Skocz do zawartości

EURO 2012 POLSKA-UKRAINA

• Please log in to reply
534 odpowiedzi na ten temat

#61 Kaxi

Kaxi

N+ Crew

• Redakcja
  • 4738 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 19:09

Ukraińcy będa budować u siebie, my CHińczykow ściagamy :hmmm:

#62 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 kwiecień 2007 - 19:15

Kaxi powiedział:

Ukraińcy będa budować u siebie, my CHińczykow ściagamy :hmmm:
Dokładnie - Chinole rządzą.
Chciałem tylko zaznaczyć że Polacy zachowują się jakby to była tylko i wyłącznie ich zasługa a o czym wspominają specjaliści ojcami sukceu są w głównej mierze władze ukraińskiej federacji piłkarskiej (czy jak się tam nazywa).
To powinno być Ukraina/Polska tym bardziej że finał będzie w Kijowie my dostaniemy półfinał i dwa ćwierćfinały

W czasie mistrzostw prostytucja ostro rozwkitnie w naszym kraju :lol:

#63 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 kwiecień 2007 - 19:20

Ciekawe czy uda nam się w 5lat ładnie wszystko pobudować. Czy będziemy tak jak Chiny w ukropie stawiać monumenty :^^: Jeszcze wczoraj byłem pewny, że wygra Chorwacja i Węgry. Oni całą infrastrukturę praktycznie mają.
Zresztą swoją drogą: A jakbyśmy nie wygrali to co? To wtedy stadionów i dróg już by nie było potrzeby budować?? :P

#64 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4282 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 19:22

Xymek powiedział:

Sylvan Wielki powiedział:

Jest i ciemna strona medalu . Oczywiście przeolbrzymiego sukcesu nie neguje , ale.... teraz emeryci i renciści mogą już na gwarancie pomarzyć o dopłatach a i zwykli pracownicy o stosownych podwyżkach . Budowy wszelakie.... kto za to zapłaci ? "Pan zapłaci , pani zapłaci , ja zapłacę, my zapłacimy" . Młody człowiek cieszy sie ,że mu stadion zbudują, że CNN jego miasto pokaże, i asfalt wykładać , ale już nie pomyśli iż ojciec może co najwyżej pomarzyć o bonusie 96 zł co miesiąc a i podatki to będzie rzut z gatunku TFT :ninja:

a moze nie zauwazyles "drobnego" wkladu UE w organizacje i finansowanie mistrzostw czyli 40mld Euro???? Sory ale piszesz glupoty...ta impreza w sposob znaczacy wplynie na rozwoj gospodarki, zwiekszenia miejsc pracy, dochodow dla Panstwa...sory ale rece opadaja mi jak slucham takich nazekajacych malkontentow...

Czy ja napisałem ,że ty i ja wszystko pokryjemy? Nie. Oczywiście ,że UE pokryje część kosztów , właśnie część nie wszystko, czy myślisz ,że to dojna krowa , która nam stadiony i setki kilometrów dróg zasponsoruje ? Otóż nie. Pracę wielu znajdzie , fakt, ale raz jaką , dwa mimo to podatki płaci każdy ( no niemal każdy ) . Więc ciekawe ilu z twojej rodziny znajdzie pracę operatora walca , czy konserwacji stadionu a ilu z twej rodziny nie dostanie wszelakich dopłat i po kieszeni oberwie po wzroście cen wszystkiego co możliwe + podatki ,a dochody dla państwa nie są równoznaczne z dochodami np twojej ciotki - chyba ,że to Zy-ta Wróć :D , zresztą oblookaj jak to było podczas organizacji w innych krajach zanim bzdurę napiszesz.

I ja wcale nie narzekam , albowiem cały ten hype i organizacja po mnie spływa. :)

#65 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16870 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 19:29

Sylvan, widać że nie znasz się na prawach rynku. UE daje kasę na budowę, pieniądze trafiają do firm budowlanych. Te z kolei za zyski z kontraktów mogą inwestować-tworzą nowe miejsca pracy, kupują sprzęt. Pieniądze trafiają na wolny rynek, dzięki czemu gospodarka przyspiesza. Więcej pieniędzy na rynku to więcej pieniędzy w kieszeniach ludzi, firmy mając zyski chętniej podnoszą zarobki i dają premie. Ludzie mając pieniądze wydają je, w ten sposób budżet państwa zyskuje na podatkach. Dalej-powstaną nowe drogi i autostrady, poprawi się logistyka. Przedsiębiorstwa transportowe zyskają, a zysk przełoży się na poprawę jakości logistyki. Mam tłumaczyć jak ważny jest transport dla gospodarki? EURO 2012 to zbawienie dla Polski, dzięki temu za kilka lat będzie się żyło lepiej.

