Devil May Cry 3
#61 Gość__*
Napisany 31 październik 2004 - 15:06
#62 Gość__*
Napisany 03 listopad 2004 - 02:06
#63 Gość__*
#64 Gość__*
Napisany 18 luty 2005 - 11:29
Ja po kilku (na razie) ciężkich godzinach jestem w szoku - wspaniała grafika,baa fenomenalna cudowna nie jestem pewien czy dotąd spotykana grafika . w końcu to coś czego zabrakło w dwójce. Czadowy acz mistyczny klimat, wspaniale zaprojektowane lokacje, wyśrubowany poziom trudności (choć to zależy od punktu widzenia). Jak bardzo przydała by się funkcja turbo na padzie - palce bolą!
#65 Gość__*
Napisany 18 luty 2005 - 18:02
fulla sciagnelem i wypalilem ale cos zle sciagnente wywala mi w 7 misji :P
gryh :P
#66 Gość__*
Napisany 18 luty 2005 - 18:47
Drill powiedział:
co Ty w japońca śmigasz?? :wink: rozumiesz coś z fabuły? 8) ...ja poczekam jeszcze troche na usa.
#67 Gość__*
Napisany 18 luty 2005 - 20:09
Sarka powiedział:
Drill powiedział:
co Ty w japońca śmigasz?? :wink: rozumiesz coś z fabuły? 8) ...ja poczekam jeszcze troche na usa.
w japońskiej wersji jest możliwość przełączenia języka na angielski
Napisany 18 luty 2005 - 20:25
Jeśli kolejne posty będą w podobny sposób, co w MGS3 temacie, spoilowały fabułę. To temat odpuszczę sobie do końca marca, czyli dnia premiery :?
Napisany 18 luty 2005 - 20:56
#70 Gość__*
Napisany 18 luty 2005 - 21:28
#71 Gość__*
Napisany 18 luty 2005 - 22:17
gra miażdy i teraz wiem ze nie wydam w błoto pieniażkow :p cóż bede zarabiał na nia z 4 miechy ;]
Napisany 18 luty 2005 - 22:47
#73 Gość__*
Napisany 19 luty 2005 - 16:01
wonsak powiedział:
kurdeeeee trzeba było wczesniej powiedziec...nic nie wyczailem ze ta wersja japan ma angola :wink: ..ehhh no to zapuszczamy ściąganie :wink:
Napisany 20 luty 2005 - 11:22
A Dante to taki wyszczekany młodzieniec w tej części jest, nie będe pisał tu jego txt bo nie chce wam zepsuć zabawy.
#75 Gość__*
Napisany 20 luty 2005 - 13:08
#76 Gość__*
Napisany 20 luty 2005 - 14:36
Edit - design i system walki mnie rozwalił, graficzny miażdzyciel!
#77 Gość__*
Napisany 22 luty 2005 - 13:24
Nic to, kozak gra.
#78 Gość__*
Napisany 26 luty 2005 - 15:23
#79 Gość__*
Napisany 26 luty 2005 - 16:12
#80 Gość__*
Napisany 06 kwiecień 2005 - 14:31
#81 Gość__*
Napisany 06 kwiecień 2005 - 15:39
#82 Gość__*
Napisany 06 kwiecień 2005 - 18:10
Napisany 08 kwiecień 2005 - 18:01
- gra nie ma bossów z sercem i duszą jak DMC1
- GRA JEST ZA ŁATWA Jestem w połowie harda i do tej pory nie użyłem żadnej zielonej gwiazdki a bossowie padają za 1-2 razem. By nie było. Na hardzie gram stylem Rolayguard, czyli takim co najrzadziej się z niego korzysta.
Widzę, że recenzenci padli na takim poziomie :P Ja wolałbym zobaczyć ten japoński, a i tak czekam i dochodzę do Dante Must Die - tam się pewnie dopiero namęcze. Bo jak na razie - za łatwo
Napisany 08 kwiecień 2005 - 18:58
Scorpio powiedział:
- gra nie ma bossów z sercem i duszą jak DMC1
- GRA JEST ZA ŁATWA Jestem w połowie harda i do tej pory nie użyłem żadnej zielonej gwiazdki a bossowie padają za 1-2 razem. By nie było. Na hardzie gram stylem Rolayguard, czyli takim co najrzadziej się z niego korzysta.
