Skocz do zawartości

Semi-ankieta: Od którego numeru jesteś czytelnikiem NEO+?

133 odpowiedzi na ten temat

Ankieta: Od którego numeru jesteś czytelnikiem NEO+? (189 użytkowników głosowało)

Od którego numeru jesteś czytelnikiem NEO+?

1. od czasów NEO "bez plusa" (95 głosów [48.47%])

Procent głosów: 48.47%

2. NEO+ 1-20 (24 głosów [12.24%])

Procent głosów: 12.24%

3. NEO+ 21-40 (14 głosów [7.14%])

Procent głosów: 7.14%

4. NEO+ 41-60 (15 głosów [7.65%])

Procent głosów: 7.65%

5. NEO+ 61-80 (21 głosów [10.71%])

Procent głosów: 10.71%

6. NEO+ 80< (27 głosów [13.78%])

Procent głosów: 13.78%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#31 Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1217 Postów:
  • Lokalizacjaw Toku
  • SprzętPStrei

Napisany 20 kwiecień 2007 - 12:20

Od pierwszego numeru Neo Plus. I 3-4 ostatnie numery Neo przed n+. W moim pierwszym numerze NEO w niusach było chyba coś o Gran Turismo, Pikachu i padaczce.
Zadzwoniłem do mamy do pracy i poprosiłem, żeby sprawdziła, jak będzie wracać, czy już przypadkiem nie ma Neo, bo zapomniałem sprawdzić po szkole. I mamie wcisnęli jakieś Neo Plus :hurra: I dobrze, bo sam bym myślał, że to jakaś niecna podróba i omijał bym to z daleka :^^: Lipcowe Neo, z recką Teczken3 chyba, też potem kupiłem i był to mój ostatni numer.
  • +
  • -
  • 0

#32 Gość__*

• Goście

Napisany 20 kwiecień 2007 - 13:34

Sikor powiedział:

Zadzwoniłem do mamy do pracy i poprosiłem, żeby sprawdziła, jak będzie wracać, czy już przypadkiem nie ma Neo, bo zapomniałem sprawdzić po szkole. I mamie wcisnęli jakieś Neo Plus :hurra: I dobrze, bo sam bym myślał, że to jakaś niecna podróba i omijał bym to z daleka :^^:

Hehe, ja miałem podobną sytuację, poszedłem do kiosku i patrzę... jakieś NEO PLUS, myślałem, że to jakiś hm... dodatek wakacyjny (w końcu "+") no i kupiłem. Mama znając moją gorliwość w czytaniu NEO kupiła mi tego samego dnia numer lipcowy i kiedy miałem oba pisma w reku wszystko było już jasne :)

EDIT: chciałem się pochwalić, że po pięciu latach przerwy kupiłem swój pierwszy numer NEO+ :ninjadance: To mój wielki come-back do świata konsol które kiedyś złamały mi serce :cry:
  • 0

#33 Krill

Master of Galaxies

• Forumowicze
  • 2008 Postów:
  • LokalizacjaŁódź

Napisany 21 kwiecień 2007 - 11:32

kowal powiedział:

zaczynałem od Top Secret, trochę doczytywałem Gamblera a potem to już tylko Secret Service. W pewnym momencie zacząłem kupować również Świat Gier, bo zapodali rubrykę o konsolach. No i w końcu nadeszła wiekopomna chwila i powstało moje ulubione pismo o grach, czyli Neo. gdy nastąpił rozłam w rdakcji i powstało Neo+ czytałem oba magazyny, aż do śmierci naturalnej tego pierwszego. Jako, że jestem dość sentymentalny cały czas mam te wszystkie gazety. spoczywają gdzieś w piwnicy o ile jeszcze ich szczury nie zjadły.

