Skocz do zawartości

Okami

• Please log in to reply
521 odpowiedzi na ten temat

#1 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 29 kwiecień 2004 - 19:30

Nad ta gra pracuje oddzial Capcom'u odpowiedzialny za Viewtiful Joe-bedzie ostro!
Gracz wciela sie w Amaterasu (mitycznego boga-slonce), ktory przybiera postac wilka.Gracz musi pokonac potwory i przywrocic kolory na ziemi.Bo ow monstra pozbawily jej ich.
Amaterasu jest bostwem.Dlatego czesci jego sily stanowi wira ludzi.Podniesienie jej poziomu osiagamy dzieki przywracaniu kolorow ziemi lub wypelnianie zyczen ludzi.Im bardziej lud wiezy w naszego bohatera tym jest silniejszy.
Gra jest exclusivem na PS2.
http://www.gamespot.... ... tml?page=1 - screeny

#2 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 29 kwiecień 2004 - 21:43

Podaruję Ci te małe błędy czy niedopowiedzenia (Clover odpowiadają za VJ 2 oraz VJ w wersji na PS2), bo właśnie napisałeś posta o grze, w której zakochałem się po obejrzeniu pierwszych screenów :wink: Capcom od daaawna robi dziwne gry (Jo Jo - I want this shit !!), ale ostatnio mnie szokuje coraz bardziej. Najpierw banalny pomysł z Jurkiem i taki mocarny tytuł. Teraz Okami - czy tak ciężko było wykorzystać wcześniej japoński pędzel w grach? Cel nadaje się do tego idealnie. Bueh nie wiem co mówić, bo na razie za mało jest informacji. Bardzo japoński tytuł (cokolwiek by to nie znaczyło), ale mam nadzieję, że nie będziemy jedynymi, którzy się nim będą podniecać :wink: :lol:

#3 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 30 kwiecień 2004 - 08:57

Podaruję Ci te małe błędy czy niedopowiedzenia (Clover odpowiadają za VJ 2 oraz VJ w wersji na PS2), bo właśnie napisałeś posta o grze, w której zakochałem się po obejrzeniu pierwszych screenów
Moj blad.Dobrze, ze mocium pan taki łaskawy :wink:
Mam podobne odczucia-odrazu Okami "wpadla" mi w oko :-)

Bardzo japoński tytuł (cokolwiek by to nie znaczyło), ale mam nadzieję, że nie będziemy jedynymi, którzy się nim będą podniecać
Ta gra ma potencjal, nie przewiduje, ze zostaniemy osamotnieni w naszych "Ohah" i "Ahah" ;D

P.S.Czy mozemy nazywac sie juz O-korner memba's? :)

#4 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 30 kwiecień 2004 - 15:13

sensei powiedział:

Ta gra ma potencjal, nie przewiduje, ze zostaniemy osamotnieni w naszych "Ohah" i "Ahah" ;D

P.S.Czy mozemy nazywac sie juz O-korner memba's? :)

No pewnie. W końcu to wstyd nie mieć własnego kącika (podobnie jak moda na forum) :wink:

Wiesz, VJoe to jedna wielka bomba, która wysadziła pół mojego osiedla w kosmos, podobnie jak Łomżę i wiele innych miejsc, a na forum jakoś niewiele osób się dopisuje. Widocznie nie każdemu się chce :) Ale liczę, że będzie tak jak mówisz :)

#5 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 03 maj 2004 - 10:20

Przeszukalem net w poszukiwaniu info o 'Okami' i na jednej ze stron znalazlem date premiery(oczywisciw Jap.)
Premiera: 01/01/2005
http://www.totalvide...rt_by=&x=11&y=4

#6 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 12 maj 2004 - 11:25

Update:
Glownymi przeciwnikami Amaterasu beda dwa potwory- Ama no Jyaku i Nue.
Ama no Jyaku ma mozliwosc czytania w myslach innych.Oczywiscie wykorzystuje to skrupulatnie robiac wszystkim na zlosc.:)
Natomiast Nue staje sie silniejszy z kazdym lykiem alkoholu, ktory z soba nosi.
Wickied :)
Dodany obrazek