#66 Gonzo

Gonzo

N+ Crew

• Redakcja
  • 195 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 20:11

:klaszcze:

Pozwoliłem sobie namały wybryk ;) Posiadacze innych konsol (w tym ja, hehe) niech się nie obrażają, gra - jeśli wyjdzie - będzie multiplatformowa ;)

#67 Grz3chu

Grz3chu

HaloHater

• Forumowicze
  • 2131 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 20:16

kubicz powiedział:

Grz3chu powiedział:

kowal powiedział:

ciekawi mnie jeszcze czy to będzie nasz debiut na Euro czy też nie.
chyba automatycznie już JESTEŚMY zakwalifikowania. Dobre by było gdyby reprezentacja organizatorów nie zagrała :>
Grz3chu, mysle ze kowal o tym wie. On zastanawia sie, czy to bedzie nasz debiut, czy tez uda nam sie juz zagrac na Euro 2008 :)
ahh no tak zapomniałem, że będą jeszcze jakieś ME rozgrywane... :lama: ...nawet nie wiem gdzie.

#68 kubicz

kubicz

cham, prostak i odważnik z internetu

• Forumowicze
  • 2701 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 20:23

Grz3chu powiedział:

kubicz powiedział:

Grz3chu powiedział:

kowal powiedział:

ciekawi mnie jeszcze czy to będzie nasz debiut na Euro czy też nie.
chyba automatycznie już JESTEŚMY zakwalifikowania. Dobre by było gdyby reprezentacja organizatorów nie zagrała :>
Grz3chu, mysle ze kowal o tym wie. On zastanawia sie, czy to bedzie nasz debiut, czy tez uda nam sie juz zagrac na Euro 2008 :)
ahh no tak zapomniałem, że będą jeszcze jakieś ME rozgrywane... :lama: ...nawet nie wiem gdzie.
W Austrii i Szwajcarii :)

#69 marbel007

marbel007

Why so SERIOUS??

• Forumowicze
  • 4918 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 20:29

I want to believe! :) Cieszę się jak dziecko, choć nie mam sił po całym dniu na uczelni. O 11.47 kumpel wstał na ćwiczeniach i przerwał wszystkim bo musiał coś oznajmić... a później tylko euforia!!! Pięknie! :^^: Już trzeba zbierać na bileciki :hmmm: Ech, nie umiem wyrazić mojej radości! :klaszcze: :hurra:

#70 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 20:53

kubicz powiedział:

ps. Na sam koniec "The best of Jeanne Kay"

PWNED :klaszcze: :hurra:

#71 Greg

Greg

I`m Greg and I`m AWESOME!

• Moderatorzy
  • 12785 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 21:33

niewiem naprawde o czym myslal Blizz robiac z niej ebera :ninja:

ale sie ciesze :D

#72 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 kwiecień 2007 - 21:52

Kotlet84 powiedział:

Zresztą swoją drogą: A jakbyśmy nie wygrali to co? To wtedy stadionów i dróg już by nie było potrzeby budować??
Nie bo dotąd nigdy wcześniej nie udało sie wybudować jednego konkretnego stadionu a dorgach nie wspomnę ale jest bardzo ważny powód (teraz to już obowiązek) i to cieszy.

#73 Matt

Matt

Rikimaru

• Forumowicze
  • 510 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 22:06