Ja też archwizuję stare numery w piwnicy, w specjalnie do tego zadania przeznaczonych pojemnikach. Papier w niektórych przypadkach mógł już wyblaknąć, czasem nieprzyjemnie pachnie, ale mimo to lubie tam schodzić i zamykać się w niewielkim pomieszczeniu by je przeglądać.
  • +
  • -
  • 0

#34 Pawlik

srtutu

• Forumowicze
  • 3638 Postów:

Napisany 21 kwiecień 2007 - 18:14

norma. SS, potem Neo i Neo Plus.
  • +
  • -
  • 0

#35 Kasej

Mega Man

• Forumowicze
  • 97 Postów:
  • Gadu-Gadu7600273
  • LokalizacjaWołów/Wrocław

Napisany 21 kwiecień 2007 - 20:12

Regularnie kupuje od 33 numeru. Wcześniej w różny sposób zdobyłem 4.
  • +
  • -
  • 0

#36 flesiek

Toad

• Forumowicze
  • 4 Postów:
  • Gadu-Gadu4393037
  • LokalizacjaStargard

Napisany 22 kwiecień 2007 - 14:33

Od samego początku za czasów PSXa!!
Dawno to było! ;)
  • +
  • -
  • 0

#37 Gość__*

• Goście

Napisany 30 kwiecień 2007 - 15:35

Widze, ze wiekszosc ma naprawde niezly staz. No coz ja zaczalem czytac Neo Plus od nr. 72. Wczesniej nie interesowaly mnie nowosci wchodzace na rynek i kupowalem gry nie wiedzac nic o nich(i ogolnie co sie dzieje w tym ''swiecie''). Lecz to sie zmienilo gdy z ciekawosci kupilem sobie N+. Od tamtego czasu kupowalem co miesiac bo od niedawna mam prenumeratke.
  • 0

#38 raf

Nightmare

• Forumowicze
  • 799 Postów:

Napisany 30 kwiecień 2007 - 17:24

Od czasów Vigilante 8.
  • +
  • -
  • 0

#39 mad1983

Blanka

• Forumowicze
  • 151 Postów:
  • Gadu-Gadu3326299
  • PSN IDmad1983jadam

Napisany 30 kwiecień 2007 - 20:02

Od czasu wczesnego SS'a tego z Mortal Kombat 2.
  • +
  • -
  • 0

#40 Gość__*

• Goście

Napisany 30 kwiecień 2007 - 20:59

U mnie bywało różnie. Ale zaczynałem z N+ jeszcze za czasów PSX-a aczkolwiek zawsze brakowało mi regularności. Mam nawet pierwsze numery tego miesięcznika i lubię sobie niekiedy odświeżyć pamięć. Później wraz z nadejściem ery nowych konsol zaprzestałem czytać prasy konsolowej. Jednak niedawno to się zmieniło gdy kupiłem PS2 i złapaniem pracy w branży. Od stycznie regularnie kupuję i czytuję Neo Plus :)
  • 0

#41 Mani

Big Boss

• Forumowicze
  • 5630 Postów:

Napisany 01 maj 2007 - 01:14

Miłość do konsol zaczęła się od działu "konsole i gry telewizyjne" w SS (SS kupiłem poraz pierwszy bodajże nr 12....a potem juz od nr 16 - recka Gulasha "Franko" o ile sobie dobrze przypominam)prowadzone pod nadzorem Gul'a.Potem info o NEO ...ach 1szy nr tej gazetki był wyśmienity (JIN Kazama na okładce)....i tak aż do 6 nr (Hwo z T3 okładka), miesiąc później lece do kiosku jak zwykle po kolejny nr NEO i pod kioskiem SZOKER .... O_O widze NEO i NEO+ z hasłem na okładce "GULASH I SPÓŁKA KONTRATAKUJĄ" czy jakoś tak....no i co tutaj kupić ......od pradziejów podążam ścieżką wyznaczoną przez Gulasha wiec kupiłem NEOzPlusikiem i tak zostało do dziś (kurde miejce w szafie sie kończy za duzo tych numerów).
  • +
  • -
  • 0

#42 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 01 maj 2007 - 13:31

Ja jestem stałym czytelnikiem Neo+'a od numeru poświęconego GTA VC czyli 48 :^^: Wiem, że trochę późno, ale nie miałem wtedy nawet zielonego pojęcia o konsolach i jedyną rzeczą jaką przyciągnął mnie do siebie neo, była pierwsza w Polsce recenzja Vice City (tak, żedne komputerowe pismo jeszcze nie napisało recenzji i tylko Neo+ tego dokonało jako pierwsze :hurra: ). Dodatkowo byłem w żałobie po Resecie i długi czas szukałem pisemka o równie dobrym klimacie, a nawet lepszym :P
  • +
  • -
  • 0