#7 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 28 maj 2004 - 21:57

Teraz ja wam coś powiem. Amaterasu jest BOGINIĄ. Da się wybaczyć tę małą wpadkę. W grze zakochałem się jak wy po obejrzeniu skrinów. Wypadało by ją sprowadzić jakimś cudem. Jak dobrze jest się uczyć japońskiego :D

#8 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 28 maj 2004 - 22:17

Tak, zgadza sie Amaterasu jest boginia.Blad wyniknal z tego, ze zagraniczne serwisy w pierwszych newsach o Okami podaly do publicznej wiadomosci iz glowna bohaterka to bog(w rodzaju meskim).
W kazdym razie jest nas juz trzech, a gra staje sie coraz bardziej intrygujaca.:)

#9 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 29 maj 2004 - 21:06

Chłopaki przydało by się więcej newsów :D Bardzo bym chciał mieć bogatego wójka w Japoni :D Mam nadzieje że wiecie co znaczy Okami. Jeśli nie to zasłyne moją wielką :D znajomością japońskiego. "Kami" jak powszechnie wiadomo znaczy "bóg" (jak i kartka papieru) "o" ty tylko taki przedimek wyrażający szacunek, summa sumarum "Okami" znaczy "Wielki Bóg". Bóg zamiast bóg napisałem z szacunku, ja ich wszystkich traktuje tak samo.

#10 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 01 lipiec 2004 - 22:52

Na Game Only pojawiło się kilka nowych shotów z gry. Sweet :)

#11 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 02 wrzesień 2004 - 23:40

Shinigami powiedział:

"Kami" jak powszechnie wiadomo znaczy "bóg" (jak i kartka papieru) "o" ty tylko taki przedimek wyrażający szacunek, summa sumarum "Okami" znaczy "Wielki Bóg". Bóg zamiast bóg napisałem z szacunku, ja ich wszystkich traktuje tak samo.

Shini, wlasnie mi sie przpomnialo cos co mialem napisac kilka miechow temu :D - Okami oznacza takze "Pania" w sesie mistress. Ale to tak na marginesie ;)

#12 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 04 wrzesień 2004 - 15:55

Jiraiya powiedział:

Shini, wlasnie mi sie przpomnialo cos co mialem napisac kilka miechow temu :D - Okami oznacza takze "Pania" w sesie mistress. Ale to tak na marginesie ;)
W każdym razie wszyscy wiemy, że chodzi o kogos doskonalszego, mądrzejszego, piękniejszego, dostojniejszego, milszego, wspanialszego, inteligentniejszego, wrażliwszego, silniejszego, znakomitszego, zabawniejszego, wyrozumialszego, potęrzniejszego itp. od nas :D

#13 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 25 wrzesień 2004 - 11:42

http://www.gamespot.... ... 2movie.asx
Macie tutaj dwa trailerki.Grafa zabija - istny przejaw geniuszu.

#14 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 14 październik 2004 - 16:03

Nie wiem dlaczego jeszcze się nie wypowiedziałem o tych trailerkach. Chociaż nie. Wiem czemu. Po prostu dopiero oprzytomniałem :) Ciężkim szokiem było ujrzenie po raz pierwszy gry w ruchu. Damn, wiedziałem, że to będzie wyglądać jak anime, ale okazało się, że to jeszcze brzmi jak anime i ma TAKI klimat, że nie oddycham. Sensei, chyba czas zacząć nakręcać ludzi na tę grę, bo prezentuje się wyśmienicie. Świetne projekty postaci, widowiskowe akcje podczas walk i fantastycznie animowane zwierzątka biegające po lesie (jelonki rulz). Clover, co Wy mi (znowu) zrobiliście? :)

#15 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2005 - 16:34

Kolejne dwa trailery Okami, tymrazem na GT. O_O. Na GO pojawiło się także kika nowych skrinów.

#16 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 24 kwiecień 2005 - 16:58

Jak patrzę na datę pierwszego posta w tym temacie to ze szczęścią aż łezka w oku się kręci! Okami zarządzi!

#17 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2005 - 17:32

Przeciez te trailerki sa stare i od dawna mozna je ogladac.

Ja tam nie wiem. Starych nie ściągałem. Zawsze jednak przyda się rozruch w tym temacie ;)

Nie mogles tego napisac w swoim poscie ponizej?

