Skocz do zawartości

Formula 1

• Please log in to reply
1620 odpowiedzi na ten temat

#61 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 11 wrzesień 2006 - 16:25

Mistrzostwo powoli wymyka się z rąk Alonso a Renault traci szansę na najlepszego konstruktora no i nerwy puszczają. Alonso pieprzył coś, że F1 to już nie jest sport a szef jego teamuFlavio Briatore stwierdził, że F1 jes skorumpowana i wynik rywalizacji o mistrzostwo świata został „ustalony przy stoliku”. wszystko to w skutek kary jaką nałożono na Alonso za zajeżdżanie drogi Mass'sie.
Coś mi się jednak wydaje, że Schumi zdobędzie w tym roku mistrzowstwo i odejdzie w pełni chwały. ale co tam. Umarł król, niech żyje król!! Naprzód Kubica!!!

#62 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 11 wrzesień 2006 - 17:19

Wreszcie team Kubici nie popełnił żadnego błędu.

#63 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 11 wrzesień 2006 - 19:21

Pięknie jechał. Jak ludzie mówią, że to przypadek to nóż się w kieszeni otwiera. Przypadek to byłby gdyby wszyscy wylecieli a on wygrał. A przecież był lepszy niż wielu innych wybitnych kierowców (Button, Barichello, Fisichella)! Wiadomo, że Schumi i Ice man mają lepsze samochody. Sauber się dopiero rozwija, uczy na własnych błędach, jak będą tak robić postępy to już niedługo mogą walczyć na równi z największymi nie tylko talentami (Kubica, Heidfield, a już może i Vettel) ale i sprzętowo - BMW to nie byle co i nie dadzą sobie w kaszę dmuchać ;)

No i Schumacher kończy w końcu karierę. Bez żadnej ujmy do jego zasług ale się cieszę, że w końcu kończy! Jakoś nie wzbudzał przez lata mojej sympatii. Jakis taki jest "sztywny". A podobno prywatnie też niemiły. Czyżby Kubica jego następcą? ;) Co sądzicie? Dobrze, że odszedł czy wg Was f1 straci to coś bez Schumachera?

Pomezz powiedział:

Ciesze się jak wszyscy. Ale kolejnej "mani" poprostu nie zniose. A wszystko wskazuje na to, iż kubicomania już puka do drzwi. Niech spier^$& bo takie inicjatywy są żałosne.
Kurcze, taki sukces, wogóle, że Polak wszedł do takiej elity a Ty psioczysz? Źle? Nie patrz, nie interesuj się. Nie będzie takiej drugiej Małyszomanii bo to sport za drogi i zbyt odległy dla nas by aż tak się ekscytować i by tysiące czy nawet dziesiątki tysięcy ludzi jeżdziło za naszym rodakiem. Nie ta liga. Skoki to w naszym rejonie tylko jest powszechny i zawody nie są rozrzucone po całym świecie, tylko głównie w obrębie Niemiec, Austrii i Skandynawii - więc wszędzie raczej blisko dla Polaków i wszędzie ich pełno. F1 to zdecydowanie inna liga.

Pomezz powiedział:

Niech spier^$& bo takie inicjatywy są żałosne.
Mam nadzieję, że chodzi Ci o samą "manię" a nie o Kubicę... :trup:

#64 PomezZ

PomezZ

Dante

• Forumowicze
  • 1618 Postów:

Napisany 11 wrzesień 2006 - 19:47

marbel007 powiedział:

Pięknie

Pomezz powiedział:

Ciesze się jak wszyscy. Ale kolejnej "mani" poprostu nie zniose. A wszystko wskazuje na to, iż kubicomania już puka do drzwi. Niech spier^$& bo takie inicjatywy są żałosne.
Kurcze, taki sukces, wogóle, że Polak wszedł do takiej elity a Ty psioczysz? Źle? Nie patrz, nie interesuj się. Nie będzie takiej drugiej Małyszomanii bo to sport za drogi i zbyt odległy dla nas by aż tak się ekscytować i by tysiące czy nawet dziesiątki tysięcy ludzi jeżdziło za naszym rodakiem.