#43 Mani

Big Boss

• Forumowicze
  • 5630 Postów:

Napisany 01 maj 2007 - 14:41

Ooo Reset też pamiętam :^^: ogólnie kiedyś miałem taką zajawkę, że w danym miesiącu porównywałem recki tych samych gier i które czasopismo wypadało najlepiej.
  • +
  • -
  • 0

#44 piterekd

Dabrowsky

• Forumowicze
  • 15684 Postów:
  • Gadu-Gadu3140262
  • LokalizacjaRadom/WW
  • GamertagpiterekdPL
  • Sprzętx360, gbasp

Napisany 01 maj 2007 - 15:40

Mani powiedział:

Ooo Reset też pamiętam :^^: ogólnie kiedyś miałem taką zajawkę, że w danym miesiącu porównywałem recki tych samych gier i które czasopismo wypadało najlepiej.

Heh, ach te wspomnienia :^^: U mnie w szkole moi kumple i klasa dzieliła się na dwa obozy: Miłośników Secret Service i Miłośników Reset'u :D Bardzo często dochodziło do sporów, która gazetka jest lepsza, ale w efekcie kończyło się na tym że Resetmani ukradkiem podczytywali miesięcznik konkurencji, a zwolennicy SS przeglądali Reset ;)
  • +
  • -
  • 0

#45 Gość__*

• Goście

Napisany 01 maj 2007 - 17:05

A o tym, że Reset był dzieckiem SS to nie wiedzieliście? Że to ci sami ludzie?
  • 0

#46 Gość__*

• Goście

Napisany 01 maj 2007 - 22:10

Jak większość tutaj - od czasów SS.
Szukając pierwszego numeru Neo obleciałem całe miasto. Mam wszystkie numery Neo, a N + do listopada 2002 chyba. I kilka z zeszłego roku. Leżą w wielkim kartonie w jakim redakcja przysłała mi kiedyś latawiec (?) + grę Spyro, które wygrałem w jakimś tam konkursie rysunkowym.
  • 0

#47 Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12233 Postów:
  • Gadu-Gadu13313909
  • LokalizacjaChiba City
  • PSN IDScorpic_PL
  • SprzętPSX, PS2, PS3

Napisany 01 maj 2007 - 22:53

Pierwszy numer Neo+ kupiłem na koloniach. Miesiąc na growym głodzie. Posilanym tylko relacjami z E3 i reckami z owego numeru :D

BTW. Uważam, że do dziś relacja i opis gier z targów, jakie ukazały się w Neo+ 1 były najlepszym tego typu opisem. Jasno, czytelnie, pięknie tekstowo i wizualnie! O :D

#48 keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7003 Postów:

Napisany 02 maj 2007 - 01:34

Czytam od numeru 1 z Jinem na okładce.
  • +
  • -
  • 0

#49 Scorpio

Section 9

• Moderatorzy
  • 12233 Postów:
  • Gadu-Gadu13313909
  • LokalizacjaChiba City
  • PSN IDScorpic_PL
  • SprzętPSX, PS2, PS3

Napisany 02 maj 2007 - 07:54

fwank powiedział:

Chyba z Vigilante 8 :D

#50 keogh

almost there

• Forumowicze
  • 7003 Postów:

Napisany 02 maj 2007 - 10:34

Scorpio powiedział:

fwank napisał/a:

Chyba z Vigilante 8 :D

Pierwsza eNka miała Jina, pierwsza eNka z plusem miała V8 :]
  • +
  • -
  • 0

#51 Gość__*

• Goście

Napisany 05 maj 2007 - 11:20

Od eNki bez + z Raidenem z MK4 na okladce, potem juz N+ od nr pierwszego, ale mialem przerwe kilkadziesiat nr i tak czytuje od nr z Linkiem z Wind Wakera do teraz bez przerwy :skacze:
  • 0

#52 LechuCN

Pikachu

• Forumowicze
  • 87 Postów:
  • LokalizacjaCieszyn

Napisany 29 maj 2007 - 22:09

Moja przygoda zaczęła sie wraz z 5 numerem neo bez plusa i trwa do dziś z roczna przerwą.
Był tam często używany przeze mnie opis do Resident Evil 2. Dziś go już nie potrzebuje bo RE2 znam na pamieć :hurra:
  • +
  • -
  • 0