#18 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2005 - 17:33

Właśnie mi się przypomniało jak jest wilk po japońsku. Wszystkich którzy chcą się dowiedzieć zapraszam tu. Wpiszcie "wolf". Zdziwienie gwarantowane ;)

#19 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 24 kwiecień 2005 - 18:44

"akwarelowo-drzeworytowa" graficzka ... oby tylko Okami (Ookami ;) ) okazało się czymś lepszym od paściarskliego V Jurka ... co tam, dla samego oglądania kupię jak tylko wyjdzie u nas (o ile wyjdzie) ...

#20 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 24 kwiecień 2005 - 18:53

Powiem wam, że ostatnio Capcom jest moim ulubionym developerem... DMC3... Shadow of Rome... V-Joe... a teraz Okami... Może po prostu nazwijmy się Capcom Idiots :D

#21 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2005 - 20:37

Widzę, że coraz więcej osób "budzi się" dostrzegając Okami. Dobrze, zrobimy z tego nową legendę, jak z JOE. Go Sensei, go :mrgreen:

#22 Ganon

Ganon

Dante

• Forumowicze
  • 1362 Postów:

Napisany 24 kwiecień 2005 - 23:06

Mozemy liczyc na jakas wczesniejsza recke tego tytulu w n+? :mrgreen:

#23 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 25 kwiecień 2005 - 15:20

Jeśli wyjdzie w Europie to może. Ciągle mam przeczucie, że ta gra jest zbyt japońska aby wyszła u nas. Mam nadzieje, że się myle.

#24 Mielu

Mielu

N+ Crew

• Redakcja
  • 1891 Postów:

Napisany 25 kwiecień 2005 - 15:25

Shini, Ty chyba dzisiaj nie dostałeś od nikogo młotkiem w głowę i koniecznie chcesz to zmienić :P Man, lepiej żebyś się mylił, bo Cię z Senseiem znajdziemy :twisted:

#25 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 25 kwiecień 2005 - 15:31

Tak chwalicie tę gierę, ze z ciekawości postanowiłem zassać kilka trailerów, żeby zobaczyć co Was tak cieszy ludki :) I powiem tak:
JA SIE ZAKOCHAŁEM W TEJ GRZE!!! od dziś numero uno, nie ma zmiłuj się, nawet na gry na ps3 i X'a 360 tak nie czekam - ta gra to geniusz designu!! Co Wyście mi zrobili, nie mogę spać, ciągle zapętlam filmiki i nic nie jem!! Damn You! PIEKNA!!

#26 Shinigami

Shinigami

Spider-Nerd

• Moderatorzy
  • 22483 Postów:

Napisany 25 kwiecień 2005 - 15:35

Mielu, nie chce nawet myśleć o tym co napisałem, jednak coś mi tak szepce. Złe moce, diabelskie nasienie. A jeśli by się coś takiego stało, przesądny nie jestem ale odpukać i zrobić wszystko co trzeba, to sam się znajde ;) Nie tylko wy dwaj zakochaliście się w tej grze. Mnie też to dorwało.

#27 Gość__*

Gość__*
  • Goście

Napisany 26 kwiecień 2005 - 14:32

Trafiła koso OKAMIeń :D

#28 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 17 maj 2005 - 10:48

http://www.gamespot....kami/index.html - nowe info, filmiki i screeny.

#29 vagrant3

vagrant3

Riskbreaker

• Forumowicze
  • 5009 Postów:

Napisany 17 maj 2005 - 11:24

Wszyscy tu piszący chcą, co zresztą oczywiste. żeby Okami wyszło w PALu. Ok, spoko. A wyobrażacie sobie ten tytuł w pełni przetłumaczony na angielski?? :) Łącznie z głosami postaci i narratora. Nie byłoby już tak pięknie...

#30 sensei

sensei

Rikimaru

• Forumowicze
  • 414 Postów:

Napisany 17 maj 2005 - 11:37

vagrant3 powiedział:

Wszyscy tu piszący chcą, co zresztą oczywiste. żeby Okami wyszło w PALu. Ok, spoko. A wyobrażacie sobie ten tytuł w pełni przetłumaczony na angielski?? :) Łącznie z głosami postaci i narratora. Nie byłoby już tak pięknie...
Zobacz nowe filmiki - postacie w grze posluguja sie jezykiem podobnym do Simsow ("Patanuuu!" =P), wiec nie ma co narzekac.