Że za drogi owszem zbyt odległy również, ale powiedz ile osób jeżdziło na konkursy a ile śledziło je w tv. Ile osób przed wybuchem formy adama interesowało się skokami ?
Nie psioczę na Kubicę. Cieszę się, że chłopakowi się udało i mam nadzieję, że to dopiero początek jego sukcesow, tak jak cieszę się z sukcesów wszystkich naszych sportowców. Ale w mediach mają tendencję do tworznia straszliwego hype'u przy tego typu sukcesach. Mi się to nie podoba i tyle.

marbel007 powiedział:

Niech spier^$& bo takie inicjatywy są żałosne.
Mam nadzieję, że chodzi Ci o samą "manię" a nie o Kubicę... :trup:

[color=darkblue]Rozumiem, że to jest pytanie retoryczne?

#65 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 12 wrzesień 2006 - 09:28

http://sport.interia...news?inf=790285
Robert Kubica Superstar!!

A co do Schumachera, to płakać za nim będš jedynie fani Ferrari no i Niemcy (choć i tak nie wszyscy). Niewštpliwie jego 7 mistrzowskich tytułów i iloœć rekordów, które pobił muszš budziœ respekt ale każdy fan wie, że były to lata panowania Ferrari i ich kolosalnej wręcz przewagi nad pozostałymi team'ami. tak się jednak stało, że œwietny kierowca+potężna maszyna=world domination.
ze względu na kontrowersje wokól tego team'u i osoby samego Schymachera raczej ciężko byłoby mi nazwać go największym kierowcš formuły 1. co najwyżej najbardziej utytułowanym.
The Legend Will Never Die:
http://www.ayrton-se...iles/start.html

coś dla fanów Gran Turismo

#66 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 11:36

Ech, budzę się dziś rano, słoneczko ładnie grzmoci po nerkach... uaaaa. Co dziś jest? Niedziela! Kubica! Wyścig! ... a nie. Dopiero za tydzień :( Damn! Co za pech.

Tak się nastawiłem, że pooglądam sobie dziś mistrza na TV4. A tu kartofel.
Lecz Monza jest tylko jedna... i nie nastawiam się, że w Chinach, Kubica pojedzie po puchar. Choć z całego serca mu będe toważyszyć w podróży po (ewentualne) trofeum.

A na oficjalnej stronie F1 pokazał się wywiad z Kubicą: http://www.formula1.com/news/4960.html Angole się interesują naszym rodakiem. No - debiut, trzeci wyścig i 3 miejsce. hohoho... Kubicomania już jest w zasięgu ręki. Od mniej więcej 2 miesięcy widać, że szybkość podróżowania różnego rodzaju "podpicowanych gówien" typu 12 letniego BMW z naklejką: "Morderca szybkości", zwiększyła się o te 30 km/h. Jak wytłumaczyć to że gość na prostej w miejście bierze kilka fur pod rząd (za mną), a w momencie kiedy ja zajezdżam mu drogę omijając parodujący na przystanku autobus, ten ładuje się w gościa za mną... o_O ja nie wiem czy to normalne u tych ludzi czy po prostu są to chodzące po**** jakich mało o_O

edit:
1 października - Shanghai International Circuit

Tak to wygląda na mapie: http://www.formula1....uitmap/767.html
A tak w wykonaniu Schummiego:

#67 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 13:05

t3xz powiedział:

Dopiero za dwa tygodnie
Fixed. 1. października, t3xz.