Widzę, że recenzenci padli na takim poziomie :P Ja wolałbym zobaczyć ten japoński, a i tak czekam i dochodzę do Dante Must Die - tam się pewnie dopiero namęcze. Bo jak na razie - za łatwo
Napisany 08 kwiecień 2005 - 19:05
#86 Gość__*
Napisany 09 kwiecień 2005 - 15:41
Gra na 9+
Napisany 09 kwiecień 2005 - 18:34
Zbyt duża liczba bossów także dobrze nie wpłynęła na rozgrywkę. Brak im osobliwości, ukazania poświęcenia dla ciemności (głupio brzmi, ale sceny śmierci Gryphona czy Phantoma ukazują o zco chodzi), duszy. W tym wszystkim zabrakło także głupiego faktu: detali. Posągów do oglądania, napisów do czytania. Ile tego było w DMC. Ponadto DMC3 w stosunku do jedynki ma jakieś tak bardziej "ograniczone" wielkościowo pomieszczenia. Bo prócz tego z Gigapadem (robal) nie mógłbym walczyć nigdzie z Kyklopsami z 1.
Na plus mogę odbębnić niesamiwicie doskonałą mimikę (powiększono lekko usta ala Usta Saurona z rozszerzonej trójki) sprawiającą niesamowite wrażenie. Plus płynność ruchu.
Muzyka kontrowersyjna, wolałem horrorowatą z 1, choć ta bardziej burzy krew. Ale to inny nastrój.
Podstawowi wrogowie robią swoje, ale brakuje takiego motherf%^ra jak Shadow z 1. Z nim to walka była ciężka, błyskawiczna i wymagała opanowania. Tutaj kłopoty sprawiły mi (ale tylko znów na początku) upadłe anioły. A w 1 był jeszcze Scythe - Deatj podrzucający w powietrze i Plasma.
Jedna plansza super: podziemne jezioro i ukryta w nim komnata z świecami i pianinem. Tak czytając "Upiora w Operze" sobie to wyobrażałem. Lepsze od filmu.
Plus piekło-niebo z układającym się chodnikiem - uwielbiam ten motyw.
Ale i tak brakuje statku widma, starego zamku czy - mój ulubieniec z 1 - starej szklarni.
DMC3 dla mnie nie stał się DMC killerem. Ale ostatnia scena (z Virgilem) warta jest wszystkiego.
ocena: 7+ (choć Dante Must Die! pewnie podniesie ocenę. Jeśli będzie trudniejsze niż w 1 of korze)
#88 Gość__*
Napisany 10 kwiecień 2005 - 16:12
Cześć
Ps. Widziałem ostatnio na "żywca" Resident Evil 4. Matko boska, grafika masakruje!!
Napisany 18 kwiecień 2005 - 15:10
Dziś po raz pierwszy użyłem gwiazdy zielonej (małej). Był to pojedynek z Beowulfem (juz pamiętam). A użyłem bo po prostu nie chciało mi się podchodzić 2 raz do tego samego poziomu Mimo, że to Hard.
Jakie style preferujecie? Ja Gunslinger (pistolety + shotgun/snajpera) oraz Trickster (bossowie/SMission).
Dobrze, przyznaję DMC3 niesamowitą intensywność. Drętwienie palców dopadło mnie już na Normal podczas zwykłej walki z przeciwnikami już na 3 poziomie (w barze). W 1 miałem to dopiero na Hardzie z Vergilem nr 2.
Ale siłą rzeczy nie mogę patrzeć na DMC inaczej niż z porspektywy 1. Zbyt długo (bo nawet ostatnio) w nią grałem i zbyt długo czekałem na 3. Gdyby dali Shadowa ocena poszłaby w górę
Jak dla mnie wciąż za łatwe (dziś na jednym podejściu, bez przerwy rozwaliłem plansze 10-13; powinno być chyba jakoś trudniej?)
UPDATE:
Właśnie rozbiłem HARDa ogółem na całej grze zużyłem 1 duża i 1 małą zielona gwiazdę, a to dlatego że nie chciało mi się do bossów na 2 razy podchodzić. Dante Must Die! przede mną, dlatego dopiero teraz zaczyna się prawdziwy DMC3 :twisted:
Przejdźcie HARDa, otwierają się bowiem filmiki z sesji mo-cap ukazujące, że niektóre scenki inaczej miały wyglądać i pokazują, że wszystkie te akrobacje ludzie robili :P Przykład: w orginale automat nie mógł się włączyć, bo Dante miał ostrze w ręku i nie mógł sięgnął guziczka :D Zajefajna sprawa :D
No, to zabieram się do dzieła. Chcę dziś zmierzyć się z pieseczkiem i zobaczyć jak mi życie w 3 sek skasuje :twisted: "This is what I'm living for" jak mówi Dante
#90 Gość__*
Napisany 18 kwiecień 2005 - 20:35
A na to żeby się zaprzeć i ich nie używać to jestem za cienki (mówię o Dante must die).