firmy mając zyski chętniej podnoszą zarobki i dają premie

Na pewno zysk firmy przekłada się na chętne podnoszenie zarobków i premie? :) A może po prostu szefowie tychże firm z przyjemnością wypłacą sobie wyższe dywidendy pod koniec roku finansowego. Piszę tak, bo od pół roku wypłacam wynagrodzenia i dywidendy w takim jednym zakładzie i stąd moje wątpliwości :) Ale do rzeczy. Super, że będzie kasa z UE, bo moja wieś - gdańsk - dostanie wreszcie normalne drogi (jakiekolwiek, byle dwa razy więcej na tę ilość samochodów). Swoją drogą, nie wiem, czy te 40 mld euro w skali całej polski to zaraz jakaś astronomiczna kwota. Głupi gdańsk dostał z UE kilkadziesiąt milionów euro i już od roku remontuje za tę kasę jeden malutki kawałek drogi asfaltowej, dławiąc drogi długogodzinnymi korkami. Kimkolwiek jest ziomek zarządzający tym miastem - wie, jak zaopiekować się unijnymi funduszami. Dlaczego to piszę? Bo boję się, że PL znowu wszystko spierniczy :) A najbardziej boję się o ten głupi gdańsk, gdzie każdy człowiek, każde zdanie kończy wyrazem "TAK" :) "Musi pan skręcić w prawo i jechać prosto, tak? Zobaczy pan ulicę Miszewskiego, tak?". Kto tu był, ten wie! Trzymam kciuki za economic boosta, ale jeszcze mocniej wierzę, że wezmą się za to zdrowomyślący ludzie.

#74 Danteusz

Danteusz

Ubermod

• Moderatorzy
  • 16870 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 22:15

Matt powiedział:

Na pewno zysk firmy przekłada się na chętne podnoszenie zarobków i premie? A może po prostu szefowie tychże firm z przyjemnością wypłacą sobie wyższe dywidendy pod koniec roku finansowego. Piszę tak, bo od pół roku wypłacam wynagrodzenia i dywidendy w takim jednym zakładzie i stąd moje wątpliwości
Uogólniam, w konkretnych przypadkach może być zupełnie inaczej.

Pieniądze unijne są ściśle kontrolowane, nic nie ma prawa być marnowane. Wiem to z dobrych źródeł :)

#75 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 18 kwiecień 2007 - 22:55

Mają zbudować 800 kilimetrów autsotrad (tak słyszałem od znajomych więc nie mam pewności) , średnia teras wynosi bodajże 7 km autostrad na rok (to sie zmieni wraz z napływem kapitału z EU). Dla tych którzy tego nie pojmują , to będzie gigantyczny skok naszej gospodarki do przodu, tu nie chodzi o same mecze (chociaż caly ten hype dookoła przyniesie dużo dobrego), a o rozbudowe infrastruktury drogowej (tak to sie nazywa ? XD) kraju.. budowa drug to podstawa rozwoju (tak to było w USA w podczas kryzysu światowego), i mam nadzieje że ten rozwój w końcu trafii do polski i nabieże morderczego rozpędu.

Cieszmy sie panowi i panie , bo jest k***a z czego. :ninjadance:

#76 Kleksandra

Kleksandra

Geriatric Boozer

• Moderatorzy
  • 8544 Postów:

Napisany 18 kwiecień 2007 - 23:50

Ajron powiedział:

Mają zbudować 800 kilimetrów autsotrad
No oby, chociaż jakis pożytek będzie z tego całego zamieszania XD

#77 Sylvan Wielki

Sylvan Wielki

Engineer

• Forumowicze
  • 4282 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 03:05

Jeśli chodzi o kilometry to liczba ma być 4ro cyfrowa - ponad 1200. Dziś nawet wyśmiewano ,że spory kawał czasu gdzies tam (polska) robia ok 60 km a za te kilka lat chcą zrobić aż ponad 1000. Hmmmm a było włochom dać zeżreć się korupcji i wojować. :ninjadance:

#78 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 kwiecień 2007 - 08:53

Ciekawy jestem kto wybuduje te drogi i autostrady, tym bardziej że właśnie najwięcej budowlańców zwiało na wyspy.

#79 logan

logan

• Forumowicze
  • 1555 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 08:56

Swietna wiadomosc :^^: Gdy pierwszy raz uslyszalem o tym pomysle nie wierzylem, ze sie uda. Wczoraj tez dopiero po chwili do mnie dotarlo co sie stalo. :) To byl najwazniejszy dzien w historii polskiego sportu. Juz nie moge sie doczekac mistrzostw :hurra:

#80 Aras

Aras

Pink Panther

• Moderatorzy
  • 8523 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 09:33

heh akurat wychodziłem do pracy, i woła mnie dziadek, żebym na minutkę jeszcze został bo ogłaszają co i jak, patrzę na tv, parę sekund później zobaczyłem że MAMY EUROOOO !!

nasz kraj wygrał los na loterii, wkońcu coś ruszy! cały dzień z bananem na ryju chodziłem :D świetna wiadomość, świetna

#81 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 kwiecień 2007 - 09:38

Mamy wreszcie szansę zatrzymać tę falę emigrantów. Mamy szansę na to, aby w Polsce wreszcie mozna było normalnie żyć.