#68 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 13:54

t3xz powiedział:

Tak od biedy to możesz sobie zobaczyć dziś jak Kubica Pięknie jedzie! Zaraz (tj. o 14) TV4 przeprowadza (jak zwykle) powtórkę z zeszłego tygodnia. Podpowiem, że Kubica powinien dobrze wypaść :lol:

#69 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 14:09

marbel007: przecież t3xz napisał "mistrz", więc najprawdopodobniej chodzi o Michaela Schumachera. :lol:

#70 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 14:43

Ryan powiedział:

marbel007: przecież t3xz napisał "mistrz", więc najprawdopodobniej chodzi o Michaela Schumachera. :lol:

Zdrajca? :ban: :lol:

#71 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 15:25

marbel007 powiedział:

Zdrajca?
Nie użyłbym aż tak silnych słów w stosunku do t3xz. ;) :lol:

#72 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2006 - 09:28

http://sport.interia...news?inf=792172 :kult:

#73 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2006 - 13:19

Zacytuję ten link, bo niektórym kolejne okienko do przeglądnięcia to za dużo:

- Myślę, że na Roberta Kubicę należy już patrzeć jak na przyszłą gwiazdę Formuły 1 - powiedział legendarny kierowca sir Stirling Moss cytowany w "Super Expressie". Moss jako pierwszy Brytyjczyk wystąpił w Formule 1.

Zdaniem Mossa, Kubica przypomina słynnego Brazylijczyka Ayrtona Sennę. - Kubica też pojawił się jakby znikąd i tak właśnie było zawsze z przyszłymi mistrzami świata - stwierdził Moss.

- Pamiętam wyścig w Niemczech, który wygrał jakiś nieznany gość Senna. Wszyscy pytali wtedy, kto to jest ten Senna? Mało kto wcześniej o nim słyszał, aż tu nagle Senna został mistrzem świata. Podobnie było np. z Jimmym Clarkiem. Tak jest właśnie z wielkimi gwiazdami F1, pojawiają się znikąd i ich talent od razu eksploduje. I tak też jest z Kubicą, który na Monzie pojechał fenomenalnie, zrobił wszystko, czego się od niego oczekiwało, i było wspaniale zobaczyć go na podium - dodał słynny Brytyjczyk.
Nie mam więcej pytań. Nic tylko czekać na kolejny wyścig już 1 października (to jest za 2 tygodnie Ryan!). Oby pojechał jak we Włoszech - fenomenalnie. O podium nawet nie śnię :)

#74 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 wrzesień 2006 - 15:05

Ja życzę zwycięstwa Schumacherowi. Tak, żeby jego ostatni sezon w F1, był sezonem zwycięskim i żeby po raz 8 stał się mistrzem świata :hurra:. Tak mi się marzy (i pewnie samemu Schumacherowi też) koniec kariery. A Robertowi życzę jak najwięcej punktów i jak najwięcej miejsc na podium.

#75 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 11:36

Ech, budzę się dziś rano, słoneczko ładnie grzmoci po nerkach... uaaaa. Co dziś jest? Niedziela! Kubica! Wyścig! ... a nie. Dopiero za tydzień :( Damn! Co za pech.

Lecz Monza jest tylko jedna... i nie nastawiam się, że w Chinach, Kubica pojedzie po puchar. Choć z całego serca mu będe toważyszyć w podróży po (ewentualne) trofeum.

A na oficjalnej stronie F1 pokazał się wywiad z Kubicą: http://www.formula1.com/news/4960.html Angole się interesują naszym rodakiem. No - debiut, trzeci wyścig i 3 miejsce. hohoho... Kubicomania już jest w zasięgu ręki. Od mniej więcej 2 miesięcy widać, że szybkość podróżowania różnego rodzaju "podpicowanych gówien" typu 12 letniego BMW z naklejką: "Morderca szybkości", zwiększyła się o te 30 km/h. Jak wytłumaczyć to że gość na prostej w miejście bierze kilka fur pod rząd (za mną), a w momencie kiedy ja zajezdżam mu drogę omijając parodujący na przystanku autobus, ten ładuje się w gościa za mną... o_O ja nie wiem czy to normalne u tych ludzi czy po prostu są to chodzące po**** jakich mało o_O

edit:
1 października - Shanghai International Circuit

Tak to wygląda na mapie: http://www.formula1....uitmap/767.html
A tak w wykonaniu Schummiego:

#76 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 13:05

t3xz powiedział:

Dopiero za dwa tygodnie
Fixed. 1. października, t3xz.

