Skocz do zawartości

X360 Live Marketplace

• Please log in to reply
360 odpowiedzi na ten temat

#331 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 11 sierpień 2011 - 20:51

Dzięki, posprawdzam. Może faktycznie odpuszczę dodatki, chyba że będzie coś naprawdę wartościowego (ale te naprawdę wartościowe trafiają przeważnie na płyty - jak choćby dodatki Falla, Borderlands, czy GTA). Na razie wziąłem Super Meat Boya, bo nie grałem w niego na pececie.

#332 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 11 sierpień 2011 - 21:05

Teoretycznie dodatki do GTA IV opłaca się bardziej wziąć z drugiego obiegu z Allegro. Ja kupiłem za 400 MSP The Lost & Damned, ale nawet jeszcze nie grałem. Trudno, jeśli się podstawki nie przeszło.

Tak jak koledzy polecam najpierw demka.

#333 fingus

fingus

It's a-me, Link!

• Forumowicze
  • 6355 Postów:

Napisany 12 sierpień 2011 - 10:29

Dodatki do GTA wziąłem na płytce, ale tylko jeden z nich skończyłem. ;)
Grałem w demo Insanely Twisted Shadow Planet, widziałem kiedyś podobną popierdułkę we flashu, jest całkiem fajna, ale level z dema jest niezbyt trudny, obawiam się, czy dostarczy należytego wyzwania. Poszukam też czegoś w starociach - nie grałem nigdy w Banjo Kazooie (ok, grałem na emu, ale na emu nie da się grać), może warto.

#334 Zeratul

Zeratul

Arek Cz.

• Forumowicze
  • 8256 Postów:

Napisany 12 sierpień 2011 - 19:37

Shadow Planet trudny nie jest... chociaz w multi juz jest. Jedyna rzecz w singlu to opanowanie sterowania rakieta, jak to sie opanuje to jest prosto.

#335 Pstrykacz

Pstrykacz

Chocobo

• Forumowicze
  • 25 Postów:

Napisany 20 sierpień 2011 - 10:52

Demo multiplayer i single drivera San Francioso. Demo multika waży mniej niż 1gb.

#336 Pstrykacz

Pstrykacz

Chocobo

• Forumowicze
  • 25 Postów:

Napisany 20 sierpień 2011 - 10:52

Single zresztą chyba też ^^

#337 Tadeg

Tadeg

Link

• Forumowicze
  • 266 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 15:05

Um, czy ma ktoś może konto na USA/UK/Japonię (obojętnie) i może potwierdzić, że mu działa? Bo dziwna sprawa - jakoś mi dzisiaj żadne nie chce się do Xbox Live zalogować. Polski Live działa. U Majora Nelsona, czy na xbox live status page wszystko gra, więc o co kaman nie wiem :P

EDIT: Ok już nie ważne, dałem sobie radę - mozna skasowac post.

#338 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 23 sierpień 2011 - 15:39

mam pl live i 4k msp, po koopnie vesperii zostanie mi jakues 2k ... co polecacie na pierwsze zakupy w live?

#339 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5006 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 15:44

shadow complex

#340 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 23 sierpień 2011 - 19:10

Dobra. Mam aukcje http://allegro.pl/40...1776495257.html

Kupuje na niej dane do konta, na ktorym mam 4000 MSP. Robie na X360 nowe konto, wpisuje dane, odpalam Marketplace, dodaje do kolejki przykladowo Tales of Vesperia, Shadow Comples i jakiegos Super Meat Boya i się pobiera pojedynczo. Na aukcji pisze że trzeba pobrać rzeczy w 5h, w takim czasie nie dam rady raczej. Czy chodzi jedynie o dodanie do kolejki i z 0% może sobie stać nawet 2 dni?

Jeśli pobieram z tego innego konta, to potem jak jo skasuje to gry mam już na dysku i z mojego normalnego konta na PL mogę na nich grać bez problemów i obawy że kiedyś sie coś zablokuje?

edit. czy jest tak że wraz z nowym kontem dostaje 4000 MSP a moge je wydac na PL marketplace ?

#341 Gość_gofrowsky_*

Gość_gofrowsky_*
  • Goście

Napisany 23 sierpień 2011 - 19:19

zostałeś namierzony.

#342 iluck85

iluck85

Big Boss

• Forumowicze
  • 4564 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 19:52

Zobacz postTaikun, o 23 sierpień 2011 - 19:10, powiedział:

Dobra. Mam aukcje http://allegro.pl/40...1776495257.html

Kupuje na niej dane do konta, na ktorym mam 4000 MSP. Robie na X360 nowe konto, wpisuje dane, odpalam Marketplace, dodaje do kolejki przykladowo Tales of Vesperia, Shadow Comples i jakiegos Super Meat Boya i się pobiera pojedynczo. Na aukcji pisze że trzeba pobrać rzeczy w 5h, w takim czasie nie dam rady raczej. Czy chodzi jedynie o dodanie do kolejki i z 0% może sobie stać nawet 2 dni?