#53 Supersonic

Sephiroth

• Forumowicze
  • 2497 Postów:
  • Gadu-Gadu11390889

Napisany 30 czerwiec 2007 - 21:49

Systematycznie zacząłem kupować od 17 numeru, po kilku latach przestałem zbieranie (sam już nie pamiętam dlaczego). Wznowiłem od listopada 2006 ale kupuję sporadycznie (jeżeli będzie coś ciekawego dle mnie) a dokładniej mam jedynie dwa numery bo zwyczajnei N+ nie podoba mi się już tak bardzo jak kiedyś.
  • +
  • -
  • 0

#54 Mynemo

Mokujin

• Forumowicze
  • 29 Postów:
  • LokalizacjaLondyn

Napisany 11 lipiec 2007 - 21:41

Ja czytalem ss(sporadycznie),potem NEO(czesciej).Neo plus czytam od numeru 19 i od tamtej pory mam kazdy kolejny numer. :skacze:
  • +
  • -
  • 0

#55 syriusz.b

Rikimaru

• Forumowicze
  • 500 Postów:
  • Gadu-Gadu5477530
  • LokalizacjaRzeszów

Napisany 11 lipiec 2007 - 22:55

Ja czytam Neo + od uwaga - 99 numeru :p Jako, że od lutego mam konsole (wcześniej tylko PC) pomyślałem, że należy czytać jakaś prasę konsolową, a że Neo + zaciekawiło mnie fajną okładką pomyślałem: 'czemu nie?' i tak się zaczęło :) Jak na razie mam 2 numery, ale wiem, że zbierać będę dalej, bo świetnie się czyta :)
  • +
  • -
  • 0

#56 Giewny

WTF!?

• Forumowicze
  • 1162 Postów:
  • Gadu-Gadu7477591
  • LokalizacjaIrvine
  • SprzętPSP, PS3

Napisany 11 lipiec 2007 - 23:16

Moja historia z Neo + zaczeła się tak jakoś między nr 21 a 24 , nie pamiętam już dokładnie który był to nr. Od tamtej pory nie przegapiłem żadnego nr.

NEO + kupiłem po raz pierwszy dlatego iż gazeta którą wcześniej czytałem postanowiła pisac tylko o PC i całkowicie porzuciła temat konsol. Tytuł tej gazety to bodajże Play.
  • +
  • -
  • 0

#57 Big_Boss

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 616 Postów:
  • LokalizacjaGdańsk
  • SprzętX360 i PSP

Napisany 13 lipiec 2007 - 09:07

Zacząłem kupować od pierwszego numeru czyli od ... zwykłego NEO :) z Kazuyą z Tekkena 3 na okładce z 98 roku , dorobiłem jeszcze 3 numery i na NEO basta. Potem zmiana na N+ i dopiero od 9 numeru ze Squallem na okładce i tak wszystko do 2003 roku. Z 2004 i 2005 nie mam żadnego odcinka :) ale myślę , że jakoś to nadrobię , no i z 2006 roku siedzi pare i teraz z 2007 też.
  • +
  • -
  • 0

#58 Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8478 Postów:
  • LokalizacjaTrójwieś
  • SprzętPS2, PS3, PSP, DS

Napisany 13 lipiec 2007 - 17:45

Big_Boss powiedział:

Zacząłem kupować od pierwszego numeru czyli od ... zwykłego NEO z Kazuyą z Tekkena 3 na okładce z 98 roku

To był Jin :^^:

#59 Big_Boss

Sub-Zero

• Forumowicze
  • 616 Postów:
  • LokalizacjaGdańsk
  • SprzętX360 i PSP

Napisany 14 lipiec 2007 - 00:06

A no możliwe :)
  • +
  • -
  • 0

#60 mad1983

Blanka

• Forumowicze
  • 151 Postów:
  • Gadu-Gadu3326299
  • PSN IDmad1983jadam

Napisany 14 lipiec 2007 - 11:18

Ja czytam N+ od czasów kącika konsolowego w SS potem było Neo które przez pomyłke kupiłem jeszcze kiedy już Gulash i spólłka odeszli. No i N+ który to czytam od pierwszego do setnego numeru i czytać dalej zamierzam
  • +
  • -
  • 0