#82 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 10:11

Supersonic powiedział:

Ciekawy jestem kto wybuduje te drogi i autostrady, tym bardziej że właśnie najwięcej budowlańców zwiało na wyspy.
Rumuni, Bułgarzy, Chińczycy, Sylvan. Kto tylko.

#83 Matrox

Matrox

...

• Forumowicze
  • 3073 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 10:20

Supersonic powiedział:

Dokladnie, normalnie powiedzialbym, ze Ukraincy ale oni beda budowac u siebie, nasi buduja w WB to pewnie sciagniemy Chinczykow :) Wiekszy problem moze byc z materialami budowlanymi na to wszystko, w tej chwili w Polsce jest taki bum budowlany, ze firmy produkujace materialy budowlane zwiekszaja produkcje o ile tylko moga, a i tak materialow brakuje. Mimo wszystko wierze, ze Polska da rade i skorzysta z tej szansy.

#84 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 kwiecień 2007 - 10:30

Swietna wiadomość, moze coś sie ruszy w tym kraju :klaszcze: . To jeszcze czekamy na coś pokroju E3 w Polsce :ninjadance:

#85 Şichărescu

Şichărescu

Viewtiful Joe

• Forumowicze
  • 1222 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 10:36

Dziobak_ powiedział:

To jeszcze czekamy na coś pokroju E3 w Polsce :ninjadance:
Najpierw muszą te drogi wyłożyć ;)

#86 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 19 kwiecień 2007 - 10:40

Super !!Musimy wybudować drogi , Satdiony i Hotele mam nadzieje że wszystko się uda i nie będzie obciachu na skale światową!Nareszcie zlikwidują Jarmark europa na stadionie 10 - lecia mają tu zrobić stadion narodowy wreszcie precz kur.. z piractwem

#87 Litwin81

Litwin81

Dante

• Forumowicze
  • 1705 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 11:28

Myśle że firmy i tak dadzą podwyżki z tego prostego względu że brakuje rak do pracy,mineły bezpowrotnie czasy że jak się panu nei podoba to niech się pan zwolni,nie za bardzo mają na kogo wymienić ludzi bo zawsze jest alternatywa że wyjada za granice.To tak wielki projekt że szereg branż na tym zyska i podniesie się stopa życiowa pomimo niechęci szefów do podwyżek.

#88 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 12:06

Litwin81 powiedział:

Myśle że firmy i tak dadzą podwyżki z tego prostego względu że brakuje rak do pracy,mineły bezpowrotnie czasy że jak się panu nei podoba to niech się pan zwolni,nie za bardzo mają na kogo wymienić ludzi bo zawsze jest alternatywa że wyjada za granice.To tak wielki projekt że szereg branż na tym zyska i podniesie się stopa życiowa pomimo niechęci szefów do podwyżek.

Heh, mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak kilkukrotnie się już zdarzyło, że budowlańcy dostali podwyżki i co? I zaczęli więcej pić, bo w końcu było za co, przez co pracowali kilka razy wolniej, bo raz, że im się nie chciało, a dwa, że nie za bardzo byli w stanie :blah:

Kufa, sam pójdę budować te stadiony i autostrady jak będzie trzeba. Wszystko, byle tylko się udało :klaszcze:

EDIT: http://sport.onet.pl...,wiadomosc.html a tym pajacom nigdy się nie znudzi :/ Spoko, niech się wiją. Dzisiaj to my jesteśmy najważniejsi na świecie :^^:

#89 Ryan

Ryan

Dominik D.

• Forumowicze
  • 22475 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 12:16

Można prosić o zdjęcie z tematu statusu globalnego ogłoszenia? To forum o grach wideo a nie o piłce nożnej. Dziękuję.

#90 logan

logan

• Forumowicze
  • 1555 Postów:

Napisany 19 kwiecień 2007 - 12:56

temat powinien zostac na globalnym przynajmniej do konca mistrzostw. Takie wydarzenie z pewnoscia na to zasluguje :)