Jeśli pobieram z tego innego konta, to potem jak jo skasuje to gry mam już na dysku i z mojego normalnego konta na PL mogę na nich grać bez problemów i obawy że kiedyś sie coś zablokuje?

edit. czy jest tak że wraz z nowym kontem dostaje 4000 MSP a moge je wydac na PL marketplace ?

Umiesz czytac opisy aukcji ?
Przez 5h masz dodac do listy sciagania co chcesz, a na sciagniecie masz 24h- to takie pewniak. Ja ost cos zassalem po pol roku, jakies DLC i wszystko bylo ok. Dodatki,gry itp sa przypisane do konsoli, a nie konta.

#343 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 22:04

Uwielbiam to - oficjalnie tępimy piractwo, a cichcem wspieramy szarą strefę... :cicho:

#344 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 23 sierpień 2011 - 22:57

allegro potępia piractwo, skoro aukcje są na stronie to są legalne, koniec tematu :^^:

#345 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11900 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 23:06

Taikun, wiesz ze jak Ci konsole szlag trafi to najprawdopodobniej nie odzyskasz tego dlc?

#346 Gość_Taikun_*

Gość_Taikun_*
  • Goście

Napisany 23 sierpień 2011 - 23:08

Zobacz postshinian, o 23 sierpień 2011 - 23:06, powiedział:

Taikun, wiesz ze jak Ci konsole szlag trafi to najprawdopodobniej nie odzyskasz tego dlc?

:|
:olo: :olo: :olo:

za 40 zł to sobie kupie jeszcze raz ;)

#347 shinian

shinian

Noblesse oblige

• Forumowicze
  • 11900 Postów:

Napisany 23 sierpień 2011 - 23:15

Twoj wybor, ja wole miec dlc burzujsko przypisane do swojego konta olo.

#348 BigBoss1982

BigBoss1982

Rikimaru

• Forumowicze
  • 455 Postów:

Napisany 20 wrzesień 2011 - 12:01

No i co dzisiaj miał być RE4 HD i gdzie jest ? Tylko mi nie mówcie, że na polskim dziadowskim lajwie nie będzie :/

ok, już jest :)

#349 hubson

hubson

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2092 Postów:

Napisany 27 grudzień 2011 - 18:11

Jak sprawdzić historię zakupów ? Zniknęło mi 800 mps z konta i nie mogę dojść na co to poszło. W historii na stronie xbox.com nic nie ma poza demami jakie ściągałem.

#350 wrog

wrog

Miszcz konsoli

• Forumowicze
  • 1960 Postów:

Napisany 28 grudzień 2011 - 00:38

Punkty z jakiejś promocji? Może data ważności minęła.

#351 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 22 kwiecień 2012 - 18:22

Interesują mnie ostatnio gry On Demand na XBL. Wpadło mi trochę punktów (legalnie) ostatnio i kombinuję na co je wydać. Za 1600 MSP można już kupić wiele gierek - CoD:MW, Enslaved, Shift 2, Bulletstorm a nawet DNF. Boję się tylko, że gry 18+ w ogóle nie da się ściągnąć, bo mam konto na USA - z wiekiem nie ma problemu, ale były jakieś blokady regionalne. Ktoś się orientuje, czy może da radę? Interesuje mnie MW, przy obecnych cenach punktów na Allegro to ok 40 zł.

Problem trochę w tym, że mam dysk 60 GB, więc ciasno.

BTW można gdzieś znaleźć listę gier na XBL GoD? Najlepiej by po cenie je uszeregować...

#352 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 22 kwiecień 2012 - 22:07

a wyjasnij wszystkim po co chcesz kupowac gry z games of demand zamiast punkty przeznaczysz na gry z xbla? poza tym piszesz, ze masz maly dysk. tak trudno te gry kupic na plycie? nie wydaje mi sie.

#353 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 07:44

Bo mam dużo punktów, a 1600 msp to niewiele, a gierek z xbla mam już tyle, że patrząc na rynek nie ma tam dużo do zainteresowania. Moze jakieś dodatki by mnie interesowały. Właśnie, jak wyglądają potencjalnie dodatki do Mass Effect1 - tzn. czy będą działać z kinową wersją pl?? I czy warto?
BTW wydaje mi się ze MW1 i tak mi się nie ściągnie...

#354 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 12:52

jestem pewny, ze nie masz wszystkich perelek z xbla

#355 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 15:51

Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Obecnie męczę Trials Evolution, więc kilka tygodni mam wyjęte z grania (poza Mass Effect 1 i może Dead Space) i planuję Feza i Anomaly Warzone Earth.

Moje gry z XBLA można zobaczyć na profilu Playfire (https://www.playfire.com/marbel007) albo lusogamer. Chętnie bym w coś zagrał co mnie zbije z nóg. Fantasy i RPG za bardzo nie trawię.

Warto Trine 2? Bo demko nie robi wcale, a tu raczej bym grał sam. Czekam na coś nowego, albo na dodatki do Trialsów.