#77 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 13:54

t3xz powiedział:

Tak od biedy to możesz sobie zobaczyć dziś jak Kubica Pięknie jedzie! Zaraz (tj. o 14) TV4 przeprowadza (jak zwykle) powtórkę z zeszłego tygodnia. Podpowiem, że Kubica powinien dobrze wypaść :lol:

#78 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 14:09

#79 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 14:43

Ryan powiedział:

Zdrajca? :ban: :lol:

#80 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 17 wrzesień 2006 - 15:25

marbel007 powiedział:

Zdrajca?
Nie użyłbym aż tak silnych słów w stosunku do t3xz. ;) :lol:

#81 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2006 - 09:28

http://sport.interia...news?inf=792172 :kult:

#82 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 18 wrzesień 2006 - 13:19

Zacytuję ten link, bo niektórym kolejne okienko do przeglądnięcia to za dużo:

- Myślę, że na Roberta Kubicę należy już patrzeć jak na przyszłą gwiazdę Formuły 1 - powiedział legendarny kierowca sir Stirling Moss cytowany w "Super Expressie". Moss jako pierwszy Brytyjczyk wystąpił w Formule 1.

Zdaniem Mossa, Kubica przypomina słynnego Brazylijczyka Ayrtona Sennę. - Kubica też pojawił się jakby znikąd i tak właśnie było zawsze z przyszłymi mistrzami świata - stwierdził Moss.

- Pamiętam wyścig w Niemczech, który wygrał jakiś nieznany gość Senna. Wszyscy pytali wtedy, kto to jest ten Senna? Mało kto wcześniej o nim słyszał, aż tu nagle Senna został mistrzem świata. Podobnie było np. z Jimmym Clarkiem. Tak jest właśnie z wielkimi gwiazdami F1, pojawiają się znikąd i ich talent od razu eksploduje. I tak też jest z Kubicą, który na Monzie pojechał fenomenalnie, zrobił wszystko, czego się od niego oczekiwało, i było wspaniale zobaczyć go na podium - dodał słynny Brytyjczyk.
Nie mam więcej pytań. Nic tylko czekać na kolejny wyścig już 1 października (to jest za 2 tygodnie Ryan!). Oby pojechał jak we Włoszech - fenomenalnie. O podium nawet nie śnię :)

#83 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 wrzesień 2006 - 15:05

Ja życzę zwycięstwa Schumacherowi. Tak, żeby jego ostatni sezon w F1, był sezonem zwycięskim i żeby po raz 8 stał się mistrzem świata :hurra:. Tak mi się marzy (i pewnie samemu Schumacherowi też) koniec kariery. A Robertowi życzę jak najwięcej punktów i jak najwięcej miejsc na podium.

#84 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 19 październik 2006 - 16:01

Mario Theissen, dyrektor sportowy BMW Sauber potwierdził, że skład kierowców zespołu pozostanie niezmieniony. Czyli Heidfeld, Kubica i Vettel jako testowy.

#85 Debeef

Debeef

DANGA!

• Forumowicze
  • 17574 Postów:

Napisany 19 październik 2006 - 16:41

powiedział także, że Kubica wykorzystał szansę i już po trzech wyścigach zajął miejsce na podium, oraz że ma młodą i perspektywiczną ekipę...także do boju Kubica!!!

