jeśli ktoś ma taką możliwość, to powinien spróbować obu. :-)
#65 Gość__*
Napisany 20 wrzesień 2006 - 23:51
Proszę fanów PSP o podanie przeciwwskazań dla kupna DSa , a ja je przeanalizuje i spróbuję zadecydować :mrgreen:
Napisany 21 wrzesień 2006 - 11:04
Ostatnio znowu napaliłem się na Lite, ale już mi przeszło.
Jednak PSP wolę kupić se na święta. Killzone Liberation nadchodzi :D
#67 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2006 - 16:12
Napisany 16 wrzesień 2006 - 17:59
Napisany 16 wrzesień 2006 - 20:16
-PPP- powiedział:
Tak , na DS grafa nie robi opadu szczeki , takie cos robi Tekken na PSP . Po 10 minutach kciuk Cie boli , przeklinasz , bo nie mozesz zrobic nawet dobrego podejscia i w ogole elo ziomalska grafika przechodzi , arcade na jeden raz i na tym sie ta gra konczy. Co dalej ? Ace combat , chetnie bym pogral , ale to juz znam od czasow PSX .
A teraz biore do reki MArio i fakt , nie jest maniakiem grania w to samo po raz enty , ale stylus robi z gry zupelnie inna gre , ze przezywa sie ja inaczej niz poprzednio . Wiec jezeli chodzi o gry- MIODNOSC PSP wysiada , same kotlety ladnie wygladajace na malym ekranie .
Mp3 mozna se w dupe wsadzic, a jak kogos jara ogladanie filmowe to spoko - mnie nie .
Wiec jak dla mnie PSP spadl , kupilem go zaraz po premierze , 10 wrzesnia czy jakos tak - po tyg spojrzalem na allegro , a tam 10 gier na krzyz , 7 w ogole nie warte wydania kasy . Zastanawialem sie teraz nad ponowym kupieniem PSP - glownie po tym jak zobaczylem Tekkena . Ale :
Pogralem w Tekken troche dluzej i na spokojnie - z grafika sie oswoilem i zaczynalem zauwarzac bledy i wady knstrukcyjne PSP- o ktorych pisze Qoora w nowym n+ .
Dostalem do reki DS Lite z gra "Kirby' Jak uslyszalem nazwy gry , to skojarzylem postac i mowie do klienta - wec daj cos normalnego - dostalem odp - zagraj . No i zagralem , ja ktory zawsze sie nabijam z tych gier typowo N wkrecilem sie jak 7 latek w jakiego pokemona czy tam chomika czy co to ten kirby jest !? Stylus to jest to .
JEzeli ktos chce byc mega zadowolony z PSP , to musi to kupic osoba ktora miala caly czas gacka albo Xboxa , albo jakis maniak Sony , ktory chce grac w to samo co w domu np w tramwaju - dla innych ta konsola nie trafi .
to tyle ;)
#70 Gość__*
Napisany 16 wrzesień 2006 - 21:35
#71 Gość__*
Napisany 17 wrzesień 2006 - 20:08
#72 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 11:11
jak cudownie byc fanbojem, co nie?
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:31
Nights powiedział:
#74 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:36
rozumiem ze grales w mnostwo fppow na PSP i masz wyrobione zdanie na ten temat? Syphon ma sterowanie podobne do fppow i gra sie idealnie, ustawiasz sterowanie a`la N64 czy DC (ktore rowniez mialy tylko jedna galke analogowa a fppow bylo sporo i gralo sie swietnie)
na DSa co masz? zwalone Golden Eye i bardzo dobre (ale sporo gorsze niz wersje z GCN) Metroid Prime? gdzie ten zalew fppow na DS ktore podobno jest idealne do tego typu gier? na PSP sa zapowiedziane chociazby Medal of Honor czy Brothers in Arms
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:40
Nights powiedział:
#76 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:41
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:49
Nights powiedział:
#78 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:52
jezeli lubisz gry z konsol stacjonarnych i kreci cie granie w takie gry wszedzie gdzie masz ochote kup PSP, jezeli uwazasz natomiast ze gry z konsol stacjonarnych tylko na stacjonarkach a handheld to inna para kaloszy bierz DS
Napisany 18 wrzesień 2006 - 16:58
#80 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 17:02
albo przejsc wszystkie 3 czesci Jak&Daxter a nastepnie przejsc Daxtera zeby zobaczyc co sie dzialo pomiedzy Jak1 a 2, albo przejsc wszystkie czesci Syphon Filtera na PSX a nastepnie przejsc kolejna czesc na PSP, albo zobaczyc jak wypada MGS w swiecie karcianek, albo...
Napisany 18 wrzesień 2006 - 17:07
Napisany 18 wrzesień 2006 - 17:32
Napisany 18 wrzesień 2006 - 17:38
Napisany 18 wrzesień 2006 - 17:54
Napisany 18 wrzesień 2006 - 17:59
PSP ma grafike ,racja , Tekken wywolal u mnie , ze zaczelem myslec znowu o kupnie tej konsoli . Ale pogralem w Tekkena dluzej niz jedna walke i pomiajac , ze grafika ladna , to zeszla na dalszy plan , na pierwszy wysunelo sie sterowanie , ktore bez tej nakladki nie daje rady , nie wiem jak z nakladka . Palce bola , moja postac w Tekkenie to od zawsze King , tutaj lamania mozna robic , ale tym krzyzakiem z PSP podejscie zajmuje 3/4 walki hehe
PSP jest fajne , ale ......to PS2 w kieszeni ...........Filmy i mp3 w dupe se mozna wsadzic . Jezeli chodzi o gry to PSP jest biedne , brakuje nowych pomyslow gier konkretnie na PSP . Lumines i Loco Roco to za malo .
Na razie przeszlo mi PSP i za 4 dni ( :D ) odbieram DS Lite , ale zapewne jak zobacze jeszcze ace combat to sie skusze na PSP , albo DS mnie znudzi po tyg :D Nie wiem ,zobaczymy .
Rok temu sprzedalem PSP , 10 gier na krzyz i olalem . Dzisiaj bym pogral w te kotlety pokroju AC , Tekken - ale gralbym dla grafiki ladnej , jak grafika przejdzie zaczyna sie zauwarzac bledy konstrukcyjne psp .
anyway , dla kazdego cos milego :d
Tylko nie piszcie na plus PSP mp3 player czy ogladanie filmow :P Tak gadaja 12 latki zeby namowic starych hehehe Mp3 nikt nie slucha , moze jeden na 100 obejrzy teeldysk na PSP .........
Napisany 18 wrzesień 2006 - 18:01
Mr_secret powiedział:
Napisany 18 wrzesień 2006 - 18:34
#88 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 18:43
ja w tekken dojo mam juz rozegrane ponad 300 walk i jakos krzyzak mi nie przeszkadza, tobie po prostu znudzily sie gry i tyle! trudno, moze wyrosles, moze poszukaj innych rozrywek ale po co sie czepiac na sile? kup sobie wreszcie tego DSa i sprawdz, glowe daje uciac ze bedziesz zaraz narzekal: a ze grafika nie taka fajna jak w psp, a ze ekranik maly, a ze gry to w sumie kotlety plus nienajlepiej najczesciej wykorzystany touchscreen
mr_secret: WTF? a co ma piernik do wiatraka?
Napisany 18 wrzesień 2006 - 19:24
#90 Gość__*
Napisany 18 wrzesień 2006 - 19:25