#356 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 16:15

wiele z hitow z xbla to nie ograles widze.

podaje troche tytulow z glowy do ogrania:

Sine Mora
Renegade Ops
Limbo
Trine 2
Fez
Anomaly
Bastion
Shadow Complex
Shank 1 i 2
The Dishwasher: Vampire Smile
Warp
Banjo Kazooie
Banjo Tooie
Final Fight: Double Impact
The Pinball Arcade
Scott Pilgrim vs. the World
BloodRayne: Betrayal
Outland
Chime
Ilomilo
Joe Danger: Special Edition (spodoba ci sie mocno, jak lubisz Trials)
Might & Magic: Clash of Heroes
Alien Breed Impact, Assault i Descent
Bangai-O HD: Missile Fury
Galaga Legions (obojętnie która część)
Greed Corp
Ikaruga
Hard Corps: Uprising
Torchlight
Gatling Gears

#357 Chewbacca

Chewbacca

Space Cowboy

• Forumowicze
  • 901 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 16:30

Zobacz postmarbel007, o 23 kwiecień 2012 - 07:44, powiedział:

Bo mam dużo punktów, a 1600 msp to niewiele, a gierek z xbla mam już tyle, że patrząc na rynek nie ma tam dużo do zainteresowania. Moze jakieś dodatki by mnie interesowały. Właśnie, jak wyglądają potencjalnie dodatki do Mass Effect1 - tzn. czy będą działać z kinową wersją pl?? I czy warto?
BTW wydaje mi się ze MW1 i tak mi się nie ściągnie...

Jak Ci nie zależy na osiągnięciach to kup sobie tylko bring down the sky.

#358 cybercotlet

cybercotlet

Dreamcast!

• Forumowicze
  • 2902 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 16:36

Z tych co wymienił czysiek - przeszedłem ilomilo i limbo - obie godne polecenia.

#359 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 21:39

ACZ:
Jeśli chodzi o podane przez Ciebie gry to do większości mam jakiś stosunek i sporo ich mam:
Limbo, Shadow Complex, Chime mam, jak pisałem Anomaly i Fez będę brał.
Testowałem Trine, Outland, Shank, Ilomilo, Greed Corp, Gatling Gears, Alien Breed i nie podeszły mi. Wszelkie RPGowate gry też kiszka (Bastion czy Torchlight) ani Beat'em up - Dishwasher/Shank czy FinalFight - akurat ostatni jest grą mega, ale bawiłem się nią na automatach, Amidze, PC więc konsole już odpuszczę, bo to nadal to samo.
Joe Danger do pięt Trialsom nie dorasta - to taki typowy Arcade - byle szybko do przodu i zbierasz jakieś monetki. Takie Trials vs Mario. Nie tędy droga, a gdy było tylko na PS3 to myślałem, że gierka super.

Zaciekawiły mnie te strzelanki samolotami - włączyłem Sine Mora i ciekawie to wygląda. Ale niektóre to są czasem tak trudne, że przyjemności w tym nie ma żadnej - Ikaruga chyba jest taka.

Byłem sporym miłośnikiem HoMM I-III, czy Might & Magic: Clash of Heroes jest w jakiś sposób do tej gry podobne? Te wielkie mangowe oczy mnie przerażają (też nie trawię anime/mangi).

Z Twojej listy został może Warp (to nowość i jakoś nieufny jestem) i Pinball Arcade - ten nowy, nawet nie testowałem bo w FX2 mi jeszcze bardzo dużo stołów zostało/z połowę już mam, a fizyka w tym nowym Pinballu po trailerach jakoś dziwnie wygląda. Jakoś te nowe gierki nie są jakoś hitowe (IMO). A Minecraft nadchodzący w ogóle mnie nie grzeje... może z 5 lat temu...

A Ty Czysiu to wszystko ograłeś, że tak wymieniasz hurtowo? Jakieś the best of? Bo średniaki mnie nie zbyt interesują - szkoda mojego cennego czasu.

#360 ACZ

ACZ

DANGA!

• Forumowicze
  • 19734 Postów:

Napisany 23 kwiecień 2012 - 23:05

Joe Danger do pięt Trialsom nie dorasta - to taki typowy Arcade - byle szybko do przodu i zbierasz jakieś monetki.
Joe Danger jest trudny. na poczatku tylko jest w w miare prosto, ale im dalej w las tym gorzej. po demie nie ma co oceniac poziomu trudnosci.

A Ty Czysiu to wszystko ograłeś, że tak wymieniasz hurtowo?
ogralem na razie tylko część.

Zaciekawiły mnie te strzelanki samolotami - włączyłem Sine Mora i ciekawie to wygląda. Ale niektóre to są czasem tak trudne, że przyjemności w tym nie ma żadnej - Ikaruga chyba jest taka.
nie wiem jak sine mora, ale ikaruga to hardkorowy tytul. gralem w to na decku, nie przeszedlem. gry i tak nie przejdziesz, ale i tak warto brac, aby zobaczyc oryginalną mechanike gry. ;]

ze strzelanek łyknij też Bangai-O (tez gralem na decku), nie jest mocarnym hardkorem. wizytowka tej gry to masakryczna ilosc pociskow wystrzeliwana naraz przez kierowana przez nas postac.