#86 Yoori

Yoori

profesore de espańol

• Forumowicze
  • 5886 Postów:

Napisany 23 październik 2006 - 18:40

Alonso obronił tytuł (był chyba 2 a Schumi 4) Kubica 9 :ninjadance:

#87 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 24 październik 2006 - 15:36

Stary Mistrz odszedł i czas na NWO, czyli New World Order. Czy Alonso przekmie pałeczkę po Schumim i będzie dominował przez kolejne kilka sezonów czy też stawka bardziej się wyrówna? Żaden z teamów nie ma już takiej przewagi technologicznej jak Ferrari w ostatnich latach więc na polu konstruktorów powinno być ciekawie.
co do driver'ów to emocji na pewno nie zabraknie. BMW na serio chce się zająć F1 i z pomocą 3 utalentowanych młodych kierowców jest chyba najbardziej perspektywicznym zespołem. A obecność Kubicy w tej trójce tylko zaostrza apetyt na Formułę 1. no cóż, na razie możemy tylko śledzić nowinki techniczne na temat bolidów.
Ranking:
http://www.fia.com/s... ... /2006.html

#88 TEXZ

TEXZ

XXXXXXX

• Forumowicze
  • 21569 Postów:

Napisany 24 październik 2006 - 20:47

kowal powiedział:

Czy Alonso przekmie pałeczkę po Schumim i będzie dominował przez kolejne kilka sezonów czy też stawka bardziej się wyrówna?
Alonso też już jest bardzo doświadczonym zawodnikiem. NWO jak to określiłeś na pewno nie oznacza przejęcia pałeczki lidera i niesienia jej przez kilka sezonów pod rząd przez Alonso. Jakby nie patrzeć dopiero dobre występy Raikkoena i rzecz jasna naszego Roberta to przyszłość, w którą będzie inwestować Ferrari. Czemu owe Ferrari? Nie czarujmy się, Massa jeżeli pociągnie to nie obstawiałbym że dłużej niż Alonso. Złapie bakcyla i będzie ciągnąć w następnym sezonie? Nie wykluczone.
Z całym szacunem dla teamu BMW, lecz wątpię, żeby w następnym sezonie odnotowali jakąś znaczącą różnicę. Jakby nie patrzeć obecnie Ferrari dysponuje najlepszymi silnikami, z których wyciąga więcej mocy niż konkurencja. I w tym też nie warto plasować jakiejś większej zmiany.

#89 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 24 październik 2006 - 21:20

Mnie się wydaje, że jak Alonso odchodzi od Renault to już nie będzie taki szybki. Spójrzcie na Barrichello - w zeszłym roku jak jeżdził w Ferrari to dawał radę całkiem dobrze a teraz? Słabo. Więc myślę, że Raikkonen może zaszaleć w Ferrari i przebije Masse. A jka BMW się dobrze rozwinie to i Robert może namieszać :)

A co do Schumiego to mimo, że nie darzyłem go jakąś sympatią to żal jakoś że odchodzi. To już nie będzie to samo... Jednak zrobił DUŻO dla motorsportu. I chwała mu za to.

#90 kowal

kowal

Gracz

• Forumowicze
  • 1919 Postów:

Napisany 26 październik 2006 - 16:16

t3xz powiedział:

na pewno nie oznacza przejęcia pałeczki lidera i niesienia jej przez kilka sezonów pod rząd przez Alonso
nie powinieneś używać tego stwierdzenia jeśli chodzi o sport. tu nie ma pewników.
wiem o co ci chodzi. ferrari to taki real madryt formuły 1 nie ma mowy żeby nie zajęli miejsca na podium na koniec sezonu (to akurat jest pewniak;)
wydaje mi się, że nie doceniacie BMW. skoro przy porównaniach futbolowych jesteśmy to przykład chelsea pokazuje, że chęci, dobra organizacja i kupa szmalu może wprowadzić średniaka na salony. chęci BMW ma bo inaczej nie podejmowali by się współpracy ze sauberem, na brak forsy nie mogą narzekać (a i tak przebili w tym sezonie toyotę, która miała większy budżet {300mln chyba}) i pozostaje kwestia zarządzania, możliwości technologicznych, szybkiego wyciągania wniosków z niepowodzeń debiutanckiego sezonu oraz talent. czy mają to wszystko? czas pokaże.
jeśli miałbym typowac przyszłorocznego zwycięzcę to moje typy to Raikkonen/Alonso.